پیام آذری

آخرين مطالب

افزایش حقابه عشایر از سدهای ارس و خداآفرین ضروری اعلام شد گفتگو

افزایش حقابه عشایر از سدهای ارس و خداآفرین ضروری اعلام شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایرنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه پایاب سدها به ویژه ارس و خداآفرین که اراضی ملی محسوب می‌شوند برای اسکان سرریز جمعیتی عشایر مناسب است، گفت: حقآبه عشایر از این سدها باید افزایش یابد تا جامعه عشایری از این اراضی برای فعالیت‌های کشاورزی استفاده کنند.
شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی روز سه شنبه در گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی امور عشایر کشور در تبریز با تاکید بر فرهنگ سازی برای تغییر معیشت جامعه عشایری از دامپروری به کشاورزی، اظهار کرد: این کار در توسعه پایدار این جامعه و ارتقای معیشت آنان نقش بسزایی ایفا می کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در این راستا، تقویت تشکل های عشایری در جهت توانمند سازی جامعه عشایری استان و توسعه صنعت گردشگری عشایری برای افزایش درآمدزایی و اشتغال این افراد ضروری است.
شفیعی، با اشاره به توانمندی‌های آذربایجان شرقی در حوزه تولیدات کشاورزی، ادامه داد: این استان با برخورداری از 130 هزار هکتار اراضی باغی، 7.5 میلیون واحد دامی، 899 واحد مرغداری، 28.5 میلیون قطعه مرغ بومی و 1.2 میلیون کندوی عسل، سالانه حدود پنج‌ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند که از این میزان، 56 درصد مربوط به محصولات زراعی، 24 درصد باغی و 20 درصد دامی است.
وی با بیان اینکه سهم اشتغال استان از بخش کشاورزی 10 درصد و از ارزش افزوده اقتصادی نیز حدود 10 درصد است، یادآور شد: محدودیت های موجود در بخش آب استان به‌ ویژه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، شرایط دشواری را برای استمرار تولیدات کشاورزی استان فراهم کرده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به خشکسالی در کل کشور و این استان، گفت: بارش 33 درصدی در فصل پاییز و کاهش 73 درصدی بارندگی در زمستان، منجر به افت شدید ظرفیت ذخایر آبی استان شد ولی بارش‌های خوب بهاری تا حدودی به داد دیم کاران و کشاورزان رسید.
شفیعی، با اشاره به نقش عشایر در تامین امنیت غذایی سالم برای افراد جامعه، افزود: با توجه به محدودیت منابع خاک و افت کیفیت آن در بسیاری از مناطق استان، مقابله با این وضعیت نیاز به ورود شرکت های دانش بنیان و بهره‌گیری از راهکارهای علمی و فناورانه در این زمینه دارد.
وی با اشاره به سهم عشایر در تولیدات دامی استان اظهار کرد: عشایر استان متشکل از 2 ایل قره داغ و شاهسون و 9 طایفه دارای جمعیت 30 هزار نفری در قشلاق و 50 هزار نفری در ییلاق هستند و 20 هزار نفر از عشایر کوچنده سایر استان ها نیز به آن ها اضافه می شود.
شفیعی، یادآور شد: عشایر استان حدود هشت تا 10 درصد از تولید 60 هزار تنی گوشت قرمز و پنج درصد از شیر تولیدی استان را تامین می‌ کنند.
ضعف ها و کمبودهای زندگی عشایری باید رفع شود
مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این گردهمایی با اشاره به قابلیت ها و توانمندی های جامعه عشایری استان، گفت: در کنار این قابلیت ها، زیرساخت ها و ساختار اقتصادی غیرمتنوع زندگی عشایری، ضعف ها و کمبودهایی دارد که باید برطرف شود.
رسول خدابخش، با اشاره به نقش جامعه عشایری در تامین امنیت غذایی جامعه، افزود: تولید مواد پروتئینی با کمترین هزینه، مشارکت در امور فرهنگی و برخورداری از ظرفیت غنی در تولید صنایع دستی از ویژگی‌های این جامعه است.
وی با تاکید بر اینکه زندگی عشایری وابستگی شدیدی به دام دارد، اظهار کرد: تقویت معیشت جامعه عشایری با ایجاد بستر و تنوع در ساختار اقتصادی آن ها ضروری است.
مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی، توسعه اکوتوریسم و گردشگری فرهنگی، برندسازی محصولات اورگانیک عشایر، جذب سرمایه گذاری در صنایع‌ دستی عشایر و ایجاد امکانات برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را از جمله راهکارها برای ارتقای معیشت جامعه عشایری اعلام کرد.
خدابخش، با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی، کوچ زودهنگام عشایر را در پی دارد، ادامه داد: برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر و برگزاری دوره های آموزش سوارکاری علاوه بر ایجاد اشتغال برای عشایر موجب درآمدزایی پایدار برای آن ها می شود.
توسعه گردشگری، جایگزینی مناسب برای معیشت عشایر است
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی نیز در این گردهمایی با اشاره به ظرفیت‌های بالای فرهنگی و طبیعی جامعه عشایری، گفت: توسعه گردشگری می تواند جایگزینی مناسب برای معیشت عشایر استان باشد و در این زمینه اقدامات خوبی در استان انجام شده است.
علی سبزیچی، با اشاره به افزایش سهم امور عشایر از ارزش افزوده، افزود: منابع مالی امور عشایر استان در سال‌های اخیر چند برابر شده و این امر امکان برنامه‌ریزی موثر و هدفمند در حوزه توسعه در بخش عشایر را فراهم کرده است.
وی اظهار کرد: در این راستا، اتاق های فکر در زمینه گردشگری با مشارکت مسوولان استانی و بخش خصوصی ایجاد و جلسات هماهنگی متعددی در این زمینه برگزار شده است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی، گسترش صنعت گردشگری عشایری را از محورهای مهم توسعه پایدار دانست و گفت: با تدوین دستورالعمل‌های منسجم و ایجاد هماهنگی بین دستگاهی، می توان زمینه جذب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی در مناطق عشایری را فراهم کرد.
سبزیچی، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با مرکز بیوتکنولوژی شمال‌غرب کشور ادامه داد: این تفاهم‌نامه با هدف برندسازی و تقویت بازار محصولات لبنی عشایر منعقد شده است و در قالب آن، پنیر تولیدی عشایر استان با عنوان «قَرَه‌داغ» احیا و به‌ عنوان یک برند محلی به بازار عرضه خواهد شد.
گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی امور عشایر کشور به مدت 2 روز (سه شنبه و چهارشنبه) در تالار اجتماعات هتل لاله پارک تبریز در حال برگزاری است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/828231/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک مصدوم در سانحه تصادف جاده قدیم تبریز- بستان آباد

