پیام آذری

آخرين مطالب

تیشه لوازم آرایشی به ریشه بچه‌ها علمي

تیشه لوازم آرایشی به ریشه بچه‌ها
  بزرگنمايي:

پیام آذری - همشهری آنلاین / بعضی از مادران، کودکان خود را به هر بهانه‌ای آرایش می‌کنند و از این کار لذت می‌برند. یا لوازم آرایشی را در دسترس کودکان زیر 2 سال خود می‌گذارند و اجازه می‌دهند آنها از این لوازم استفاده کنند. بدون آن که از عوارض این مساله که تنها یکی از آنها بلوغ زودرس است، خبر داشته باشند.
یک فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم می‌گوید: محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی 200 نوع ماده شیمیایی هستند که این مواد در به هم زدن کارکرد غدد درون‌ریزر و ایجاد اختلال در هورمون‌های جنسی بی‌تاثیر نیستند. 

خیلی از ما هر روز انواع و اقسام لوازم آرایشی و بهداشتی را استفاده می‌کنیم، اما خبر نداریم که بسیاری از این لوازم به دلیل مواد و ترکیبات شیمیاییِ به‌کاررفته در آن‌ها می‌توانند روی سلامت ما تاثیر بگذارند و منجر به بروز عارضه‌ها و بیماری‌های مختلفی شوند. 
این موضوع زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که بدانیم استفاده از این لوازم در سنین کودکی و نوجوانی می‌تواند موجب «بلوغ زودرس» در دخترها شود! پژوهش‌ها نشان می‌دهد حتی دخترانی که مادران آن‌ها در دوران بارداری از محصولات بهداشتی و آرایشی به میزان زیاد استفاده می‌کردند، بیشتر در معرض بلوغ زودرس قرار دارند! 
بعضی از مادران، کودکان خود را به هر بهانه‌ای آرایش می‌کنند و از این کار لذت می‌برند. یا لوازم آرایشی را در دسترس کودکان زیر 2 سال خود می‌گذارند و اجازه می‌دهند آن‌ها از این لوازم استفاده کنند. بدون آن که از عوارض این مساله که تنها یکی از آن‌ها بلوغ زودرس است، خبر داشته باشند. 
بلوغ زودرس فقط به معنای تغییرات ظاهری در اندام‌ها نیست؛ این مساله در دختران می‌تواند در آینده زمینه‌ساز ابتلای آن‌ها به بیماری‌هایی مثل سرطان پستان، سرطان تخمدان و رحم، بیماری‌های قلبی، اختلالات روانپزشکی، ناهنجاری در قاعدگی، ناباروری و حتی یائسگی زودرس شود. 
وجود 200 نوع ماده شیمیایی در لوازم آرایشی
مطالعات متعدد نشان می‌دهند که خیلی از محصول‌های آرایشی و بهداشتی مثل عطرها، کرم دست، لوسیون بدن، رژ لب‌ها، دئودورانت‌ها، صابون‌ها، اسپری مو و… حاوی مواد شیمیایی‌اند که بعضی از آن‌ها سمی هستند و می‌توانند منجر به اختلالات هورمونی ازجمله بلوغ زودرس شوند. موضوعی که دکتر علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم، رئیس بخش غدد بیمارستان امام‌خمینی و استاد دانشگاه هم آن را تایید می‌کند می‌گوید: مطالعات متعددی روی تاثیر لوازم آرایشی بر بروز بلوغ زودرس در دخترها انجام شده که کاملا اثبات‌شده است.
فقط هم لوازم آرایشی نیستند که این اثر را دارند؛ بعضی صابون‌ها، لاک ناخن، عطرها، خوشبوکننده‌های زیر بغل، رنگ مو و… حاوی 200 نوع ماده شیمیایی هستند که این مواد در به هم زدن کارکرد غدد درون‌ریزر و ایجاد اختلال در هورمون‌های جنسی بی‌تاثیر نیستند. وجود 200 ماده شیمیایی خطرناک در لوازم آرایشی | بلوغ زودرس و سرطان در کمین نوجوانان
این فوق تخصص غدد به مطالعه مهمی اشاره می‌کند که در آمریکا و روی زنان انجام شده و نشان می‌دهد که زنان این کشور به طور متوسط صبح‌ها حداقل 12 نوع لوازم آرایشی استفاده می‌کنند که در تولید آن‌ها حدود 168 ماده شیمیایی به کار رفته است که بعضی از این مواد شیمیایی، سمی هستند و می‌توانند روی سیستم غددی اثر سوء بگذارند. 
