پیام آذری

آخرين مطالب

تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد گفتگو

تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ارومیه - بارش باران به همراه تگرگ طی اردیبهشت ماه سال جاری نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی به خصوص در بخش باغی و زراعی خسارت وارد کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سکینه اسمی: آذربایجان غربی از قدیم یک استان کشاورزی است که معیشت اکثریت مردم منطقه نیز به آن گره خورده است اما سرمازدگی فروردین ماه سال جاری در منطقه در کنار الگوی کشت سنتی، این استان را که یکی از قطب‌های کشاورزی به شمار می‌رود، با چالش‌های اساسی رو به رو کرده است.
آذربایجان غربی جزو استان‌هایی است که دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت است 235 هزار بهره بردار در این اراضی مشغول به کشاورزی هستند که فعالیت آنان منجر به تولید بیش از 6 میلیون تن محصول می‌شود.
وجود مناطق کوهستانی و بارش‌های شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال از آذربایجان غربی به خصوص در فصل بهار استانی سیل خیز ساخته که همه ساله خسارات مادی و معنوی زیادی را اهالی آن متحمل می‌شوند.
آذربایجان غربی جزو استان‌هایی است که دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت است 235 هزار بهره بردار در این اراضی مشغول به کشاورزی هستند
آذربایجان غربی از لحاظ مخاطرات طبیعی جزو مناطق پرمخاطره و بحرانی است و در اکثر فصول سال، سیل‌های مهیب به دنبال بارش باران و نزولات آسمانی در این منطقه کوهستانی جاری می‌شود و سرما زدگی‌های زودرس بهاره نیز به جان بخش کشاورزی استان می‌افتد.
تغییرات شرایط محیطی، متنوع‌تر شدن عوامل خطر و ترکیب با سایر عوامل خطرساز از جمله تهدیدها و مخاطرات جدی بخش کشاورزی هستند، بروز سالانه خسارات مادی فراوان در این منطقه لزوم توجه به زیرساخت‌ها، ابزارهای لازم برای پیشگیری و تسریع در روند بازسازی بعد از وقوع این حوادث در استان را دو چندان می‌کند.
طبیعت به عنوان بستر حیات بشر و فعالیت‌های اقتصادی مخصوصاً امور کشاورزی از دیرباز مورد بهره‌برداری انسان قرار داشته است. این سفره گسترده نعمت‌های الهی گاهی عرصه برخی بلایا و اتفاقات طبیعی می‌شود که همواره به عنوان تهدیدی جدی برای تولید و اقتصاد جوامع بشری مطرح بوده است.
سیل، زلزله، صاعقه، تگرگ، سرما و یخبندان، گرما و خشکسالی از جمله بلایای طبیعی هستند که هر کدام به نحوی فعالیت‌های کشاورزی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

پیام آذری


تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد
امیر صدرالفضلا در گفت و گو با خبرنگار مهر ، اظهار کرد: در اثر بارش شدید باران همراه تگرگ طی اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون بخش باغی و زراعی استان نزدیک 4 هزار میلیارد تومان متحمل خسارت شدند.
وی مهاباد، باروق، میاندوآب، پیرانشهر، خوی، ارومیه، چهاربرج و بوکان را 9 شهرستانی برشمرد که در اثر سیل بخش کشاورزی متحمل خسارت شده‌اند، افزود: از این میزان بیش از دو هزار و 100 میلیارد تومان خسارت در بخش باغی و مابقی در بخش زراعی بوده است.
صدرالفضلا اضافه کرد: در اثر بارش تگرگ و باران 15 هزار و 791 هکتار اراضی زراعی و نزدیک 9 هزار هکتار اراضی باغی خسارت دیده‌اند، افزود: همچنین در فروردین ماه سال جاری در اثر بروز مخاطرات طبیعی، سرما، سیل و تگرگ نزدیک به یک هزار و 500 میلیارد تومان به محصولات کشاورزی باغی و زراعی استان خسارت وارد شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین خسارات به محصولات هسته دار باغی و در بخش زراعی نیز چغندرقند، گندم، کلزا و آفتابگردان وارد شده است، ادامه داد: تغییرات شرایط محیطی، متنوع‌تر شدن عوامل خطر و ترکیب با سایر عوامل خطرساز از جمله تهدیدها و مخاطرات جدی بخش کشاورزی هستند.