سومین جشنواره نی‌انبان کیش فراخوان داد/ آغاز رویداد از 21 خرداد

اعلام جزئیات فراخوان سومین جشنواره نی‌انبان کیش

معاون رئیس جمهور: گام مهمی برای پیوستن به FATF برداشته شده است/ ابلاغ قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو توسط پزشکیان

صادقی:با گفتار درمانی نمی توان معضل سگ های بلا صاحب را حل کرد

ناطق نوری: شهید آل‌هاشم، مظهر جامعیت، اخلاق و تواضع بود

روابط ایران و جمهوری آذربایجان وارد دوره‌ای جدید از شکوفایی شده است

قلم لمسی در خونه بساز!

این مدل مو مناسب مهمونیه!

والیبالیست تبریزی بهترین استعداد والیبال کشور انتخاب شد

آغاز آزمایش انسانی اولین درمان جهان برای معکوس کردن آسیب نخاعی

رعد و برق و باران تند اردبیل را فرا می‌گیرد

اخلاق، گم شده نهاد خانواده است

160 زوج اردبیلی در نوبت دریافت جهیزیه هستند

بررسی مطالبات کامیون‌داران در مجلس؛ طرح دو فوریتی برای حل مشکلات

آغاز بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور وارد تبریز شد

هفت هزار و 15 مدرسه عشایری در کشور فعال است

مشاور مقام معظم رهبری وارد تبریز شد

دراگان اسکوچیچ سرمربی تراکتور تبریز ماند

اسکوچیچ 2 سال دیگر در تراکتور ماندنی شد

منطقه آزاد کیش، پیشتاز در رعایت ایمنی و تسهیل ترخیص کالاهای گمرکی

ماجرای تصادف پسر نماینده مجلس با پلیس راهور چه بود؟

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان: اصلاح قانون مهریه باید متوقف شود

کشف 30 هزار لیتر سوخت قاچاق در میاندوآب

دستور ویژه برای برخورد با گران‌فروشی سیمان در آذربایجان‌ غربی

نشست مشترک مدیران اداره‌کل ورزشی اردویی بنیاد شهید و امور ایثارگران و موسسه فرهنگی ورزشی ایثار

تشرف زندانی اهل سنت به مذهب حقه شیعه در زندان مراغه

آمادگی پیام‌آوران ایثار برای روایتگری در ایام 14 و 15 خرداد

مجموعه هتل‌های کوثر بهترین خدمت را برای جامعه ایثارگری داشته باشد/ توجه به استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی

سرانه فضای ورزشی دانش‌آموزی استان در سه ماهه ابتدایی سال با افزایش 0.07 متر به 54 صدم رسیده است

54درصد جمعیت آذربایجان شرقی در تبریز ساکن هستند

استاندار اردبیل: ترخیص کالاهای رسوبی در گمرکات تسریع شود

ارائه گزارش اعتصاب کامیون‌داران در جلسه هیات دولت/ تصمیم دولت درباره استانی شدن قیمت نان

دانشگاه پیشران حرکت جامعه به سمت تمدن و پیشرفت است

باید اندیشه هنری ایثار و شهادت به اندیشه برتر مسلط تبدیل شود

بررسی آخرین وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در اتاق وضعیت استان

برخی از پسرها و دخترها حتی اگر ممکن است طلاق بگیرند باید ازدواج کنند!

آتش‌زنندگان کاه‌ و کلش در مزارع استان اردبیل تحت پیگرد قرار می‌گیرند

آماده سازی مقدمات سرشماری سال 1405 در آذربایجان شرقی

صدور هشدار نارنجی هواشناسی؛ تشدید سامانه بارشی در 4 استان

هوای آذربایجان غربی غبارآلود می شود

سرانه فضای ورزشی دانش‌آموزی استان در سه ماهه ابتدایی سال با افزایش 0.7 متر به 54 صدم رسیده است

اطلاعیه تعیین تکلیف نیروهای انتقال موقت داخل و خارج استان آذربایجان شرقی

هواشناسی استان اردبیل هشدار سطح زرد صادر کرد

صادرات کالا از پایانه مرزی بیله‌سوار 16 درصد افزایش یافت

دسته‌روی سالروز شهادت مسلم نشانه شاخص هویت عزاداری مردم آذربایجان است

ترویج ازدواج آسان راهکار رفع بحران جمعیت در کشور است

آذربایجان غربی آزادراه ندارد؛ سرمایه‌گذاری 200 میلیاردی در جاده‌ها

آذربایجان غربی آزاد راه ندارد؛سرمایه گذاری 200 میلیاردریالی در جاده ها