پیام آذری

آخرين مطالب

در صحن شورا مطرح شد:

بدهی‌های شرکت مترو تعیین تکلیف شود شهرداری تهران

بدهی‌های شرکت مترو تعیین تکلیف شود
  بزرگنمايي:

پیام آذری - رئیس شورای اسلامی شهر تهران بر تعیین تکلیف بدهی‌های سنواتی مترو در سالیان اخیر تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار شهر ، ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورا و در جریان بررسی گزارش حسابرسی شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه برای سالهای 1400 و 1401 با بیان اینکه بدهی‌ها، اقساط و عدم پرداخت سهم دولت از جمله مواردی بود که در گزارشات حسابرسی به آن پرداخته شده بود، اظهار کرد: برخی اقساط پرداخت نشده و ممکن است شهرداری در بسیاری از سنوات سهم خود را از بدهی پرداخت کرده باشد و بخش عمده بدهی‌ها به 50 درصد سهم دولت بر می‌گردد.
وی با بیان اینکه 38 هکتار به مترو داده شده تا بدهی خود را پرداخت کند اما چون مشکل سند داشته شرکت مترو نتوانسته از آن استفاده کند، یادآور شد: این مشکلات مربوط به این دوره و دوره قبل نیست و در تمام دوره‌ها وجود داشته و بدهی‌های مترو یک کلاف پیچیده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه می‌توان بدهی‌ها را سالیانه بررسی کرد، تصریح کرد: عمده بدهی مترو به بانکها برمی‌گردد که بارها تسهیلاتی برای توسعه و تجهیز دریافت کرده است.
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه تیمی باید در شرکت‌ها مستقر شوند و وضعیت را بررسی کنند، خاطرنشان کرد: باید برای شرایط در زمان خود تصمیم گرفته می‌شد اما محصولات به اندازه‌ای در انبار مانده که امروز نمی دانیم باید برای آن چه کاری انجام دهیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم ممکن نیست در شرایط عادی تعدیل‌هایی را در قراردادها در نظر بگیریم؛ وام‌هایی که در دوره اول گرفته شده رقمی بوده و بهره‌ای که در سالیان سال روی آن آمده نشان می‌دهد که تا چه اندازه روی زمین مانده است. باید یکبار برای همیشه این موارد در دوره فعلی مدیریت شهری تعیین تکلیف شود.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با اشاره به بدهی چهار هزار میلیاردی مترو به بانک ها، گفت: هرکیلومتر مترو هزار و 200 میلیارد تومان هزینه دارد و در آن زمان با یک دهم این رقم مترو را ساخته‌اند. هم باید بدهی‌ها پرداخت شود که بهره روی بهره نیاید و هم به مسائل جزئی توجه شود که برای آینده باقی نماند.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اشاره به بندهای تکلیفی، گفت: ملک 12 هکتاری دردشت که به بانک شهر واگذار شده هنوز تعیین تکلیف نشده است؛ از سویی دیگر با توجه به پیش پرداخت‌های ارزی به شرکت برای نصب و راه اندازی تجهیزات و عملیات تکمیلی خطوط 3 و 4 و خسارات وارده توسط این شرکت برای خرید تجهیزات سیگنالینگ خط 3 به مبلغ 80 میلیون یورو و به ارزش فعلی معادل چهار هزار میلیارد تومان، شهرداری تهران موظف است گزارش مجزایی از آخرین وضعیت این ماجرا به شورا ارائه دهد.
وی افزود: قراردادی نیز در سال 88 توسط شرکت مترو با کنسرسیوم مهرگان منعقد شده که با وجود گذشت بیش از 10 سال هنوز اجرایی نشده و اختلافات مالی آن برطرف نشده است که نیاز به تعیین تکلیف دارد.
