پیام آذری

آخرين مطالب

فاجعه«بمباران شیمیایی سردشت»سندی آشکار از توحش غرب؛38 سال تاول و زخم سیاسی

فاجعه«بمباران شیمیایی سردشت»سندی آشکار از توحش غرب؛38 سال تاول و زخم
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ارومیه - امروز 7 تیرماه سالروز فاجعه بمباران شیمیایی سردشت نخستین شهری که قربانی سلاح های شیمیایی جهان شد، نخستین شهری که امروز سندی آشکار از توحش غرب به شمار می رود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سکینه اسمی: جنگنده‌های ارتش رژیم بعث ساعت چهار و نیم عصر روز هفتم تیر 1366 چهار نقطه پر ازدحام شهر مرزی سردشت و سه نقطه در روستاهای اطراف این شهر را با 7 بمب شیمیایی خردل و تاول‌زا بمباران کردند.
این بمباران به سرعت هوای مناطق مختلف شهر را آلوده کرده و حتی به تعطیلی بلافاصله چند بیمارستان و درمانگاه سردشت و استفاده از سالن ورزشی به جای نقاهتگاه 150 تخت خوابی منجر شد.
بر اساس آمار رسمی از شهر 12 هزار نفری سردشت تیر 1366، بیش از 8 هزار نفر بر اثر حمله شیمیایی مجروح شدند؛ از این تعداد 113 نفر به شهادت رسیدند و هزار و 324 نفر همچنان از پیامدهای شدید ریوی و زخم‌های ناشی از تسلیحات شیمیایی رنج می‌برند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت ایران، یکی از فجیع‌ترین تهاجم‌های شیمیایی در تاریخ جنگ‌های بشر بود که رنج‌های زیادی را بر مردم این شهر تحمیل کرد؛ این شهر نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما است.

پیام آذری


جنایت انسانی در سردشت سند مظلومیت ملت ایران است
فرماندار سردشت با گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی سردشت در هفتم تیر 1366، این جنایت را سند مظلومیت ملت ایران و نشانه‌ای از چهره واقعی مدعیان دروغین حقوق بشر دانست.
ریباز میرزایی روز شنبه در گفت و گوی رسانه‌ای افزود: فاجعه بزرگ انسانی بمباران شیمیایی سردشت، یکی از سیاه‌ترین نقاط تاریخ معاصر و سندی آشکار از توحش غرب و مدعیان دروغین حقوق بشر است. این جنایت، گویاترین نشانه از «حقوق بشر آمریکایی» و مظلومیت نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت سرافراز آن است.
وی تصریح کرد: سکوت جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی در قبال این جنایت، اشتباهی بزرگ و فراموش‌ناشدنی است که وابستگی آنها به نظام سلطه و پیروی از سیاست‌های استکباری را آشکار می‌سازد.
فرماندار سردشت از برگزاری ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت با حضور مهمانان داخلی و خارجی، غبارروبی مزار شهدا و دیدار با خانواده‌های آنان در روز هفتم تیر خبر داد، گفت: این برنامه عصر امروز شنبه در سردشت برگزار می‌شود.
میرزایی بر بر ضرورت تبیین حقایق انقلاب و مقابله با جنگ روایت‌های دشمن تأکید کرد و گفت: جهاد تبیین، اولین بار توسط رهبر انقلاب مطرح شد و امروز همه رسانه‌های جهانی از این ابزار برای پیشبرد اهداف استراتژیک خود استفاده می‌کنند.
فرماندار سردشت با یادآوری جنایات صدام در بمباران شیمیایی سردشت تصریح کرد: ما باید این جنایت را در هفتم تیر به جهانیان نشان دهیم؛ این همان جهاد تبیین است. ایران هرگز آغازگر جنگ نبوده، اما غربی‌ها تلاش می‌کنند ایران را به عنوان طرفدار جنگ معرفی کنند.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان با بمباران بیمارستان‌ها و کشتار غیرنظامیان، سعی در تحریف واقعیت‌ها دارند. وظیفه ما افشای این جنایات از طریق جهاد تبیین است.

