پیام آذری

آخرين مطالب

نیش سموم کشاورزی بر صنعت زنبورداری مهاباد مقالات

نیش سموم کشاورزی بر صنعت زنبورداری مهاباد
  بزرگنمايي:

پیام آذری- امسال نیز به مانند سال گذشته همزمان با سمپاشی مزارع بویژه در مزارع یونچه گزارش و عکس‌هایی با مضمون تکرار مرگ و میر ناخوشایند زنبورهای عسل در فضای مجازی دست بدست شد تا دوباره بی تدبیری و ناهمگی در این بخش آشکار شود.

فروردین سال گذشته بود که بیش از 10 هزار کلنی در مهاباد طبق ادعای تعاونی زنبورداران بدلیل استفاده از سموم نامرغوب کشاورزان از بین رفت و به رغم پیگیری و اطلاع زنبورداران به جهاد کشاورزی امسال هم عملیات سمپاشی کام زنبورداران را تلخ کرد.

سازمان جهاد کشاورزی هم هنوز علت تلف شدن زنبورداران بدلیل استفاده از سموم کشاورزان را به صورت کامل تایید نکرده از طرفی جواب قانع کننده برای علت عمده این اتفاق نیز اطلاع رسانی نشده است.

سموم نامرغوب امسال هم به زنبورستان‌های مهاباد خسارت زد

مدیرعامل تعاونی زنبورداران مهاباد گفت: استفاده از سموم نامرغوب و کشنده برای برخی از حشرات به بخش عمده زنبورستان های این شهرستان خسارت وارد کرده است.

مسعود عبداللهی افزود: سم پاشی مزارع کشاورزی بویژه یونجه در این فصل از سال موجب تلف شدن زنبورهای عسل بیش از هزار و 447 کلنی شده است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی خسارت وارده تاکنون بیش از 20 میلیارد ریال برآورد شده است، ادامه داد: بررسی های انجام شده نشان می‌دهد 70 درصد از زنبورهای عسل این کلنی ها از بین رفت و یک هزار زنبور عسل هم تلف شد.

مدیرعامل تعاونی زنبورداران مهاباد اضافه کرد: بخش عمده زنبورداران شهرستان در این فصل بدلیل شرایط آب و هوایی در مناطق جنوب حضور دارند و اگر در حوزه شهرستان بودند خسارت به زنبورداران پیش از این برآورد می‌شد.

عبداللهی با بیان اینکه استفاده از این سم علاوه بر زنبورهای عسل برخی از حیوانات خانگی از جمله مرغ و بوقلمون و حتی دامداران را نیز تحت تاثیر قرار داده است، اضافه کرد: از نهادهای مرتبط و مسوولان انتظار داریم نسبت به این موضوع حساسیت نشان داده و برای جبران بخشی از خسارت زنبورداران اقدامات لازم را انجام دهند.

وی یادآور شد: برای جبران این خسارت، سال گذشته قرار بود وام‌های کم بهره به خسارت دیدگان اعطا شود ولی با وجود معرفی به بانک و تشکیل پرونده هنوز ریالی تسهیلات پرداخت نشده است.

هیچ کمکی برای جبران خسارت زنبورداران صورت نپذیرفت

یکی از زنبورداران خسارت دیده بر اثر استفاده از سموم کشاورزی مهاباد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علی رغم پیگیری‌های متعدد و گزارش و ثبت زیان وارد شده به صنعت زنبورداری هنوز هیچ کمکی مالی به ما نشده است.

اسماعیل کریمی که پارسال بیش از 2 هزار زنبور خود را از دست داده بود، گفت: نصف سرمایه و شغل خود را که نتیجه پرورش زنبور و تولید عسل بدست آوردم از دست رفت و هیچ نهادی پاسخگوی مشکل ما نیست.

وی اضافه کرد: سمی که در اختیار کشاورزان قرار گرفته حتی برای دامداران و گاوداری‌ها هم خطرناک است و از چند روستایی شنیده تعدادی از دام‌های شان مریض شده و برخی تلف شدند.

سموم مورد استفاده دارای مجوز سازمان جهاد کشاورزی است

رییس اداره جهاد کشاورزی مهاباد گفت: سموم استفاده شده در مزارع یونجه مورد تایید سازمان بوده و کشاورزان به صورت قانونی از این سم برای مزارع خود استفاده کرده‌اند.

سعید رسولیان با اشاره به اینکه استفاده از این سم در باغات و مزارع دیگر نیز کاربرد دارد، تاکید کرد: تلفات زنبورداران امسال نسبت به سال گذشته بسیار کمتر شده و در صورت هماهنگی بین زنبورداران و کشاورزان در زمان سمپاسی می‌تواند به حداقل برسد.

