پیام آذری

آخرين مطالب

یکی از وعده‌های پزشکیان هوا شد/ او با سه وعده دیگرش چه خواهد کرد؟ سیاسی

یکی از وعده‌های پزشکیان هوا شد/ او با سه وعده دیگرش چه خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام آذری - در میان چهار وعده اصلی پزشکیان، وضعیت تحریم‌ها تقریباً روشن است؛ آنها باقی خواهند ماند. اما سه وعده دیگر او، از جمله FATF، فیلترینگ و قانون حجاب، او را در تقابل با جریان‌های تندرو قرار داده است.
روزنامه شرق نوشت: برخی ناظران معتقدند که پزشکیان تنها در موضوع حجاب مواضع روشنی اتخاذ کرده و در سایر موارد، زمین را به رقبا واگذار کرده است. این موضوع باعث ایجاد ناامیدی در میان طرفداران اصلاحات و رای‌دهندگان شده است. با این حال، به نظر می‌رسد برای قضاوت نهایی درباره عملکرد دولت پزشکیان در این چهار حوزه، نیاز به زمان بیشتری است.
روی کار آمدن دونالد ترامپ و احیای کمپین فشار حداکثری، همراه با عدم تصویب لوایح مرتبط با FATF شرایطی پیچیده و چالش‌برانگیز را برای اقتصاد ایران در سال 1404 رقم می‌زند. ترامپ، با سیاست‌ های تهاجمی خود، نه تنها تحریم‌های موجود را تشدید کرد، بلکه مکانیسم‌های جدیدی برای تحت فشار قرار دادن ایران به کار گرفت. این فشارها، که از محدودیت‌های مالی و بانکی تا تحریم‌های نفتی و صنعتی گسترده شده‌اند، اقتصاد ایران را در تنگنای بی‌سابقه‌ای قرار داده‌اند. در چنین شرایطی، عدم تصویب لوایح FATF مانند CFT و پالرمو، به معنای بسته ماندن درهای سیستم مالی جهانی به روی ایران است. بانک‌های بین‌المللی، با وجود فشارهای آمریکا، تمایلی به همکاری با ایران ندارند و این موضوع، دسترسی کشور به منابع مالی و تجاری جهانی را به شدت محدود کرده است.
در سال 1404، اگر این روند ادامه یابد، اقتصاد ایران با چالش‌های عمیق‌تری مواجه خواهد شد. کاهش درآمدهای نفتی، ناتوانی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی، و محدودیت‌های تجاری، فشار بر بخش‌ های مختلف اقتصاد را افزایش خواهد داد. تورم بالا، کاهش ارزش پول ملی، و رکود اقتصادی، زندگی روزمره مردم را تحت تأثیر قرار خواهد داد. کسب‌وکارها، به ویژه صنایع صادرات‌محور، با مشکلات جدی در تأمین مواد اولیه و دسترسی به بازارهای جهانی روبرو خواهند شد. این شرایط، نه تنها رشد اقتصادی را مختل می‌کند، بلکه می‌تواند به افزایش نارضایتی‌های اجتماعی و سیاسی نیز دامن بزند.
از سوی دیگر، عدم تصویب لوایح FATF، ایران را در انزوای بیشتری قرار می‌دهد. در حالی که بسیاری از کشورها به سمت شفافیت مالی و همکاری‌های بین‌المللی حرکت می‌کنند، ایران با مقاومت در برابر این استانداردها، خود را از جریان اصلی اقتصاد جهانی دور نگه می‌دارد. این انزوا، نه تنها فرصت‌های اقتصادی را از بین می‌برد، بلکه می‌تواند به تشدید تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی نیز منجر شود. در چنین شرایطی، آینده اقتصاد ایران در سال 1404 به شدت به تصمیم‌گیری‌های داخلی و تعامل با جامعه بین‌المللی وابسته است. اگر ایران نتواند راهی برای کاهش تنش‌ها و بهبود روابط بین‌المللی پیدا کند، فشارهای اقتصادی و اجتماعی به نقطه بحرانی خواهند رسید. از طرفی، اگر لوایح FATF تصویب شوند و ایران بتواند اعتماد جامعه جهانی را جلب کند، شاید بتوان امیدوار بود که فشارها کاهش یابد و فضای اقتصادی کشور بهبود پیدا کند. اما در حال حاضر، به نظر می‌رسد که مسیر پیش رو پر از چالش‌های سخت و تصمیم‌گیری‌های دشوار است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/803049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواهرم ناخواسته سقط جنین کرد، عوارضش چیست؟