پیام آذری


فاجعه بمباران شیمیایی سردشت نماد مظلومیت و مقاومت مردم است
استاندار آذربایجان غربی نیز با صدور پیامی به مناسب فاجعه بمباران شیمیایی سردشت گفت: فاجعه بمباران شیمیایی سردشت، نه صرفاً حادثه‌ای در حاشیه جنگ، بلکه نمادی از مظلومیت مردمی صبور و مقاوم است.
رضا رحمانی در این پیام آورده است، هفتم تیرماه، سالروز فاجعه‌ای تلخ و جان‌سوز در حافظه تاریخی ملت بزرگ ایران است؛ روزی که شهر مظلوم سردشت در سال 1366، آماج بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و صدها تن از مردم بی‌دفاع این خطه شهید و مجروح شدند.
استاندار آذربایجان غربی در این پیام اضافه کرده است، جنایتی آشکار که در برابر چشمان بسته مجامع بین‌المللی، نه‌تنها روح انسانیت را جریحه‌دار ساخت، بلکه به یکی از مصادیق بارز نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی مبدل شد.
این پیام می‌افزاید، فاجعه بمباران شیمیایی سردشت، نه صرفاً حادثه‌ای در حاشیه جنگ، بلکه نمادی از مظلومیت مردمی صبور و مقاوم است که در عین تحمل رنج‌های فراوان، هرگز از اصول انسانی، وطن‌دوستی و عزت‌طلبی خود عقب ننشستند.
رحمانی ادامه داده است، امروز در سالروز آن فاجعه دردناک، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای مظلوم سردشت و ادای احترام به جانبازان سرافراز این حادثه، بار دیگر ضمن محکوم کردن سکوت جامع بین‌المللی در برابر این جنایت شرم‌آور، بر لزوم پیگیری حقوقی بین‌المللی این جنایت، مسئولیت‌پذیری نهادهای بین‌المللی و نیز استمرار حمایت‌های مادی، درمانی و معنوی از بازماندگان این فاجعه تأکید می‌کنیم.
استاندار آذربایجان غربی در ادامه این پیام تاکید کرده است، بی‌تردید پاسداشت حماسه ایستادگی مردم سردشت، وظیفه‌ای تاریخی و وجدانی است و نام آنان تا ابد در حافظه ملی این سرزمین، به‌عنوان نشانه‌ای از ایثار، استقامت و مظلومیت جاودانه خواهد ماند.

پیام آذری


پس از 38 سال بمباران سردشت همچنان خواهان اجرای عدالت هستیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت نوشت: ایرانیان همچنان خواستار روشن شدن حقیقت و اجرای عدالت درباره کسانی هستند که رژیم صدام را به سلاح شیمیایی مجهز کردند.
اسماعیل بقایی در شبکه ایکس به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت با انتشار تصویری از آن روزها، نوشت: امروز سی‌و هشتمین سالگرد حمله شیمیایی صدام به سردشت در شمال غربی ایران است.
این نخستین‌بار نبود که دیکتاتور عراق از سلاح شیمیایی در جنگ تجاوزکارانه خود علیه ایران استفاده می‌کرد. در طول هشت سال جنگ تحمیلی، ارتش صدام بارها با استفاده از گازهای شیمیایی به سربازان و غیرنظامیان ایرانی حمله کرد و بدون اینکه از سوی جامعه جهانی مورد بازخواست و مجازات قرار گیرد.
38 سال پس از آن جنابت، ایرانیان همچنان خواستار روشن شدن حقیقت و اجرای عدالت درباره کسانی هستند که رژیم صدام را به سلاح شیمیایی مجهز کردند. آلمان، بریتانیا، آمریکا و هلند هر یک به نحوی در توسعه برنامه سلاح شیمیایی عراق نقش داشتند.
نقش شرکت‌های آلمانی در برنامه تسلیحات کشتار جمعی عراق بسیار قابل‌توجه بوده و دولت آلمان به‌طور فعال از این موضوع آگاهی داشته است. آلمان باید مسئولیت قانونی و اخلاقی خود را با افشای حقیقت درباره نقشش در برنامه سلاح‌های شیمیایی عراق بپذیرد.
سردشت نخستین شهر قربانی سلاح شیمیایی در جهان که سرفه‌هایش هرروز خشک‌تر، سینه‌ها زخم‌تر و تاول‌ها بزرگ‌تر می‌شود.
هفتم تیرماه، سالروز فاجعه‌ای تلخ و جان‌سوز در حافظه تاریخی ملت بزرگ ایران است؛ روزی که شهر مظلوم سردشت در سال 1366، آماج بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و صدها تن از مردم بی‌دفاع این خطه شهید و مجروح شدند. در این جنایت جنگی ،110 نفر از غیرنظامیان شهید و8 هزار نفر هم جانباز شدند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/832270/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادای احترام کارکنان دستگاه قضایی آذربایجان شرقی به شهدا

