پیام آذری

آخرين مطالب

بارقه‌های صلح در قفقاز: تبریک دنیا به آذربایجان و ارمنستان سیاسی

بارقه‌های صلح در قفقاز: تبریک دنیا به آذربایجان و ارمنستان
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مقامات بلندپایه و نهادهای بین‌المللی از جمله آمریکا، فرانسه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر متن پیمان صلح استقبال کردند و آن را گامی مهم در جهت صلح پایدار در قفقاز جنوبی دانستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر امور خارجه آمریکا، رئیس‌جمهور فرانسه، دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای اتحادیه اروپا، وزرای خارجه چندین کشور از جمله آلمان، اسپانیا و لهستان و مقامات اتحادیه اروپا و شورای اروپا از دستیابی به توافق بر سر متن پیمان صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان استقبال کردند.
آمریکا از جمهوری آذربایجان و ارمنستان به دلیل به نتیجه رساندن مذاکرات پیرامون پیمان صلح تاریخی تقدیر کرد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اظهار داشت که این توافق، فرصتی برای هر دو کشور است تا صفحه جدیدی در مناقشه چند دهه‌ای خود بگشایند و این امر با چشم‌انداز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور برای جهانی صلح‌آمیزتر، همسو است.
در بیانیه وزیر امور خارجه آمریکا که در تاریخ 14 مارس منتشر شد، تأکید شده است: «اکنون زمان دستیابی به صلح، امضا و تصویب معاهده و گشودن عصر جدیدی از پیشرفت برای مردم قفقاز جنوبی است.»
مارکو روبیو همچنین در دیدار ماه گذشته خود با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در مونیخ، «تلاش‌های مشترک برای حمایت از صلحی عادلانه و پایدار در قفقاز جنوبی» را مورد بحث و بررسی قرار داده بود. «اهمیت صلح پایدار و شرافتمندانه» نیز در گفتگوی تلفنی وزرای خارجه دو کشور در ماه ژانویه مورد تأکید قرار گرفته بود.
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در 13 مارس اعلام کرد که مذاکرات بر سر متن پیش‌نویس توافقنامه صلح و برقراری روابط بین دولتی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان به پایان رسیده است. وزارت امور خارجه ارمنستان نیز روز گذشته حصول توافق نهایی بر سر متن این توافقنامه را تأیید کرد.
تأکید ماکرون بر لزوم امضای فوری پیمان صلح
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، از جمله اولین سران کشورهایی بود که به خبر نهایی شدن مذاکرات واکنش نشان داد.
رئیس‌جمهور فرانسه در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «من از اعلام پایان مذاکرات بین ارمنستان و آذربایجان استقبال می‌کنم. اکنون هیچ مانعی برای امضای توافقنامه صلح بین ارمنستان و آذربایجان باقی نمانده و این امر باید راه را برای صلح پایدار در قفقاز جنوبی هموار کند.»
علاوه بر ماکرون، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو کوشتا، رئیس شورای اتحادیه اروپا، وزرای خارجه کشورهای متعددی از جمله آلمان، اسپانیا، لهستان و مقامات اتحادیه اروپا و شورای اروپا نیز از حصول توافق بر سر متن پیمان صلح بین باکو و ایروان استقبال کردند.
دبیرکل سازمان ملل متحد از بیانیه‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان در خصوص پایان مذاکرات بر سر متن پیمان صلح استقبال کرد. رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز این اتفاق را گامی «تعیین‌کننده» در جهت عادی‌سازی کامل روابط دو کشور و گشایش منطقه دانست.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از بیانیه‌های دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد پایان مذاکرات بر سر متن توافقنامه صلح استقبال کرد. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، گفت که پیشرفت طرفین در جهت عادی‌سازی روابط، دبیرکل را دلگرم می‌کند و او «قاطعانه از تلاش‌های آن‌ها برای حل‌وفصل تمامی مسائل باقی‌مانده در راستای برقراری صلح بلندمدت در منطقه حمایت می‌کند.»
آنتونیو کوشتا، رئیس شورای اتحادیه اروپا، ضمن ابلاغ تبریکات صمیمانه خود به الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، این رویداد را «گامی تعیین‌کننده» در جهت عادی‌سازی کامل روابط بین دو کشور و گشایش منطقه توصیف کرد.
کوشتا در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «اکنون من شما را تشویق می‌کنم که با امضای سریع پیمان صلح، به پیشرفت دست یابید. اتحادیه اروپا آماده حمایت از تمامی گام‌های آتی در جهت صلح و امنیت پایدار در قفقاز جنوبی است.»
