پیام آذری - تبریز- طرح «الو کتاب» با هدف تسهیل دسترسی مردم به کتاب و ارائه خدمات تحویل و امانت در منزل، به عنوان گامی نوین در گسترش فرهنگ کتابخوانی در استان آذربایجان شرقی اجرا می شود.
خبرگزاری مهر ، گروه استانها : در گوشهای از این سرزمین کهن، جایی که کوههای سر به فلک کشیده آذربایجان شرقی، قصههای کهن را در سینه حفظ کردهاند، امروز نوای دیگری به گوش میرسد؛ نوای کتاب، نوای دانایی، نوای امید. طرح «الو کتاب» مانند نسیمی تازه، روح تازهای در کالبد شهرها، روستاها و مناطق محروم این دیار میدمد.
هر تماس، یک پنجره به دنیای بیکرانه کتابهاست. هر درخواست، یک قدم نزدیکتر به رویایی است که کودکی در دورترین نقطه این استان، بتواند با کتابها پرواز کند، به ستارهها برسد و با قلمش، آیندهای روشن را ترسیم کند. اینجا دیگر فاصلهها معنایی ندارد، چون کتابها پل میشوند، پلهایی از جنس مهربانی و دانایی.
چه زیباست وقتی یک کودک چشمانش از پشت صفحات یک کتاب قصه برق میزند، چه غرورآفرین است وقتی نوجوانی در روستایی دورافتاده، با کتابی که به دستش رسیده، رؤیای پزشک یا مهندس شدن را در سر میپروراند، اینها فقط کتاب نیستند، اینها بالهای پرواز هستند برای کودکانی که میخواهند از دیوارهای محرومیت عبور کنند.
آذربایجان شرقی، این سرزمین مقاومت و فرهنگ، امروز بار دیگر نشان میدهد که با عزمی استوار و همتی بلند، میتوان بر هر محرومیتی غلبه کرد. هر کتابی که به دست فرزندان این دیار میرسد، گامی است به سوی فردایی بهتر، فردایی که در آن، هیچ کودکی از خواندن محروم نباشد.
«الو کتاب»، فقط یک تماس نیست؛ یک انقلاب خاموش است. انقلابی که در سکوت روستاها و شهرهای کوچک، آینده را میسازد.
کتابخانهها میتوانند با نوآوری، نقش پررنگتری در توسعه فرهنگی جامعه ایفا کنند
اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: اجرای طرح «الو کتاب» در آذربایجان شرقی با هدف تسهیل دسترسی عموم مردم به منابع کتابخانهای و افزایش سرانه مطالعه، به ویژه در دوران شیوع بیماری کرونا ، آغاز به کار کرد.

بابایی افزود: با توجه به شیوع بیماری همه گیر کرونا در سالهای گذشته، طرح «الو کتاب» برای تسهیل دسترسی به کتاب با توجه به محدودیتهای ناشی از این بیماری طراحی شده بود و این طرح امکان امانت غیرحضوری کتاب را فراهم میکرد تا علاقهمندان بدون نیاز به مراجعه فیزیکی به کتابهای مورد نظر خود دسترسی داشته باشند؛ اما با توجه به استقبال گسترده مردم از این طرح و تجربه موفق اجرای آن در شهرستان تبریز، در تلاش هستیم تا این طرح را به صورت گستردهتر در سطح استان آذربایجان شرقی به مرحله اجرا دربیاوریم.
بابایی افزود: از ابتدای مردادماه سال 1404 طرح «الو کتاب» علاوه بر شهرستان تبریز در سطح شهرستان شبستر نیز آغاز به کار خواهد کرد تا علاقمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی بتوانند از مزایای این طرح در شهرستان شبستر نیز بهره مند گردند.
بابایی با اشاره به رشد بالای 70 درصدی امانت کتاب در یک سال گذشته افزود: بخشی از این رشد مرهون اجرای طرح «الو کتاب» در کنار طرحهای ابتکاری دیگر از جمله طرحهای «کودک کتابخوان »، «نوجوان کتاب خوان و کتاب یاران»، «جهاندیدگان » و «خانواده کتابخوان » میباشد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی ادامه داد: طرح «الو کتاب» نه تنها در دوران کرونا، بلکه به عنوان یک راهکار ماندگار برای تسهیل دسترسی مردم به کتاب، به ویژه برای اقشار کمبرخوردار و روشندلان، ادامه یافته است. این ابتکار نشان میدهد که کتابخانههای عمومی میتوانند با نوآوری، نقش پررنگتری در توسعه فرهنگی جامعه ایفا کنند.
بابایی با اشاره به مزیتهای فراوان اجرای طرح «الو کتاب» گفت: دسترسی آسان به کتابها بدون نیاز به مراجعه حضوری به کتابخانه، صرفهجویی در زمان و هزینهها، ارائه خدمات ویژه برای روشندلان و اقشار کمبرخوردار و همچنین ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه را از جمله موارد تأثیرگذار در اجرای موفق این طرح در بین اقشار مختلف مردم عنوان کرد.
طرح «الو کتاب» از ابتدای مردادماه سال 1404 در شهر شبستر
هادی محسنی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شبستر نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر از آغاز اجرای طرح «الو کتاب» از ابتدای مردادماه سال جاری خبر داد و افزود: این طرح با هدف ارائه خدمات نوین کتابخانهای و سهولت دسترسی شهروندان، بهویژه ساکنان مناطق دورافتاده یا فاقد کتابخانه، طراحی شده است. علاقهمندان میتوانند از طریق تماس تلفنی با شماره 42427574-041 یا مراجعه به سامانه مدیریت کتابخانههای عمومی (سامان) به نشانی www.samanpl.ir، کتابهای مورد نظر خود را جهت امانت سفارش دهند و در کوتاهترین زمان ممکن، درب منزل یا محل کار تحویل بگیرند.
محسنی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتابخوانی اظهار کرد: با اجرای طرح «الو کتاب» تلاش داریم تا خدمات کتابخانهای را از چهارچوب فیزیکی خارج کرده و در قالب یک سرویس نوین، نیاز مطالعاتی اقشار مختلف بهویژه سالمندان، افراد دارای معلولیت، دانشآموزان و دانشجویان را برآورده سازیم.
وی افزود: فاز نخست این طرح از کتابخانه عمومی شیخ محمود شبستری به صورت پایلوت آغاز خواهد شد و در صورت استقبال، بهتدریج در تمامی کتابخانههای عمومی شهرستان و حتی مناطق روستایی نیز گسترش خواهد یافت.