پیام آذری

آخرين مطالب

آغاز آئین سنتی عزاداری محرم در بازار تاریخی اردبیل گفتگو

آغاز آئین سنتی عزاداری محرم در بازار تاریخی اردبیل
  بزرگنمايي:

پیام آذری - اردبیل- مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: شهر حسینی دارالارشاد اردبیل میزبان عزاداران از اقصی نقاط کشور برای حضور در آئین‌های سنتی و دیرینه ماه محرم در بازار تاریخی است.

حجت الاسلام قاسم جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر ، اظهار کرد: فرهنگ عزاداری اردبیل از دیرباز تا کنون زبانزد عام و خاص بوده و ارادت خالصانه مردم این دیار به سرور و سالار شهیدان امام حسین ( ع) و یاران باوفای او شاخصه اصلی اهالی این دیار کهن است.
وی خاطرنشان کرد: مراسم سوگواری ایام محرم همه ساله در اردبیل با شور خاصی برگزار می‌شود و بعد از مراسم طشت گذاری که از روز 27 ذی الحجه به مدت سه روز برگزار می‌شود، از روز دوم محرم شاهد برگزاری عزاداری سالار شهیدان در بازار تاریخی و گوشه و کنار شهر می‌شویم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه آئین‌های عزاداری محرم با 600 سال قدمت در اردبیل هنوز هم پابرجاست و رونق ویژه ای دارد، گفت: قدمت عزاداری حسینی اردبیلیان از عصر صفویه تاکنون است و شبکه بندی شهر اردبیل به شش محله اصلی شامل محلات گازران، عالی قاپو ، پیرعبدالملک ، اوچدکان ، طوی و سرچشمه هر کدام دارای ده‌ها شعبه از محلات کوچک‌تر هستند که با تعیین دقیق زمانبندی عزاداری‌های این محلات از جمله برنامه‌های طراحی شده در قرون گذشته است که تاکنون همچنان پایدار است.
حجت الاسلام جعفرزاده افزود: هر کدام از محلات ششگانه پرچم قدیمی مخصوص به خود دارند که این پرچم‌ها عموماً به شکل سه ضلعی قائمند و در جنس‌های متفاوت مانند ترمه و مخمل بوده و دارای نقش و نگار خاص و منحصر به فردند که از مهم‌ترین آنها بیرق محله گازران است که با خطوط عالی نوشته و زردوزی شده است.
وی گفت: بعد از پایان عزاداری محلات ششگانه به مدت 6 روز در بازار تاریخی و در سطح شهر، در شب تاسوعا هیئت‌ها و دسته جات عزاداری در مساجد محلات همسایه تا پاسی از شب عزاداری می‌کنند به طوری که در این شب عزاداری اهالی تا پخش اذان صبح ادامه پیدا می‌کند و از ظهر تاسوعا آئین شمع گردانی توسط عزاداران و سوگواران سیدالشهدا ( ع) آغاز می‌شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: در آئین دیرینه شمع گردانی «شام پایلاما » شرکت کنندگان در 41 مسجد شهر اردبیل به نیت برپا بودن 41 خیمه امام حسین ( ع) در کربلا، 41 شمع روشن می‌کنند و با این حرکت عشق و ارادت خود را به ساحت سیدالشهدا و باب الحوائج حضرت عباس ( ع) نشان می‌دهند.
برپایی آئین سنتی شبیه خوانی روز عاشورا در اردبیل
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل خاطرنشان کرد: همزمان با عاشورای حسینی، گروه‌های کثیری از عاشقان اهل بیت ( ع) در نقاط مختلف شهر اردبیل با برپایی آئین‌های شبیه خوانی، قیام خونبار دشت کربلا را برای عزاداران ترسیم می‌کنند. آئین‌های سنتی شبیه خوانی روز عاشورا در اردبیل در میادین و یا مقابل مساجد در سه نوبت سپیده دم، ظهر و شامگاه عاشورا با شکوهی خاص اجرا می‌شود.
حجت الاسلام جعفرزاده بیان کرد: مردم با شرکت در این آئین‌ها عاشورای حسینی را زنده نگه می‌دارند و گروه‌های عزادار در گذر از خیابان‌ها از سوی بانیان تکیه‌های بزرگ و خانواده‌های شهدا با چای و شربت نذری پذیرایی می‌شوند؛ پوشیدن رخت سیاه به ویژه کودکان نذری است که همچنان در میان مردم رواج دارد.
وی اضافه کرد: در قلمرو ادبیات عاشورایی، اردبیل دارای سهمی بزرگ و پربرکت است و اگر ادبیات در نقاط مختلفی از این کشور مشخصات مخصوص به خود دارد ویژگی اصلی ادبیات اردبیل ادبیات عاشورایی است.
تجمع حسینیان اردبیل در تاسوعا و عاشورا
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل اظهار کرد: به همت نهادهای فرهنگی مذهبی استان از جمله صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد، نیروی انتظامی، شهرداری و با هماهنگی‌های صورت گرفته با رؤسا و هیئت امنای محلات ششگانه ، مراسم عصر تاسوعا و عاشورا به صورت یکپارچه و منسجم در میدان عالی قاپوی اردبیل برگزار می‌شود که در این مراسم مداحان و نوحه خوانان محلات به ترتیب به نوحه خوانی و مرثیه سرایی می‌پردازند.
حجت الاسلام جعفرزاده خاطرنشان کرد: شب عاشورا مراسم تعزیه و شام غریبان در مساجد محلات در سراسر استان برپا می‌شود و صبح عاشورا عزاداران حسینی در تکایا و مساجد زیارت عاشورا قرائت می‌کنند.
وی افزود: در روزهای 11 الی 13 محرم، مراسم عزاداری ادامه دارد به طوری که در روز 12 محرم از صبح تا ظهر تعزیه داری و مراسم دفن نمادین شهدای کربلا توسط عزاداران مسجد اعظم اردبیل در محلات ششگانه اجرا می‌شود و عزاداری تا اربعین حسینی در اکثر مساجد و منازل اردبیل ادامه می‌یابد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/832210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گرامیداشت سالروز شهادت آیت‌الله بهشتی و 72 تن از یارانش در سلماس