آلن برسه، دبیرکل شورای اروپا، توافق بر سر پیش‌نویس پیمان صلح را گواهی بر اراده دو کشور عضو این شورا برای تحقق این پتانسیل و ایجاد صلح پایدار و باثبات در منطقه دانست.
دبیرکل شورای اروپا خاطرنشان کرد: «شورای اروپا به طور کامل از عادی‌سازی روابط بین ارمنستان و آذربایجان حمایت می‌کند و به ویژه با هدف تضمین احترام کامل به حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون، به حمایت و کمک به هر دو کشور عضو ادامه خواهد داد.»
پیش از این، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان که کشورش میزبان مذاکرات بین باکو و ایروان بوده است، توافق بین طرفین را «امیدوارکننده» خواند.
بربوک اظهار داشت: «این واقعیت که پس از دهه‌ها خصومت و جنگ، دستیابی به صلح پایدار امکان‌پذیر است، برای منطقه و فراتر از آن مهم است. پس از مذاکرات طولانی، ارمنستان امتیازات شجاعانه‌ای می‌دهد و این گام نهایی را در مسیری که ما هر دو کشور را در آن همراهی می‌کنیم، ممکن می‌سازد.» 
وی همچنین طرفین را به امضای پیمان صلح فراخواند.
وزارت امور خارجه فرانسه نیز در بیانیه 13 مارس خود ابراز امیدواری کرد که پیمان صلح در کوتاه‌ترین زمان ممکن امضا شود. مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا و وزرای خارجه کشورهای اروپایی نیز ضمن استقبال از پیشرفت‌های حاصله، بر لزوم تداوم این روند تأکید کردند.
کایا کالاس، معاون کمیسیون اروپا و دیپلمات ارشد این اتحادیه، طرفین را به خاطر تلاش‌های سرسختانه‌شان، هم به صورت دوجانبه و هم با مشارکت جامعه بین‌المللی، تحسین کرد.
کالاس خاطرنشان کرد: «این گامی تعیین‌کننده در جهت صلح و امنیت پایدار در منطقه است. حفظ این شتاب و اطمینان از تکمیل روان این روند با رویکرد آینده‌نگر و سازش‌محور هر دو طرف، بسیار مهم است.» 
وی افزود که اتحادیه اروپا به طور کامل از روند عادی‌سازی حمایت می‌کند و در صورت درخواست طرفین، آماده ارائه پشتیبانی و تخصص بیشتر است.
وزارتخانه‌های امور خارجه اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله اسپانیا، لهستان، جمهوری چک، اتریش، بلژیک، هلند و کشورهای حوزه بالتیک و همچنین نروژ، مونته‌نگرو، مولداوی و گرجستان، در این مورد نظر مثبت داده و ابراز امیدواری کردند که باکو و ایروان به زودی پیمان صلح را امضا کنند.
مقامات جمهوری آذربایجان و ارمنستان در ماه‌های اخیر اعلام کرده بودند که به پایان مذاکرات بر سر متن پیمان صلح نزدیک شده‌اند و مذاکرات بر سر دو بند آخر این توافقنامه 17 ماده‌ای در جریان است.
جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، روز پنجشنبه در گفتگو با رسانه‌های داخلی اعلام کرد که ارمنستان پیشنهادهای جمهوری آذربایجان را در مورد دو ماده توافق‌نشده نهایی پذیرفته و مذاکرات بر سر متن پیش‌نویس توافقنامه به پایان رسیده است.
بایراموف شرایط باکو را که پیشتر برای امضای توافقنامه اعلام شده بود، یادآور شد و گفت: «به عنوان گام بعدی، انتظار طرف آذربایجانی این است که ادعاهای موجود در قانون اساسی و سایر اسناد قانونی و هنجاری ارمنستان در مورد تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری آذربایجان، از طریق اصلاح قانون اساسی، برطرف شود. طبیعتاً این یک شرط ضروری برای امضای توافق است. علاوه بر این، انحلال گروه مینسک و سایر نهادهای آن که بقایای مناقشه گذشته هستند، عامل مهمی است.»
وزارت امور خارجه ارمنستان در همان روز با انتشار بیانیه‌ای، اخبار مربوط به توافق را تأیید کرد.
ایروان افزود که به طرف آذربایجانی پیشنهاد داده که بیانیه مشترکی در مورد تکمیل مذاکرات بر سر متن پیش‌نویس پیمان صلح و دستیابی به توافق منتشر کند، اما باکو ترجیح داده است که بیانیه‌ای یک‌طرفه منتشر کند.
نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، پیش‌نویس پیمان صلح را یک «گزینه سازش قابل‌قبول» دانست و گفت که ایروان آماده است درباره زمان و مکان امضای این توافقنامه مذاکره کند.
پاشینیان در 13 مارس در ایروان به خبرنگاران داخلی گفت: «هیچ رازی در آن متن وجود ندارد که ما از جامعه پنهان کرده باشیم، این متن ماده به ماده منتشر شده است. فکر نمی‌کنم جامعه با محتوای آن آشنا نباشد.»
لازم به ذکر است که دو ماده نهایی مورد توافق مربوط به عدم استقرار نیروهای طرف ثالث در مرز دولتی دو کشور و صرف‌نظر متقابل از شکایات مطرح‌شده در دادگاه‌های بین‌المللی است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/803242/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امام جمعه بیله‌سوار: توافق آمریکا و یمن هیمنه پوشالی آمریکا را شکست