وی می‌گوید: این مواد می‌توانند روی هیپوفیز، تخمدان‌ها، تیروئید، هیپوتالاموس، غدد لوزالمعده و غدد فوق کلیوی اثر سوء بگذارند و هورمون‌ها را جابجا کنند. این موضوع می‌تواند در بعضی از دخترها منجر به بلوغ زودرس شود. 
ارتباط مصرف لوازم آرایشی با بلوغ زودرس
صنعت مواد آرایشی، صنعت بسیار بزرگ و پرطرفداری است اما باید دانست که در تولید لوازم آرایشی، ترکیبات و مواد شیمیایی مختلفی ازجمله فتالات‌ها، پارابن‌ها، فلزات سنگین، فرمالدهید، سولفات‌ها، رنگ‌ها و… استفاده می‌شود که هر یک از اینها کاربردهای متفاوتی در لوازم آرایشی و بهداشتی مختلف دارند اما همگی می‌توانند روی دستگاه‌های بدن اثرات سوء بر جا بگذارند. 
او می‌گوید: در بعضی از لوازم آرایشی فلزات سنگینی مثل جیوه و سرب وجود دارد، در بعضی از آن‌ها فرمالدهید موجود است که به عنوان نگهدارنده در بعضی محصولات آرایشی و بهداشتی مثل صاف‌کننده‌های مو و صابون‌ها استفاده می‌شود. در بعضی از مواد آرایشی انواع فتالات و در برخی دیگر، دی اتیلن گلایکل به کار رفته که همه اینها برای سلامت خطرناک محسوب می‌شوند و در طولانی‌مدت می‌توانند عوارض زیادی از جمله اختلالات هورمونی ایجاد کنند. بعضی از اینها می‌توانند در بروز بلوغ زودرس دخترها نقش داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: این مواد شیمیایی در مواردی حتی در پسرها هم می‌توانند اختلال ایجاد کنند. اما بیشتر اختلالات در دخترها مشاهده می‌شود. دکتر استقامتی می‌گوید: ماده‌ای مثل فتالات که انواع مختلفی دارد، می‌تواند در بلوغ زودرس نقش داشته باشد. فتالات‌ها نه رنگ دارند و نه بو و به شکل مایع هستند و در تولید کیسه‌های پلاستیکی هم استفاده می‌شوند و به عنوان ترکیبی که غدد درون‌ریز را به هم بزنند و هورمون‌های جنسی را مختل کنند، کاملا در علم پزشکی مطرح هستند. 
اختلالاتی که لوازم آرایشی در بزرگسالان ایجاد می‌کند
به گفته او، مواد شیمیاییِ به کاررفته در لوازم آرایشی و بهداشتی روی بزرگسالان هم اثرات ناگوار خود را می‌گذارد. چون مواد شیمیایی به هر حال سمی هستند و از آن‌ها با عنوان”Endocrine Sisrupting Substance” یا «مختل‌کننده فعالیت غددی» نام برده می‌شود. این مواد می‌توانند انواع اختلالات را در غدد ایجاد کنند و عارضه‌های مختلفی را ایجاد کنند. پس فقط غدد مربوط به بلوغ را دچار اختلال نمی‌کنند و همان‌طور که گفتم، می‌توانند همه غدد شامل غدد کلیوی، غدد لوزالمعده، هیپوفیز و… را مختل کنند. 
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: در مطالعه‌ای که در کشور آمریکا انجام شد، 13 نوع فتالات در در 2500 زن بزرگسال و دختر بالغ از سال 1990 تا 2004 مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که فتالات در خون همه این افراد وجود داشته که به عنوان یک ماده سمی می‌تواند همه غدد را به هم بریزد. 
به گفته این فوق تخصص بیماری‌های غدد، در دنیا دارند تلاش می‌کنند که بعضی از این مواد شیمیایی مثل فتالات‌ها را از لوازم آرایشی حذف یا کم کنند، اما مساله این است که لوازم آرایشی و بهداشتی، انواع مواد شیمیایی را در خود دارند و یکی دو تا نیستند. 
کارشناسان تاکید دارند که در زمان خرید لوازم آرایشی و بهداشتی، اولا از هر برندی خریداری نکنید و خریدهای خود را فقط از برندهای معتبر و شناخته‌شده انجام دهید. دوم اینکه به برچسب روی محصولات آرایشی و بهداشتی دقت کنید و محصولاتی را انتخاب کنید که فاقد مواد شیمیایی مانند پارابن، فلزات سنگین، فتالات و دیگر مواد سمی و خطرناک هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/782241/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

