9 طرح پژوهشی سال گذشته در اردبیل اجرا شد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - مدیر آموزش، پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل، گفت: سال گذشته 9 طرح پژوهشی دستگاههای اجرایی در استان اردبیل عملیاتی شد. - اخبار استانها -
نوربخش محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: اداره کل منابع طبیعی استان اردبیل ارزیابی توان اکولوژیکی جنگل به منظور برنامهریزی حفاظتی، حمایتی و توسعهای جنگل در جنگلهای حاشیه رود ارس استان اردبیل را در قالب طرح پژوهشی بررسی کرد.
وی همچنین از انجام طرح پژوهشی دانشنامه تاریخی استان اردبیل در بخش پنجم شامل شهرستانهای نمین، نیر و سرعین خبر داد و تصریح کرد: هدف از اجرای این پژوهش تألیف و ایجاد یک منبع و مأخذ تاریخ مطمئن برای سه شهرستان بود که با توجه به تألیف چهار بخش از این دانشنامه پیرامون سایر شهرستانهای استان این طرح چاپ و در بخش شهرستان اردبیل آماده ارائه شده است.
مدیر آموزش، پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل همچنین از مشارکت استانداری اردبیل در انجام پروپوزال بررسی عوامل مؤثر بر امنیت اجتماعی زنان سرپرست خانوار با هدف شناسایی و مصونسازی عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: این طرح هنوز اجرا نشده و پس از اجرا نتایج آن استخراج میشود.
محمدی بررسی روشهای نوین تشخیص کمی داروهای قلیایی در نمونههای زیستی و غیرزیستی را عنوان پژوهش پزشکی قانونی اعلام کرد و افزود: هدف از انجام این پژوهش، بررسی انواع روشهای شناسایی داروهای نوظهور به ویژه داورهای پایه قلیایی و انتخاب روش کاربردی و کارآمد برای تشخیص این دسته از داروها است که در ادامه بررسی و ارزیایی آزمایشگاهی روش انتخاب شده و ارائه جزئیات روش کار صورت خواهد گرفت.
وی بررسی دلایل مدیریت ساختاری و افت ورزش قهرمانی در ورزش استان اردبیل را عنوان طرح پژوهشی ورزش و جوانان استان اردبیل اعلام کرد و ادامه داد: هدف این طرح توسعه مدالآوری و بهبود جایگاه ورزش استان اردبیل در سطح ملی و بینالمللی است که نتایج حاصل از این طرح نشان داد که ورود افراد متخصص به حوزه مدیریتی ورزش و هیئتهای ورزشی و توسعه زیرساختها و خانههای تخصصی برای رشتههای ورزشی مستعد و همچنین تکلیف برای ورود بخش خصوصی از طریق حمایتهای تشویقی دولت میتواند در راستای بهبود شرایط فعلی جایگاه ورزش و توسعه مدالآوری تأثیرگذار باشد.
مدیر آموزش، پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل ارزیابی نوآوری در مشارکت اجتماعی برای فقرزدایی با تاکید بر مؤسسات خیریه و وقف در حوزههای اجتماعی و مشارکت را عنوان پروپوزال پژوهشی اداره کل بهزیستی استان اردبیل اعلام کرد و یادآور شد: هدف این پروپوزال ایجاد تحول در منابع عمومی شامل امور خیریه در راستای فقرزدایی است که افزایش ثروت و بهبود کیفیت زندگی دهکهای پایین جامعه و معلولان حاصل این پژوهش بود.
محمدی همچنین بررسی موانع نهادی ارتقای عملکردی مراکز مشاوره خانواده بهزیستی در شهرستان اردبیل در حوزه پیشگیری را دیگر مورد پژوهشی بهزیستی استان اردبیل اعلام کرد و گفت: هدف از این پروپوزال نیز کاهش پیچیدگی سازمانی و موانع اجتماعی و اقتصادی مشاوره خانواده بود که نتایج این پروپوزال تحت عنوان بهبود وضعیت خانواده و کاهش مشکلات خانوادگی همچون طلاق و کشمکش ارائه شد.
وی طرحهای پژوهشی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل را یادآور شد و تصریح کرد: ارزیابی مقاومت ارقام و کلونهای امیدبخش سیبزمینی نسبت به بیماری سفیدک دروغی و بررسی مشکلات الگوی کشت محصولات زراعی و باغی استان اردبیل و ارائه راهکارهای عملی در این طرحها مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر آموزش، پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اهداف این طرح را یادآور شد و افزود: معرفی ارقام و کلونهای امیدبخش مقاوم نسبت به بیماری سفیدک دروغی سیبزمینی، انتخاب ارقام پرمحصول که دارای صفات فیزیولوژیکی مشابه آگریا و مقاوم به بیماری سفیدک دروغی سیبزمینی هستند و کاهش مخاطرات زیست محیطی و تهیه غذای سالم از جمله این اهداف بود.
محمدی به نتایج طرحهای پژوهشی طرحهای کشاورزی استان اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به کاشت رقم آگریا در 70 درصد مزارع سیبزمینی و حساسیت این رقم به بیماری سفیدک دروغی سیبزمینی و اپیدمی این بیماری در 2 سال زراعی 1402 و 1403 در دشت اردبیل که سبب خسارت به کشاورزان منطقه و کاهش عملکرد و کیفیت محصول سیبزمینی شد، نیاز به معرفی ارقام جدید متحمل به بیماری سفیدک دروغی سیبزمینی است که از کاشت یک رقم به صورت غالب (رقم آگریا) در منطقه جلوگیری شود و ارقام دیگر منتخب از این طرح که متحمل به بیماری و دارای عملکرد قابل قبول هستند، توسط کشاورزان برای جلوگیری از اپیدمی بیماری و دستیابی به عملکرد بالا کشت شود.
وی خاطرنشان کرد: آینده پژوهشی تعاون استان اردبیل در افق 1410 عنوان طرح پژوهشی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردبیل بود که با هدف آیندهپژوهی بخش تعاون استان اردبیل در افق 1410 با استفاده از تحلیل PESTEL و طراحی سناریوهای کلیدی بود تا با شناسایی عوامل کلیدی و عدم قطعیتهای مؤثر بر آینده، سناریوهای ممکن ترسیم و راهبردهای مناسب برای توسعه پایدار این بخش ارائه شود.
مدیر آموزش، پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل نتایج حاصل از این پژوهش را یادآور شد و اضافه کرد: نتایج این پژوهش نشاندهنده چالشها و فرصتهای پیش روی بخش تعاون در استان اردبیل تا افق 1410 است.
انتهای پیام/132/
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴:۳۹
-
۴۱ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/816025/