پیام آذری

آخرين مطالب

تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است اقتصادی

تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا/اصفهان موضع‌گیری‌ها و انتقادات به تیم فوتبال تراکتور تبریز حتی پس از قهرمانی، به شهرستانی بودن آن‌ها ارتباطی ندارد و برخلاف صحبت‌های سرپرست تی‌تی‌ها، به نظر می‌رسد ریشه را باید در جای دیگری جست‌وجو کرد. 
تیم فوتبال تراکتور تبریز در بیست‌وچهارمین دوره رقابت‌های لیگ‌برتر فوتبال مردان باشگاه‌های ایران موسوم به جام خلیج‌فارس بالاخره موفق شد به طلسم و ناکامی‌ها پایان دهد و دو هفته مانده به پایان فصل، برای نخستین‌بار در تاریخ به قهرمانی لیگ‌برتر دست پیدا کند و در هفته پایانی می‌تواند جشن واقعی قهرمانی را در جنوب ایران برپا کند.
در روزهایی که رقابت برای قهرمانی به اوج رسیده بود، صحبت‌های مدیر تیم فوتبال تراکتور تبریز درباره «هجمه‌ها علیه یک تیم شهرستانی» بار دیگر بحث عدالت در فوتبال ایران را داغ کرد، اما آیا دلیل انتقادها به تراکتور، غیردولتی بودن یا شهرستانی بودن این تیم است؟ خداداد عزیزی، مدیر تیم فوتبال تراکتور تبریز مدعی شده بود «چون تراکتور تیم شهرستانی است، نمی‌خواهند قهرمان شود و با این تیم زاویه دارند».
سپاهان، به‌عنوان اولین تیم شهرستانی قهرمان لیگ‌برتر، نه‌تنها هیچ‌گاه مورد هجمه واقع نشد، بلکه بسیاری آن را به‌عنوان الگویی برای خصوصی‌سازی، مدیریت حرفه‌ای و ثبات فنی تحسین کردند. پنج قهرمانی لیگ‌برتر، چهار قهرمانی جام‌حذفی و یک نایب‌قهرمانی در لیگ‌قهرمانان آسیا، نشان می‌داد سپاهان سال‌هاست با عملکرد، ساختار و توسعه زیرساختی، خودش را در دل فوتبال ایران جا انداخته است؛ بدون آن‌که کسی به آن‌ها اتهام و هجمه وارد کند. دلیل این تفاوت برخوردها چیست؟ پاسخ را باید در درون باشگاه‌ها جست‌وجو کرد، نه در جغرافیای آن‌ها.
تراکتور تبریز در این سال‌ها از نظر هواداری به‌درستی یکی از قطب‌های فوتبال ایران شده است، اما در کنار آن، گاهی رفتارها از سوی برخی هواداران، مدیران و حتی بازیکنان موجب ایجاد برخی حواشی شده است.
اگر مسئله «شهرستانی بودن» بود، پس چرا استقلال خوزستان در فصل 95-1394 با بودجه‌ای اندک و تیمی متعهد قهرمان شد و نه‌تنها هجمه‌ای ندید، بلکه ستایش هم شد؟ فولاد خوزستان نیز با جوان‌گرایی و مدیریت منطقی، دو بار قهرمان شد بدون آن‌که رسانه‌ها به او حمله کنند. واقعیت این است که فضا برای موفقیت تیم‌های شهرستانی در فوتبال ایران وجود دارد؛ به‌شرط آن‌که این موفقیت بر پایه ساختار و احترام به قواعد حرفه‌ای باشد.
محمدعلی احمدی، بازیکن اسبق فوتبال که سابقه قهرمانی در لیگ‌برتر با سپاهان اصفهان را دارد در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص صحبت‌های خداداد عزیزی اظهار می‌کند: در ادوار لیگ‌برتر، تیم‌های سپاهان، فولاد و استقلال خوزستان و چندین تیم دیگر که شهرستانی خطاب می‌شوند بارها به قهرمانی رسیده‌اند و هیچ حاشیه‌ای برای آن‌ها در راه قهرمانی و پس از آن به‌وجود نیامد. اینکه خداداد عزیزی می‌گوید حواشی و موضع گرفتن همه علیه تراکتور و قهرمانی‌اش به‌خاطر شهرستانی‌بودن این تیم است را قبول ندارم. آقای عزیزی با این صحبت‌ها فقط فرافکنی و فرار رو به جلو می‌کند.
