پیام آذری

آخرين مطالب

ترفند «چارلی چاپلین» برای تسلیم مشکلات نشدن اقتصادی

ترفند «چارلی چاپلین» برای تسلیم مشکلات نشدن
  بزرگنمايي:

پیام آذری - خراسان / پربازدید شدن سکانسی از سرشناس ترین بازیگر طنز جهان که تلاش کرده تا نگاه بینندگان را درباره زندگی و ضرورت تلاش در آن تغییر بدهد، بهانه‌ای شد تا از چرایی جنگیدن برای زندگی بگوییم 
تلاش شالوده زندگی است و بدون تلاش و کوشش هیچ چیزی ساخته نمی‌شود. به تازگی سکانسی مربوط به یکی از فیلم‌های قدیمی «چارلی چاپلین»، در شبکه های اجتماعی پربازدید شده است. او خطاب به دختری که بیمار است و روی تخت نشسته، می‌گوید: «از من می‌پرسی برای چی بجنگی؟ همه چیز... برای خود زندگی. این کافی نیست؟ که زندگی کنی، رنج بکشی و لذت ببری. برای چی بجنگی؟ زندگی یک اتفاق زیبا و خارق‌العاده است. مشکل تو اینه که براش نمی‌جنگی. شکست رو پذیرفتی و مدام خودت رو به مریضی و مرگ می‌زنی. اما یک چیز دیگه مثل مرگ هست که نمی‌تونی ازش فرار کنی: زندگی، زندگی، زندگی». اما آیا تلاش و جنگیدن برای زندگی ارزشش را دارد؟ اصلا برای چه چیزی باید جنگید؟!
​​​4نوع مکانیزم دفاعی
ما در مواجهه با حوادث زندگی چهار نوع مکانیزم دفاعی داریم؛ جنگ، فرار، تسلیم و پذیرش، که به هر چهار نوع برای یک زندگی سالم نیازمندیم. فقط مسئله این است که از هر کدام در چه مواقعی استفاده کنیم.
1 در زندگی باید جنگید
بازار
برای موفقیت، برای رابطه خوب، برای رشد و زندگی بهتر باید جنگید. باید تلاش کرد. اما تلاش و جنگ در مواردی صحیح است که چیزی در کنترل ما باشد و قابل تغییر هم باشد. بسیاری از افراد انرژی خود را صرف جنگیدن با چیزی می‌کنند که قابل تغییر نیست یا در اختیار آن ها نیست، سپس چون به نتیجه دلخواه نمی‌رسند، ناامید شده و دست از تلاش برمی دارند. این دسته از افراد چون نبرد اشتباهی را انتخاب کرده اند، دچار یاس و سرخوردگی می‌شوند. مثلا تلاش برای تغییر دادن والدین یک نبرد از پیش باخته است. هیچ فرزندی نمی‌تواند والدین خود را تغییر دهد. تلاش برای جنگیدن با سرنوشت و حوادث محتوم زندگی مثل تصادف، سانحه، مرگ عزیزان و ... جنگ نابرابر و باخته است. اضطراب برای این که مبادا عزیزی را از دست بدهیم، اگر فلان فرد را از دست بدهم بعدش چه خواهم کرد؟ در این موارد با چیزی می‌جنگیم که در کنترل ما نیست، پس تلاش واهی است. تلاش بی‌ثمر، باعث ناامیدی می‌شود و انگیزه را از بین می‌برد. تلاش برای یادگیری، برای رشد شخصی، برای حل مشکلات زندگی، برای بهتر کردن شرایط اطرافیان، درآمد بیشتر، برای لذت بیشتر از زندگی و ... نبردی معقول است چون حداقل بخشی از متغیرهای آن در اختیار ماست. در این موارد شاید به حداکثر خواسته‌های خود نرسیم اما با تلاش منسجم و هدفمند حداقل به بخشی از خواسته‌های خود می‌رسیم و این رسیدن باعث انگیزه و تلاش بیشتر می‌شود.
