پیام آذری

آخرين مطالب

تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد گفتگو

تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ارومیه - بارش باران به همراه تگرگ طی اردیبهشت ماه سال جاری نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی به خصوص در بخش باغی و زراعی خسارت وارد کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سکینه اسمی: آذربایجان غربی از قدیم یک استان کشاورزی است که معیشت اکثریت مردم منطقه نیز به آن گره خورده است اما سرمازدگی فروردین ماه سال جاری در منطقه در کنار الگوی کشت سنتی، این استان را که یکی از قطب‌های کشاورزی به شمار می‌رود، با چالش‌های اساسی رو به رو کرده است.
آذربایجان غربی جزو استان‌هایی است که دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت است 235 هزار بهره بردار در این اراضی مشغول به کشاورزی هستند که فعالیت آنان منجر به تولید بیش از 6 میلیون تن محصول می‌شود.
وجود مناطق کوهستانی و بارش‌های شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال از آذربایجان غربی به خصوص در فصل بهار استانی سیل خیز ساخته که همه ساله خسارات مادی و معنوی زیادی را اهالی آن متحمل می‌شوند.
آذربایجان غربی جزو استان‌هایی است که دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت است 235 هزار بهره بردار در این اراضی مشغول به کشاورزی هستند
آذربایجان غربی از لحاظ مخاطرات طبیعی جزو مناطق پرمخاطره و بحرانی است و در اکثر فصول سال، سیل‌های مهیب به دنبال بارش باران و نزولات آسمانی در این منطقه کوهستانی جاری می‌شود و سرما زدگی‌های زودرس بهاره نیز به جان بخش کشاورزی استان می‌افتد.
تغییرات شرایط محیطی، متنوع‌تر شدن عوامل خطر و ترکیب با سایر عوامل خطرساز از جمله تهدیدها و مخاطرات جدی بخش کشاورزی هستند، بروز سالانه خسارات مادی فراوان در این منطقه لزوم توجه به زیرساخت‌ها، ابزارهای لازم برای پیشگیری و تسریع در روند بازسازی بعد از وقوع این حوادث در استان را دو چندان می‌کند.
طبیعت به عنوان بستر حیات بشر و فعالیت‌های اقتصادی مخصوصاً امور کشاورزی از دیرباز مورد بهره‌برداری انسان قرار داشته است. این سفره گسترده نعمت‌های الهی گاهی عرصه برخی بلایا و اتفاقات طبیعی می‌شود که همواره به عنوان تهدیدی جدی برای تولید و اقتصاد جوامع بشری مطرح بوده است.
سیل، زلزله، صاعقه، تگرگ، سرما و یخبندان، گرما و خشکسالی از جمله بلایای طبیعی هستند که هر کدام به نحوی فعالیت‌های کشاورزی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

پیام آذری


تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد
امیر صدرالفضلا در گفت و گو با خبرنگار مهر ، اظهار کرد: در اثر بارش شدید باران همراه تگرگ طی اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون بخش باغی و زراعی استان نزدیک 4 هزار میلیارد تومان متحمل خسارت شدند.
وی مهاباد، باروق، میاندوآب، پیرانشهر، خوی، ارومیه، چهاربرج و بوکان را 9 شهرستانی برشمرد که در اثر سیل بخش کشاورزی متحمل خسارت شده‌اند، افزود: از این میزان بیش از دو هزار و 100 میلیارد تومان خسارت در بخش باغی و مابقی در بخش زراعی بوده است.
صدرالفضلا اضافه کرد: در اثر بارش تگرگ و باران 15 هزار و 791 هکتار اراضی زراعی و نزدیک 9 هزار هکتار اراضی باغی خسارت دیده‌اند، افزود: همچنین در فروردین ماه سال جاری در اثر بروز مخاطرات طبیعی، سرما، سیل و تگرگ نزدیک به یک هزار و 500 میلیارد تومان به محصولات کشاورزی باغی و زراعی استان خسارت وارد شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین خسارات به محصولات هسته دار باغی و در بخش زراعی نیز چغندرقند، گندم، کلزا و آفتابگردان وارد شده است، ادامه داد: تغییرات شرایط محیطی، متنوع‌تر شدن عوامل خطر و ترکیب با سایر عوامل خطرساز از جمله تهدیدها و مخاطرات جدی بخش کشاورزی هستند.