گرامیداشت نام و یاد شهدای قوه قضائیه در تبریز

تاکید استاندار آذربایجان غربی بر افزایش سهم استان از صادرات غیرنفتی

ادامه واکنش‌ها به اظهارات وحید جلیلی در صداوسیما | آغل در ذهن شماست، ایران حرم است

با این روش در میانسالی عمرتان را افزایش دهید

ساخت نانوذراتی پایدار برای درمان سرطان

لغو مجوز‌های شکار در منطقه حفاظت‌شده سهند

بازسازی باندهای فرودگاه بین‌المللی تبریز

عودت 12 هزار میلیارد ریال از معوقات بانکی در آذربایجان شرقی

مادران عاشورایی برای تربیت اسلامی نسل جدید تلاش کنند

اجرای 50 طرح عمران روستایی در پلدشت

تکمیل گذرگاه ریلی شرق به غرب با اتصال سرخس به چشمه ثریا

بهسازی 30 کیلومتر از راه‌های روستایی چالدران

تخصیص 702 میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی مراغه

کاردستی قاب بامزه!

حکم جایگزین حبس لبخندرابه کودکان روستایی اشنویه هدیه کرد

دستگیری متخلف زنده‌گیر کبک در ارومیه

نظارت برعملکرد زیست محیطی واحد‌های صنعتی در ارومیه

پایش بهداشتی و زیست‌محیطی مرکز دفن پسماند ارومیه

دستگیری سه متخلف صید غیرمجاز در شاهین‌دژ

کودکان آذربایجان غربی ؛ سفیران فرهنگ صرفه‌جویی

تجارت ؛ اولویت نخست اقتصادی آذربایجان‌غربی

حضور مسافران در منطقه گردشگری دریاچه گیلارلو

عزاداری محرم بزرگترین حماسه ظلم‌ستیزی و آزادگی در جهان است

نابودی رژیم صهیونیستی دنیا را برای زنان و کودکان امن می‌کند

برنامه ریزی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام برای اربعین 1404

آرایش چشم خلیجی!

طلوع آفتاب کتاب برای سومین سال متوالی در آذربایجان‌غربی

اهدای بیش از 3 هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی

ثبت بیش از 150 مطالبه مردم آذربایجان غربی در سامانه سو

مداح پیشکسوت اردبیلی که دل ها را کربلایی میکند

پروژه‌های راه‌سازی آذربایجان‌غربی نیازمند اعتبارات ویژه است

بسیج همه امکانات برای توسعه تولید آذربایجان‌غربی ضروری است

عکس| تشییع شهدای حملات اسرائیل به آستانه‌اشرفیه در رشت

تولید 12 هزار تن گیلاس و آلبالو در اردبیل

با این تل مرواریدی در مجالس میدرخشی

هفته سرنوشت‌ساز چمن خانه تراکتور از راه رسید

شهادت دانشجوی دکتری دانشگاه تبریز در تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی

توسعه زیرساخت‌های ریلی آذربایجان غربی در دستورکار شرکت راه‌آهن

حمایت از نشان های باسابقه داخلی آذربایجان غربی در دستور کار مسئولان استان

48 پروژه ملی در اردبیل در حال اجرا است

جهش 10 برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی

بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اهمال نکنند

تزریق 10 هزار میلیارد تومان اعتبار به دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل

اختصاص 790 میلیارد تومان اعتبار به راه آهن اردبیل – میانه

گرامیداشت سرداران شهید و دانشمندان هسته‌ای در پلدشت

گرامیداشت شهدای هفتم تیرماه و تجاوز رژیم صهیونسیتی در ارومیه

پیام مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس و مقاومت آذربایجان غربی به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی سردشت

همایش طلایه‌داران تبلیغ در حوزه علمیه خوی برگزار شد

پیش بینی برداشت بیش از 40 هزار تن گندم در گرمی