2 گاهی بهترین راه فرار است!
اما درباره فرار، قاعدتا اگر حیوان وحشی به شما حمله کند، بهترین راه فرار است. فرار از محیط‌های آسیب‌رسان و مسموم برای سلامت‌روان انسان ضروری است. مثلا با تغییر شغل می‌توان از یک محیط آسیب‌زا خارج شد، بدون این که انرژی خود را برای تغییر دادن شرایط آن محیط هدر بدهیم. اما متاسفانه بیشتر افراد راهکار فرار را برای مسائل دیگری انتخاب می‌کنند مثل مشکلات و دردهای زندگی. اعتیاد نوعی فرار است، فرار از درد و سختی، اعتیاد به مشروبات الکلی، مواد مخدر، روابط جنسی، قمار یا حتی کار. بسیاری از افراد برای این که به مشکلات خود فکر نکنند خود را با کار سرگرم می‌کنند که فرصت فکر کردن نداشته باشند. این افراد به ظاهر تلاش می‌کنند اما هرگز به هدف خود که آرامش روان است دست نخواهند یافت. چون با درد و زخم خود مواجه نمی‌شوند.
3 تسلیم سرنوشت‌ شویم
تسلیم برای شرایطی است که هیچ کاری از ما برنمی‌آید. همه ما تسلیم امر و اراده خداوند هستیم. وقتی عزیزی را از دست می‌دهیم یا حادثه‌ای رخ می‌دهد، چاره‌ای جز تسلیم در برابر خواست خدا و سرنوشت نداریم. تلاش برای تغییر این گونه سرنوشت‌های محتوم جز آب در هاون کوبیدن نیست.
4 تمرکز روی واکنش برای پذیرش شرایط
و اما پذیرش، برای شرایطی است که کنترلی روی آن نداریم اما پاسخ ما به آن می‌تواند تغییر ایجاد کند. مثل بیماری، شرایط خانوادگی، شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور و ... . هیچ‌کدام از این شرایط کلان در اختیار خود فرد نیست. ما نمی‌توانیم والدین و خانواده خود را انتخاب کنیم، ما در تعیین سیاست‌های دولت نقشی نداریم، یا بیماری برای هر فردی ممکن است پیش آید. حال باید شرایط کلی را پذیرفت و دست از جنگیدن با آن برداشت و صرفا روی واکنش خود تمرکز کرد. در این شرایط که بیماری رخ داده، بهترین پاسخ چیست و چه چاره‌ای باید اندیشید؟ این که وقت و انرژی خود را صرف این کنیم که چرا من بیمار شده‌ام؟ چرا من؟ کاملا بیهوده است. زندگی چرا ندارد. با پذیرش این واقعیت‌ها، باید دنبال پاسخی متناسب و سالم باشیم.
تلاش ارزشمند است اما ...
تلاش برای زندگی بسیار ارزشمند است، اما باید انتخاب کنیم که در چه زمینه‌ای تلاش کنیم، تا انرژی محدود ما هدر نرود و بتوانیم بهترین نتیجه را بگیریم.
نویسنده: دکتر مهدی سودآوری | روان شناس و مدرس دانشگاه