پیام آذری


80 درصد از اراضی زراعی آذربایجان غربی بیمه است
صدرالفضلا ادامه داد: بیمه محصولات کشاورزی در ارتقای امنیت غذایی و به حداقل رساندن ریسک در بخش کشاورزی نقش بسزایی دارد، چراکه بخش کشاورزی قابل پیش بینی نیست و عدم حمایت‌های لازم می‌تواند تولید محصولات را در سال‌های آتی دچار مخاطره کند که این امر تهدید جدی برای امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.
آذربایجان غربی جزو استان‌هایی است که دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت است 235 هزار بهره بردار در این اراضی مشغول به کشاورزی هستند که فعالیت آنان منجر به تولید بیش از 6 میلیون تن محصول می‌شود.
سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت نقش بیمه در جبران خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی اظهار کرد: حدود 35 درصد از اراضی باغی و 80 درصد از اراضی زراعی استان در سال جاری بیمه شدند.
علی دیانتی با بیان اینکه مخاطرات طبیعی به کشاورزی استان 1,500 میلیارد تومان تا پایان فروردین و چهار هزار میلیارد تومان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون خسارت وارد کرده است، افزود: لیست خسارت‌دیدگان جهت تأمین اعتبار و یا هرگونه مساعدت جمع بندی شده و به مبادی ذی‌ربط از جمله وزارت متبوع و مدیرکل بحران استانداری اعلام شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ بیمه، گسترش نفوذ پذیری بیمه، ترغیب و تشویق کشاورزان برای بیمه کردن محصولات کشاورزی، کشت ارقام مقاوم به سرما و دیرگل ، استفاده از دستگاه‌های ضد سرما و ضد تگرگ از جمله راهکارهای کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی استان در برابر مخاطرات طبیعی است.

پیام آذری


بیشترین خسارات تگرگ مربوط به شهرستان مهاباد است
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد گفت: اردیبهشت ماه سال جاری سیل و تگرگ به 11 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی شهرستان مهاباد خسارت وارد کرد.
صلاح الدین حقگوی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کمیته ویژه بررسی و برآورد خسارات بخش کشاورزی در مهاباد تشکیل می‌شود، اظهار کرد: بارش تگرگ در روزهای اخیر به 11 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی این شهرستان خسارات زده است.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان مهاباد نیز روز گذشته برای جبران بخشی از خسارت‌های وارد به اراضی کشاورزی و باغی به کشاورزان قول پیگیری داد.
فرماندار سلماس در این زمینه اظهار کرد: بارش شدید تگرگ که به مدت 1٠ دقیقه ادامه یافت به مزارع کشاورزی و باغات نزدیک 1٠ روستا و باغات اطراف شهر خسارت سنگینی وارد کرد.
علی علایی گفت: بارش شدید تگرگ بیشتر به باغات سیب زردآلو، آلبالو و گیلاس و و مزارع آفتابگردان و گندم خسارت وارد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب نیز با اشاره به بارش شدید تگرگ در روزهای اخیر گفت: در اثر بارش تگرگ در روزهای 9 و 14 اردیبهشت ماه سال جاری، بیش از یک هزار و 185 تومان به 10 هزار و 868 هکتار از اراضی زراعی و باغی شهرستان میاندوآب خسارت وارد شد.
رضا مقدم افزود: تگرگ به چهار هزار و 635 هکتار از باغات شهرستان شامل: سیب، انگور، آلو ، هلو، زردآلو، گلابی، بادام و گردو، حدود 50 الی 80 درصد خسارت وارد کرده است، همچنین به شش هزار و 233 هکتار از اراضی زراعی شامل محصولات چغندرقند، گندم، جو، کلزا ، پیاز و گوجه فرنگی، حدود 20 الی 55 درصد خسارت وارد شده است.
وجود مناطق کوهستانی و بارش‌های شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال از آذربایجان غربی به خصوص در فصل بهار استانی سیل خیز ساخته که همه ساله خسارات مادی و معنوی زیادی را اهالی آن متحمل می‌شوند.
آذربایجان غربی از لحاظ مخاطرات طبیعی جزو مناطق پرمخاطره و بحرانی است و در اکثر فصول سال، سیل‌های مهیب به دنبال بارش باران و نزولات آسمانی در این منطقه کوهستانی جاری می‌شود و سرما زدگی‌های زودرس بهاره نیز به جان بخش کشاورزی استان می‌افتد.
به هر روی بخش کشاورزی آذربایجان غربی که 35 درصد از معیشت مردم این منطقه از طریق آن تأمین می‌شود همه ساله متحمل هزاران میلیارد تومان خسارت ناشی از بلایای طبیعی می‌شود که آموزش به همراه ترویج فرهنگ بیمه می‌تواند کمی از این خسارات را جبران پذیر کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/822691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویب دورباره لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان در مجلس

