«سرو ایرانی» در ایستگاه پایانی؛ آموزشگاههای هنری بازوی دانشگاه هستند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار مهر، مراسم پایانی دومین دوره جایزه ملی آموزش هنر با عنوان «سرو ایرانی» عصر دوشنبه 22 اردیبهشت با حضور نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ در تالار رودکی برگزار شد. اجرای این مراسم برعهده سیدعباس سجادی بود.
محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی گفت: آموزش هنر در این مرز و بوم همواره خاستگاه معلمان عاشقی بوده که هنر آمیخته به معرفت و ایمان و عشق را در جان و دل فرزندان این دیار کاشتند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آموزش زیربنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است. در عرصه آموزش هنر سه عنصر آموزش دهنده، آموزش گیرنده و فضای آموزشی مکمل هم هستند و باید به یک نسبت به آنها توجه شود. وی توضیح داد: بالا بردن سطح کیفی آموزش و به ویژه بهره گیری از مربیان و مدرسان شایسته و برگزیده در مراکز آموزش هنر یکی از روشهای مهم در ارتقای کیفیت آموزشی در این مراکز است. توجه به این امر مهم هدفی ارزنده در این راستاست که مقرر است در «جایزه ملی آموزش هنر» با عنوان «سرو ایرانی» به آن پرداخته شود.
اسماعیلی عنوان کرد: از دیگر اهداف این رویداد، شناسایی و تجلیل از نقش آفرینان عرصه آموزش هنر در کشور، زمینهسازی و ایجاد انگیزه آموزش بهتر برای مربیان و مدیران مراکز آموزشی، فراهم کردن شرایط مطلوب برای رقابتی انگیزه بخش در میان معلمان و مدیران آموزش هنر، توجه به نفش معلمان هنر در حوزه آموزشهای هنر، تلاش برای یافتن و کارآمد کردن شاخصها و استانداردهای آموزشی است.
وی گفت: در سال گذشته نخستین دوره اعطای «جایزه ملی آموزش هنر» به انتخاب و تقدیر از معلمان و مدیران برگزیده هنرستانهای هنرهای زیبای کشور اختصاص پیدا کرد و امسال دوره دوم این رویداد آموزشگاهها و مؤسسات آزاد هنری را تحت پوشش قرار داد. در رویداد «جایزه ملی آموزش هنر» شاخصهایی برای ارزیابی مدیران، مدرسان و مربیان آموزشگاه های آزاد هنری در نظر گرفته شده که این افراد در قالب شاخصهای دانشی شامل مجموعهای از آموختهها، دانشها، بینشها و شایستگیهای علمی، شاخصهها و مولفههای تخصصی شامل مجموعهای از تجربیات و مهارتهای تخصصی و عملی و شاخصها و مؤلفههای عملکردی و اخلاقی شامل رعایت اصول اخلاق حرفهای حاکم بر شغل، حرفه و رعایت شاخصهای نظیر انجام وظایف موثر ارزشها و هنجارهای اجتماعی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت 3 مدیر برگزیده و 3 معلم برگزیده آموزشگاه های هنری جایزه «سرو ایرانی» را دریافت کردند و از 6 مدیر و معلم دیگر نیز تقدیر به عمل آمد.
مدیر دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ همچنین بیان کرد: در بخش ویژه این رویداد به 8 نفر از مفاخر آموزش هنر که با استمرار در فعالیتهای آموزشی و تربیت هنرجویان متعدد در طول سالیان فعالیت خود تأثیرگذاری کیفی و کمی و جریان سازی در حوزه آموزش هنر داشتهاند، جایزه «سرو ایرانی» اعطا خواهد شد. مجید کیانی و رشید وطن دوست در حوزه آموزش موسیقی، مهدی حسینی و محمدرضا دادگر در حوزه آموزش هنرهای تجسمی، مهین دخت میهن، خسرو خورشیدی و احمد کامیابی مسک در حوزه آموزش هنرهای نمایشی و منصور تامسن در حوزه آموزش هنرهای سنتی مورد تجلیل قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: اگر این جایزه یک پیام داشته باشد، آن توجه ویژه به جایگاه معلمان هنر است که در طول تاریخ پر فراز و نشیب فرهنگ و هنر این سرزمین سرو قامتانی بودند که توانستند فرهنگ و هنر ایرانی را زنده نگه دارند و ارتقا و تعالی بخشی به آن را با آموزشهایشان به ظهور برسانند؛ امیدوارم جایزه «سرو ایرانی» به جایگاهی والا، مانا و پایا در سپهر فرهنگ و هنر و آموزش کشور دست پیدا کند تا بتواند گوشه ای از مجاهدتهای عاشقانه و جانانه معلمان هنر این سرزمین را متجلی کند.
