پیام آذری

آخرين مطالب

روزنامه اطلاعات: مسئولین هنوز خطرات یک اقلیت تندرو و گسست میان مردم و حکومت را درک نکرده اند سیاسی

روزنامه اطلاعات: مسئولین هنوز خطرات یک اقلیت تندرو و گسست میان مردم و حکومت را درک نکرده اند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - روزنامه اطلاعات نوشت: طی چند دهه، گسستی خطرناک و نگران‌کننده میان مردم و افکار عمومی با دولتمردان و ادبیات رسمی و ترویجی کشور پدیدار شده و متأسفانه در نمودار دهه‌ها و سنوات اخیر، فاصله‌ای خطیر ایجاد کرده است.
پر کردن این فاصله، ضروری‌ترین وظیفه مدیران و دولتمردان کشور از یک سو، و دلسوزان ایران و عقلای مملکت از سوی دیگر است.
در انتخابات تاریخی و مهم تیرماه امسال، همگان شاهد بودیم که چگونه جمعیت عظیمی از واجدان شرکت در رأی‌گیری، رغبت به مشارکت نداشتند و با مساعی و کوششی طاقت‌فرسا در دور دوم، اندک درصدی به رأی دهندگان افزوده شد و خوشبختانه کشور از تله یکجانبه‌گرایی و یکسونگری خالص‌سازان به سلامت عبور کرد. برآمدن دولت پزشکیان می‌باید سرآغاز آشتی دولت ـ ملت و رفع گسست‌ها و فاصله‌ها در رأس و قاعده جامعه می‌بود.
از همان ابتدا، وحدت و وفاقی صادقانه، اما شکننده در دولت شکل گرفت که متأسفانه حکمت وفاق و وحدت از سوی رقبای دولت و مخالفان خط مشی پزشکیان دریافته نشد. اما علیرغم نیاز فوری به مفاهمه و گفتگوی عمومی، وفاق دولت (حکومت) و ملت (مردم) در حدّ و اندازه سفرهای استانی و سخنرانی‌های ادواری باقی ماند و معلوم شد که اغلب مسئولان رده بالای کشور، هنوز متوجه عواقب و خطرات این گسست نشده‌اند. پشت کردن اکثریت بزرگی از مردم به امر سیاسی و بی‌تفاوتی نسبت به جمهوریت و انتخابات، جمهوری اسلامی را عقیم و ابزار دست اقلیت‌هایی خواهد کرد که اگر به برخی مبانی هم باورمند باشند، فاقد صلاحیت و دانش و تجربه و حتی صداقت و مسئولیت‌ شناسی‌اند. 
براساس قانون اساسی ایران، قوای مجریه، مقننه و شوراهای شهر و روستا و حتی مجلس خبرگان رهبری وجاهت خود را مدیون مردم سالاری و جمهوریت نظام و قانون اساسی است، اما تاریخ جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که در غیاب مردم، یک اقلیت ذینفوذ و صاحب منافع با در اختیار گرفتن امکانات مملکت، آرزوهای مردم را تباه و قانون اساسی را به تفسیری ناصواب، خدشه‌دار می‌کنند. مصالح عالیه نظام و مردم، اگر با تفسیر مضیق جمهوریت، به دست این جماعت بیفتد، اصالت جمهوری و ارزش‌های اسلامی، هر دو به مخاطره خواهد افتاد. پس تا چشم به هم بزنیم، ادوار تازه‌ای از انتخابات را در پیش‌روی خواهیم داشت. 
عدم شرکت اکثریت، معنایی جز سلب پایه‌های مردمی جمهوری اسلامی و حذف مردمسالاری و جمهوریت ندارد. ناامیدسازی مردم و تأکید بر لوایح حساسیت برانگیز، مقدمات همین اقلیت و ویژه‌خواران همراه آنان است تا با خیال راحت رقبای صلاح‌ اندیش، با تجربه، مؤمن و میهن‌دوست را حذف کنند و اختیار قانون و دولت را مطلقاً از آن خود سازند.
در شرایط کنونی که دولت به زحمت می‌تواند ضروریات و اولیات را برای مردم و کشور فراهم سازد، بیش از همیشه باید احترام و عزت ملت ایران را پاس بداریم. دیگر نمی‌توان با ادبیات و چشم‌اندازهای سابق، جامعۀ پیچیده و نسل‌های تازه را مخاطب قرار داد. استفاده از ابزارهای جبری علیه زنان و جوانان، علیه دانشگاهیان و کانون‌های مدنی نیز شایسته ایران عزیز ما در این شرایط نیست. دولت، روشن اندیشان، استادان و صاحب‌نظران، الزاماً باید افکار عمومی و خواست‌های مردم را به رسمیت بشناسند و به صدای آنها گوش دهند تا راههای اتفاق و وفاق را هموار سازند.
اکثریت جامعه، به وضوح دارد خواست‌ها و آرزوها و ظرفیت‌های خود را عیان می‌سازد. هنر دولتمردان آن نیست که نادیده بگیرند و این گرمای حیات بخش را خاموش کنند. باید با تأنی و احترام، بکوشند و با صدق و منطق ملت را در جریان مشکلات و خطرات قرار دهند. اگر ملت و مردم چیزی را بخواهند، به‌دست می‌آورند و هر آنکه در مسیر تقابل گیرد، سرنوشت غم‌انگیز و رقت‌باری خواهد داشت.
سخن آخر آن‌که علل گسست‌ها و فقدان رضایت اجتماعی، ممکن است ظاهراً نشانه و بروز عینی نداشته باشد، اما تکیه‌گاه دولت‌ها و حکومت‌ها را در لحظات بحرانی و حساس، سست خواهد کرد. علاوه بر آن، فرقه‌ها و اقلیت‌های تنگ‌نظر یا طماع را فعال ساخته و در غیاب آرای اکثریت، به قدرت و ثروت مسلط خواهد کرد.
رفع این مشکل بزرگ، نیازمند شکیبایی و بازآوردن افراد مجرّب و محبوب به میان مردم و فراگیر ساختن ادبیات مطلوب جامعه است. مردم اگر احساس کنند که با صدق و احترام صدایشان شنیده می‌شود، سخت‌ترین مشکلات را هم تحمل می‌کنند و در لحظات سخت مانند جنگ و تحریم، از مملکت و دولت با جان و دل دفاع خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/801826/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری جشنواره بزرگ دانش آموزی طرح جابر بن حیان در شهرستان گرمی با حضور مقامات استانی و شهرستانی