وی ادامه داد: امسال و قبل از استفاده از سموم برای مزارع اطلاعیه ویژه زنبورداران برای مراقبت و جمع آوری کلنی های نزدیک مزارع صادر شده و همین امر در کاهش تلفات زنبورها تاثیر داشته است.

سعیدیان با بیان اینکه سال گذشته برای حدود 30 نفر پرونده خسارت تشکیل شده است، افزود: در راستای جبران بخشی از ضرر مالی زنبورداران وام‌های کم بهره بانکی در نظر گرفته شده که امسال به آنها پرداخت خواهد شد.

جهاد کشاورزی مانع از سمپاشی سموم نامرغوب خواهد شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم با بیان اینکه تاکنون علت اصلی تلف شدن زنبورها مشخص نشده است، گفت: در صورتی که سموم خاصی موجب تلف شدن و ضرر و زیان به صنعت زنبورداری شود مانع استفاده آن خواهیم شد.

خسرو شهبازی اضافه کرد: تاکنون گزارشی از سایر استان‌ها در خصوص این موضوع ثبت نشده و تنها در استان ما از برخی شهرها این مطلب از طریق تعاونی زنبورداران گزارش شده است.

وی با بیان اینکه سمپاشی مزارع و مقابله با آفات در مزارع اجتناب ناپذیر است، افزود: به کشاورزان و زنبورداران توصیه می‌کنیم هنگام سمپاشی مزارع، کلنی زنبور را در حاشیه امن و شعاع مناسب قرار داده تا شاهد تلفات زنبور عسل نباشیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه دلایل زیادی برای تلف شدن زنبورهای عسل از جمله تنش آب و هوایی گرد و خاک و سایر مسمومیت‌ها مطرح است، یادآور شد: تا زمان مشخص شدن نتایج، تاکید ما به زنبورداران استان این است که در مناطقی که سمپاشی انجام می‌گیرد، حضور نداشته باشند.

تلفات سنگین زنبورستان‌های مهاباد زیر ذره‌بین وزارت جهاد کشاورزی

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: پارسال با دستور وزیر جهاد کشاورزی یک اکیپ تخصصی از این وزارتخانه مامور رسیدگی و بررسی علل تلفات سنگین زنبورستان‌های این شهرستان و جبران خسارت‌ها شدند که تاکنون نتیجه بررسی‌ها اعلام نشده است.

جلال محمودزاده افزود: برآورد دقیق از میزان خسارت وارده به زنبورداران، ارایه تسهیلات ارزان قیمت برای جبران بخشی از زیان مالی و همچنین جلوگیری از تکرار این اتفاقات مواردی است که در این نظارت میدانی مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زنبورداری به عنوان یکی از فعالیت‌های مهم کشاورزی و تولید داخلی مطرح است و براین اساس از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نهاد مسوول انتظار می‌رود ضمن پیگیری موضوع، بر بازار و فروش محصولات کشاورزی نظارت بیشتری داشته باشد.

شواهد نشان می‌دهد تلفات زنبور عسل بدلیل استفاده از برخی از سموم اتفاق افتاده است البته سمپاشی برای باروری و مقابله با آفت امری طبیعی بوده ولی در این بین نیاز است هماهنگی و ارتباط بیشتری بین کشاورزان و زنبورداران بوجود آید و زنبورداران از زمان سمپاشی مطلع بوده تا در آن زمان کلنی های خود را به شعاع چند کیلومتری زمین‌های کشاورزی انتقال دهند.

آذربایجان غربی دارای بیش از یک میلیون و 350 هزار کندوی مدرن و بومی است که بیشترین تعداد آن در جنوب استان قرار دارد، این تعداد موجب اشتغال دائم و فصلی بیش از 11 هزار نفر در صنعت زنبورداری شده است.

میانگین تولید از هر کندوی مدرن 17 کیلوگرم و از کندوهای بومی 5.5 کیلوگرم بوده و در مجموع در سطح استان، یک میلیون و 234 هزار کندوی مدرن و 110 هزار کندوی بومی وجود دارد.

بر اساس آخرین آمارگیری انجام یافته آذربایجان‌غربی با تولید 27 درصد عسل کشور، چندین سال متوالی مقام نخست را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر تعداد بهره برداران این صنعت که بطور مستقیم فعالیت دارند 6 هزار و 117 نفر0بوده و تعداد چهار هزار و 125 نفر هم به صورت فصلی در زنبورستان‌ها مشغول به کار هستند.

