پیام آذری

آخرين مطالب

مراغه، جلفا و کلیبر قطب‌های گردشگری آذربایجان‌شرقی گفتگو

مراغه، جلفا و کلیبر قطب‌های گردشگری آذربایجان‌شرقی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایرنا / مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: شهرستان های مراغه، جلفا و کلیبر در کنار تبریز به دلیل برخورداری از مزیت ها و ظرفیت های مهم فرهنگی، میراثی و تمدنی جزو قطب های گردشگری این استان به شمار می رود.
احمد حمزه زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی شهرستان های تبریز، جلفا، کلیبر به همراه مراغه را محورهای گردشگری آذربایجان شرقی برای توسعه این صنعت مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد و فرهنگ جامعه عنوان و اظهار کرد: بر همین اساس در سال های اخیر توجه به موضوع سرمایه گذاری در این مناطق رشد چشمگیری داشته است.
به گفته وی از مجموع تعداد 35 واحد هتل آپارتمان در دست ساخت آذربایجان شرقی بخش اعظمی از آنها در شهرهای تبریز، مراغه، جلفا و کلیبر متمرکز است که از این تعداد سه واحد در شهرهای مراغه، جلفا و همچنین چاراویماق در ماه های آینده به اتمام رسیده و به بهره برداری می رسد.
حمزه زاده با اشاره به نامگذاری روز 16 اردیبهشت با عنوان "روز مراغه" از برگزاری تعدادی برنامه برای توسعه گردشگری در این شهرستان خبر داد و افزود: بر همین اساس بازدید از موزه ها و اماکن گردشگری این شهر تاریخی برای علاقمندان برای روز سه شنبه رایگان است.
وی یادآور شد: شهر مراغه با غنای فرهنگی و تاریخی و با بیش از 300 اثر تاریخی و بیش از 110 اثر ثبت شده ملی بازمانده از دوره‌های مختلف تاریخی، بستری مساعد برای پرورش ادیبان، دانشمندان و هنرمندان متعدد در طول تاریخ بوده و است.
حمزه زاده ادامه داد: بر اساس منابع تاریخی، مراغه شهری مهم در دوران حکومت ماناها بوده و جزو سه ایالت مهم آذربایجان قدیم و با نام اوئشدیش شناخته شده است و این منابع تاریخی مراغه را زادگاه زرتشت نامیده و باستان شناسان بر این باورند که زرتشت در دامان کوه سهند که در اوستا از آن با نام اسنوند یاد شده است متولد شده است.
وی رصدخانه مراغه را یکی از آثار بسیار مهم تاریخی و فرهنگی و علمی ایران و آذربایجان نام برد و یادآور شد: با توجه به سابقه فعالیت های نجومی در ایران و دیگر کشورهای اسلامی می‌توان گفت رصدخانه مراغه نه تنها کامل ترین رصدخانه‌ای است که تا زمان خود ایجاد شد، بلکه نخستین رصدخانه مجهز قبل از کشف دوربین به شمار می‌ رود و تمام معلومات نجومی که هم اکنون بدون دوربین حاصل می‌شود در آنجا به دست آمده و تا 300 سال این مجموعه به مجهزی آن در غرب به وجود نیامد.
حمزه زاده با اشاره به اینکه رصدخانه مراغه در زمینه علم نجوم و ستاره‌شناسی نقطه اوج تکامل فعالیت های علمی در کشورهای اسلامی است، گفت: غارها و معماری صخره‌ای تپه رصدخانه که به پیش از اسلام مربوط می‌شود، از جمله جاذبه‌های دیدنی مراغه محسوب می‌شود.
وی گنبد سرخ، برج مدور، کنبد کبود، گنبد غفاریه، معبد مهر، معبد آقالار، مقبره اوحدی، کلیسای هوانس و غار کبوتر را از دیگر جاذبه ها و مراکز مهم گردشگری شهرستان مراغه نام برد که همه ساله میزبان خیل عظیم گردشگران است.
حمزه زاده واقع شدن در دامنه های رشته کوه سهند را از ظرفیت های توسعه گردشگری شهرستان مراغه عنوان و اضافه کرد: همین موضوع باعث شده است شرایط اقلیمی و آب و هوایی این منطقه برای گردشگری در تمام فصول سال مهیا بوده و طبیعت بکر آن منجر به تنوع منابع طبیعی و نیز توسعه باغات در این منطقه شده است.
مراغه به عنوان دومین شهر بزرگ آذربایجان شرقی با جمعیت بیش از 250 هزار نفر در کنار رودخانه صوفی‌چای و در دامنه جنوبی کوه سهند واقع شده است که در فاصله 135 کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/821573/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاداش جاه‌طلبی با قهرمانی

