پیام آذری

آخرين مطالب

عضو کمیسیون امنیت ملی: توافق ایران و آمریکا نزدیک است و انجام می شود! سیاسی

عضو کمیسیون امنیت ملی: توافق ایران و آمریکا نزدیک است و انجام می شود!
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: حالا اینکه مثلاً عده‌ای از تعویق مذاکرات خوشحال باشند یا خیر، آن یک بحث دیگری است؛ ولی روی هم رفته، توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد. بر مبنای شواهدی که وجود دارد و متغیرهایی که در دستم است، احساسم این است که این توافق به نتیجه می‌رسد.
به گزارش همشهری آنلاین احمدبخشایش اردستانی درباره این‌که در برخی از رخدادها و اتفاقات طبیعی مختلف که در کشور اتفاق می‌دهد برخی از جریان‌های داخلی همسو با برخی از رسانه‌ها بحث‌هایی مانند خرابکاری را مطرح می‌کنند که همین بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارد، گفت: وجود دیدگاه‌های متفاوت باعث انسجام و پویایی یک کشور می‌شود زیرا همه که نباید یک مسیر را بپیمایند باید دیدگاه‌های متفاوت هم باشد. اما دیدگاه حاکم همان دیدگاه مقامات تصمیم‌گیرنده است. با این وجود قبل از اینکه مقامات تصمیم بگیرند گروه‌ها، دسته‌جات و صنوف مواضع‌شان را بیان و اعلام می‌کنند. اما آن دیدگاه حاکم برای کشور، همان دیدگاه مدیریتی است که مذاکره می‌کند.
وی با بیان این‌که برخی مخالف مذاکرات هستند یا موافقند، حال این خیلی نباید باعث دل‌زدگی ما شود، عنوان کرد: همیشه در همه جا، حتی در جمع‌های کوچک خانوادگی هم شما می‌خواهید یک تصمیم بگیرید، نظرات با هم متفاوت هستند. اگر دیدگاه‌ها متفاوت و متکثر باشد، دلیل بر این نیست که این جامعه یا این خانواده در هم ریخته است و گسل دارد، بلکه دلیل بر این است که این خانواده و این جامعه استحکام دارد و گروه‌های متفاوت نظر خودشان را بیان می‌کنند.
وی در خصوص این‌که در همین مبحث هنگامی که مذاکرات به تعویق افتاد عده‌ای در کشور و عده‌ای در خارج از کشور خوشحال شدند و گمانه‌زنی‌های خودشان را مطرح کردند، بیان کرد: ابتدا به این نکته باید توجه کرد که ما در فضایی قرار داریم که اسرائیل متحد راهبردی و استراتژیک آمریکا است و بر ایالات متحده بسیار نفوذ دارد. امروز آمریکایی‌ها به جای اسرائیل در یمن می‌جنگند. خود آمریکا با کمک اسرائیل با جبهه مقاومت می‌جنگد. از همین رو به اسرائیل و آمریکا نمی‌شود از دو زاویه متفاوت نگاه کرد، باید از یک زاویه به واقعیت پرداخت.
وی با بیان اینکه حالا اینکه مثلاً عده‌ای از تعویق مذاکرات خوشحال باشند یا خیر، آن یک بحث دیگری است؛ ولی روی هم رفته، توافق نزدیک است و انجام می‌گیرد، گفت: بر مبنای شواهدی که وجود دارد و متغیرهایی که در دستم است، احساسم این است که این توافق به نتیجه می‌رسد. حالا درست است که عده‌ای در داخل مقامات آمریکا مخالفت می‌کنند و تندروها هم هستند و بر تصمیمات آقای ترامپ تاثیر می‌گذارند اما در ایران یک اراده‌ای وجود دارد که مذاکره انجام بگیرد.
بخشایش اردستانی با اشاره به این که چندین مولفه بر تعویق مذاکرات تاثیرگذار است، بیان کرد: چندین چیز دلیل تعویق مذاکرات است، نخست تاثیرگذاری آقای رافائل گروسی است که می‌خواهد از طرف اروپایی‌ها در مذاکره حضور داشته باشد، حتماً گزارشی به آمریکایی‌ها داده که مثلاً ایران طبق تحقیقات ما خیلی به بمب هسته‌ای نزدیک است و از این دست گزارش‌ها که پیرو آن گروهای تندرو داخل آمریکا مانند مایک والتز و ربیو تلاش می‌کردند تندروی خودشان را نسبت به ایران اعمال کنند.