بهترین کرم پودر برای پوست چرب

شناسایی سلول‌های پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون

پنیر خوردن قبل خواب باعث دیدن کابوس می‌شود

تجمع باشکوه عزاداران حسینی در پارس‌آباد برگزار می‌شود

25 پروژه گردشگری در خلخال در حال اجراست

انتقاد تند عباس عبدی: به جای آنکه دنبال کشف عوامل ترور دانشمندان هسته‌ای باشند مشغول ردصلاحیت‌ها بودند

ماجرای تیراندازی در گشت امنیتی همدان چه بود؟ | 2 نفر کشته شدند

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد

قدردانی استاندار آذربایجان شرقی از دستگاه‌های خدمات‌رسان

ولایت‌پذیری دانش‌آموزان در تبعیت از شهدای کربلا متبلور می‌شود

ملت ایران همواره قدردان ایثار و فداکاری شهدا خواهند بود

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

عاشورا می‌تواند محور وحدت تمام مسلمانان جهان باشد

رئیس دادگستری خلخال: راه‌اندازی خط دوم کارخانه نئوپان تسریع شود

فعالیت بیش از 2 هزار و 70واحد صنعتی در آذربایجان غربی

نظارت 25 تیم دامپزشکی بر ذبح دام نذری در اردبیل

تشییع پیکر شهید رضا جباری لقمان در شهرستان اهر

درگذشت مادر شهید دوران دفاع مقدس در یامچی

برنامه تعطیلی خدمات ناوگان متروی تبریز در تاسوعا و عاشورا

پیام مادر محمدحسین

رویکرد « آموزش نمونشی » به زودی در مرکز توانبخشی نوید عصر ارائه خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید در جمع کارکنان بیمه دی: واقعه عاشورا، ایستادگی حق علیه باطل است/ جمهوری اسلامی در طرف حقانیت است و در برابر ظلم ایستاده

«هفت دیگر» روانه بازار کتاب شد

بررسی عملکرد و برنامه های موسسه فرهنگی قرآن و عترت ارومیه

«قاصدک مهربانی» بر بام فرهنگسرا‌های ارومیه

پایش و نمونه‌برداری محیط زیستی از واحد‌های تولید دخانیات در ارومیه

اجرای طرح فرآوری معدن سیلیس شاهین‌دژ با سرمایه گذاری 660 میلیارد تومانی

افزایش سامانه‌های نظارت تصویری در جاده‌های آذربایجان‌غربی

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دادگستری آذربایجان غربی و اداره ورزش و جوانان

پایانه مرزی تمرچین مهیای میزبانی از زائران اربعین حسینی

اجرای طرح تعریض کمربندی منطقه آزاد ماکو

پویش «آب را دریابیم» در خلخال آغاز شد

اعلام تمهیدات ترافیکی اجتماع ضد صهیونی دستجات و هیئات تبریز

مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار هفدهم تیر ماه در تبریز برگزار می‌شود

اختصاص 31 هزار پروژه نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌شرقی

پیش‌بینی بارش‌ پراکنده در نیمه شمالی آذربایجان شرقی

بازطراحی فضاهای کتابخانه‌ای گامی مؤثر در افزایش جذب مخاطب دارد

برگزاری آیین کلنگ‌زنی واحد فرآوری سیلیس در شهرستان شاهین‌دژ

آذربایجان‌غربی از استان‌های امن کشور برای سرمایه‌گذاری است

برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی در 17 بقعه متبرکه آذربایجان غربی

بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند اجرای پروژه بهسازی محور شاهین‌دژ

ایجاد شهرک های تخصصی معدن در آذربایجان غربی؛استخراج 600 هزار تن سیلیس

سیزدهمین سوگواره احلی من العسل در ارومیه برگزار شد

تشکیل 424 فقره پرونده برای واحدهای صنفی متخلف اردبیل

اطلاعیه برگزاری اجتماع ضد صهیونی هیئات در تبریز

پایش و نمونه‌برداری محیط زیستی از واحدهای تولید دخانیات در ارومیه

آغاز عملیات اجرایی طرح فرآوری معدن سیلیس در شاهیندژ