پیام آذری

آخرين مطالب

مدیرکل مدیریت بحران اردبیل:

اردبیل کلکسیونی از مخاطرات را تجربه کرد گفتگو

اردبیل کلکسیونی از مخاطرات را تجربه کرد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - اردبیل- مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل گفت: استان اردبیل امسال کلکسیونی از مخاطرات طبیعی و قهری را تجربه کرد که در نوع خود بی‌نظیر است.

مهدی خدمتی در گفت‌و گو با خبرنگار مهر ، اظهار کرد: ما در 2 ماه اخیر شاهد بروز حوادث ریزگرد، وزش تندباد، سیل، تگرگ، سرمازدگی، خشکسالی و دیگر حوادث قهری بودیم که به معنای واقعی خسارت‌های هنگفتی را نیز به استان اردبیل وارد کرد.
وی تصریح کرد: در کنار خشکسالی، سیل، تگرگ و سرمازدگی که در 2 ماه اخیر شهرهای مختلف استان را دچار آسیب و خسارت عمده کرده ما با پدیده ریزگرد و فرونشست زمین نیز روبه‌رو هستیم که در منطقه آبی‌بیگلو این موضوعات به صورت دقیق در حال بررسی کارشناسی است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل ضرورت استفاده بهینه از منابع آب به ویژه آب‌های زیرزمینی را یادآور شد و گفت: اگر با وسواس در مصرف آب عمل نکنیم قطعاً در بخش کشاورزی و شرب تابستان امسال با تهدیدهای جدی روبه‌رو خواهیم شد.
خدمتی افزود: این استان مستعد بروز حوادثی نظیر زلزله، سیل، تگرگ، خشکسالی و سرمازدگی بوده و امسال نیز بخش عظیمی از این مخاطرات شهرنشینان و روستانشینان را تهدید کرده است.
وی به مقاوم‌سازی 67 هزار و 690 واحد روستایی در سال‌های گذشته اشاره کرد و ادامه داد: 60 درصد این واحدها و اماکن مسکونی روستاییان مقاوم‌سازی شده و در برابر زلزله از ایمنی مناسب برخوردار هستند.
خدمتی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: سال گذشته برای 2 هزار و 924 متقاضی بهسازی واحدهای مسکونی 200 میلیون تومان تسهیلات کم بهره پرداخت شده تا ساخت بنا را به صورت مقاوم داشته باشند.
ساخت واحدهای مسکونی در مسیر سیل
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل اضافه کرد: متأسفانه در شهرهای گرمی و انگوت بیشترین خسارت سیل و تگرگ را شاهد بودیم و در کنار آن تندباد نیز در برخی شهرها خسارت عمده‌ای به واحدهای مسکونی و تأسیسات شهری وارد کرده است.
وی با انتقال از برخی اهالی شهرستان‌های گرمی، انگوت و مشگین‌شهر در ساخت واحدهای مسکونی در مسیر جاری شدن روان آب‌ها بیان کرد: این ساخت و سازهای ناایمن با جاری شدن سیل در مسیر رودخانه‌ها خسارت هنگفتی را به ساکنان وارد کرده در حالی که ما سال‌ها است هشدار لازم را برای جلوگیری از ساخت و ساز در مسیر سیلاب‌ها اعلام کرده‌ایم.
خدمتی میزان خسارت سرمازدگی را در روزهای 12 و 13 فروردین سال‌جاری بالغ بر 281 میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: 80 تا صد درصد باغات مشگین‌شهر و شمال استان بر اثر سرمازدگی دچار خسارت شدند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: برآورد خسارت ما در بخش کشاورزی بیش از چهار هزار و 538 میلیارد تومان است که در مشگین‌شهر و خلخال عمده باغات محصولات سردرختی و گردو خسارت دیده‌اند.
خدمتی تصریح کرد: ما تا مرحله جمع‌بندی میزان خسارت به پیش رفتیم و با همکاری فرمانداری‌ها مراحل نهایی جمع‌بندی خسارت وارده را سپری می‌کنیم و امیدواریم تا آخر این هفته گزارش نهایی برای ارسال به وزارت کشور و مدیریت بحران آماده شود.
پوشش بیمه همگانی حوادث در بخش مسکن
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل از ابلاغ قانون جدید بیمه حوادث طبیعی و پوشش همگانی آن خبر داد و گفت: آئین‌نامه‌های این امر ابلاغ شده و با همکاری بنیاد مسکن قرار است خسارت وارده به ساختمان‌ها برآورد شده و از طریق این بیمه و پرداختی روستاییان که در قبوض برق و آب آنها اعمال می‌شود، جبران خسارت‌ها انجام شود.
وی افزود: از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیز برای کشاورزانی که محصولات خود را تحت پوشش بیمه برده‌اند، پرداخت خسارت تا 80 درصد انجام می‌شود.
خدمتی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر صندوق بیمه محصولات کشاورزی با 80 درصد تأمین اعتبار دولتی و 20 درصد آورده کشاورزان آماده ارائه خدمات به روستاییان است.
وی اجرای طرح‌های آبخیزداری را در مسیر سیلاب‌ها ضروری خواند و اضافه کرد: طرح‌های اجرایی بسیاری از طریق منابع طبیعی و آبخیزداری در این حوزه اجرا شده و همچنان تلاش بر این است تا در مسیر سیلاب طرح‌های آبخیزداری اجرا شده و جلوی ساخت و سازها در این محدوده‌ها گرفته شود.
خدمتی بیان کرد: خشکسالی نیز به عنوان یکی از مخاطرات فراگیر در استان 195 هزار هکتار از اراضی را دچار خسارت کرده که در دیم‌زارها خسارت‌ها صد درصد است.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: 90 هکتار زمین در بیله‌سوار ، 20 هزار هکتار در گرمی، 45 هزار هکتار در اصلاندوز و 40 هزار هکتار در مشگین‌شهر بر اثر خشکسالی خسارت دیدند که از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی تلاش بر جبران خسارت‌ها است.
وام کشاورزان امهال می‌شود
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل تصریح کرد: دستورالعمل امهال وام کشاورزان ابلاغ شده و قرار است تا چند روز آینده از طریق بانک‌های عامل وام کشاورزان بدون جریمه و یا موارد دیگر تمدید شود.
وی از پرداخت وام کم بهره چهار درصد به کشاورزان و پیگیری تخصیص اعتبارات بلاعوض به حادثه‌دیدگان خبر داد و گفت: در مجموع حوادث اخیر به 112 واحد مسکونی، 647 دام سبک و سنگین و سه هزار و 500 قطعه طیور در استان خسارت زده و تلفات جدی را شاهد بودیم.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/565144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای گودال مرموز دریاچه ارومیه