عبداللهی در دیدار با کارکنان و نمایندگان بیمه دی در استان خراسان رضوی: بیمه دی در مسیر شکوفایی و تعالی / نمایندگان و تحول آفرینی در جذب پرتفوی با کیفیت

بازگشت بازیکن محبوب استقلال و پرسپولیس به میز مذاکره در تبریز

شام تالار 50 نفر را در خوی روانه بیمارستان کرد

زنگ ایثار و مقاومت در مدارس نواخته شد

واژگونی خودرو در محور نقده اشنویه؛تمامی سرنشین فوت کردند

مسمومیت 50 مهمان یک تالار در خوی

تصادف در محور اشنویه به نقده 3 کشته برجای گذاشت

ارائه تخفیف بیمه آتش‌سوزی به بازدیدکنندگان غرفه بیمه دی در نمایشگاه مشهد

سرمربی تیم مقاومت شهرداری تبریز، نامزد بهترین سرمربی زن والیبال ایران شد

تبریک رئیس فیفا برای قهرمانی تراکتور و تشریح جشن 300 هزار نفری هواداران در سازمان ملل

ویژه‌ برنامه گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در کیش برگزار شد

هشدار هواشناسی برای شرق و شمال هرمزگان: رگبار، تگرگ و دریای متلاطم

یارانه مراکز نگهداری سالمندان در کشور 40 درصد افزایش می یابد

یک میلیون سالمند در مراکز بهزیستی کشور نگهداری می شوند

گزارش‌های طرح نماد باید میدانی، دقیق و سنجیده باشد

گره احداث سد کلاسر شهرستان گرمی پس از 17 سال باز می‌شود؟

واژگونی تانکر سوخت در نزدیکی پل وحید اصفهان؛ ترافیک سنگین ایجاد شد

طعنه روزنامه نزدیک به قالیباف به معاون رئیسی: اگر فتاح و مخبر برای جانشینی رئیسی صالح بودند، چرا سراغ جلیلی رفتید؟

طعنه روزنامه جمهوری اسلامی به مدعیان حمایت از شهید رئیسی: برای بازگشت به قدرت متوسل به خرافات و دروغ و قدیس سازی هستند

آموزش جوجه کاموایی

ویژه‌ برنامه گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد

مناسبت روز/ شنبه، 3 خرداد ماه

بازدید مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل از اولین نمایشگاه لباس فرم دانش آموزی در استان و کشور

اتمام آموزش نیروهای تخصصی هوش و مراکز جامع سنجش، آموزش توانبخشی و مداخله به هنگام رشدی و تربیتی استان

فرمانده سپاه فومن: می خواهیم کاری کنیم تا مردم جهنم و آتش واقعی را احساس کنند

نماینده مجلس: وزیر راه خودش استعفا کند تا کار به استیضاح نکشد

فتح خرمشهر نماد غیرت جوانان ایرانی در دفاع از میهن است

مسیر تحقق سند تحول

آغاز پیش ثبت‌نام پایه اول مدارس شاهد

روابط عمومی باید تحلیل‌گر، هوشمند و مسلط به فنون نوین ارتباطی باشد

چگونه به فرزندان ارزش احترام را بیاموزیم؟

جدول زمان‌بندی قطع برق استان اردبیل در 3 خرداد

شهرستان خداآفرین خاستگاه و قطب عشایر استان آذربایجان شرقی است

اهمیت موضوع اشتغال و تاثیر آن بر بهبود وضعیت معیشتی خانواده‌ها

ادای دین شاعران گیلانی به شهید آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت در عصر شعر «بیت هشتم»

هوش مصنوعی در خدمت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت قرار می‌گیرد

هوش مصنوعی در خدمت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

مدیریت روابط عمومی یک مدیریت استراتژیک، هوشمند و آینده‌نگر است

گردهمایی مدیران و کارشناسان روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی آذربایجان‌شرقی

حل مسایل کارگری در اولویت دغدغه های مدیریت ارشد استان است

دستور تامین زمین برای احداث «سرای محبت» در تبریز

چهره استان با توسعه فعالیت‌ها در بخش معدن متحول می‌شود

نهایی شدن آغاز عملیات اجرایی ساخت 1440 مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در استان

برگزاری باشکوه نمایشگاه منطقه‌ای جشنواره جابر بن حیان در خورش رستم با حضور معاون آموزش ابتدایی استان اردبیل

برگزاری شورای راهبری نماد استان اردبیل با حضور وبیناری شوراهای راهبری مناطق و نواحی

همایش تجلیل از شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌های اداری و اجرایی استان برگزار شد

ماجرای گودال مرموز دریاچه ارومیه

سقوط خودرو به دره در محور چالدران به خوی؛ 6 نفر مصدوم شدند

نجات جان پسر 19 ساله در منطقه کوهستانی دریک سلماس

ویکی پدیاجستجو