با توجه به درصد اشتغال خوبی که این صنعت در استان دارد رسیدگی به مشکلات تولیدکنندگان این صنعت و جبران خسارت آنها می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید و کاهش بیکاری داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/554470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابطال یا تأخیر پروازهای تعدادی از فرودگاه‌های کشور تا ساعت 10 صبح

توضیحات تکمیلی درباره انفجارها در آسمان اصفهان و تبریز

شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و تبریز / انتشار تصاویر فعالیت ضدهوایی در آسمان اصفهان + ویدیو / چند ریزپرنده توسط پدافند هوایی کشور با موفقیت ساقط شده است / تعلیق پروازهای تهران، اصفهان و شیراز

شنیده شدن صدای انفجار در تبریز | منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و تبریز / انتشار تصاویر فعالیت ضدهوایی در آسمان اصفهان + ویدیو / چند ریزپرنده توسط پدافند هوایی کشور با موفقیت ساقط شده است / تعلیق پروازهای تهران، اصفهان و شیراز / ویدیوی وضعیت فعلی پایگاه شکاری اصفهان

فوری| انفجار تبریز، مناطق مرکزی ایران و ... | ادعای حمله اسرائیل به ایران، عراق و سوریه| شورای امنیت ملی تشکیل جلسه داد

شلیک پدافند، منشا صدای انفجار در تبریز

شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان و تبریز / انتشار تصاویر فعالیت ضدهوایی در آسمان اصفهان + ویدیو / چند ریزپرنده توسط پدافند هوایی کشور با موفقیت ساقط شده است / تعلیق پروازهای تهران، اصفهان و شیراز / ویدیوی وضعیت فعلی پایگاه شکاری اصفهان / تاسیسات هسته‌ای در

شلیک پدافند به شیء مشکوک منشا صدای انفجار در تبریز بود

فوری| صدای انفجار در اصفهان و تبریز | ادعای حمله اسرائیل به ایران، عراق و سوریه| شورای امنیت ملی تشکیل جلسه داد

منشأ صدای انفجار در تبریز چه بود؟

تحویل یک هزار و 257 واحد مسکونی به مددجویان آذربایجان شرقی

قدردان دغدغه مندی وزیر صمت درباره شرکت مس آذربایجان هستیم

رگبار باران و رعدوبرق آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد

دستبند پلیس بر دستان اختلالگر امنیت عمومی در بوکان

دعوت از ٧ والیبالیست ناشنوای آذربایجان غربی به اردوی تیم ملی

نیکان قهرمان والیبال نوجوانان دختران آذربایجان شرقی

پیشرفت90درصدی مرحله نخست جهاد آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

ساخت کمپینگ گردشگری غارسهولان مهاباد

سالانه 3 هزار و 500 تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

برگزاری رقابت‌های هندپلو توسط شهرداری ارومیه

افتتاح سامانه تلفنی رایگان مشاوره حقوقی در تبریز

کشف جسد مرد جوانی در محور پونل به خلخال

سی ام فروردین، روز آزمایشگاه

تحقق بودجه شهرداری ارومیه در سال 1403 منوط به مشارکت مردم است

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاه‌های کشور در مهاباد

اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد

ترک‌های امیرچقماق جدی است

ترابی هم از عالیشاه عقب نیفتاد!

عملیات عمرانی سردرب بازار حرم‌خانه تبریز آغاز شد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

3 مصدوم حاصل تصادف 2 دستگاه پژو 405 در محور ایرانخواه تکاب

علاقه مردم آذربایجان به مرحوم حسنی بی حد و اندازه است

دو برابر شدن کشت دانه روغنی کلزا در میاندوآب

روحانی جهادی خوی درگذشت

سیلاب به 5 هزار هکتار موزستان زرآباد خسارت سنگین وارد کرد +فیلم

ساخت کمپینگ گردشگری غار سهولان مهاباد

گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد

3 اردوگاه اسکان اضطراری در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد

زنوزی: سرمربی جدید تراکتور هم خارجی است

سرمربی جدید تراکتور خارجی و در حال مذاکره است

خانم های باردار میوه های بهاری بخورند یا نه؟

60 درصد اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است

افزایش سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل

تاکید بر اتمام طرح عظیم راه آهن اردبیل تا پایان سال

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شد

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاههای کشور در مهاباد

سرو گیراسی بهترین بازیکن ماه مارس 2024 بوندسلیگا