آخوندی با تأکید بر اینکه شرکت مکلف است ضمن پیگیری‌های حقوقی و فعال کردن حساب‌های بانکی مسدود شده، ساز و کار لازم را جهت جلوگیری از تکرار این وضعیت پیش بینی کند، اعلام کرد: بابت بدهی مترو به سیستم بانکی کشور باید گفت که حساب‌های مترو مسدود شده و مشکلات زیادی را ایجاد کرده که باید حل و فصل شود؛ چون با مسدود بودن حساب‌ها، از حساب واسطه استفاده می‌شود که مشکل ساز خواهد بود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه شرکت مترو موظف به استقرار نظام مدون و یکپارچه اطلاعاتی و حسابداری مالی، پیمانکاری و اعمال روش‌های مناسب کنترل پروژه جهت شناسایی و محاسبه و شفاف سازی است، تصریح کرد: تعداد 151 فقره دعاوی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی علیه شرکت عمدتاً در خصوص اراضی تملک شده و سایر دعاوی آراء قطعی آن توسط محاکم قضایی صادر نشده است.
وی افزود: علاوه بر تعیین سهم دولت از پرداخت بدهی‌ها باید وضعیت مالیاتی شرکت و همچنین وضعیت پوشش بیمه آن تعیین تکلیف شود.
آخوندی با بیان اینکه این موارد اطلاعاتی است که حسابرس ارائه داده است، یادآور شد: شهرداری باید گزارشاتی ارائه دهد تا ابهامات برطرف شود؛ گزارشات حسابرسی تکلیفی است که باید قرائت شود و صحت و تأیید آن ملزم به ارائه گزارش توسط شهرداری است.
سجادی معاون مالی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه نیز در این جلسه گفت: بابت خرید سیستم سیگنالینگ باید بگوییم که خرید به دلیل معیوب بودن این سیستم بوده است؛ این سیستم مبتنی بر یک تکنولوژی جدید بود و کارشناسان اعتقاد داشتند که استفاده از آن ممکن است اختلالاتی ایجاد کند و ترجیح دادند از آن استفاده نشود و مذاکراتی با سایر کلانشهرها انجام دادند که به نتیجه نرسید و هم اکنون در انبار علی آباد موجود است.
وی افزود: بنابر تکلیف بازرسی کل کشور، خسارات ناشی از حمل، نگهداری و دلیل خرید توسط مشاور در حال بررسی است و نتایج آن نیز به شورا ارائه خواهد شد.
سجادی با بیان اینکه بیش از نیمی از 27 بند گزارش حسابرسی می‌تواند به تنهایی یک بند بزرگ برای شرکت مترو باشد، خاطرنشان کرد: معاونت مالی و اقتصاد شهری و معاونت حمل و نقل و شورای شهر باید به ما کمک کنند تا بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم.
وی با اعلام اینکه بهره وام‌های باقی مانده هر روز متورم‌تر می‌شود که نیاز به کمک برای پرداخت دارد، یادآور شد: ملک دردشت با همکاری سازمان املاک به بانک شهر انجام شده و پس از 12 سال تعیین تکلیف نهایی خواهد شد.
معاون مالی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه با تأکید بر اینکه مالیات سال 89 مبلغ 128 میلیارد تومان بوده است، یادآور شد: با پیگیری‌های صورت گرفته رقم بدهی مالیاتی شرکت به صفر رسیده است.
سجادی افزود: از 31 تیرماه سیستم فاینانس راه اندازی شده و در حال استفاده است؛ اسناد هزینه شرکت مترو، حقوق پرداختی و اعتبارات به صورت آنلاین توسط شهرداری در حال رصد است.
وی با بیان اینکه انبار علی آباد 16 هکتار و مملؤ از تجهیزات قدیمی است، یادآور شد: مزایدات فلزی و پلاستیکی انجام خواهد شد چراکه کوهی از تجهیزات در این انبار وجود دارد و می‌تواند به خودی خود یک منبع درآمدی باشد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/610720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارگر از نگاه مقام معظم رهبری | بیت الغزل آیت الله خامنه‌ای درباره ارتقای جایگاه کارگران