وی افزود: نکته دیگر این است که آمریکایی‌ها می‌خواهند یک توافق را بر مبنای قدرت جلو ببرند. یعنی می‌گویند بر مبنای قدرت صلح می‌کنیم اما کنارش فشار هم می‌آوریم. لذا به ظن و گمان خودشان فکر می‌کنند وقتی ایران را تهدید و تحریم کنند و بگویند با ایران می‌جنگیم، ایران پای میز مذاکره می‌آید. در صورتی که ایران از ابتدا روی بحث راستی‌آزمایی هسته‌ای خیلی مشکلی نداشت و حتی در برجام هم توافق کرده بود.
این نماینده مجلس با بیان این‌که چرا معتقدید توافق بین ایران و آمریکا صورت می‌گیرد، اظهار داشت: ترامپ در جنگ تعرفه‌ها ناکام شد، در جنگ اوکراین و روسیه ناموفق بود، در ماجرای دیوار مکزیک ناموفق بود و در تایوان و چین هم خیلی موفقیت نداشت. برای اینکه گزارشی به افکار عمومی آمریکا بدهد می‌خواهد و علاقه دارد در قضیه ایران موفق شود؛ چون یک بار آمریکایی‌ها موفقیت در برجام را به دست آورده‌اند ولی چون نتوانستند در بازار ایران بیایند، از برجام بیرون رفتند.
وی یادآور شد: کشورهای منطقه در دوره‌ای که برجام منعقد می‌شد مخالف آن بودند. مثلاً وزیر خارجه عربستان سعودی به وین رفت و پنج ساعت در هواپیما با آقای جان کری وزیر وقت آمریکا نشست و صحبت کرد و گفت آنچه به عنوان دستاورد برجام از ایران به دست خواهید آورد، من در عربستان سعودی جبران می‌کنم. نفت می‌خواهید، جبران می‌کنم. سرمایه‌گذاری می‌خواهید جبران می‌کنم. اما امروز مشاهده می‌کنیم وزیر دفاع عربستان می‌آید با مقام معظم رهبری صحبت و حمایت خودشان را اعلام می‌کند. این یعنی کشورهای منطقه هم همه موافق توافق هستند.
بخشایش اردستانی ادامه داد: آقای ترامپ چون از برجام خارج شده است، می‌خواهد یک بار دیگر یک توافقی را با ایران ببندد که مقداری امتیازش بالاتر از برجام باشد تا به اوباما و سردمداران حاکم بر آمریکا بگوید من دیپلماسی بلدم هستم.
وی با اشاره به این‌که ترامپ علاقمند است که جایزه صلح نوبل را به دست بیاورد و بگوید من اولین رئیس‌جمهوری هستم که سفارت‌خانه آمریکا را در ایران باز کرده است، گفت: از آن طرف ما هم به آمریکایی‌ها گفتیم که شما بیایید در بحث اقتصادی و صنایع به ما تضمین بدهید و سرمایه‌گذاری انجام دهید مثلاً چون برق به عنوان صنعت مادر است، دوست داریم که مقامات ایرانی به آمریکایی‌ها مثلاً بگویند برای حدود 100 هزار مگاوات برق شما بیایید در ایران سرمایه‌گذاری و مشارکت داشته باشید. یکی از کارهایی که ما می‌توانیم از آمریکایی‌ها تضمین بگیریم، همین صنعت برق است که بیایند کار کنند. این‌ها چیزهایی است که وجود دارد.
این نماینده مجلس بیان کرد: تعویق مذاکرات از جانب از ایران نبود، بلکه از جانب آمریکا بود؛ آقای مایک والتز کنار زده شد و آقای روبیو جایش آمد و بحث دیگر این است که این‌ها از ایران دلگیر هستند ادعا می‌کنند این موشک‌های یمنی که به ناوهایشان می‌خورد ایرانی است در حالیکه ایران بارها این مساله را تکذیب کرده است لذا لحن‌شان مدام تغییر می‌کند اما از آن طرف نمی‌گویند که خودشان برای چه با یمن می‌جنگند؟ در واقع برای دفاع از اسرائیل می‌جنگند. تا اینجا که متغیرها را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌شود که توافق انجام شدنی است البته چالش‌هایی هم وجود دارد و سیاست‌ورزی یعنی حل این چالش‌های عمده که بین دو کشور وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/822066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان عملیات جست‌وجوی یک زن در شهرچای ارومیه