سقوط خودرو به دره در محور چالدران به خوی؛ 6 نفر مصدوم شدند

نجات جان پسر 19 ساله در منطقه کوهستانی دریک سلماس

سقوط خودرو به دره در محور چالدران به خوی 6 مصدوم برجای گذاشت

مدل لاک پروانه ای زیبا و شیک

دستگیری 6 عامل نزاع و درگیری در روستای اطراف اهر

دو هشدار هواشناسی؛ بارش تگرگ و وزش باد شدید در 20 استان

چهره استان با توسعه فعالیت ها در بخش معدن متحول می شود

طریقه ساخت شمع های تزئینی خوشگل و جذاب

امام‌جمعه اردستان: نمایندگان مجلس مسائل کلان کشور را بررسی کنند

تجدید میثاق با شهدا / دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و مقاومت استان

بارش باران و احتمال آبگرفتگی معابر و سیلاب در آذربایجان غربی

امام جمعه اردبیل: صدام در جنگ 8 ساله ایران نیروی نیابتی آمریکا بود

بارش باران از روز شنبه در آذربایجان غربی؛ احتمال سیلابی شدن مسیل ها

لزوم افزایش نیروی انسانی به جای حذف آنان در گمرک بیله‌سوار

تور دوچرخه سواری ایران آذربایجان در حد نیمه حرفه‌ای است

8 کانون آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های سردشت سناسایی شد

مناسبت روز/ جمعه، 2 خردادماه

25 درصد از مدارس آذربایجان‌غربی تخریبی و ناایمن هستند

بارگذاری 150 پرونده در «سامانه سو» در آذربایجان غربی

بالارفتن سن ازدواج در جامعه عواقب وخیمی از جمله گسترش فساد دارد

فتح خرمشهر تصورات دنیا را نسبت به قدرت ایران متحول کرد

برگزاری همایش پیاده روی بمناسبت سالروز آزادسازی خرمشهرو هفته ملی جمعیت

تصور برقراری صلح توسط آمریکا غلط و فریبی بیش نیست

حل مشکلات کارگران در اولویت دغدغه های مدیریت ارشد آذربایجان شرقی است

آغاز فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در آذربایجان‌شرقی

استرالیا اولین داروی درمان بیماری آلزایمر را تایید کرد

تشخیص بیماری کلیه از طریق ماسک تنفسی

توصیه هواشناسی اردبیل به عشایر در کوهپایه‌های سبلان

رونمایی از کتاب «روستای تاریخی باغو» با تأکید بر ضرورت صیانت از میراث بومی کیش

امام جمعه اهل سنت کیش: فرهنگ بومی باغو گنجینه‌ای زنده از هویت ایرانی است

روایت عصر غمگین مردم تبریز؛ داغی که در قره داغ سرد نمی شود

روایت عصر بی پدری مردم تبریز؛ داغی که در قره داغ سرد نمی شود

همایش بزرگ پیاده‌روی خانوادگی در بناب برگزار شد

پیش‌بینی افزایش گرد و خاک در آذربایجان شرقی

دستگیری عامل تیراندازی در ارومیه در عملیات ضربتی پلیس

غدیر پیام وحدت و استقامت امت اسلامی است

سرمایه‌گذاران می‌توانند بدون هیچ دغدغه‌ای در آذربایجان‌غربی حضور یابند

تجلیل از علما و دانشمندان علمی و دینی در جامعه فرهنگ‌سازی شود

استاندار: فرصت‌های سرمایه‌گذاری آذربایجان‌غربی شناسایی شده است

مردم ارومیه به استقبال تیم فوتبال 90 رفتند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خیامی»

آغاز فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در استان آذربایجان‌شرقی

دستگیری کلاهبردار میلیاردی در شبستر

رفع موانع سرمایه‌گذاران در کیش محور نشست مدیرعامل منطقه آزاد با معاون حقوقی رئیس‌جمهور

ماجرای گودال مرموز در بستر دریاچه ارومیه چیست؟

فضای زندان های آذربایجان غربی جوابگوی تعداد زندانیان نیست

سانحه رانندگی محور اهر ـ تبریز 7مصدوم و یک کشته بر جای گذاشت

با پیگیری‌های مستمر، حل پرونده‌های قدیمی وارد مسیر اقدام شده است

برق مشترکان پر مصرف و بد مصرف آذربایجان‌غربی قطع می‌شود

ویکی پدیاجستجو