تفاهم‌نامه انتقال سالانه 300 هزار تن اتیلن بین پتروشیمی تبریز و بوشهر منعقد شد

خاموشی ها در تابستان بیشتر می شود؟

دستگیری عاملان قمه‌کشی و تخریب خودروها در محمودآباد

دستگیری عاملان قمه‌کشی و تخریب خودرو‌ها در محمودآباد

گفتمان دولت رئیسی گفتمان مردم بود

رهبر انقلاب: کارگر؛ سرمایه اصلی برای تحقق شعار سال

شیرین‌ترین بهار تبریز، 10 سال پس از تلخ‌ترین اردیبهشت؛ تراکتور و خاطره‌ای که فراموش شد

لزوم احیای ظرفیت‌های مغفول‌مانده مهارتی در آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان غربی فوت دانش آموز ارومیه را تسلیت گفت

بارش‌ رگباری پرقدرت در راه کشور / این استان ها آماده طوفان شدید باشند

«مدنی‌زاده» گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت اقتصاد شد

پیاز 20 هزار تومان، سهم کشاورز هزار تومان!

پیشرفت 35 درصدی شبکه فاضلاب آذرشهر در طول 17 سال قابل توجیه نیست

قیمت شبکه Pyth پس از ترک مقاومت یک ماهه به 0.21 دلار رسید

تلاش مدیریت شهری برای احیای تاریخ و هویت تبریز با مرمت اماکن تاریخی

هیچکس از تراکتور جدا نمی‌شود؛ عارف آقاسی و علیرضا بیرانوند در تبریز ماندنی‌اند

رویترز: هئیت‌های چینی و آمریکائی محل مذاکرات تجاری را ترک کردند

ورود توده‌های گردوخاک از عراق از دوشنبه

با این ترفند ظرف هات رو برق بنداز

رمان تقریظی، پرفروش‌ترین کتاب انتشارات انقلاب اسلامی شد

قانون سخت و زیان آور بودن مشاغل نیاز به اصلاح دارد

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

پیام تبریک مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی جمهوری اسلامی ایران

کلنگ‌زنی 2 مدرسه در منطقه مهربان آذربایجان شرقی

ظرفیت بالای شهرستان مرند برای تبدیل شدن به قطب فرهنگی، هنری و گردشگری

دستگیری کلاهبردار 270 میلیاردی در آذرشهر

مشکل چندین ساله تعاونی مسکن فرهنگیان سردشت حل شد

جشن قهرمانی تیم تراکتور در دانشگاه تبریز

دستگیری زن کلاهبردار 270 میلیارد ریالی در آذرشهر

پیام وزیر فرهنگ به جایزه سرو ایرانی

پایان نمایش قدرت در خیابان‌های تبریز؛ متهمان درگیری‌های مسلحانه بازداشت شدند

بهره برداری از8دستگاه ماشین آلات دهیاری‌ شهرستان هشترود

نظر آیت الله خامنه ای درباره تغییر «نذر»

معدوم سازی بیش از چهارتن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در هشترود

آیت الله خامنه‌ای: تأمین ایمنی کارگران باید به صورت جدی پیگیری و اجرا شود

دانش‌آموزان یک مدرسه در ارومیه 3 زندانی را آزاد کردند

9 نکته مهم برای اینکه وقت کم نیاورید

ناترازی برق در تابستان بیشتر می‌شود

کارگاه تخصصی صوت و لحن قرآن برای نخستین بار در اسلام‌آباد آغاز شد

دانش آموزان یک مدرسه در ارومیه 3 زندانی را آزاد کردند

برپایی باشگاه «نفس های تازه شهر» ‌ در مناطق 22 گانه

ساخت 2 کلاس درس توسط مدیر مدرسه ای در ماکو

دستگاهی که اعتبارات سال 1404 را جذب نکند ترک فعل کرده است

بمب‌افکن‌های آمریکایی «دیگو گارسیا» را ترک کردند؟

بایدن: من در شکست هریس مسئولم

آینده هر جامعه‌ای از دل آموزش و پرورش شکل می‌گیرد

بلافاصله بعد از بازی با هوادار، کارتال ایران را ترک می‌کند

مرگ اعضای یک خانواده با انفجار کپسول گاز در مراغه

رازهای تاریک گالوم؛ فیلم جدید ارباب حلقه‌ها چه قصه‌ای روایت می‌کند؟