وی می‌افزاید: تراکتوری‌ها از مدت‌ها قبل با چنین ادعاهایی قصد داشتند در صورت ناکامی در قهرمانی، بهانه‌اش را جور کرده باشند و اگر هم قهرمان شدند، قدرتمند بودن را علت آن بدانند و به‌نظرم این نوع موضع‌گیری و صحبت‌ها اصلاً جالب نیست.
مدافع اسبق سپاهان و ذوب‌آهن بیان می‌کند: به‌هرحال تراکتور حواشی زیادی داشته که مقداری از آن‌هم به شخص خداداد عزیزی برمی‌گردد؛ چرا که تا قبل از حضور وی به‌عنوان مدیر در تیم فوتبال تراکتور، حواشی به این اندازه زیاد نبود و هرچه که بوده، تراکتور قهرمان شده و دیگر جای گلایه‌ای از سوی تراکتوری‌ها وجود ندارد. فدراسیون فوتبال تبعیض‌هایی قائل شد و باشگاه تراکتور مانع از صدور این رأی شد. 
احمدی یادآور می‌شود: تراکتور از لحاظ فنی تیم خیلی خوبی بود و یارگیری مناسبی هم در ابتدای فصل انجام داده بودند که پوشش نقاط ضعف فصول گذشته، منجر به این عملکرد شد. اصل حواشی پیرامون تراکتور به پرونده علیرضا بیرانوند برمی‌گردد که البته فدراسیون فوتبال در این زمینه مقصر بود که حکم کمیته انضباطی را اعلام نکرد و اذهان عمومی را نسبت به تراکتور تحت‌تأثیر قرار داد تا همه تصور کنند فدراسیون علاقه‌مند به قهرمانی تراکتور است.
وی می‌گوید: حکم انضباطی علیرضا بیرانوند که یکی از مهره‌های اصلی تراکتور است خیلی قبل‌تر باید صادر می‌شد که قطعاً محرومیت انضباطی و محکومیت مالی به‌دنبال داشت، اما این اتفاق نیفتاد تا به مهم‌ترین دلیل برای زیر سوال بردن قهرمانی تراکتور تبدیل شود و به مذاق فوتبالی‌ها خوش نیامد. شاید اگر بیرانوند محروم می‌شد، تراکتور هم قهرمان نمی‌شد.
پیشکسوت و ملی‌پوش اسبق فوتبال ایران خاطرنشان می‌کند: فکر می‌کنم اعلام نشدن رأی پرونده علیرضا بیرانوند و باشگاه پرسپولیس، لکه تاریکی در تاریخ کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به ثبت برسد. امسال با تراکتور خیلی زیاد مدارا شد و حق سایر تیم‌ها به‌گونه‌ای با این اتفاقات ضایع شد. این در شرایطی است که هر زمان پرونده‌ای از سایر باشگاه‌ها به‌عنوان نمونه سپاهان به کمیته انضباطی برسد، به شب نرسیده، برای آن رأی صادر می‌کنند؛ وگرنه هیچ‌گاه در ادوار لیگ‌برتر، جامعه فوتبال با قهرمانی تیمی به‌غیر از پایتخت‌نشینان این‌گونه واکنش نشان نداده بود.
به گزارش ایسنا، در نهایت فوتبال تنها با کسب جام معنا نمی‌یابد. اگر تیمی در مسیر قهرمانی، اخلاق، رفتار حرفه‌ای و ساختار درست را رعایت کند، حتی رقیبانش هم به آن‌ها احترام می‌گذارند. 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/823446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علی دایی: من ایدز نگرفته‌ام!/ با تیزی در تبریز به شهریار حمله کردند!