احداث 30 سیل‌بند و 25 مدرسه در اردبیل توسط بسیج سازندگی

سبک زندگی رضوی در جامعه جاری و ساری شود

نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان؛ گامی مؤثر در پیوند اقتصادی ایران و آسیای میانه

مردم بی‌اعتنایی را تحمل نمی‌کنند

امام جمعه تبریز: بدون روحانیت امکان پیشروی مکتب اهل بیت وجود ندارد/ امام جمعه قم: ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

دستگاه قضایی با ترک فعل حوزه جوانی جمعیت برخورد کند

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها / طوفان در راه است!

جشن و سرور آذری ها در سالروز میلاد امام رضا (ع)؛ آمدم ای شاه پناهم بده

تراکتور نماد غیرت آذربایجان است

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار افزایش یافت

واژگونی خودرو در محور پیرانشهر- نقده 4 مصدوم برجای گذاشت

ماجرای کلینیک ترک بدحجابی چه بود؟ | معاون پزشکیان: امروز دیگر کسی طرفدار گشت ارشاد نیست

بازیکنان تراکتور منش قهرمانی خود را به همگان ثابت کردند

انتقال بیمار سکته‌ی مغزی (cva) با بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان امام رضا

روز اسناد ملی و میراث مکتوب، یادآور اهمیت بی‌بدیل اسناد است

پاشینیان: بین ارمنستان و آذربایجان صلح برقرار خواهد شد

پیش‌بینی وزش باد و گرد و خاک در پنج روز آینده

صدور هشدار نارنجی در این استان‌ها

همایش کوه‌روی خانوادگی فرهنگیان در ائل باغی تبریز

اطلاع‌رسانی شفاف دولت فضای روانی بازار را آرام‌تر می‌کند

امام جمعه اردبیل: اظهارات ترامپ بر عنوان «خلیج فارس» صحه گذاشت

«غدیر» نماد وحدت و انسجام بین مسلمانان؛ لزوم ترویج سیره علوی

ساخت بیمارستان جدید تبریز گروگان بهانه تراشی!

مقام وزارت بهداشت: 19هزار و 750 بیمار مبتلا به تالاسمی در کشور داریم

هشدار رعد و برق و باد شدید برای برخی استان‌های کشور

ترویج سبک زندگی اسلامی سرفصل سیره رضوی است

آغاز ساعت کاری جدید ادارات آذربایجان غربی از 20 اردیبهشت‌ماه

واژگونی خودرو در محور پیرانشهر- نقده 4 مصدوم برجا گذاشت

روز اسناد ملی و میراث مکتوب یادآور اهمیت بی‌بدیل اسناد است

چهار همت برآورد اولیه خسارت به بخش کشاورزی آذربایجان‌ غربی

تأکید استاندار آذربایجان‌غربی بر نقش زیرساخت‌ها در افزایش جذابیت مسکن

پیام سرپرست فرمانداری باروق به مناسبت میلاد امام رضا علیه السلام

ااسراف؛ تله‌ای مالی زیر پای بچه‌ها

فرسودگی آسفالت در مسیر ارومیه به بندرعباس صدای رانندگان را درآورد

معلمان، سنگ بنای توسعه جامعه

هواشناسی امروز جمعه 19/ 2/ 1404:وزش باد و گرد و خاک در اکثر استانهای کشور از امروز

عدالت اجتماعی در سیره رضوی پاسخگوی نابرابری‌های امروز است

پیام استاندار آذربایجان‌غربی به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی

تجلیل از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی بوکان

بررسی آخرین وضعیت بازار دواب و مجتمع دام نالیشکینه بوکان

تجلیل از خیرین مدرسه ساز شهرستان بوکان

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

قیمت سکه امروز 19 اردیبهشت 1404 / نیم سکه 46 میلیون تومان شد

کاردستی قشنگ تابستونی بسازیم

پزشکیان: خلیج‌ فارس، خلیج فارس خواهد ماند

انتقاد سخنگوی دولت اصلاحات از تغییر ساعات کاری ادارات

قهرمانان کاراته وان نونهالان کشور در اردبیل معرفی شدند

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

ریشه تاریخی و سیاسی جنگ هند و پاکستان/ تأثیر تنش اسلام‌آباد و دهلی‌نو بر امنیت بین‌الملل و منطقه