چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵

گفتگو

آمادگی حداکثری شیراز برای مقابله با پدیده ال‌نینو

آمادگی حداکثری شیراز برای مقابله با پدیده ال‌نینو
پیام آذری - ایسنا/ مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از تشکیل قرارگاه ویژه مقابله با ال‌نینو خبر داد و گفت: با توجه به احتمال وقوع بارش‌های شدید نقطه‌ای و کوتاه‌مدت، باید ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا / مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از تشکیل قرارگاه ویژه مقابله با ال‌نینو خبر داد و گفت: با توجه به احتمال وقوع بارش‌های شدید نقطه‌ای و کوتاه‌مدت، باید آمادگی کامل برای مدیریت بحران و هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف وجود داشته باشد.
غلامرضا غلامی، سه‌شنبه هفتم مهرماه در نشست شهرداری شیراز با اشاره به اهمیت آمادگی در برابر پدیده‌های جوی، اظهار کرد: ال‌نینو یک ناهنجاری جوی است؛ به این معنا که الزاماً بارش شدید در کل استان رخ نمی‌دهد، بلکه ممکن است در یک نقطه و در مدت کوتاه، حجم زیادی بارش اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به حادثه استهبان افزود: همان اتفاقی که در استهبان رخ داد و متأسفانه مشکلاتی به همراه داشت، می‌تواند نمونه‌ای از این شرایط باشد. امروز پنج ایستگاه هواشناسی مهم دنیا نشان می‌دهند که احتمال وقوع این پدیده بسیار بالاست و باید آمادگی کامل داشته باشیم.
غلامی با بیان اینکه مدیریت بحران باید از مرحله پیشگیری تا پاسخ به بحران دنبال شود، تصریح کرد: بیشترین عملیات ما در این قرارگاه، پیشگیری است، نه پاسخ به بحران. در پاسخ به بحران، شهرداری نفر اول دستگاه‌هاست؛ ما در جنگ نیز این تجربه را داشتیم و گفتیم اگر اتفاقی افتاد، فرمانده میدان آتش‌نشانی شیراز است و تا آتش‌نشانی دستور ندهد، اورژانس، نیروی انتظامی و سایر نیروها ورود پیدا نمی‌کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از تشکیل قرارگاه ویژه مقابله با ال‌نینو خبر داد و گفت: امشب قرارگاه مقابله با ال‌نینو را تشکیل می‌دهیم. این قرارگاه مانند یک قرارگاه جنگ عمل می‌کند و تیمی متشکل از مدیریت بحران، خدمات شهری و سایر دستگاه‌های مرتبط در آن تشکیل می‌شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن هماهنگی‌های لازم انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به جمعیت ۲.۵ میلیون نفری شهر شیراز، بیان کرد: ما باید ۲.۵ میلیون نفر را در شهر مدیریت کنیم و نمی‌توانیم بگوییم طبق سلسله‌مراتب چه کسی زیر نظر چه کسی است؛ بلکه باید در لحظه بحران، همه دستگاه‌ها با هماهنگی کامل عمل کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس افزود: به همین دلیل تأکید می‌کنم که مدیرکل هواشناسی حتماً در جلسات مدیریت بحران شهرداری حضور داشته باشد و گزارش‌های علمی ارائه دهد.
لایروبی خرم‌رود و چنارراه‌دار در دستور کار قرار گیرد
جانشین استاندار فارس در ستاد مدیریت بحران با اشاره به اهمیت لایروبی رودخانه‌ها تصریح کرد: دو رودخانه خرم‌رود و چنارراه‌دار در جنوب و مرکز شهر شیراز باید همواره مورد توجه باشند.
وی افزود: باید ورودی‌ها و خروجی‌های کنارگذرها الکترونیکی و هوشمند شوند تا با دستور، باز و بسته شوند. این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد و کمک مالی لازم نیز انجام شود.
برگزاری مانور عملیاتی در صدرا
غلامی از برگزاری مانور عملیاتی در روزهای چهاردهم و پانزدهم مهرماه خبر داد و گفت: این مانور در صدرا، بلوار شهید سلیمانی، در زمینی به وسعت ۵۰۰ هکتار برگزار می‌شود که ۱۰۰ هکتار آن آماده‌سازی شده است.
وی افزود: مانور علاوه بر آمادگی، فرصتی برای نمایش توانمندی‌های دستگاه‌ها به استان و کشور است. همان‌طور که در نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های شهرداری را نشان دادیم، در مانور نیز باید این توانمندی‌ها به نمایش گذاشته شود.
مدیریت واحد شهری باید از جلسات بحران عملیاتی شود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس با تأکید بر هماهنگی بین‌دستگاهی گفت: مدیریت شهری را مدیریت عملیاتی و ارشد می‌دانیم. در شهر شیراز، فرمانده میدان شهردار است و مخابرات، آب، برق، گاز و هر دستگاه دیگری باید در موضوعات بحرانی با شهردار هماهنگ باشند. مدیریت واحد شهری باید خودش را شکل دهد و کارش را از همین جلسات شروع کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از عملکرد شهرداری شیراز، این مجموعه را یکی از سخت‌کوش‌ترین و منسجم‌ترین دستگاه‌های استان فارس خواند و اظهار کرد: شهرداری شیراز یکی از پرکارترین دستگاه‌های مجموعه ماست. چه در بعد عمرانی، چه فرهنگی و چه اجتماعی، شاهد انسجام بسیار خوبی در این مجموعه هستیم.
غلامی با اشاره به وضعیت فضای سبز استان افزود: متأسفانه به دلیل پدیده‌های بد اقلیمی، فضای سبز در بسیاری از نقاط استان آسیب دیده است، اما با تلاش شهرداری، فضای سبز شهر شیراز همچنان پرنشاط و سرزنده است.
وی در ادامه گفت: مهمانانی که از سایر شهرها می‌آیند، از بهارنارنج و درختان سرزنده شیراز تعریف می‌کنند و این نشان‌دهنده مدیریت خوب در حوزه بحران و عمران است.
پروژه دروازه قرآن؛ نمونه‌ای از اقدامات مقابله با بحران
جانشین استاندار فارس در ستاد مدیریت بحران با اشاره به پروژه‌های انجام‌شده از سوی شهرداری شیراز، به پروژه لوله‌گذاری دروازه قرآن اشاره کرد و گفت: کار بزرگی که در دروازه قرآن انجام شد، یکی از افتخارات شهر شیراز است.
وی افزود: این کار را در کشور به‌عنوان یک نمونه موفق معرفی می‌کنیم و این اقدام نشان‌دهنده شهامت و ریسک‌پذیری مدیریت شهری برای مقابله با بحران است.


نظرات شما