پیام آذری

آخرين مطالب

صنعت گردشگری آبی استان اردبیل در مسیر توسعه مقالات

صنعت گردشگری آبی استان اردبیل در مسیر توسعه
  بزرگنمايي:

پیام آذری - گردشگری آبی از شقوق گردشگری طبیعت است که با توجه به وجود سدها، چشمه‌های آبگرم، رودخانه‌ها و آبشار‌ها می‌تواند تعداد زیادی از گردشگران را به سمت استان اردبیل جذب کند. در این نوع از گردشگری، گردشگران با اهداف متنوع درمانی، تفریحی، و یا ورزشی به این مناطق سفر می‌کنند.
از دیرباز چشمه‌های آبگرم در شهر‌های مختلف اردبیل همه ساله میزبان میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی است.
  این استان بیش از 110 چشمه معدنی دارد که 75 چشمه آن آبگرم و 35 چشمه آن آب سرد است، به همین جهت شعار گردشگری استان اردبیل، سرزمین چشمه‌های بهشتی” انتخاب شده است. در 2 سه دهه اخیر با ایجاد مجتمع‌های آبدرمانی و توسعه هتل‌ها و مراکز اقامتی این بخش از گردشگری آبی در به ویژه در شهر سرعین رونق یافته است. با این حال چشمه‌های آبگرم در شهر‌های نیر، مشگین‌شهر و خلخال هم همه ساله میزان گردشگران است و از این جهت فرصت‌های زیادی در این شهر‌ها هم برای توسعه گردشگری آبی وجود دارد.
علاوه بر این آبشار‌های سردابه، گرگر آلوارس، گرگر خیاوچای، شورشورنه، شیروان دره، آقبلاغ، زنج، دیز و نره‌گر با زیبایی خیره کننده در سال‌های اخیر محل بازدید گردشگران از مناطق مختلف بوده است. هرچند در فصل‌های بهار و تابستان، طبیعت محسور کننده این آبشار‌ها محل مراجعه و بازدید گردشگران است، اما در فصل زمستان هم این مواهب طبیعی جذابیت‌های خاص خود را دارد و زمانی که این آبشار‌ها یخ می‌زند زیبایی خیره کننده‌ای دارد و برخی از گردشگران رنج سفر را برای خود هموار کرده و از این آبشار‌ها بازدید می‌کنند.
گذشته از چشمه‌های آبگرم و آبشارها، دریاچه‌های طبیعی همچون نئور و به‌ویژه شورابیل در نزدیکی اردبیل همه ساله میزبان گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور است. دریاچه شورابیل که در سال‌های اخیر با توسعه شهری تقریبا در داخل بافت شهری اردبیل قرار گرفته است، روزانه میزبان تعداد زیادی از شهروندان اردبیلی است، در حاشیه این دریاچه زیرساخت‌های فروشگاهی و اقامتی هم ایجاد شده است.
با این حال می‌توان در کنار استفاده بیشتر از این ظرفیت‌ها، زیرساخت‌های ایجاد شده به‌ویژه سد‌های احداث شده در استان فرصت خوبی است که می‌توان با توسعه و تکمیل زیرساخت‌های گردشگری فضا و شرایط را برای توسعه ورزش‌های آبی همچون قایق سواری، ماهیگیری، غواصی، کشتی‌های تفریحی و جت اسکی فراهم کرده و تعداد بیشتری از گردشگران را به سمت آن جلب و هدایت کرد.
در همین راستا شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در سال‌های اخیر آمادگی خود را برای عرضه و واگذاری تاسیسات در اختیار خود برای سرمایه‌گذاران اعلام کرده است. در آخرین مورد از این اعلام آمادگی؛ مدیر سرمایه‌گذاری و تامین مالی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل از برنامه‌ریزی برای اجاره 20 ساله 11 سد استان برای توسعه فعالیت‌های گردشگری آبی در این استان خبر داد.
به گفته کریم قرایی، در راستای اجرای شیوه‌نامه فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی و پیرامون آنها، مخزن و اراضی 11 سد استان اردبیل جهت انجام فعالیت‌های گردشگری بصورت اجاره 20 ساله به سرمایه‌گذاران واگذار می‌شود.
وی اظهار کرد: سد‌های یامچی و سرخاب در محدوده شهرستان نیر، سد‌های سبلان و احمدبیگلو در مشگین‌شهر، سد سقزچی در نمین، سد بفراجرد در خلخال، سد تازه کند در انگوت، سد گیلارلو گرمی، سد‌های گیوی و لیکوان در کوثر و سد نئور در اردبیل سد‌هایی هستند که برای سرمایه‌گذاری به متقاضیان بصورت اجاره واگذار می‌شود.
قرایی با بیان اینکه فراخوان مزایده عمومی این سد‌ها از طریق نشریات سراسری اعلام شده است، ادامه داد: سرمایه‌گذاران و متقاضیان می‌توانند تا 30 فروردین ماه اسناد خود را تحویل دفتر قرارداد‌های شرکت بدهند.