قالیباف: به‌خاطر تورم بالا، افزایش حقوق‌ها تاثیری در افزایش قدرت خرید مردم ندارد

بررسی ابعاد مختلف مراجعه به روان‌شناسان؛ در جلسۀ مشاوره سبزی پاک نمی‌کنند

آغاز مسابقات کاراته قهرمانی کشور در اردبیل

ابراز نگرانی کرملین از افزایش تنش‌ها میان پاکستان و هند

اجرای طرح «ارتقای امنیت محله محور» در مشگین‌شهر

تولد نوزاد عجول هشترودی در آمبولانس

برگزاری محفل انس با قرآن در پادگان تیپ 221 نیروی زمینی ارتش در مراغه

رئال مادرید امیدوار است: در لیگ کامبک می‌زنیم و قهرمان می‌شویم

بغض آرنولد شکست: چرا لیورپول را ترک کردم

گلایه مردم از خاموشی‌های بی‌برنامه

11 مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در تبریز کشف و شناسایی شد

افزایش ساعت خاموشی در تهران | ‌4 ساعت بدون برق بمانید

روند کاهش نسبی دمای هوای آذربایجان شرقی ادامه دارد

جامعه زمانی رشد می کند که قدر معلمان را بدانیم/ هرگز اجازه نمی دهیم کسی دانشگاه فرهنگیان را در هیچ قسمتی تضعیف کند

کتاب «کلیدهای تعلیم و تربیت نوجوانان در عصر جدید» منتشر شد

آغاز بلیت فروشی دیدار دو تیم تراکتور و نساجی از ساعت 16 دوشنبه

نجات 9 فرد گرفتار سیل به همت نیروهای هلال‌احمر آذربایجان شرقی

راه اندازی مجتمع آب شهید سلیمانی اردبیل

جعفرآباد مغان میزبان سومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون

طلاهای کم‌اجرت کدامند؟ توصیه به خریداران

آغاز کار اجرایی شهرک تخصصی مس و طلا در ورزقان

تجلیل از جهادگران و فعالان اقتصادی در مراغه

قطعی‌های برق 4 ساعته شد

روایت تخریب منابع طبیعی و بی‌توجهی‌ها؛شاهوار در تبِ ترک فعل‌ها می‌سوزد

آرنولد از لیورپول جدا شد

برگزاری همایش یاوران ولایت پیشتازان آذربایجان در تبریز

پوستر بنیاد در نمایشگاه کتاب با عنوان «سال‌ها با یاد یاران ماندگار» رونمایی شد

یک تل موی خوشگل برای دخترت درست کن

رئیس مجلس خبرگان رهبری: قوانینی تصویب کنیم که برای افراد محجبه امتیاز قائل شود؛ از جمله تخفیف مالیاتی و بخشودگی جرایمی مانند جرایم رانندگی

6 درصد بزرگسالان ایرانی «آسم» دارند

استقبال وزیر خارجه پاکستان از عراقچی+ فیلم

مسابقات کاراته قهرمانی کشور در اردبیل آغاز شد

ترامپ مانند شوهری است که همسرش او را ترک کرده و حالا می‌خواهد...! | حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور سینما

هیأت مدیره استقلال جای تسویه حساب نیست/ چرا خودتان چوب لای چرخ جباری می‌گذارید؟

سازمان لیگ موافقت کرد؛ استقلال خوزستان - تراکتور در تبریز

سراب میمه با داشتن 180 هکتار باغ ظرفیتی بی‌نظیر برای سرمایه‌گذاری است

برگزاری جلسه ستاد شاهد دانشگاه‌های آزاد و دولتی دامغان با حضور مدیرکل بنیاد استان سمنان

مدیر کل بنیاد مازندران از اعزام 257 تن از جامعه ایثارگری به حج تمتع خبر داد

افتتاح زمین چمن مصنوعی مدرسه عدالت بخش بران

ایران قوی نیازمند آموزش و پرورش قوی است/ آمادگی مجلس و دولت برای حل مسائل دانشگاه فرهنگیان

«حسین یزدانی» وزنه بردار مشگین شهری قویترین نوجوان جهان شد

فرماندار مهاباد وعده پیگیری جبران خسارت به کشاورزان را داد

پیرانشهر رکورددار بارش در آذربایجان‌غربی طی شبانه‌روز گذشته

تداوم بارش در آذربایجان‌شرقی؛ بارش 26.6 میلی‌متری در آذرشهر

مراغه، جلفا و کلیبر قطب‌های گردشگری آذربایجان‌شرقی

راه‌اندازی قطار رایگان تبریز-مراغه تکذیب شد

فاز اول سامانه فاضلاب شهری اردبیل ارتقا می‌یابد

سارقان مزارع و باغ ها در شهرستان پارس آباد به دام افتادند

نشر سرو با بیش از یکصد اثر در نمایشگاه کتاب حضور دارد