سرپرست صمت آذربایجان غربی منصوب شد

واژگونی و آتش‌سوزی پراید در عجب‌شیر، جان 2 نفر را گرفت

ایجاد نخستین مزرعه خورشیدی روستای تاریخی کشور در کندوان

تقویت همکاری های دو جانبه؛ کیش کانون توجه سرمایه گذاران پاکستانی

سرپرست میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی اردبیل منصوب شد

پشیمانی نماینده‌ای که استیضاح وزیر راه را امضا کرد

آیین کلنگ زنی پروژه نگارخانه و مجموعه فرهنگی و هنری مراغه

تشدید ایران‌هراسی در قلب لندن با بازداشت‌های مشکوک | باج‌گیری در میانه مذاکرات غیر مستقیم

شینا انصاری سمنان را به مقصد تهران ترک کرد

معلمان پیشقراولان امیدآفرینی در جامعه هستند

برگزاری همایش آموزشی بیمه دی با هدف توسعه دانش فنی شبکه فروش شرق کشور

حضور استاندار آذربایجان‌غربی در آئین استانی گرامیداشت مقام معلم

آب شرب تبریز پس از 14 ساعت وقفه، به مدار بازگشت

حوزه های علمیه نماد مقاومت و قطب تحول فکری جهان اسلام

سرانه فضای آموزشی در آذربایجان غربی کمتر از 3 متر است

نحوه ی فیکس کردن پتو داخل کاور لحاف

تداوم فعالیت سامانه بارشی تا چهارشنبه در اردبیل

برقراری پرواز تهران باکو در آینده نزدیک

خنک‌ ترین نقطه ایران در حوالی تهران است | گلستان جای آذربایجان شرقی را گرفت!

مدیرعامل بیمه دی: بیمه هوشمند با کارکنان خلاق و با دانش، محقق می شود

استان آذربایجان شرقی، پای کار نهضت مدرسه‌سازی/ وجود 3 مدرسه تک دانش‌آموزی در خداآفرین

مدرسه، منشأ تحول و دستیابی به آموزش و پرورش مد نظر سند تحول بنیادین است

بیش از 451 هزار نفر مسافر از گمرکات آذربایجان غربی تردد کرده اند

دمای هوای آذربایجان غربی 5 درجه گرمتر می شود

مسجد تاریخی سلمان‌خان خوی پس از مرمت افتتاح شد

عضو کمیسیون امنیت ملی: توافق ایران و آمریکا نزدیک است و انجام می شود!

احتمال اپیدمی گردن‌ درد در کشور | قلیان کشیدن چطور باعث درد گردن می‌شود؟

نخستین آهنگساز سولیست زن ایرانی در ارکستری جهانی / قصه‌ی دختر ایران در قلب کالیفرنیا نواخته شد

حمایت از پروژه‌های گردشگری با هدف جذب گردشگران جزو اولویت‌های نمایندگان است

نخستین کنگره بین‌المللی سرو سرخ برگزار می‌شود

دستور معاون وزیر راه و شهرسازی برای تعیین و تکلیف وضعیت شهرک میلاد مرند ظرف یک ماه آینده

آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع لاستیکی سهند (سهامی عام)

حضور فعال صنایع لاستیکی سهند در نشست هم‌افزایی شرکت‌های تابعه شستا

گورآوان شهرستان عجب‌شیر منطقه محروم است

دیدار«خطیب زاده» با دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان

والیبال مس سونگون لیگ برتری شد

شماره جدید ماهنامه «شاهد یاران»؛ یادمان «مرد هزارسنگر» سردار شهید سیدمحمد صنیع خانی

وعده بی‌عمل نمی‌دهیم

توسعه پایدار بدون توجه ملی ممکن نیست

تعرفه بسته های اینترنت تله کیش افزایش نیافته است

قیمت سکه پارسیان امروز 16 اردیبهشت 1404 / سکه یک گرمی چند؟

برگزاری همایش تکریم بقاع متبرکه و امامزاده‌ها در اردبیل

نمایشگاه‌ها دروازه توسعه تجاری هستند/ آغوش باز استان گلستان برای سرمایه گذاری

توزیع سامانه خورشیدی قابل حمل بین عشایر خداآفرین و کلیبر

آزاد راه تبریز - بازرگان اولویت کریدوری شمال به جنوب کشور

امیدآفرینی و ایجاد نشاط به پیشرفت کشور کمک خواهد کرد

اساتید حوزه بر اساس مقتضیات زمان با نسل جوان برخورد کنند

آذربایجان غربی قطب صادرات و ترانزیت کشور

وقتی فهمید باید مامانش رو تقسیم کنه همه چیز عوض شد!