نجات نوجوان 14 ساله مفقودشده در ییلاقات مشگین‌شهر

180 میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های عمرانی مشگین‌شهر تخصیص یافت

اعلام شهادت شهید امیر حسین صالحی توسط مدیر کل بنیاد مازندران به خانواده اش در آمل

پیام مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر به مناسبت فرا رسیدن ایام ماه محرم

ملت ایران با وحدت نقشه های دشمنان را خنثی کردند

بازدید نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی از بازار تبریز

واژگونی خودرو در محور ماکو به بازرگان 2 مصدوم بر جای گذاشت

فاجعه «بمباران شیمیایی سردشت» سندی آشکار از توحش غرب؛ 38 سال تاول و زخم

اجرای طرح هجرت و جمع آوری اتباع غیرمجاز در میانه

14 هزار مصدوم شیمیایی سردشتی در کمیسیون‌ های پزشکی شرکت کردند

نام و یاد شهدای قوه قضائیه در تبریز گرامی داشته شد

تمهیدات ترافیکی ویژه در دهه اول محرم در آذربایجان غربی

برگزاری پویش پرچم ایران در ارومیه

شرکت 14 هزار مصدوم سردشتی در کمیسیون‌های پزشکی

رعایت استانداردهای قانونی در فرآیند صدور مجوز معادن

حقیقت فرهنگ عاشورا بیزاری از زمامداران کفر است

برگزاری برنامه حسینیه سقا در اردبیل

گرامیداشت سالروز شهادت آیت‌الله بهشتی و 72 تن از یارانش در سلماس

گرامیداشت نام و یاد شهدای قوه قضائیه در تبریز

تاکید استاندار آذربایجان غربی بر افزایش سهم استان از صادرات غیرنفتی

ادامه واکنش‌ها به اظهارات وحید جلیلی در صداوسیما | آغل در ذهن شماست، ایران حرم است

با این روش در میانسالی عمرتان را افزایش دهید

ساخت نانوذراتی پایدار برای درمان سرطان

لغو مجوز‌های شکار در منطقه حفاظت‌شده سهند

بازسازی باندهای فرودگاه بین‌المللی تبریز

عودت 12 هزار میلیارد ریال از معوقات بانکی در آذربایجان شرقی

مادران عاشورایی برای تربیت اسلامی نسل جدید تلاش کنند

اجرای 50 طرح عمران روستایی در پلدشت

تکمیل گذرگاه ریلی شرق به غرب با اتصال سرخس به چشمه ثریا

بهسازی 30 کیلومتر از راه‌های روستایی چالدران

تخصیص 702 میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی مراغه

سرانه مصرف آب در مهاباد به 219 لیتر رسید

برگزاری مسابقات قرآن،عترت و نماز دانش آموزی در آذربایجان غربی

وحدت و هدایت مردمی دشمن را در جنگ نابرابر ناکام گذاشت

اعزام 200 نفر از طلاب و روحانیون خوی همزمان با ماه محرم

کاردستی قاب بامزه!

حکم جایگزین حبس لبخندرابه کودکان روستایی اشنویه هدیه کرد

دستگیری متخلف زنده‌گیر کبک در ارومیه

نظارت برعملکرد زیست محیطی واحد‌های صنعتی در ارومیه

پایش بهداشتی و زیست‌محیطی مرکز دفن پسماند ارومیه

دستگیری سه متخلف صید غیرمجاز در شاهین‌دژ

کودکان آذربایجان غربی ؛ سفیران فرهنگ صرفه‌جویی

تجارت ؛ اولویت نخست اقتصادی آذربایجان‌غربی

حضور مسافران در منطقه گردشگری دریاچه گیلارلو

فاجعه«بمباران شیمیایی سردشت»سندی آشکار از توحش غرب؛38 سال تاول و زخم

اجرای 250 کیلومتر راه و بزرگراه در آذربایجان غربی

عزاداری محرم بزرگترین حماسه ظلم‌ستیزی و آزادگی در جهان است

نابودی رژیم صهیونیستی دنیا را برای زنان و کودکان امن می‌کند

برنامه ریزی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام برای اربعین 1404