مدیر سرمایه‌گذاری و تامین مالی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل بیان کرد: بخش آب استان اردبیل دارای ظرفیت‌های بالقوه و کم‌نظیری است که با ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و بکارگیری توانمندی این بخش، می‌توان شاهد توسعه فضای کسب و کار و اشتغال‌آفرینی در این بخش بود.
وی افزود: سدها، تاسیسات آبی و آب‌های معدنی استان ظرفیت بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاری هستند که شرکت آب منطقه‌ای اردبیل آمادگی دارد این ظرفیت‌های کم‌نظیر اشتغالزایی را با راهکار‌های بسیار مناسب در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.
قرایی با اشاره به ارائه برنامه‌های حمایتی سرمایه‌گذاری در بخش آب استان گفت: برای ارائه خدمات بهتر به مردم از هر فرصتی استفاده خواهیم کرد تا زمینه برای رشد و توسعه اقتصادی منطقه و ورود سرمایه بخش خصوصی به منطقه فراهم شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل نیز گفت: این استان به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور شناخته می‌شود و با توجه به وجود ظرفیت‌های لازم و اجرای طرح‌های مختلف، در آینده نزدیک یکی از مقاصد گردشگری بین‌المللی خواهد بود.
حسن محمدی ادیب اظهار کرد: حضور گردشگران خارجی به‌ویژه گردشگران عرب زبان در استان اردبیل روندی رو به رشد دارد و شاهد افزایش علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه سرمایه‌گذارانی از کشور‌های عربی برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان هستیم.
وی ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی اردبیل با طراحی بسته‌های سرمایه‌گذاری آماده حمایت از علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری بویژه توسعه گردشگری سلامت بدلیل وجود چشمه‌های آب گرم و سرد معدنی و تاثیر درمانی آن‌ها در مناطق مختلف استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل تاکید کرد: با سرمایه‌گذاری بیشتر برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری و معرفی ظرفیت‌های موجود، می‌توان این استان را در سطح بین‌المللی مورد توجه قرار داد.
وی همچنین به اجرای 91 پروژه سرمایه گذاری گردشگری در چهارچوب رویداد اردبیل 2023 اشاره کرد و گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است تا پایان امسال 40 پروژه در مناطق مختلف استان به بهره‌برداری برسد.
وی ادامه داد: مجموعه متنوعی از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و انسان ساخت موجود در اردبیل دلیلی بر انتخاب استان به عنوان پایتخت گردشگری کشور‌های عضو اکو در سال 2023 است.
طی سال‌های اخیر گردشگری آبی در دستور کار دستگاه‌های مسئول از جمله شرکت آب منطقه‌ای و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بوده است و جلسات و نشست‌های متعددی در این خصوص برگزار شده است.
گردشگری آبی به عنوان یکی از ارکان صنعت گردشگری در استان اردبیل می‌تواند نقش بسزایی در توسعه پایدار استان داشته باشد. از این جهت هرچند اعلام آمادگی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل برای واگذاری تاسیسات در اختیار خود به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را می‌توان نقطه شروع خوبی برای توسعه گردشگری آبی در استان اردبیل عنوان کرد. با این وجود توسعه این بخش از گردشگری نیازمند الزاماتی است که مهم‌ترین آن توجه و اهتمام بیشتر دستگاه‌های مسئول و معرفی و عرضه فرصت‌های موجود در این بخش به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.
علاوه بر این نباید از نظر دور داشت که توسعه صنعت گردشگری نیازمند زیرساخت‌های کلان و اصلی مانند توسعه شبکه حمل و نقل، زیرساخت‌های اقامتی، بهداشتی و درمانی و خدماتی است و این مهم هم نیازمند هم‌افزایی در استان و همراهی و همکاری در سطح کلان ملی است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/553713/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور بهترین روش درمان واریس پا را انتخاب کنیم؟ بررسی کامل لیزر درمانی و اسکلروتراپی

