پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۴

گفتگو

کشف ۱۴۰ تن طلا در آذربایجان‌ غربی

کشف ۱۴۰ تن طلا در آذربایجان‌ غربی
پیام آذری - فارس / سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: بر اساس مطالعات اکتشافی، ۵۴ میلیون تن کانسنگ طلا در استان شناسایی شده که معادل ۱۴۰ تن طلا برآورد ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - فارس / سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: بر اساس مطالعات اکتشافی، 54 میلیون تن کانسنگ طلا در استان شناسایی شده که معادل 140 تن طلا برآورد می‌شود و ذخایر آن پاسخگوی نیاز کشور برای دست‌کم 70 سال آینده خواهد بود.
سخاوت خیرخواه سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی یکی از 15 محور کلان سرمایه‌گذاری در طرح تحول آذربایجان غربی است، اظهار داشت: نمایشگاه طلا و جواهر ارومیه نخستین نمونه عملی این برنامه در استان محسوب می‌شود و پیام آن، معرفی ظرفیت‌های اقتصادی در کنار نمایش امنیت و ثبات کامل منطقه است.
بازار
سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی طلا گفت: آذربایجان غربی تاکنون 8 مجوز معدن طلا صادر کرده و با رتبه دوم تولید شمش طلا در کشور، جایگاه ویژه‌ای دارد. از این تعداد، 3 معدن به بهره‌برداری رسیده، 3 معدن دیگر در آستانه بهره‌برداری است و 2 معدن نیز پروانه اکتشاف دریافت کرده‌اند.
وی بیان کرد: معادن طلای «زرشوران» و «آقدره» در شهرستان تکاب و معدن طلای «ربط» در شهرستان سردشت دارای پروانه بهره‌برداری هستند. همچنین سه معدن طلای «خراپه» در پیرانشهر، «عربشاه» در تکاب و «آل‌قویون» در شهرستان خوی موفق به اخذ گواهی کشف شده‌اند که به‌زودی به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید. علاوه بر این، دو معدن طلای «گندمان» و «زاوه‌کوه» در شهرستان بوکان نیز پروانه اکتشاف دریافت کرده‌اند.
خیرخواه افزود: بر اساس مطالعات اکتشافی، 54 میلیون تن کانسنگ طلا در استان شناسایی شده که معادل 140 تن طلا برآورد می‌شود و ذخایر آن پاسخگوی نیاز کشور برای دست‌کم 70 سال آینده خواهد بود.
وی افزود: این ظرفیت می‌تواند موتور محرک صنایع پایین‌دستی و اشتغال‌زایی گسترده باشد در همین راستا ایجاد شهرک تخصصی صنایع پایین‌دستی طلا در دستور کار قرار دارد.
سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی همچنین از صدور مجوز سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیاردتومانی برای یک سرمایه‌گذار ترکیه‌ای خبر داد و حضور هیئت‌هایی از ترکیه و عراق در نمایشگاه را نشانه اعتماد و جذابیت سرمایه‌گذاری در استان دانست. خیرخواه بیان کرد: آذربایجان غربی هم‌اکنون دارای 2 هزار و 90 واحد صنعتی و 504 واحد معدنی فعال است و تاکنون توانسته 48 همت سرمایه‌گذاری جدید جذب کند.
نخستین نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر ارومیه با حضور فعالان اقتصادی و مهمانانی از کشورهای ترکیه و عراق در استان آذربایجان غربی برگزار می‌شود.


نظرات شما