پیام آذری

آخرين مطالب

مردم بیرم چشم انتظار آب سالم یا سراب وعده های مسؤولان؟! مقالات

مردم بیرم چشم انتظار آب سالم یا سراب وعده های مسؤولان؟!
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرگزاری فارس از لارستان، در میان مشکلات ریز و درشت مردم، رنج بی آبی و مشکل آب شرب سالم یکی از تلخ‌ترین معضلاتی است که ادامه دار شدن آن با هیچ توضیح و توجیهی قابل چشم‌پوشی نیست.
مردم بیرم سال‌های سال است که با رنج بی‌آبی و نبود آب شرب و مصرفی سالم دست و پنجه نرم می‌کنند و بارها این مشکل را در رسانه‌ها، تریبون نماز جمعه و از زبان مطالبه‌گران و.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
.. فریاد زده‌اند اما در مجموع، آنچه البته به جایی نرسد فریاد است.
در ادامه گزارش‌های مختلفی که در چندسال اخیر در خبرگزاری فارس با این موضوع منتشر شده است؛ این بار نیز با محقق نشدن وعده‌ها و مصوبات سفرهای مسؤولان اجرایی کشور و استان و ادامه‌دار شدن مشکل آب بیرم و به انجام نرسیدن آبرسانی به این خطه جنوبی استان پهناور فارس، روند پیش‌روی را از مردم و مسؤولان جویا شدیم.
مردم هم‌چنان درگیر مشکلات آب ناسالم و کافی نبودن آب‌شیرین کن و رفع نشدن برخی از مشکلات مانند تلخی آب با وحود آب‌شیرین‌کن و بالابودن هزینه خرید آب هستند و از این وضعیت سخت گلایه دارند. 