نزدیک به 3میلیارد تومان هدایا و نذورات مردم به ستاد عتبات عالیات خوی

پرواز تهران به اردبیل لغو شد/ ماجرا چه بود؟

اختصاص بیش از 13 هزار میلیارد تومان اعتبار به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و راهداری کرمانشاه

خبر خوش برای بایرن مونیخ؛ فلوریان ویرتس تمایلی به ترک آلمان ندارد

عکاس خبرگزاری مهر، برگزیده دهمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر در اردبیل

غبار از چهره ارومیه رخت بربست؛ تداوم هوای نفس‌گیر در جنوب آذربایجان‌غربی

مجمع تشخیص با پالرمو به‌صورت مشروط موافقت کرد

با بهترین مرکز ماساژ در کرج آشنا شوید!

ایستادگی در مقابل وحشی‌گری‌ها در غزه، یک وظیفه همگانی است

آتش سوزی کارخانه چوب بری در منطقه باغ معروف تبریز

یعقوب ولی‌زاده، بخشدار خاروانا شد

روبیو دوحه را به مقصد ترکیه ترک کرد

پلیس امنیت اقتصادی آذربایجان‌غربی برای تحقق شعار سال به دنبال حمایت از تولید داخلی است

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

حج ظرفیتی بی‌نظیر برای رشد معنوی و تحول درونی انسان دارد

آتش‌سوزی کارخانه چوب‌بری در منطقه باغ معروف تبریز

نوسان قیمت در بازار شمش نقره +جزئیات

حمله مسلحانه در ارومیه؛یک نفر به قتل رسید

افتتاح دو مدرسه در شهرستان شبستر با اعتبار 27 میلیارد تومانی

تریاک زیر خاکی؛ لو رفتن مخفیگاه تریاک 70 کیلویی در خانه‌باغی مراغه

مجموعه ربع رشیدی سرمایه تمدنی شهر تبریز محسوب می‌شود

کارشناسان موارد فنی درخواستی درباره ورزشگاه یادگار امام (ره) را بررسی می‌کنند

برنامه نصب المان شهید خوشنام در مجتمع فرهنگی ایثار/ لزوم توجه به اقبال عمومی در انتخاب مکان تدفین

کاروان جانبازان حامل پیام عزت، فداکاری و مظلومیت ملت بزرگ ایران است

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان اردبیل منصوب گردید

نعمت‌الله پایان: ضرورت احیای رویکرد استاد-شاگردی در هنر

ترویج الگوی استفاده از آب مجازی برای مقابله با تنش های آبی مغفول مانده

بدون اینکه خیاطی بلد باشی این پیراهن رو بدوز

فرهنگ و هنر را نباید به مسأله ای امنیتی و سیاسی تقلیل داد

محور اسلام‌آباد غرب به سرپل ذهاب در مسیر چهارخطه شدن است

تصادف رانندگی 5 مصدوم در مشگین‌شهر بر جا گذاشت

بارش باران و رعد و برق از بعدازظهر امروز در اردبیل

تکمیل زنجیره ارزش، چشم‌انداز پتروشیمی ارومیه

ستاره سابق لیورپول لیگ عربستان را ترک می‌کند

با افزایش علاقه باشگاه‌های انگلیسی و بایرن مونیخ، ژاوی سیمونز خواهان جدایی از لایپزیش در تابستان پیش‌رو

اسکوچیچ در تبریز به آرامش رسید+عکس

رهبر انقلاب: امدادگران ما مظهر صفات انسانی و انسان‌دوستی هستند

ضرورت ایجاد هنرستان فنی کشاورزی در شهرستان‌های هشترود و چاراویماق

رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره ملی شهدای امدادگر: ایستادگی در مقابل وحشی‌گری‌ها در غزه، یک وظیفه همگانی است

بازدید رئیس سازمان برنامه و بودجه از خانه تراکتور

وضعیت بحرانی منابع آب استان آذربایجان شرقی

طرح استادیوم 120 هزار نفری برای تبریز

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان «دیانتی» را تسلیت گفت

پورمحمدی: بررسی اولیه از وضعیت ورزشگاه یادگار امام تبریز انجام شد

پایان کار عامل تهدید اینترنتی در میانه

70 واحد فناور در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ایجاد شده است

امکان بازدید مجازی از موزه تاریخ طبیعی اردبیل

جایگزینی درختان پنبه‌ریز اردبیل کار چندروزه نیست