پیام آذری

آخرين مطالب

میزان ورودی سد ارس 380 میلیون متر مکعب کاهش یافت گفتگو

میزان ورودی سد ارس 380 میلیون متر مکعب کاهش یافت
  بزرگنمايي:

پیام آذری- اصغر احمدنژاد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار  اظهار کرد: برای جبران کمبود آب در منطقه ، شورای حفاظت از منابع آب استان برنامه ذخیره‌سازی و رهاسازی ذخایر موجود را بازنگری کرده است.

وی اضافه کرد: از آغاز بارش‌های سال آبی جاری 44 میلیون متر مکعب در مخازن سدهای ارس و خداآفرین ذخیره‌سازی شده است.

مدیر امور آب مغان اظهار کرد: از مهرماه 1401 برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت مصرف آب شروع شده و با توجه به احتمال کمبود آب و تنش آبی اقداماتی در ارتباط با امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به کار گرفته شد تا جلوی تنش آبی و تشدید آن در منطقه گرفته شود.

احمدنژاد اضافه کرد: با توجه به کاهش ورودی کانال‌های مغان استفاده بهینه و مدیریت مصرف آب در تمام حوزه‌ها از سوی شهروندان ضروری است و کشاورزان استان هم باید از مصرف بی‌رویه آب خودداری کرده و از کشت دوم اجتناب کنند.

مدیریت منابع آب با 6 راهبرد و 35 برنامه اساسی

وی یادآورشد: برای مدیریت منابع آب و سازگاری با کم‌آبی و خشکسالی 6 راهبرد و 35 برنامه اساسی در استان اردبیل اجرا می‌شود که در این راستا سال گذشته برنامه‌های مقابله با خشکسالی و کم آبی تا 65 درصد تحقق پیدا کرد و امسال هم تلاش می‌شود با هدف‌گذاری درست، کاستی‌ها و نارسایی‌های منابع آبی به شکل مطلوب برطرف شود.

احمدنژاد با اشاره به راهبرد امور آب برای تغییر الگوی کشت بیان کرد: جلسات متعددی برای تغییر الگوی کشت و تغییر شیوه‌های کشت پاییزه و بهاره در منطقه انجام شده است به طوری که سال گذشته در این منطقه الگوی کشت تا 50 درصد مزارع اجرا شد و در کنار آن با هدف مدیریت بهینه آب، 12 هزار هکتار کشت پاییزه نسبت به گذشته افزایش یافت.

تکمیل شبکه آبیاری خدآفرین نیازمند 30 هزار میلیارد ریال اعتبار است

مدیر امور آب مغان با بیان اینکه حجم ذخیره آب سد خداآفرین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش یافته است، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 24 میلی‌متر بارندگی در استان اتفاق افتاده است که این میزان در مقایسه با سال گذشته پنج درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت 21 درصد کاهش نشان می‌دهد.

احمدنژاد تکمیل شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین را مستلزم اختصاص 30 هزار میلیارد ریال اعتبار دانست و افزود: شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین در چهار ناحیه در دست اجرا قرار گرفته که در صورت تامین اعتبار لازم در زمان مقرر به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهار کرد: ناحیه عمرانی اول در سطح پنج هزار و 500 هکتار، ناحیه عمرانی دوم در سطح 10 هزار و 500 هکتار، ناحیه عمرانی سوم در سطح 11 هزار هکتار و ناحیه عمرانی چهارم هم در سطح 10 هزار هکتار در دست اجرا است و تاکنون هفت هزار هکتار اراضی در این شبکه زیر کشت آبی رفته است.

احداث ایستگاه پمپاژ مغان برای جلوگیری از خروج آب

احمدنژاد با اشاره به لزوم جلوگیری از خروج آب در شبکه آبیاری و زهکشی مغان افزود: برای جلوگیری از خروج آب از منطقه ، ایستگاه پمپاژ سربند که به عنوان پدافند غیرعامل عمل می‌کند احداث شده که از خروج 10 هزار لیتر در ثانیه آب از کشور جلوگیری کرده و بخشی از کمبودها را نیز جبران کرده است.

وی ادامه داد: در منطقه مغان علاوه بر کمبود آب کشاورزی ، بسیاری از شهرها با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند که برای رفع این مشکل ضروری است آب کشاورزی و آشامیدنی از هم تفکیک، مصرف بهینه آب مدیریت و دوم اینکه از شیوه‌های نوین آبیاری نواری و پیت قطره‌ای در منطقه استفاده شود.

مدیر امور آب مغان از شهروندان و کشاورزان خواست از مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و آشامیدنی خودداری کنند.

  بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استان‌های واقع در شمال‌غرب کشور، شامل استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی می‌باشند در جایگاه چهارم قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/622929/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأکید سرمربی تیم ملی بر ظرفیت بالای کیش در توسعه زیرساخت‌های ورزشی

800 پزشک‌ بلاگر در ایران داریم

آزمایش خانگی سرطان دهانه رحم تاییدیه دریافت کرد

پیش‌بینی 36 مرکز برای خرید تضمینی گندم و کلزا در استان اردبیل

ناترازی بازار سکه/طلا روند کاهشی را پیش گرفت

قیمت لحظه ای سکه در بازار | معادلات بازار سکه بهم ریخت

خبر خوش مسکنی برای فرهنگیان/ مشمولان حتما این خبر را بخوانند

حوضه دریاچه ارومیه پرباران‌ترین حوضه درجه یک کشور در هفته جاری

تشکیل پرونده قضائی برای یکی از کمپ‌های ترک اعتیاد دورود

از تبریز تا بازار ایران، داستان بقا در بازار وردپرس

امام خامنه‌ای: ایمنی کارگران بسیار مهم است و باید تامین شود

خلف وعده سایپا مشتریان سهند را چشم انتظار گذاشت.

رهبر معظم انقلاب: ملت‌ها نگذارند مسائل مربوط به فلسطین به فراموشی سپرده شود/ به توفیق و به عزت و جلال الهی، فلسطین بر اشغالگران صهیونیست پیروز خواهد شد و جَوَلان چند روزه جریان باطل پایان خواهد یافت

سعادت و شقاوت یک جامعه از آموزش و پرورش ریشه می‌گیرد

حرکت زیبای باشگاه تراکتور؛ تجلیل از زهرا رحیمی در جو باشکوه ورزشگاه یادگار امام

هواشناسی ایران1404/2/20؛هشدار نارنجی برای برخی مناطق

مهارت آموزی نیروی انسانی عامل توسعه است

تعریف مربی سابق از مولر: بازیکنی «غیرقابل جایگزین»

افتتاح مدرسه 12 کلاسه شهید جدایی سراب

نقطه پایدار تحول در یک کشور، توجه به نظام تعلیم و تربیت یک کشور است

دستگیری عامل قتل جوان 22 ساله در بوکان

آینده هر جامعه‌ از دل آموزش و پرورش شکل می‌گیرد

نسخه بریل کتاب «غزلیات شهریار» در تبریز رونمایی شد

توسعه گردشگری ورزشی، رویکرد راهبردی سازمان منطقه آزاد کیش در مسیر رشد پایدار

کیش میزبان نخستین سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران

قیمت سکه امروز 20 اردیبهشت 1404/ سکه امامی چند؟

لایه های پنهان سفر عراقچی به هندوستان/ وزیر خارجه ایران حامل پیام اسلام آباد به دهلی نو بود؟

پاکستان برای صلح با هند شرط گذاشت

فوت یکی از دانش‌آموزان حادثه آتش‌سوزی سرویس مدرسه در ارومیه

فوت یکی از دانش آموزان حادثه دیده سرویس مدرسه در ارومیه

از سالن تمرین تا سکوی افتخار؛ راه‌یابی به مسابقات آسیای میانه بدمینتون

«سپیده صادقی» بر سکوی افتخار؛ راه‌یابی به مسابقات آسیای میانه بدمینتون

روش‌های رفاقت با یار مهربان

550 دانش‌آموز فلسطینی مجبور به ترک مدارس خود در قدس اشغالی شدند

یکی از دانش‌آموزان حادثه آتش‌سوزی ون چینی سرویس مدرسه در ارومیه جان باخت

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

پیام تسلیت مدیرکل آموزش و پرورش استان در پی درگذشت دختر مصدوم حادثه آتش‌سوزی سرویس دانش‌آموزی

مبارزه با سن مادری گندم در آذربایجان‌غربی به 144 هزار هکتار رسید

افتتاح مدرسه خیرساز روستای ابرغان سراب با حضور وزیر آموزش و پرورش

بیرانوند بهترین دروازه‌بان لیگ برتر فوتبال شد

شدت درد ارتودنسی کودکان و روش های کاهش درد

قیمت انواع حبوبات 20 اردیبهشت 1404

افزایش 63 درصدی ورودی مسافران خارجی از مرز بیله‌سوار

حقیقت تلخ فوتبال ایران از زبان مربی سابق تیم ملی

بازدید وزیر نفت در میانه همهمه نفتی‌ها

از حجره تا روستا؛ طلابی که چراغ ایمان و امید را برافروخته‌اند

هواشناسی ایران امروز 20 اردیبهشت؛ هشدار نارنجی برای برخی مناطق

سامانه بارشی جدیدی از روز دوشنبه وارد جو آذربایجان شرقی می شود

کلنگ‌زنی مدرسه شش کلاسه خیرساز شهید قالیباف سراب