آذر بایجان شرقی رتبه دوم تولید گردو در کشور با برداشت بیش از 23 هزار تن محصول
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری -

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ محمدباقر بی پروا در گفتگو با خبرنگاران گفت: سطح زیر کشت و تولید گردو در سطح باغات بارور 15 هزار و 205 هکتار و سطح باغات غیر بارور533 هکتار است.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی با 10 درصد تولید گردوی کشور رتبه دوم تولید گردوی کشور را بعد از استان همدان به خود اختصاص داده است ادامه داد: براساس برآوردهای اولیه صورت پذیرفته میزان تولید گردو در سال جاری بیش از 45 هزار تن می شد که در اثر سرمازدگی در اکثر شهرستانها حدود 22 هزار تن از محصول گردو از بین رفته است.
میزان تولید گردو در سال جاری 23 هزار تن بوده و متوسط عملکرد در هکتار 3 تن است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: حدود 80 درصد تولید معادل 18 هزار و 500 تن بصورت تازه خوری و بیست درصد بقیه معادل 4 هزار و 500 تن در صنایع غذایی مصرف میشود.
بی پروا اظهار کرد: صادرات این محصول غالبا به صورت مغز گردو به استانهای همجوار، کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صورت میگیرد.
وی گفت: ارقام بومی گردو 96 درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل می دهد و چهار درصد ارقام اصلاح شده از قبیل چندلر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام نخبه محلی است.
بی پروا با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از مجموع بیش از 140 هزار هکتار از باغات کشور حدود 12 درصد سطح زیر کشت باغات گردو را داراست ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت گردو در شهرهای عجب شیر به میزان 3 هزار و 264 هکتار، مراغه به میزان 2 هزار و 306 هکتار، اسکو به میزان یک هزار و 788 هکتار و آذرشهر یک هزار و 260 هکتار است که این شهرها به ترتیب در رتبه های اول تا چهارم قرار دارند.
وی با بیان اینکه شهرستانهای عجب شیر، آذرشهر، اسکو و مراغه از قطب های مهم تولید گردو و فرآورده های آن در استان آذربایجان شرقی است بیان کرد: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و نخبه محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح و کنترل شیوع آفت کرم خراط در حال حاضر در سطح استان بیش از 500 هکتار انجام یافته است که با استقبال باغداران استان روبرو شده و در حال افزایش است.
-
چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۷:۱۷
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/620132/