جمعه ۱۱ مهر ۱۴۰۴

علمی

دمای غذا سلامت روده و روان را تهدید می‌کند؟

دمای غذا سلامت روده و روان را تهدید می‌کند؟
پیام آذری - هنگامی که در روزی گرم، قهوه سرد می‌نوشید یا در زمستان از خوردن یک کاسه سوپ گرم لذت می‌برید، ممکن است متوجه نشوید که دمای ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - هنگامی که در روزی گرم، قهوه سرد می‌نوشید یا در زمستان از خوردن یک کاسه سوپ گرم لذت می‌برید، ممکن است متوجه نشوید که دمای غذا و نوشیدنی‌های شما می‌تواند سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش ایسنا، نتایج تحقیق جدید دانشگاه ایالتی سن دیگو نشان می‌دهد، گرمای مواد غذایی یا نوشیدنی شما ممکن است هم بر سلامت روان و هم بر سیستم گوارش شما تاثیر بگذارد.
در این تحقیق بیش از 400 بزرگسال آسیایی و سفیدپوست در آمریکا مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج آن ارتباط واضحی بین دمای غذاها و نوشیدنی‌ها و مشکلاتی مانند اضطراب، مشکلات خواب و ناراحتی روده پیدا کرد.
در شرکت‌کنندگان آسیایی نوشیدن مقدار زیادی نوشیدنی سرد در تابستان با اضطراب بیشتر، خواب ضعیف و احساس پری شکم مرتبط بود. در مقابل، شرکت‌کنندگان سفیدپوستی که در زمستان نوشیدنی‌های گرم بیشتری می‌نوشیدند، سطح پایین‌تری از افسردگی، خواب بهتر و مشکلات گوارشی کمتری را گزارش کردند.
محققان می‌گویند: این اولین تحقیق در آمریکا است که عادات غذایی گرم و سرد را به چنین طیف وسیعی از پیامدهای سلامتی مرتبط می‌کند در حالی که توصیه‌های تغذیه‌ای در غرب به ندرت دما را در نظر می‌گیرند، بسیاری از سنت‌های آسیایی، ازجمله طب چینی و آیورودا، مدت‌هاست که در مورد مصرف بیش از حد غذاها و نوشیدنی‌های سرد هشدار داده‌اند.
تیان‌یینگ وو، دانشیار اپیدمیولوژی در دانشگاه ایالتی سن دیگو و محقق اصلی این تحقیق توضیح داد: چیزی به سادگی دمای آنچه می‌خوریم و می‌نوشیم می‌تواند تاثیرات واقعی بر سلامت داشته باشد. از آنجا که مصرف غذاهای گرم و سرد بخشی از زندگی روزمره محسوب می‌شود، این یافته‌ها برای همه مهم است. جالب اینجاست، بیشترین تاثیرات در افرادی مشاهده شد که اغلب گزارش می‌کردند «دستان سرد» دارند و این مورد ممکن است نشان‌دهنده گردش خون ضعیف باشد.
در میان گروه‌های آسیایی، شرکت‌کنندگان چینی که معمولا غذاهای سرد کمتری مصرف می‌کردند شاهد تاثیرات منفی کمتری نیز بودند، در حالی که هندی‌های آسیایی، قوی‌ترین ارتباط بین نوشیدنی‌های سرد و مشکلات سلامتی را نشان دادند.
این یافته‌ها علت و معلول را اثبات نمی‌کنند، اما دریچه‌ای به سوی روش‌های جدید تفکر در مورد رژیم غذایی و سلامت می‌گشایند.
محققان اظهار کردند: تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، به ویژه پژوهش‌هایی که افراد را در طول زمان پیگیری یا تغییرات را به‌طور مستقیم آزمایش می‌کنند. به ویژه بزرگسالان مسن و افراد دارای مشکلات گردش خون ممکن است به دمای غذا و نوشیدنی حساس باشند.
سایت ساینس گزارش کرد، در حال حاضر پیام این تحقیق ساده است؛ توجه نه فقط به آنچه می‌خوریم، بلکه به میزان گرمی یا سردی آن نیز می‌تواند به ما کمک کند تا بهتر بخوابیم، احساس آرامش بیشتری داشته باشیم و هضم غذا را آسان‌تر کنیم.
نتایج این تحقیق در نشریه «تغذیه» (Nutrition) بریتانیا منتشر شده است.


نظرات شما