پیام آذری


80 درصد از اراضی زراعی آذربایجان غربی بیمه است
صدرالفضلا ادامه داد: بیمه محصولات کشاورزی در ارتقای امنیت غذایی و به حداقل رساندن ریسک در بخش کشاورزی نقش بسزایی دارد، چراکه بخش کشاورزی قابل پیش بینی نیست و عدم حمایت‌های لازم می‌تواند تولید محصولات را در سال‌های آتی دچار مخاطره کند که این امر تهدید جدی برای امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.
آذربایجان غربی جزو استان‌هایی است که دارای بیش از یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت و 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت است 235 هزار بهره بردار در این اراضی مشغول به کشاورزی هستند که فعالیت آنان منجر به تولید بیش از 6 میلیون تن محصول می‌شود.
سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت نقش بیمه در جبران خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی اظهار کرد: حدود 35 درصد از اراضی باغی و 80 درصد از اراضی زراعی استان در سال جاری بیمه شدند.
علی دیانتی با بیان اینکه مخاطرات طبیعی به کشاورزی استان 1,500 میلیارد تومان تا پایان فروردین و چهار هزار میلیارد تومان از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون خسارت وارد کرده است، افزود: لیست خسارت‌دیدگان جهت تأمین اعتبار و یا هرگونه مساعدت جمع بندی شده و به مبادی ذی‌ربط از جمله وزارت متبوع و مدیرکل بحران استانداری اعلام شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ بیمه، گسترش نفوذ پذیری بیمه، ترغیب و تشویق کشاورزان برای بیمه کردن محصولات کشاورزی، کشت ارقام مقاوم به سرما و دیرگل ، استفاده از دستگاه‌های ضد سرما و ضد تگرگ از جمله راهکارهای کاهش آسیب‌پذیری کشاورزی استان در برابر مخاطرات طبیعی است.

پیام آذری


بیشترین خسارات تگرگ مربوط به شهرستان مهاباد است
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد گفت: اردیبهشت ماه سال جاری سیل و تگرگ به 11 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی شهرستان مهاباد خسارت وارد کرد.
صلاح الدین حقگوی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کمیته ویژه بررسی و برآورد خسارات بخش کشاورزی در مهاباد تشکیل می‌شود، اظهار کرد: بارش تگرگ در روزهای اخیر به 11 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی این شهرستان خسارات زده است.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان مهاباد نیز روز گذشته برای جبران بخشی از خسارت‌های وارد به اراضی کشاورزی و باغی به کشاورزان قول پیگیری داد.
فرماندار سلماس در این زمینه اظهار کرد: بارش شدید تگرگ که به مدت 1٠ دقیقه ادامه یافت به مزارع کشاورزی و باغات نزدیک 1٠ روستا و باغات اطراف شهر خسارت سنگینی وارد کرد.
علی علایی گفت: بارش شدید تگرگ بیشتر به باغات سیب زردآلو، آلبالو و گیلاس و و مزارع آفتابگردان و گندم خسارت وارد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب نیز با اشاره به بارش شدید تگرگ در روزهای اخیر گفت: در اثر بارش تگرگ در روزهای 9 و 14 اردیبهشت ماه سال جاری، بیش از یک هزار و 185 تومان به 10 هزار و 868 هکتار از اراضی زراعی و باغی شهرستان میاندوآب خسارت وارد شد.
رضا مقدم افزود: تگرگ به چهار هزار و 635 هکتار از باغات شهرستان شامل: سیب، انگور، آلو ، هلو، زردآلو، گلابی، بادام و گردو، حدود 50 الی 80 درصد خسارت وارد کرده است، همچنین به شش هزار و 233 هکتار از اراضی زراعی شامل محصولات چغندرقند، گندم، جو، کلزا ، پیاز و گوجه فرنگی، حدود 20 الی 55 درصد خسارت وارد شده است.
وجود مناطق کوهستانی و بارش‌های شدید باران و تگرگ در برخی فصول سال از آذربایجان غربی به خصوص در فصل بهار استانی سیل خیز ساخته که همه ساله خسارات مادی و معنوی زیادی را اهالی آن متحمل می‌شوند.
آذربایجان غربی از لحاظ مخاطرات طبیعی جزو مناطق پرمخاطره و بحرانی است و در اکثر فصول سال، سیل‌های مهیب به دنبال بارش باران و نزولات آسمانی در این منطقه کوهستانی جاری می‌شود و سرما زدگی‌های زودرس بهاره نیز به جان بخش کشاورزی استان می‌افتد.
به هر روی بخش کشاورزی آذربایجان غربی که 35 درصد از معیشت مردم این منطقه از طریق آن تأمین می‌شود همه ساله متحمل هزاران میلیارد تومان خسارت ناشی از بلایای طبیعی می‌شود که آموزش به همراه ترویج فرهنگ بیمه می‌تواند کمی از این خسارات را جبران پذیر کند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/822691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حل مشکل کلرزنی آب شرب روستاهای هریس