اجرای 16 سایت ارتباطی ابلاغی در اردبیل

هواشناسی استان اردبیل هشدار سطح زرد صادر کرد

18 بند آبخیزداری در استان اردبیل اجرا شد

چین با گفتگوی سه‌جانبه روابط بین کابل و اسلام‌آباد را می‌سازد

اجرای 18 بند آبخیزداری در استان اردبیل

هرگز دیپلماسی را ترک نکرده‌ایم/ تداوم مقابله با زیاده‌خواهی‌ها در پشت میز مذاکره

عراقچی: هرگز دیپلماسی را ترک نکرده‌ایم

عراقچی: هرگز دیپلماسی را ترک نکرده‌ایم/ تداوم مقابله با زیاده‌خواهی‌ها در پشت میز مذاکره

روایتی مردمی از «آذربایجان آتاسی»؛ تصویر مرد میدان از زبان کوچه‌های تبریز

12 تفاهم‌نامه بین استانداران ایران و اقلیم کردستان عراق امضا شد

روایت «آذربایجان آتاسی» از شهید خدمت آیت‌الله آل‌هاشم

خون شهدا ضامن پیروزی سپاه است

دستیابی به تفاهم پیش‌شرط هر حرکت مؤثر در مسیر توسعه کشور است

بیانیه باشگاه تراکتور علیه صداوسیمای آذربایجان شرقی

پزشکیان: دستیابی به تفاهم پیش‌شرط هر حرکت مؤثر در مسیر توسعه کشور است/ توسعه را منحصر به منطقه خاصی نمی‌دانیم

پزشکیان: آذربایجان غربی می‌تواند منطقه را توسعه دهد

مظفری‌زاده: خداحافظ تراکتور، به امید قهرمانی آسیا!

اسید تراپی چیست و چگونه است؟

سازمان غذا و دارو خبر داد؛ کمبود 4 نوع داروی تنفسی در کشور

اسب سواری حرفه‌ای مریم مومن در باشگاه اسب سواری + فیلم

رقابتی رفاقتی در اولین جشنواره ورزشی روابط عمومی‌های اردبیل

احداث باند دوم جاده میانه-تبریز امسال آعاز می‌شود

تصاویری از حضور سرزده رئیس جمهور در مراسم سالگرد شهدای خدمت در تبریز

همسرکشی در تبریز به دلیل اختلافات خانوادگی

تصاویری از رزمایش مشترک سپاه پاسداران و ارتش جمهوری آذربایجان + فیلم

پیگیری احداث دومین کتابخانه بزرگ استان در شهرستان مراغه

حضور رئیس جمهور در مراسم سالگرد شهدای خدمت در تبریز+ فیلم

همه باید برای توسعه کتابخانه های عمومی کمک کنیم

وقوع درگیری محدود در محوطه دانشگاه آزاد ارومیه؛تشکیل کمیته انضباطی

توسعه صنایع دستی در رونق اقتصادی بستان آباد تاثیر بسزایی دارد

چرا رئیسی محبوب مردم شد؟

19 روستابازار در آذربایجان غربی راه‌اندازی می‌شود

تداوم روند کاهشی طلاق در آذربایجان‌ غربی

پیگیری احداث دومین کتابخانه بزرگ آذربایجان شرقی در مراغه

حضور رئیس‌جمهور در مراسم سالگرد شهدای خدمت در تبریز

پزشکیان خطاب به ترامپ: دزدان و تروریست‌های قهار کره زمین به ما می‌گویند دزد و غارتگر و تروریست

بهره برداری از سه ایستگاه اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی در شهرستان مشگین‌شهر

واژگونی خودرو در محور مهاباد - سردشت 7 مصدوم برجای گذاشت

بازدید دانشجویان MBA دانشگاه خواجه نصیر از روبیکا

دختر اوباما به سرقت ادبی متهم شد

مهاجم به سفارت آذربایجان در تهران اعدام شد

عامل حمله‌ به سفارت جمهوری آذربایجان اعدام شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

اعدام فرد حمله کننده به سفارت آذربایجان

آذربایجان شرقی پیشتاز در توسعه کشاورزی

سنایی: توافقات ایران و آذربایجان در دستور کار ایران است

52.5 هکتار اراضی بایر آذربایجان غربی به چرخه تولید بازگشت

اعزام تیم ملی بسکتبال 3 نفره ایران به انتخابی جام جهانی

پیگیری توافقات تهران_باکو در دستور کار دستگاه‌های اجرایی است

فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران؛ اعدام شد

ویکی پدیاجستجو