حضور پررنگ هنرمندان افغانستان در جشنواره کوچه عشایر اردبیل + فیلم

پیام معاون هنری به دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی

ادای احترام 1930 دانشجومعلم به مقام شهدا

اهدای 6 سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در بناب

انعقاد تفاهم‌نامه استراتژیک همکاری میان پتروشیمی تبریز و بوشهر؛ آغاز همکاری بلندمدت برای انتقال سالانه 300 هزار تن اتیلن

فصل برای جهانبخش تمام شد؛ کاپیتان تیم ملی در مسیر ترک هلند

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

آمار سرقت در استان آذربایجان شرقی کاهش یافت

جلوگیری از کشتار گاه غیر مجاز دام در اردبیل

زرآباد تا پایان سال در شاخصهای توسعه به میانگین مطلوب ملی می‌رسد

ساعات کاری ناوگان اتوبوسرانی ارومیه تغییر کرد

قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 21 اردیبهشت 1404

گرانی یار مهربان!

آمادگی بانک سینا برای همکاری با فعالان اقتصادی ارس

ارائه خدمات درمانی رایگان در شهرک امیرکبیر مراغه

رییس سازمان داوطلبان کشور، پروژه‌های عمرانی هلال‌احمر آذربایجان‌غربی را افتتاح کرد

اتصال روستا‌های بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات در برنامه هفتم

فعالیت 50 شرکت دانش بنیان و فناور در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

شریفی زارچی هشدار داد؛ افزایش کاربرد یک نام جعلی به‌جای خلیج فارس/ نمودار

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

نظارت میدانی و قطع هوشمند برق ادارات پرمصرف تبریز

آغاز دوباره بارش‌های رگباری در آذربایجان شرقی

هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری فضای سبز تبریز

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

آتشکده هارپارک ابیانه مرمت شد

لحظه اصابت رعدوبرق به تیر برق در مشگین‌شهر

یک جایگزین آسان برای فستینگ متناوب معرفی شد

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در اردبیل

ساختمان پایگاه امداد و نجات احمدآباد شاهین‌دژ افتتاح شد

بمباران شیمیایی سردشت فراموش نشده است؛ اما چه اقدامی برای جانبازان شده؟

برپایی نمایشگاه خوشنویسی در مراغه

رونمایی مدیرعامل از سردیس خود؛ اقدام بحث‌برانگیز درمراسم روز کارگر اهر – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیام اشتباهی که مسیر آردا گولر را تغییر داد

نه بزرگ سازمان لیگ به تراکتور؟

بارش‌های شدید در راه؛ استان‌های در معرض طوفان آماده باشند

هشدار شریفی زارچی درباره کاربرد یک نام جعلی به‌جای خلیج فارس

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان به مناسبت سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی

بهبود وضعیت آموزش در مدارس ضروری است

برداشت گل محمدی از گلستان‌های آذربایجان‌غربی آغاز شد

امحاء چهار تُن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در هشترود

تعداد داوطلبان هلال احمر کشور به 7 میلیون داوطلب می رسد

راه های اصلی چربی سوزی شکم چیست؟

جشنواره «طبخ آبزیان» در شهرستان نیر برگزار می‌شود

پافشاری تراکتور برای برگزاری جشن قهرمانی در تبریز ادامه دارد

تأکید فدراسیون و سازمان لیگ به انجام دیدار تراکتور در اهواز