محرومیت از تحصیل زمینه ساز آسیب
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، تحصیل و بهرهمندی از آموزش مناسب و با کیفیت، حق طبیعی تمامی فرزندان ایران است اما در این میان، کودکانی هستند که به دلایل مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، از این حق طبیعی محروم و با عنوان تارک و بازمانده از تحصیل شناخته میشوند.
با وجود اهمیت تحصیل و فراگیری علم و دانش در جامعه،اکنون کودکان و نوجوانانی در کشورمان به ویژه مناطق محروم هستند که به دلایل مختلف با ریشه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نبود امکانات، ترک تحصیل کرده و از چرخه آموزش بازمانده اند.
بدون شک جدایی کودکان و نوجوانان در سن تحصیل از درس و مدرسه و وقت گذراندن در کوچهها و خیابانها حتی به قصد کارکردن میتواند زمینه افزایش آسیبهای اجتماعی را در جامعه فراهم کند؛ بنابراین باید مسئولان و متولیان امر و البته خانواده ها تلاش کنند که دانش آموزان به هیچ عنوان از چرخه آموزش باز نمانند.
شرایط کردستان
کردستان از جمله مناطقی از کشورمان است که با 300هزار نفر جمعیت دانش آموزی، حدود 12هزار و 500دانش آموز تارک و بازمانده از تحصیل دارد و در این میان مریوان و بانه جزو شهرستانهایی هستند که بیشترین آمار تارکان و بازماندگان از تحصیل را به خود اختصاص داده اند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش این استان درباره دانش آموزان تارک و بازمانده از تحصیل استان به ایرنا می گوید: آموزش و پرورش با تمامی توان تلاش می کند از ترک تحصیل دانش آموزان جلوگیری کند و بازماندگان و تارکان از تحصیل را هم به چرخه آموزش برگرداند.
حجت الله موسوی می افزاید: دلیل ترک تحصیل دانش آموزان صرفا امکانات آموزشی نیست و عواملی نظیر ازدواج دختران، عوامل فرهنگی در میان برخی از خانوادهها، عوامل اقتصادی و نبود انگیزه که از بحث شغل و بیکاری تاثیر میپذیرد و گاهی مهاجرت، در این مساله دخیل هستند.
وی تاکید می کند: همه تلاش ما جلوگیری از ترک تحصیل دانشآموزان است و بر این اساس در سال تحصیلی جاری در دوره دوم متوسطه 94کلاس درس در 74مدرسه زیر میانگین تشکیل شده است.اگر در مناطقی هم این کلاسها ایجاد نشده ، شمار دانش آموزان بین 3 تا 5 نفر بوده است که این مساله هم خود چالشهایی دارد؛ چرا که از لحاظ ساختار و چارت سازمانی نیروی کامل به کلاس زیر نرمال تعلق نمی گیرد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان ادامه می دهد: براین اساس باید نیروی نیمه مرتبط به کلاس های زیر نرمال فرستاده شود که این مساله بر روی کیفیت تحصیلی تاثیرگذار خواهد بود و در آینده منجر به ضعف تحصیلی و درنهایت مجبور به ترک تحصیل میشود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان می گوید: اگر دانشآموز از همان ابتدای ورود فرزندش به متوسطه اول همکاری لازم را داشته باشد و از مدارس روستا مرکز و یا خوابگاههایی که ایجاد شده است، استفاده کند، دچار این مشکلات هم نخواهند شد.
وی در ادامه می گوید: اکنون 13خوابگاه مرکزی در استان وجود دارد که در روستاهای مرکز یا داخل شهرها ایجاد شده است و حدود 126مدرسه شبانه روزی هم فعال است و 7500 دانش آموز در این مدارس تحصیل می کنند .
ضرورت تقویت بنیه علمی دانشآموزان
آموزش و پرورش در جهت جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و همچنین تقویت بنیه علمی دانش آموزانی که به علت ضعف علمی ترک تحصیل میکنند اقدام به اجرای طرحی تقویتی با همکاری بنیاد علوی کرده است.
موسوی در این باره می گوید: در سال تحصیلی جاری 3300 دانش آموز زیر پوشش طرح تقویت بنیه علمی زیرنظر بنیاد علوی قرار گرفته اند و در قالب آن کلاسهای فوقبرنامه به طور آنلاین برقرار شده است تا بتوانیم هم ارتقای تحصیلی آنان را شاهد باشیم و هم این که از ترک تحصیل دانش آموزان جلوگیری کنیم.
وی در ادامه تاکید می کند: یکی از معضلاتی که در بحث دانش آموزان تارک تحصیل وجود دارد بحث شناسایی آنهاست و در این باره طرح شهید محمودوند( از شهدای تفحص شده جنگ تحمیلی) اجرا می شود و در قالب آن سامانه ای طراحی شده که کل دانش آموزان دارای کد ملی استان که در سامانههای آموزش و پرورش ثبت نشدهاند شناسایی شوند.
موسوی می افزاید: اخیرا هم 500نفر از دانش آموزان تارک تحصیلی که بنیه مالی ضعیف دارند شناسایی و به استانداری معرفی شده اند که مورد حمایت قرار گرفتند و یا زیر پوشش نهادهای حمایتی ادامه تحصیل
دهند.
وی می افزاید: مریوان و بانه جزو شهرستانهایی هستند که بیشترین آمار تارکان و بازماندگان از تحصیل را دارند و مساله مرز و بازارچههای کاذب در این شهرستانها هم مزید بر علت شده است و دانش آموز به دلیل منبع درآمدی که بدست می آورد ترک تحصیل می کند.
فرهاد زارعی دبیر استانی کودکان کار و بازمانده از تحصیل وزارت امور اجتماعی کشور در کردستان هم با بیان این که بیشترین آمار بازماندگان و تارکان از تحصیل در استان مربوط به مناطق حاشیه و روستایی است، ادامه می دهد: در تعدادی از روستاها، دانشآموزان پس از پایان ابتدایی و به دلیل نبود مدارس متوسطه در روستا ترک تحصیل میکنند.
-
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴:۳۸
-
۹ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/825770/