پیام آذری

آخرين مطالب

صادرات 200 میلیون دلاری منطقه آزاد ارس اقتصادی

صادرات 200 میلیون دلاری منطقه آزاد ارس
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش بازار، هادی مقدم‌زاده روز چهارشنبه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپوی 2025 در جمع خبرنگاران درباره همکاری های ایران و جممهوری آذربایجان با توجه سفر اخیر رئیس جمهور به این کشور گفت: برگزاری همایش مشترک اقتصادی میان جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران موید این است که قصد داریم تعاملات و مراودات را در حوزه های مختلف، خصوصا حوزه های تجاری گسترش دهیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان ایجاد منطقه آزاد مشترک با جمهوری آذربایجان را داریم؟ گفت: با توجه به زمینه هایی که به لحاظ موقعیت جغرافیایی و هم‌مرزی با کشورهای حوزه قفقاز و اوراسیا داریم و همچنین با توافقات صورت گرفته در زمینه تکمیل راه های مواصلاتی آذربایجان به نخجوان، احداث خط ریلی و سایر موضوعات در توافق نامه کلی، بسترهای مناسبی داریم که می توانیم از آن در حوزه های مختلف استفاده کنیم.
مدیرعامل منطقه آزاد ارس تصریح کرد: ایجاد منطقه آزاد مشترک هم یکی از موضوعاتی است که با توجه به زمینه های همکاری‌ می توانیم در منطقه مشترک دو کشور تعریف کنیم. این موضوع می تواند در قالب پیشنهاد از طرف دولت جمهوری اسلامی در صورت صلاحدید داده شود.
وی با اشاره به اینکه روند و فرآیندهای مختلف اقتصادی می تواند در بستر منطقه آزاد مشترک تعریف شود، گفت: سرمایه گذاران ایرانی و آذربایجانی متناسب با ظرفیت های دو کشور می‌توانند سرمایه گذاری در این منطقه داشته باشند.
مقدم‌زاده ادامه داد: منطقه آزاد ارس ظرفیت های منحصر به فردی در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی به دلیل منابع پایدار آبی و همچنین حوزه گردشگری دارد.
وی با بیان اینکه حدود 200 میلیون دلار صادرات از منطقه آزاد ارس داشتیم گفت: برای کشور جمهوری آذربایجان در سال 1403 میزان صادرات 11 میلیون دلار و واردات 12 هزار دلار بوده است. اگرچه صادرات به این کشور با این عدد و رقم انجام می شود ولی قابل قبول نیست زیرا منطقه آزاد ارس یکی از صنعتی‌ترین مناطق آزاد است و باید با رویکرد سرمایه گذاری بیشتر بتوانیم بازار هدف و نیازهای کشور همسایه را تامین کنیم.
وی همچنین به تکمیل زیرساخت ها نیز اشاره و تأکید کرد: زیرساخت های جاده ای به نحو احسن فراهم است. سازمان منطقه آزاد ارس در تکمیل آزادراه مشارکت کرده است. مسیر کلاله به جلفا زیرساخت ارزشمندی است. همچنین اگر اتصال منطقه سیه‌رود به کلاله اتفاق بیفتد، به نوعی پیوند کریدور شرق با غرب شمال به جنوب اتفاق می افتد و ارس می‌تواند هاب لجستیک منطقه باشد.
مقدم زاده افزود: منطقه آزاد ارس ظرفیت های منحصر به‌فردی در حوزه گردشگری دارد و در سال 1404 ارس در بین مناطق آزاد بر اساس مولفه‌ها و شاخص‌های مد نظر دبیرخانه مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: باید بر بسترسازی و تامین زیرساخت‌های مربوطه بیشتر تمرکز کنیم. در زمینه احداث یا تکمیل زیرساخت‌های گردشگری، اقامتی و تسهیل تردد جاده‌ای و ریلی نیز باید بیشتر توجه شود.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/820085/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکذیب تغییر میزبانی بازی آخر تراکتور در لیگ برتر – آفتاب نو | اخبار ورزشی

شوک به استقلال/ شاکی جدید در راه است؟

ایلان ماسک کاخ سفید را ترک کرد

بیمه مرکزی: بیمه ها اختیارت لازم را به شعب بندرعباس تفویض کنند

سازمان هواشناسی نسبت به وقوع طوفان و سیلاب هشدار داد!

