پیام آذری

آخرين مطالب

درمان تومورهای مغزی با فناوری شتاب‌دهنده ذرات «سرن» علمي

درمان تومورهای مغزی با فناوری شتاب‌دهنده ذرات «سرن»
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک آشکارساز ذرات که برای اولین بار توسط فیزیکدانان سرن ساخته شد، از شتاب‌دهنده‌های غول‌پیکر به طول 26 کیلومتر(16 مایل) به سالن‌های جراحی مغز منتقل شده و توسط دانشمندان آلمانی برای درمان تومورهای مغزی با دقت و ایمنی بیشتر استفاده می‌شود. به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، از بین بردن تومورهای سر و گردن کار نسبتا ساده‌ای است. پزشک آنها را با مواد شیمیایی مناسب تحت تاثیر قرار می‌دهد یا آنها را با تشعشعات قوی از بین می‌برد. مشکل این است که چگونه می‌توان سلول‌های سرطانی را بدون از دست رفتن بیمار از بین برد. یکی از راه‌های موثر برای درمان چنین تومورهایی استفاده از پرتوهای یونی است. با شتاب دادن به ذرات باردار تا سه چهارم سرعت نور، آنها می‌توانند به اندازه 30 سانتی‌متر در بافت زنده نفوذ کنند. برای محافظت از سلول‌های سالم، روش معمولی حرکت دادن پروژکتور یونی در یک منحنی با مرکزیت قرار دادن تومور در کانون آن است. به این ترتیب، تومور به طور مداوم بمباران می‌شود در حالی که بافت سالم فقط اندکی در معرض اشعه قرار می‌گیرد. این یک روش ساده و موثر است اما زمانی که تومور در مغز باشد، روش کاملی نیست. در چنین شرایطی، خطر واقعی قرار گرفتن سلول‌های سالم مجاور در معرض تشعشعات ثانویه ناشی از برخورد پرتو یونی به بافت‌ها وجود دارد که می‌تواند منجر به از دست رفتن حافظه، آسیب به عصب بینایی و سایر مشکلات شود. برای به حداقل رساندن این امر، سی‌تی اسکن‌ با اشعه ایکس می‌توانند موقعیت تومور را دقیقا ترسیم کنند تا جراح را در تنظیم درمان راهنمایی کند. متاسفانه، اسکن گرفته شده قبل از عمل ممکن است نادرست باشد زیرا مغز از آن زمان به بعد در جمجمه جابجا شده است. برای جبران این موضوع، محققان مرکز ملی بیماری‌های تومور آلمان(NCT)، مرکز تحقیقات سرطان آلمان(DKFZ) و مرکز درمان پرتو یونی هایدلبرگ(HIT) در بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ از یک دستگاه تصویربرداری جدید ساخته شده توسط جمهوری چک استفاده کردند. این دستگاه ادوکم(ADVACAM) نام دارد که دارای آشکارساز پیکسل Timepix3 توسعه یافته در سرن است. Timepix3 که برای کار با آشکارسازهای نیمه هادی و آشکارسازهای پر از گاز طراحی شده است، یک مدار همه منظوره است که می‌تواند داده‌های تشخیصی پراکنده را دریافت کند و خروجی‌هایی با وضوح بالا در مدت زمان کوتاه ارائه دهد. این به ادوکم اجازه می‌دهد تا از تشعشعات ثانویه پرتو یونی برای به روزرسانی نقشه‌های بافت با استفاده از تابش استفاده کند. لوکاش مارک(Lukáš Marek) از ادوکم می‌گوید: دوربین‌های ما می‌توانند هر ذره باردار تشعشعات ثانویه ساطع شده از بدن بیمار را ثبت کنند. ایده این است که این به‌روزرسانی‌ها تومور را بهتر مورد هدف قرار می‌دهند و در عین حال میزان تشعشعات ناخواسته‌ای را که بیمار در معرض آن قرار می‌گیرد کاهش دهد. مایکل کمپبل، سخنگوی شرکت Medipix Collaborations می‌گوید: زمانی که ما شروع به توسعه آشکارسازهای پیکسلی برای شتاب دهنده ذرات سرن کردیم، یک هدف در ذهن داشتیم و آن شناسایی و تصویربرداری از هر فعل و انفعال ذرات و در نتیجه کمک به فیزیکدانان در کشف اسرار طبیعت در انرژی‌های بالا بود. بسیاری از این زمینه‌ها در ابتدا پیش‌بینی نشده بودند و این برنامه نمونه‌ای درخشان از آن است.

