پیام آذری

آخرين مطالب

«سیمرغ» رنگ و بوی اردبیل را به تهران آورد/ یادش به‌خیر؛ صف تئاتر! فرهنگي

«سیمرغ» رنگ و بوی اردبیل را به تهران آورد/ یادش به‌خیر؛ صف تئاتر!
  بزرگنمايي:

پیام آذری - اکبر صادقی کارگردان نمایش «سیمرغ» که این روزها از شهر اردبیل در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌رود درباره اجرای این اثر نمایشی در تهران به خبرنگار مهر گفت: این نمایش را تقریباً سه سال قبل تولید کردم و در اردبیل اجرای عمومی هم داشت. نمایش در جشنواره تئاتر مقاومت جایزه گرفت و همچنین در دوره قبل جشنواره تئاتر رضوی نیز به صحنه رفت و به عنوان نمایش برگزیده انتخاب شد.
بعد از آن هم از این طریق در جشنواره تئاتر فجر پذیرفته شد که جایزه بازیگری زن را هم از آن خود کرد. از آنجا که اجرای جشنواره فجر ما در تماشاخانه سنگلج بود، مدیریت سالن نمایش را پسندید و به ما پیشنهاد داد که خرداد ماه 15 اجرا در تماشاخانه سنگلج داشته باشیم.
وی درباره میزان استقبال از نمایش بیان کرد: واقعیت این است که این روزها تئاتر مخاطب خوبی ندارد و کمتر گروه نمایشی تمایل به تمدید اجراهایش دارد. البته مساله سالن اجرا نیست و خود من قبلاً برای دیدن نمایشی در همین تماشاخانه در صف هم ایستاده‌ام اما امسال تماشاخانه‌های دولتی و خصوصی همگی همین شرایط را دارند و حتی نمایش‌هایی که به نظر می‌رسد با ظرفیت کامل به صحنه می‌روند نصف تماشاگرانشان مهمان هستند یا از تخفیف‌های زیاد برای خرید بلیت بهره برده‌اند.
صادقی درباره ویژگی‌های نمایش و اینکه کار زیرمجموعه آثار دفاع مقدسی قرار نمی‌گیرد، توضیح داد: این نمایشنامه توسط محمود مهدوی نوشته شده است که من آن را برای اجرا بازنویسی کرده‌ام. بسیاری از تماشاگران بعد از دیدن نمایش به من می‌گویند که ابتدا تصور می‌کردند، قرار است به دیدن نمایشی در ژانر دفاع مقدس بنشینند در حالی که ما از اتفاقی که در دوران دفاع مقدس رخ داده الهام گرفتیم تا داستان خودمان را درباره رابطه یک زن و شوهر و چالش‌های موجود در زندگی شان، به تصویر بکشیم.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: هسته مرکزی داستان مربوط به زمانی است که اردبیل در سال 66 مورد موشک باران قرار گرفت و ما از این قضیه الهام گرفتیم و در داستانی تخیلی یکی از موشک‌ها را کنار بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی منفجر کردیم که موجب ریختن کاشی‌ها بقعه می‌شود در حالی که اصلاً چنین اتفاقی در تاریخ رخ نداده است. داستان نمایش از اینجا شکل می‌گیرد و بعد از این بمب‌باران سیدباقر کاشی‌کار با همسرش بر سر ماندن در اردبیل و رفتن به خلخال با هم جروبحث دارند. سیدباقر درست کردن کاشی‌های بقعه را دلیل نرفتنش به خلخال می‌داند اما همسرش معتقد است او به خاطر کفترهایش، کاشی‌کاری بقعه را بهانه کرده است. در این میان در هفت پرده همسر سیدباقر تلاش می‌کند، سرور کفتر سوگلی شوهرش را از بین خودشان بردارد. در واقع در این نمایش مشکلات یک خانواده به چالش کشیده می‌شود و جنگ بهانه‌ای برای ورود به درام است.
صادقی درباره فضاسازی نمایش و معرفی آداب و رسوم شهر اردبیل در این اثر نمایشی بیان کرد: نمایش «سیمرغ» فضای شهر اردبیل را در دوران جنگ به تصویر می‌کشد و به بررسی آداب و رسوم و ارتباط‌های مردم در آن دوران می‌پردازد. زبان نمایش فارسی است با این وجود مخاطبان در این نمایش با انواع غذاها، محلات، بازی‌ها و … اردبیل آشنا می‌شوند. در واقع نمایش رنگ و بوی اردبیل دارد اما با زبان فارسی اجرا می‌شود.
وی در پایان صحبت‌های درباره شیوه اجرایی نمایش گفت: در اجرا از شیوه اجرایی تعزیه و کلاً تکنیک‌های نمایش شرقی استفاده شده است. نمایش اپیزودیک است و همانند تعزیه همه اتفاقات نمایش مانند گریم و تغییر لباس جلوی روی تماشاگران اتفاق می‌افتد. همچنین تلاش کردم از میزانسن، رنگ‌ها و نشانه شناسی تعزیه در کار استفاده کنم و در طراحی لباس نیز از لباس‌های سبز و قرمز و زرد که نشانه شخصیت‌های مختلف در تعزیه است بهره گرفتم. میزانسن‌های نمایش نیز میدانی و تحت تاثیر تعزیه است و حتی ویژگی‌هایی مثل اُشتلم‌خوانی را نیز در نمایش شاهد هستیم.
نمایش «سیمرغ» به کارگردانی اکبر صادقی با همراهی بازیگران اردبیلی از تاریخ اول خرداد ماه روی صحنه تماشاخانه سنگلج رفته است. این اثر نمایشی برشی از خاطرات جنگ تحمیلی را به تصویر می‌کشد.
پریسا صدائی آذر، اکبر صادقی، حسین نوروززاده بازیگران «سیمرغ» هستند. این نمایش از اول تا 12 خرداد هر شب ساعت 19:30 در تماشاخانه سنگلج به صحنه می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/573784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز دوباره بارش‌های رگباری در آذربایجان شرقی

هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری فضای سبز تبریز

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

آتشکده هارپارک ابیانه مرمت شد

لحظه اصابت رعدوبرق به تیر برق در مشگین‌شهر

یک جایگزین آسان برای فستینگ متناوب معرفی شد

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در اردبیل

ساختمان پایگاه امداد و نجات احمدآباد شاهین‌دژ افتتاح شد

بمباران شیمیایی سردشت فراموش نشده است؛ اما چه اقدامی برای جانبازان شده؟

برپایی نمایشگاه خوشنویسی در مراغه

رونمایی مدیرعامل از سردیس خود؛ اقدام بحث‌برانگیز درمراسم روز کارگر اهر – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیام اشتباهی که مسیر آردا گولر را تغییر داد

نه بزرگ سازمان لیگ به تراکتور؟

بارش‌های شدید در راه؛ استان‌های در معرض طوفان آماده باشند

هشدار شریفی زارچی درباره کاربرد یک نام جعلی به‌جای خلیج فارس

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان به مناسبت سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی

بهبود وضعیت آموزش در مدارس ضروری است

برداشت گل محمدی از گلستان‌های آذربایجان‌غربی آغاز شد

امحاء چهار تُن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در هشترود

تعداد داوطلبان هلال احمر کشور به 7 میلیون داوطلب می رسد

راه های اصلی چربی سوزی شکم چیست؟

جشنواره «طبخ آبزیان» در شهرستان نیر برگزار می‌شود

پافشاری تراکتور برای برگزاری جشن قهرمانی در تبریز ادامه دارد

تأکید فدراسیون و سازمان لیگ به انجام دیدار تراکتور در اهواز

رونمایی مدیرعامل از سردیس خود؛ اقدام بحث‌برانگیز درمراسم روز کارگر اهر

تراکتور زیر تیغ نقد یا پشت دیوار توهم؟/ از اصفهان تا تبریز؛ جغرافیا بهانه است

آموزش و پرورش آذربایجان غربی پیگیر احقاق حق دانش آموز فوت شده است

برنامه‌ریزی برای اجرای سیستم‌های هوشمند آبیاری فضای سبز تبریز

50 طرح امدادی و عمرانی هفته هلال احمر در کشور افتتاح و کلنگ زنی می شود

750 فرصت سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌غربی شناسایی شد

نفرات برتر مسابقات کاراته قهرمانی کشور (دختران) در اردبیل معرفی شدند

زنجیره گردشگری سرعین تکمیل می‌شود

اعلام جزییات آیین اختتامیه دومین جایزه ملی «سرو ایرانی»

رهاسازی یک میلیون مترمکعب حق‌آبه برای تالاب‌های نقده

برانکو در َآستانه ترک تیم ملی چین!

قهرمانی تهران و آذربایجان شرقی در مسابقات کاراته کشور

تجهیز بیش از 78 هزار هکتار از اراضی آذربایجان‌ غربی به آبیاری نوین

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

حضور مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی و مسئولان شهرستانی در منزل دانش‌آموز مرحومه "مهسا اصغری"

درمانگاه جمعیت هلال‌احمر شهرستان ارومیه افتتاح شد

بستن موی دم اسبی؛ یک تغییر کوچک برای زیبایی بزرگ!

سند سواحل برای کیش؛ تثبیت رسمی مالکیت 60 متر حریم ساحلی به نام سازمان منطقه آزاد پس از نیم قرن

پیش بینی برداشت 45 هزار تن سیر از مزارع استان اردبیل

نشست سه جانبه کابل پکن و اسلام آباد برگزار شد

یازدهمین دوره کنگره ملی ادبیات پایداری در کرمان برگزار می شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

جشنواره «طبخ آبزیان» 9 خرداد در «نیر» برگزار می‌شود

تصادف مرگبار در روگذر بهار تبریز 2 کشته و 3 مصدوم برجا گذاشت