پیام آذری

صدای ما را به گوش مسؤولان برسانید
یکی از ساکنان بیرم می‌گوید: این آب آن‌قدر ناسالم است که غیرقابل شرب بودنش به کنار، وقتی از این آب به صورت‌مان می زنیم تا یک ساعت چشم‌هایمان می‌سوزد. حالا بماند که این آب با سلامتی مردم چه می‌کند، خیلی‌ها به‌خاطر مصرف این آب شور و نیترات‌دار، سلامت‌شان به خطر افتاده مشکل کلیه و مشکل مثانه پیدا کرده‌اند.
دیگر شهروند بیرمی می‌گوید: شما را قسم می‌دهم صدای ما را به مسؤولین برسانید تا کاری برایمان بکنند، از این بی آبی ها به ستوه آمده ایم و نمی‌دانیم باید حرفهایمان را به چه کسی و با چه زبانی بگوییم که درد ما را درک کنند.
او ملتمسانه و با غصه ادامه می‌دهد: به مسؤولان بگویید به داد ما برسند، بی آبی در اینجا بیداد می کند، هرکسی می آید وضعیت آب بیرم را می بیند وعده ای می دهد و می‌رود، بگویید قول و وعده نمی‌خواهیم، آب شرب پایدار حق ما مردم بیرم است، آب کی می‌رسد؟
به دنبال گلایه‌های مردم و محقق نشدن هیچ یک از وعده‌هایی که وزرا و مدیران استانی و شهرستانی و نمایندگان مجلس در رابطه با آبرسانی بیرم به مردم داده بودند باز هم سراغ مسؤولان رفتیم.
اجازه گفتگو ندارم
رئیس آبفای بیرم در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در رابطه با آب بیرم سه مسأله وجود دارد، آب شرب پایدار، آب شهری و آب شیرین کن که آب شیرین کن مشکلی ندارد و در مورد آبرسانی هم اجازه گفتگو ندارم و با استان صحبت کنید.
اینکه مدیران شهرستانی در ادارات مختلف اجازه مصاحبه با رسانه‌ها را ندارند امر تازه‌ای نیست و جای بحث و بررسی جداگانه دارد. اما آب شیرین کن در بیرم بر اساس اظهارات مردم بدون مشکل نیست ولی اینکه مدیران شهرستانی به کم قانع هستند و به قول استاندار فارس کم‌می‌خواهند و مدیران استانی هم پیگیر رفع مشکلات جدی نمی‌شوند هم قابل بحث و تأمل جدی است.
اعتباری برای آب بیرم دریافت نکرده‌ایم
روابط عمومی آب و فاضلاب فارس در پاسخ به سؤال ما در مورد روند پیش‌روی آبرسانی به بیرم گفت: با توجه به اینکه اجرای پروژه‌های آبرسانی در حوزه کاری ما نیست و تا کنون اقدامی در اجرا نشده است و اعتباری نیز برای این پروژه در نظر گرفته نشده است که ما آب اختصاص دهیم.
خلیلی گفت: این پروژه نیز در ادامه طرح محرم است که پیگیری آن با ما نیست.
موضوع را از آب منطقه‌ای استان فارس نیز جویا شدیم و جواب تازه‌ای دریافت نکردیم.
آبرسانی به بیرم زمانبر است
روابط‌عمومی آب منطقه‌ای فارس گفت: چند مسیر برای آبرسانی به بیرم تعریف و دستخوش تغییر شد ولی نتیجه مشخصی با توجه به زمانبر بودن پروژه قابل ارائه نیست.
امام جمعه بیرم گزینه بعد گفتگو در این گزارش بود و کتابچه گلایه‌های او و مردم بیرم در این گفتگو نیز قطورتر از قبل شد.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسین‌زاده که چند روزی از آخرین دیدارش با مدیران استانی درباره آب بیرم گذشته است از بی‌توجهی مسؤولان و ادامه دار شدن مشکلات مردم از بی‌آبی بسیار گلایه‌مند است.
وی در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: بارها این موضوع را از تریبون نماز جمعه فریاد زده‌ایم ولی هیچ گوشی شنوا نیست.
امام جمعه بیرم افزود: 19 سال است هر چه فریاد می‌زنیم و مکاتبه می‌کنیم متأسفانه هنوز نتیجه نگرفته‌ایم.
حسین‌زاده در ادامه تصریح کرد: انتظار ما از استاندار فارس این است که صدای این مردم را به گوش رئیس جمهور انقلابی برساند که مسئله فوق بحرانی آب شرب بیرم که الان قریب به 19 سال از آن می‌گذرد و از راه های مختلف قانونی نظیر، مکاتبه های متعدد که تبدیل به کتابچه شده، تربیون های نمازجمعه و مجلس شورای اسلامی، رسانه ها، تشکل های دانشجویی و... صدای این مردم مظلوم بیرم تشنه فریاد می زند متاسفانه کسی صدای آنان را نمی شنود.
امام جمعه بیرم افزود: آب شرب منطقه بیرم دارای EC و نیترات بسیار بالایی است که حتی وضو می‌گیریم چشم می‌سوزد، درخت را خشک می‌کند، با این آب نمی‌توان حمام رفت و دوش گرفت، چاه های آبرسانی همه خشک شده‌اند و فقط یک چاه مانده که این هم قطعی و افت فشار زیاد دارد و مردم ناراضی‌اند. 
حسین زاده بیان کرد: طبق اعلام مرکز بهداشت و سامانه جامع سیب، در دهه اخیر بیمارهای کلیوی، گوارشی، سرطان و... در بین مردم بیرم زیاد شایع شده که متخصصین می‌گویند دلیل اصلی اکثر این بیمارها آب شرب منطقه می‌باشد. 
وی ادامه داد: مشکل فقط یک منطقه نیست و مناطق جنوبی فارس شامل: بیرم، عمادشهر، فداغ، چاهورز، علامرودشت و خیرگو که با جمعیت بالغ بر 81 هزار نفری مشکل آب شرب دارند.
امام جمعه بیرم گفت: مسؤولان ابتدا وعده آبرسانی به منطقه از سد هایقر فیروزآباد را مطرح کردند که متاسفانه نشد بعد آب سد سلمان فارسی از خط یک را وعده دادند، این هم نشد؛ الان هم آبرسانی از خط دو سلمان فارسی را وعده داده‌اند، که باز هم بعد از گذشت 19 سال هنوز خبری از عملیات اجرایی نیست.
وی اظهار داشت: ما دو پیشنهاد داریم و هر کدام سریعتر عملیاتی شود به منطقه تشنه بیرم و پنچ بخش جنوبی فارس اختصاص می‌یابد.
امام جمعه بیرم بیان داشت: پیشنهاد اول، انشعاب و حق آبه از طرح ملی انتقال آب دریا به مرکز کشور یعنی یزد و اصفهان است و با توجه به اینکه این طرح از شهر بیرم تشنه عبور می‌کند و با نظر به اینکه بیرم به صورت طبیعی در ارتفاع قرار دارد و شبکه آبرسانی بخش چاهورز در همین مسیر می‌باشد.
وی افزود: این پیشنهاد بدون نیاز به ایستگاه پمپاژ، با اختصاص حق آبه و یک انشعاب از خط انتقال آب دریا به منطقه بیرم و بخش های چاهورز، علامرودشت، خیرگو، عمادشهر و فداغ را سیراب می‌نماید.
حجت الاسلام حسین‌زاده در ادامه گفت: پیشنهاد دوم، انشعاب از خط یک سلمان فارسی است که با توجه به فاصله کوتاهی که با بیرم دارد و اعتبار اجرای آن400 میلیارد تومان است و خط یک هزینه بسیار کمتری نسبت به خط دو سلمان فارسی لازم دارد. 
حجت الاسلام حسین زاده در پایان با تاکید بر لزوم رسیدگی هر چه سریعتر به مشکل بی‌آبی بیرم گفت: انتظار ما از دولت مردمی و انقلابی این است که صدای این مردم محروم و دور افتاده جنوب فارس را بشنود و آرزوی 19 ساله این مردم محقق شود.
نتیجه گفتگوها، ادامه دار شدن گلایه‌ها و رسیدن چند باره به سرآب وعده‌هایی است که مسؤولان در دیدارهای مختلف به کام خشک و بیمار بیرم داده‌اند و همچنان مردم این دیار با وجود عبور خط آبرسانی به مرکز کشور از درب منازلشان همچنان تشنه‌ لبان می‌گردند.
خبرگزاری فارس تا به نتیجه رسیدن این پروژه پیگیر این پرونده مهم و حیاتی است.
پایان پیام/خ