با دستور «الهام علی‌اف» بانک ملی شعبه باکو فعالیتش را از سر می‌گیرد

بازدید معاون عمرانی وزیر کشور از بازار تاریخی سراب

آملی لاریجانی: مجمع تشخیص در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل خواهد کرد و نه تعجیل

رایزنی وزیر خارجه آمریکا و نخست وزیر پاکستان

بیمه مرکزی: بیمه‌ها اختیارت لازم را به شعب بندرعباس تفویض کنند

ایلان ماسک به‌طور رسمی کاخ سفید را ترک کرده است

شهید شفیع‌زاده از تبریز تا آسمان کربلای 10 + فیلم

تیم دوم تراکتور به لیگ دو صعود کرد

بایرن مونیخ اولویت اول فلوریان ویرتس و خانواده‌اش در صورت ترک بایرلورکوزن

آذربایجان غربی پیشران مسابقات بین المللی کشور

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

امدادگران شهید، سفیران نجات و امید بودند

دستگیری سارق و مالخر طلاجات 10 میلیاردی در اسکو

دستورالعملی در 20 بند برای جذب سرمایه‌گذاری به استان ها ارسال شده است

معاون عمرانی وزیر کشور از پروژه‌های عمرانی شهر خوی بازدید کرد

6 هزار دستگاه تاکسی برقی برای تبریز در نظر گرفته شده است

اجرای سریع احکام رضایتمندی عمومی مردم را جلب می‌کند

درگذشت نایب رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران

اردبیل گنجینه‌ای از ظرفیت‌های انسانی و فرهنگی است

گلی در حد جایزه پوشکاش؛ سوپر گل هافبک چالا سنگسر سمنان از میانه میدان در لیگ دسته سوم

کلنگ احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر یامچی

با حکم استیناف بازی فصل آینده تراکتور و استقلال در تبریز با 50 درصد تماشاگران

فمنیسم به دنبال تحمیل الگوهای انحرافی در جامعه است

فمینیسم به دنبال تحمیل الگوهای انحرافی در جامعه است

ضبط ابزارآلات صنعتی قاچاق در مهاباد

واژگونی تریلی در محور میاندوآب - مهاباد یک مصدوم بر جای گذاشت

سی تی اسکن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد

کشف حلقه گمشده بین التهاب مغز و آلزایمر

راه اندازی پرواز ارومیه استانبول از اردیبهشت 1404 +جزئیات

این بار 5 معلم در تصادف زخمی شدند

خط آهن ایران - جمهوری آذربایجان - ترکیه ساخته می‌شود

تردد مجدد مسافران ایران و جمهوری آذربایجان از مرز بیله سوار

کتابخانه های عمومی بر اساس ذائقه مردم بازطراحی می شوند

داوطلبان کنکور باید یک ساعت قبل از آزمون در حوزه امتحانی حضور یابند

اهمیت رویکرد جامعه‌محور در ارتقای سلامت

جمع‌آوری 14 هزار فقره انشعاب غیرمجاز توسط شرکت آبفا آذربایجان شرقی

یک ایده جالب و ترند برای تولد بچه های دلبندتان

6 هزار تاکسی برقی در راه تبریز

نیک‌افروز: کیش پیشگام در اجرای طرح های دولت الکترونیک

آموزش مجازی رفع اشکال در مدارس استان اردبیل اجرا می‌شود

افزایش دما تا بالای 20 درجه و بارش‌های موقت در اردبیل

حادثه رانندگی برای خودروی معلمان در ارومیه

استقلال با بوژوویچ توافق نکرد؛ شاکی جدید در راه است؟

اعتبارت قطره چکانی پروژه های ملی بناب

قاب پدر و دختری بازیگر سریال «عشق اجاره‌ای»