دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴

اقتصادی

برگزاری نشست هم‌اندیشی کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور در حاشیه رویداد کیش اینوکس

برگزاری نشست هم‌اندیشی کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور در حاشیه رویداد کیش اینوکس
پیام آذری - در نشست هم‌اندیشی کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، مسائل گمرکی، نحوه تخصیص ارز، تنظیم سند توسعه صادرات، بهره‌گیری از شیوه‌نامه سازمان توسعه تجارت برای راه‌اندازی شرکت‌های مدیریت صادرات و تدوین بسته سرمایه‌گذاری ۲۰ فرصت اولویت‌دار در مناطق آزاد کشور مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - در نشست هم‌اندیشی کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، مسائل گمرکی، نحوه تخصیص ارز، تنظیم سند توسعه صادرات، بهره‌گیری از شیوه‌نامه سازمان توسعه تجارت برای راه‌اندازی شرکت‌های مدیریت صادرات و تدوین بسته سرمایه‌گذاری 20 فرصت اولویت‌دار در مناطق آزاد کشور مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، این نشست با حضور معاونان اقتصادی مناطق آزاد کیش، اینچه‌برون، سرخس، اروند، ارس، قشم، انزلی، بانه و مریوان و قصر شیرین روز دوشنبه 19 آبان‌ماه در سالن خوارزمی مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش و در حاشیه برگزاری رویداد بین‌المللی کیش اینوکس برگزار شد.
برگزاری این نشست در چارچوب سلسله جلسات تخصصی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور با هدف بررسی آخرین مصوبات، دستاوردها و دستورالعمل‌های ابلاغی دبیرخانه، تبادل نظر درباره چالش‌ها و راهکارهای اجرایی و تقویت هم‌افزایی میان معاونان اقتصادی مناطق آزاد کشور انجام شد.
در جریان این نشست، معاونان اقتصادی مناطق آزاد ضمن ارائه گزارش از وضعیت اقتصادی مناطق متبوع خود، بر ضرورت تسریع در اجرای مصوبات دبیرخانه، تقویت هماهنگی‌های بین‌منطقه‌ای و رفع موانع اقتصادی در مسیر توسعه فعالیت‌های مناطق آزاد کشور تأکید کردند.
مسعود نیک افروز معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش، در این نشست با تأکید بر تفویض اختیار به مناطق برای تصمیم‌گیری در زمینه نیازها و مسائل روز محلی، گفت: مناطق باید بتوانند براساس شرایط خود نسبت به پرونده‌ها و پروژه‌ها تصمیم‌گیری کنند و محدودیت‌های گذشته نباید مانع توسعه فعلی شود.
وی با اشاره به اهمیت توسعه صادرات، خاطرنشان کرد: صادرات تنها به کالا محدود نمی‌شود و حوزه خدمات را نیز در برمی گیرد به ویژه در مناطقی مانند کیش که صادرات خدمات اهمیت بیشتری دارد و امنیت آن ضروری است. وی همچنین بر لزوم پیگیری سرمایه‌گذاری‌های بی‌نام و شفاف‌سازی مدل‌های موفق سرمایه‌گذاری در کشور تأکید کرد.
نیک افروز به اقدامات انجام شده برای بهبود محیط کسب‌وکار در مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: مطابق ماده 14 آیین‏ نامه اجرایی عملیات پولی و بانکی، بانک‌ها باید شعب مستقل در مناطق آزاد ایجاد کنند تا منابع مالی به صورت مستقیم در اختیار مناطق قرار گیرد و محدودیت‌های دسترسی به اعتبارات کاهش یابد.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اصلاح سیاست‌های گمرکی و ایجاد مسیر سبز برای ترخیص کالا، خواستار افزایش سقف ارزش کالاهای همراه مسافر شد و افزود: ارزش فعلی سقف‌ها متناسب با تورم و شرایط امروز نیست.
نیک افروز با اشاره به موضوع مالیات در مناطق آزاد و با بیان این که بخشی از مالیات دریافتی باید به توسعه زیرساخت‌های همان مناطق بازگردد افزود: در سال گذشته بیش از 3700 میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده از مناطق خارج شده و فقط160 میلیارد تومان به منطقه بازگشته است. این اقدام باید اصلاح شود تا عدالت مالیاتی برقرار گردد.
گفتنی است برگزاری نشست هم‌اندیشی کارگروه اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، همزمان با نمایشگاه و همایش بین‌المللی کیش اینوکس، فرصتی برای گسترش تعاملات اقتصادی، تبادل تجربیات و بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی برای توسعه مناطق آزاد کشور فراهم کرد.


نظرات شما