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/572999/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور بهترین روش درمان واریس پا را انتخاب کنیم؟ بررسی کامل لیزر درمانی و اسکلروتراپی

حضور پررنگ هنرمندان افغانستان در جشنواره کوچه عشایر اردبیل + فیلم

پیام معاون هنری به دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی

ادای احترام 1930 دانشجومعلم به مقام شهدا

اهدای 6 سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در بناب

انعقاد تفاهم‌نامه استراتژیک همکاری میان پتروشیمی تبریز و بوشهر؛ آغاز همکاری بلندمدت برای انتقال سالانه 300 هزار تن اتیلن

فصل برای جهانبخش تمام شد؛ کاپیتان تیم ملی در مسیر ترک هلند

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

آمار سرقت در استان آذربایجان شرقی کاهش یافت

جلوگیری از کشتار گاه غیر مجاز دام در اردبیل

زرآباد تا پایان سال در شاخصهای توسعه به میانگین مطلوب ملی می‌رسد

ساعات کاری ناوگان اتوبوسرانی ارومیه تغییر کرد

قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 21 اردیبهشت 1404

گرانی یار مهربان!

آمادگی بانک سینا برای همکاری با فعالان اقتصادی ارس

ارائه خدمات درمانی رایگان در شهرک امیرکبیر مراغه

رییس سازمان داوطلبان کشور، پروژه‌های عمرانی هلال‌احمر آذربایجان‌غربی را افتتاح کرد

اتصال روستا‌های بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات در برنامه هفتم

فعالیت 50 شرکت دانش بنیان و فناور در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

شریفی زارچی هشدار داد؛ افزایش کاربرد یک نام جعلی به‌جای خلیج فارس/ نمودار

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

نظارت میدانی و قطع هوشمند برق ادارات پرمصرف تبریز

آغاز دوباره بارش‌های رگباری در آذربایجان شرقی

هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری فضای سبز تبریز

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

آتشکده هارپارک ابیانه مرمت شد

لحظه اصابت رعدوبرق به تیر برق در مشگین‌شهر

یک جایگزین آسان برای فستینگ متناوب معرفی شد

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در اردبیل

ساختمان پایگاه امداد و نجات احمدآباد شاهین‌دژ افتتاح شد

بمباران شیمیایی سردشت فراموش نشده است؛ اما چه اقدامی برای جانبازان شده؟

برپایی نمایشگاه خوشنویسی در مراغه

رونمایی مدیرعامل از سردیس خود؛ اقدام بحث‌برانگیز درمراسم روز کارگر اهر – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیام اشتباهی که مسیر آردا گولر را تغییر داد

نه بزرگ سازمان لیگ به تراکتور؟

بارش‌های شدید در راه؛ استان‌های در معرض طوفان آماده باشند

هشدار شریفی زارچی درباره کاربرد یک نام جعلی به‌جای خلیج فارس

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان به مناسبت سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی

بهبود وضعیت آموزش در مدارس ضروری است

برداشت گل محمدی از گلستان‌های آذربایجان‌غربی آغاز شد

امحاء چهار تُن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در هشترود

تعداد داوطلبان هلال احمر کشور به 7 میلیون داوطلب می رسد

راه های اصلی چربی سوزی شکم چیست؟

جشنواره «طبخ آبزیان» در شهرستان نیر برگزار می‌شود

پافشاری تراکتور برای برگزاری جشن قهرمانی در تبریز ادامه دارد

تأکید فدراسیون و سازمان لیگ به انجام دیدار تراکتور در اهواز