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/825283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختصاص مجموعه و سالن های ورزشی دستگاه های اجرایی برای فعالیت ورزشکاران

فرسودگی آسفالت صدای گردشگران لاهرود را درآورد + فیلم

ادامه سقوط رتبه ایران در سرعت اینترنت

رهبر معظم انقلاب: الگوی ترامپ برای کشورهای عربی یقیناً شکست‌ خورده است/ به کوری چشم دشمنان ایران عزیز پیشرفت کرده و چندین برابر بیش از این پیشرفت خواهد کرد/ به همت ملت‌های منطقه، آمریکا از این منطقه باید برود و خواهد رفت

پیام اخراج از آمریکا به پناهجویان افغانستانی

ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است

اعلام اسامی نفرات دعوت‌شده به انتخابی اسلحه اپه بانوان

شهید رئیسی خودش را بدهکار جامعه ایثارگری می‌ دانست

ماجرای سفر پنهانی شهید رئیسی به خوی چه بود؟

افزایش سرعت وزش باد و گردوخاک در آذربایجان غربی

مرگ تلخ دختر 5 ساله تبریزی که هوادار تراکتور بود

شجاع خلیل‌زاده قهرمانی تراکتور را به شهدا و کودکان غزه تقدیم کرد

شیوع بیشتر برخی اختلالات روانی در افراد چپ‌دست

36 درصد جمعیت استان اردبیل مبتلا به فشار خون هستند

اردوی آمادگی تیم ملی وزنه‌برداری در سرعین برپا می‌شود

موافقت سازمان تامین اجتماعی با استخدام 141 نفر برای مدیریت درمان تامین اجتماعی استان اردبیل

عودت میلیاردی وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته

احداث بیش از 15 هزار واحد مسکونی در شهرک شهید سلیمانی اردبیل

بی‌اعتنایی سرمربی به شادی تیم ملی فوتسال/ سلیمانی بی سرو صدا به رختکن رفت+ فیلم

رسیدگی به پرونده ترک فعل بانک مرکزی درخصوص تخلف یک بانک خصوصی در دادسرای دیوان محاسبات

ترک فعل بانک مرکزی در حال رسیدگی است

درخواست آیت‌الله خامنه‌ای برای چهره‌سازی جدید از معلم؛ آمریکا در منطقه به جای صلح، کودک‌کشی می‌کند

زیان 426 هزار میلیاردی یک بانک خصوصی و سکوت بانک مرکزی

ترامپ گفت که می‌خواهد از قدرت برای صلح استفاده کند؛ دروغ گفت | حرف‌هاش لایق جواب دادن نیست، اصلا

ترامپ گفت که می‌خواهد از قدرت برای صلح استفاده کند؛ دروغ گفت

قهرمانی تیم میاندوآب در مسابقات والیبال نشسته

ابر ناو آمریکایی خاورمیانه را ترک می‌کند

زلزله 3 ریشتری قلعه خواجه را لرزاند

تامین زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌غربی اولویت دولت است

ساماندهی و جذب داوران حرفه‌ای در کشور

راه آهن ارومیه بارانداز ندارد

حماس چگونه برتری نظامی دشمن را خنثی کرد؟ / شکست فناورانه صهیونیست‌ها در برابر مقاومت زیرزمینی

اردبیل هفته سرد و بارشی پیش رو دارد

ورزش همگانی ارتقای نشاط عمومی را به همراه دارد

کیفیت هوای آذربایجان غربی کاهش می یابد؛وزش باد همراه با گرد و خاک

واگذاری زمین به 2230 خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌ غربی

رهبر انقلاب: سخنان ترامپ در سفر به منطقه مایه سرافکندگی گوینده است

رضا امیرخانی، نویسنده: مراسم پرحجم از بیت المال برای سالگرد سانحه‌ی مرحوم رییسی و دست آوردنمایی از هیچ، از جنس همان «ماشه‌ی گشت‌ارشاد» است

استان اردبیل ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد

رویداد آموزشی رقابتی با عنوان «قاب دفاع مقدس و مقاومت» در ارومیه برگزار شد

رسیدگی به پرونده ترک فعل بانک مرکزی در دادسرای دیوان محاسبات

بانک‌های شاکی متهم شدند؟ / مدیران بانکی در پرونده‌های کلان اقتصادی زیر ذره‌بین قوه قضائیه

نماهنگ «شهید خدمت» منتشر شد

واگذاری زمین به 2230 خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی

سی ان ان: اسرائیل و سوریه در جمهوری آذربایجان گفت‌وگوهای مستقیم داشتند

رشد نگران‌کننده تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی مشاع آذربایجان غربی

روابط عمومی به‌عنوان پل ارتباطی میان دولت و مردم است

تصادف 3 خودرو در چایپاره یک فوتی و 7 مصدوم برجای گذاشت

کاهش 33 سانتی‌متری تراز سطح آب دریاچه ارومیه

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم و دنبال جنگ نیستیم اما از هیچ تهدیدی نمی‌ترسیم