آموزشگاههای آزاد هنری بازوهای عملی دانشگاهها هستند
سپس، رامتین شهبازی نماینده هیئت داوران دومین جایزه «سرو ایرانی» بیان کرد: برای دومین سال است که در هیئت داوران این جایزه حضور دارم. هنرستانهای هنری و آموزشگاههای هنری، ارگانهای مهمی در آموزش هستند چراکه دانشجویان نیازهای زمینهای و عملیشان را در هنرستانهای هنری تامین میکنند. در حال حاضر، کیفیت هنرستانهای هنری ارتقا پیدا کرده و در شرح درسها تغییرات اساسی داده شده است.
وی عنوان کرد: آموزشگاههای آزاد هنری نیز بازوهای عملی دانشگاهها هستند و آموزشگاهها باید به حدی برسند تا پا به پای نمونههای بینالمللی در سطحی مطلوب قرار بگیرند و عرصه هنر را به پیش برانند.
شهبازی درباره داوری «سرو ایرانی» گفت: خوبی داوری این بود که به یمن حسن نظر مدیرکل دفتر آموزشهای هنری، با شاخصههایی مواجه بودیم که سبب میشد از اعمال سلیقه دوری کنیم. این شاخصهبندی به ما کمک کرد تا برخوردی علمی داشته باشیم همچنین به دلیل دقت نظر دوستان، داوری 2 روز طول کشید.
وی در پایان تصریح کرد: اعطای جایزه «سرو ایرانی» نوعی تشویق محسوب میشود و تشویق دوستان کمک میکند در کارشان دقیق شوند و در مسیر تعالی گامهای استواری بردارند.
سپس ویدئویی از مدیران آموزشگاههای هنری و معرفی اجمالی آنها پخش شد.
پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دومین جایزه «سرو ایرانی» نیز در ادامه، توسط سیدعباس سجادی قرائت شد.
در ادامه ویدئویی از محمد بهارلو که حق بزرگی بر گردن آموزش موسیقی و موسس اولین آموزشگاه تخصصی موسیقی در کشور داشت، پخش شد.
سپس، بهاره فیاضی فرزند داوود فیاضی روی صحنه آمد و لحظاتی تار نواخت.
در بخش بعدی ویدیوئی از معرفی مفاخر آموزش هنر شامل مجید کیانی و رشید وطن دوست در حوزه آموزش موسیقی، مهدی حسینی و محمدرضا دادگر در حوزه آموزش هنرهای تجسمی، مهین دخت میهن، خسرو خورشیدی و احمد کامیابی مسک در حوزه آموزش هنرهای نمایشی و منصور تامسن در حوزه آموزش هنرهای سنتی، پخش شد و از آنها تجلیل به عمل آمد.
در ادامه نیز برگزیدگان این جایزه معرفی و به شرح زیر تقدیر شدند:
در بخش تقدیرهای ویژه، از غلامحسین فخیمی کیا، عذرا خورشیدی، مهاجری، عبداللهی و خانواده محمد بهارلو تجلیل شد.
مدیران آموزشگاههای هنری
همچنین شایستگان تقدیر شامل مدیران و مربیان آموزشگاه های آزاد هنری معرفی شدند؛
محمدرضا جدیری
نسرین نعیمی ثانی
فرانک فروتن
مربیان آموزشگاه های آزاد هنری
ندا قربانیان
وحید ابرود
زمان توسطی و خیری توسطی
مدیران آموزشگاه های آزاد هنری
هادی دهقان پور
حمید نیرومند
محبوب فتحی
مربیان آموزشگاههای آزاد هنری
کیوان قلخانی
مهدی مساح بیدگلی
علیرضا حسینی صدر
کد خبر 6465341

-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۴:۲۰
-
۸ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/823991/