کشف و جمع آوری 29 دستگاه غیرمجاز استخراج رمزارز در تبریز

اینترنت پرسرعت درتمام نقاط استادیوم یادگارامام تبریز راه‌اندازی می‌شود

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

توسعه تعاملات تجاری محور برگزاری دو نشست تخصصی با هیئت پاکستانی در کیش

عادات روزمره، سلامت روان را بهبود می بخشد

قیمت تن ماهی نجومی شد

قیمت کالاهای اساسی اعلام شد + جدول

کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد!

برودت دما در سراب و ورزقان نزدیک صفر شد

از جان‌باختن 40 طلاجو تا حفر 5000 حلقه چاه و تونل برای سرقت طلا

افزایش اعتبارات تخصیصی در نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با عنایات ویژه ریاست جمهوری

زمینه های سرمایه گذاری یک هیئت خارجی در آذربایجان شرقی بررسی شد

تشکیل کارگروه ویژه سرویس مدارس

قیمت تن ماهی پرواز کرد

دستگیری 5 قاچاقچی مواد مخدر در اردبیل

اختصاص 100 میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان 540 تختخوابی نجف زاده اردبیل

نفرات برتر روز سوم مسابقات کاراته قهرمانی کشور در اردبیل معرفی شدند

امسال پنج هزار و 600 هکتار گلخانه در کشور احداث می‌شود

آغاز مسابقات تور ملی والیبال ساحلی کشور در مراغه

4 همت به بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی خسارت وارد شد

هیچ جامعه‌ای نتوانسته است مسیر رشد و تعالی را بدون حضور معلمان، طی کند

دولت به جبران خسارات بخش کشاورزی آذربایجان غربی کمک کند

نشان دار شدن بیش از 70 هزار شهروند آذربایجان غربی در صندوق بیماران خاص

محکومیت شرکت متخلف نصب آسانسور در ارومیه

تکمیل بیمارستان شهیدبهشتی ارومیه با 1200 میلیارد تومان

بازگشت کروزها، توسعه ناوگان تفریحی و احیای اقتصاد دریا محور در دستور کار کیش

تغییر رویکرد گردشگری کیش درسال جاری؛ صدور مجوز آسان و نظارت کیفی سخت

جشنواره گندم، نان و شیرینی در کیش؛ طلایه دار فرهنگ نان و همدلی برای دومین سال پیاپی

هزار و 300 تانکر آب در مناطق عشایری اردبیل توزیع می‌شود

ورود سه هزار بال سار صورتی به شهرستان پارس آباد

آغاز رقابت های لیگ امید بسکتبال کشور در سنندج/ نماینده کردستان گام نخست را محکم برداشت

نیاز ارومیه به بیمارستان 450 تختخوابی جدی است

کمبودی در تامین کالا‌های اساسی وجود ندارد

قاب ماندگار رئیس روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با دانش آموزان مناطق مرزی

هیچ تمدنی بدون معلمان فرهیخته ساخته نمی‌شود + تصاویر

تگرگ 4 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی آذربایجان غربی خسارت زد

هشدار زرد رگبار باران و باد گاهی شدید در آذربایجان غربی

شناسایی بیش از 300 اثر تاریخی در بستان آباد

تداوم ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان / افزایش باد و گرد و غبار در جزایر و سواحل استان

ورود هزاران بال سار صورتی به پارس‌آباد مغان

شهرک گلخانه‌ای 10.4 هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

سفره مردم در شوک جدید؛ رب و تن ماهی گران شد! + جدول قیمت کالاهای اساسی

برپایی نمایشگاه نقاشی و طراحی در مراغه

قیمت محصولات سایپا امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404

تعطیلی پنجشنبه‌ها در آذربایجان‌شرقی

دستگیری 5 نفر قاچاقچی و نگهدارنده مواد مخدر در اردبیل

افزایش 24 درصدی ورودی سد‌های استان در سال آبی جاری

ترامپ در خاور میانه به دنبال چیست؟

رایزنی مقام‌های امنیتی هند و پاکستان در میانه تنش‌ها/کشورهای ثالث در تلاش برای میانجیگری/بسته شدن فرودگاه‌های مهم هند و پاکستان