مالیات سیگار افزایش یافت + جزئیات

وزیر مشاور در امور خارجی عربستان وارد اسلام‌آباد شد

ساخت 200 هزار مسکن برای فرهنگیان منطقه آزاد ماکو در دستور کار دولت

قالیباف فرودگاه کلاله را به مقصد تهران ترک کرد

سازمان لیگ موافقت کرد/ استقلال خوزستان – تراکتور در تبریز

نشست هم‌اندیشی مدیران ادواری آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

آلبوم تصویری/جشن طبیعت و پیاده روی خانوادگی در روستای تپه گله سفلی اسلام آباد کرمانشاه

امام جمعه خلخال: تاوان ناکارآمدی برخی مسئولان را نباید مردم بپردازند

مراسم جشن بزرگ امام رضایی‌ها به مناسبت دهه کرامت آغاز شد

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

‌معاون رئیس‌جمهور: از «کلینیک ترک بی‌حجابی» شگفت‌زده شدم | هیچ کس گردن نگرفت

«کلینیک ترک بی‌حجابی» را چه کسی گردن گرفت؟+ فیلم

ادعای یک رسانه ترک؛ کارتال دیوانه شد!

ترامپ بر نام «خلیج فارس» اعتراف کرد

وزش باد شدید و گرد و خاک تا 5 روز آینده در اکثر نقاط کشور

شرکت 418 حافظ از آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآنی

آزمون فوق ممتاز انجمن خوشنویسان ایران در مراغه

لزوم تقویت اقتصاد خرد در مناطق آزاد

امام جمعه بیله‌سوار: توافق آمریکا و یمن هیمنه پوشالی آمریکا را شکست

احداث 30 سیل‌بند و 25 مدرسه در اردبیل توسط بسیج سازندگی

سبک زندگی رضوی در جامعه جاری و ساری شود

نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان؛ گامی مؤثر در پیوند اقتصادی ایران و آسیای میانه

مردم بی‌اعتنایی را تحمل نمی‌کنند

امام جمعه تبریز: بدون روحانیت امکان پیشروی مکتب اهل بیت وجود ندارد/ امام جمعه قم: ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

دستگاه قضایی با ترک فعل حوزه جوانی جمعیت برخورد کند

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها / طوفان در راه است!

جشن و سرور آذری ها در سالروز میلاد امام رضا (ع)؛ آمدم ای شاه پناهم بده

تراکتور نماد غیرت آذربایجان است

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار افزایش یافت

واژگونی خودرو در محور پیرانشهر- نقده 4 مصدوم برجای گذاشت

ماجرای کلینیک ترک بدحجابی چه بود؟ | معاون پزشکیان: امروز دیگر کسی طرفدار گشت ارشاد نیست

بازیکنان تراکتور منش قهرمانی خود را به همگان ثابت کردند

انتقال بیمار سکته‌ی مغزی (cva) با بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان امام رضا

روز اسناد ملی و میراث مکتوب، یادآور اهمیت بی‌بدیل اسناد است

پاشینیان: بین ارمنستان و آذربایجان صلح برقرار خواهد شد

پیش‌بینی وزش باد و گرد و خاک در پنج روز آینده

صدور هشدار نارنجی در این استان‌ها

همایش کوه‌روی خانوادگی فرهنگیان در ائل باغی تبریز

اطلاع‌رسانی شفاف دولت فضای روانی بازار را آرام‌تر می‌کند

امام جمعه اردبیل: اظهارات ترامپ بر عنوان «خلیج فارس» صحه گذاشت

«غدیر» نماد وحدت و انسجام بین مسلمانان؛ لزوم ترویج سیره علوی

ساخت بیمارستان جدید تبریز گروگان بهانه تراشی!

مقام وزارت بهداشت: 19هزار و 750 بیمار مبتلا به تالاسمی در کشور داریم

هشدار رعد و برق و باد شدید برای برخی استان‌های کشور

ترویج سبک زندگی اسلامی سرفصل سیره رضوی است

آغاز ساعت کاری جدید ادارات آذربایجان غربی از 20 اردیبهشت‌ماه

واژگونی خودرو در محور پیرانشهر- نقده 4 مصدوم برجا گذاشت

روز اسناد ملی و میراث مکتوب یادآور اهمیت بی‌بدیل اسناد است

چهار همت برآورد اولیه خسارت به بخش کشاورزی آذربایجان‌ غربی