یک آشکارساز ذرات که برای اولین بار توسط فیزیکدانان سرن ساخته شد، از شتاب‌دهنده‌های غول‌پیکر به طول 26 کیلومتر(16 مایل) به سالن‌های جراحی مغز منتقل شده و توسط دانشمندان آلمانی برای درمان تومورهای مغزی با دقت و ایمنی بیشتر استفاده می‌شود.
به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، از بین بردن تومورهای سر و گردن کار نسبتا ساده‌ای است. پزشک آنها را با مواد شیمیایی مناسب تحت تاثیر قرار می‌دهد یا آنها را با تشعشعات قوی از بین می‌برد. مشکل این است که چگونه می‌توان سلول‌های سرطانی را بدون از دست رفتن بیمار از بین برد.
یکی از راه‌های موثر برای درمان چنین تومورهایی استفاده از پرتوهای یونی است. با شتاب دادن به ذرات باردار تا سه چهارم سرعت نور، آنها می‌توانند به اندازه 30 سانتی‌متر در بافت زنده نفوذ کنند. برای محافظت از سلول‌های سالم، روش معمولی حرکت دادن پروژکتور یونی در یک منحنی با مرکزیت قرار دادن تومور در کانون آن است. به این ترتیب، تومور به طور مداوم بمباران می‌شود در حالی که بافت سالم فقط اندکی در معرض اشعه قرار می‌گیرد. این یک روش ساده و موثر است اما زمانی که تومور در مغز باشد، روش کاملی نیست.
در چنین شرایطی، خطر واقعی قرار گرفتن سلول‌های سالم مجاور در معرض تشعشعات ثانویه ناشی از برخورد پرتو یونی به بافت‌ها وجود دارد که می‌تواند منجر به از دست رفتن حافظه، آسیب به عصب بینایی و سایر مشکلات شود.
برای به حداقل رساندن این امر، سی‌تی اسکن‌ با اشعه ایکس می‌توانند موقعیت تومور را دقیقا ترسیم کنند تا جراح را در تنظیم درمان راهنمایی کند. متاسفانه، اسکن گرفته شده قبل از عمل ممکن است نادرست باشد زیرا مغز از آن زمان به بعد در جمجمه جابجا شده است.
برای جبران این موضوع، محققان مرکز ملی بیماری‌های تومور آلمان(NCT)، مرکز تحقیقات سرطان آلمان(DKFZ) و مرکز درمان پرتو یونی هایدلبرگ(HIT) در بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ از یک دستگاه تصویربرداری جدید ساخته شده توسط جمهوری چک استفاده کردند. این دستگاه ادوکم(ADVACAM) نام دارد که دارای آشکارساز پیکسل Timepix3 توسعه یافته در سرن است.
Timepix3 که برای کار با آشکارسازهای نیمه هادی و آشکارسازهای پر از گاز طراحی شده است، یک مدار همه منظوره است که می‌تواند داده‌های تشخیصی پراکنده را دریافت کند و خروجی‌هایی با وضوح بالا در مدت زمان کوتاه ارائه دهد. این به ادوکم اجازه می‌دهد تا از تشعشعات ثانویه پرتو یونی برای به روزرسانی نقشه‌های بافت با استفاده از تابش استفاده کند.
لوکاش مارک(Lukáš Marek) از ادوکم می‌گوید: دوربین‌های ما می‌توانند هر ذره باردار تشعشعات ثانویه ساطع شده از بدن بیمار را ثبت کنند.
ایده این است که این به‌روزرسانی‌ها تومور را بهتر مورد هدف قرار می‌دهند و در عین حال میزان تشعشعات ناخواسته‌ای را که بیمار در معرض آن قرار می‌گیرد کاهش دهد.
مایکل کمپبل، سخنگوی شرکت Medipix Collaborations می‌گوید: زمانی که ما شروع به توسعه آشکارسازهای پیکسلی برای شتاب دهنده ذرات سرن کردیم، یک هدف در ذهن داشتیم و آن شناسایی و تصویربرداری از هر فعل و انفعال ذرات و در نتیجه کمک به فیزیکدانان در کشف اسرار طبیعت در انرژی‌های بالا بود. بسیاری از این زمینه‌ها در ابتدا پیش‌بینی نشده بودند و این برنامه نمونه‌ای درخشان از آن است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/676585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گرامیداشت هفته معلم در اسکو

پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، 18 و 19 اردبیهشت

تجلیل از معلمان نمونه آموزش و پرورش در تبریز

واژگونی دو خودرو در تبریز 2 کشته و مصدوم برجای گذاشت

حاج شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدات در شهر ارومیه است

آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

صدایی که دستور یک جنایت را صادر کرد!

ماجرای یک قتل هولناک به خاطر سحر و جادو

مادر سنگدل دیانای 11 ساله دستگیر شد

بارش برف بهاری در روستاهای شهرستان اسکو + فیلم

بیش از یک هزار خانوار روستایی شاهین‌دژ از آب شرب پایدار برخوردار می‌شوند ‌

آغاز واگذاری 124 قطعه زمین به خانوارهای مشمول قانون جوانی جمعیت در ماکو

تکمیل سیستم روشنایی ضلع شرقی پارک باغشمال تبریز

آغاز پروازهای حج تمتع فرودگاه ارومیه از 18 خرداد

ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی

واژگونی تریلی در جاده آذرشهر- عجب شیر یک کشته بر جا گذاشت

حضور نماینده المپیکی آذربایجان‌غربی در اردوی تیم ملی روئینگ

اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی

بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی

مساله حجاب، دستور الهی است

دمای هوای آذربایجان‌غربی کاهش می‌یابد

روزانه بیش از 200 تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود

️شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدت در شهر ارومیه است

واکنش مجری اخراجی تلویزیون به پوشش ژیلا صادقی و سفرش به آمریکا/ عکس

پاسخ مهران غفوریان به حواشی ایجاد شده در خصوص پدرش/ ویدئو

باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد

بوکسور ارومیه‌ای قهرمان مسابقات جوانان آسیا شد

ایرلند و اسپانیا خواستار به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند

6 فوتی و مصدوم در تصادف پراید و پارس در محور سرو ارومیه

دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند

شدت بارش باران بهاری در اردبیل

مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است

2 فوتی و 4 مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کمربندی ماکو -بازرگان

بارش برف بهاری در عنصرود شهرستان اسکو

1734 کلاس درس در آذربایجان‌غربی در حال احداث است

افزایش 200 درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی

6 کشته و مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پرشیا در جاده ماکو بازرگان

برخورداری 87 درصدی خانوارهای روستایی شهرستان پیرانشهر از راه آسفالت

پروندۀ 75 رزمندۀ فاقد مدارک بالینی در کمیسیون تطبیق احراز جانبازی بنیاد شهید آذربایجان شرقی بررسی شد

تکمیل اسکله رو- رو امیرآباد 700 میلیارد تومان اعتبار می خواهد

هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است

وضعیت خیابان‌های مهاباد پس از بارندگی شدید

تغییر چهره جالب «بیتا توتونچی» سریال آوای باران بعد 11 سال

پسرم در مدرسه و محله حس قلدری دارد!

آبگرفتگی در پیاده‌روی عالی‌قاپوی اردبیل پس از بارش باران

تیپ و چهره تازه «رحمان» و «رحیم» در آستانه بازی در سریال پایتخت 7/ عکس

71 درصد از مخازن سدهای آذربایجان‌ غربی پُر است

بارش برف و تگرگ بهاری در شهرهای آذربایجان غربی

بارش برف در معدن مس سونگون ورزقان

«نیچروان بارزانی» با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کرد