راهبرد کشور جایگزینی معدن به جای نفت است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - تبریز- معاون اول رئیسجمهور در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی گفت: راهبرد کشور جایگزینی معدن به جای نفت است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی که با حضور نمایندگان مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی، مسئولین استانی و نمایندگان مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری انجام شد، خاطرنشان کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی که دانشگاهها پاسخگوی نیازهای توسعه نبودند اما دانشگاه تبریز و سایر دانشگاههای استان اطمینانی وجود داشت که بخشی از مسئولیتهای خود را به خوبی انجام میدهند و با وجود مشکلات در نظام آموزش عالی، این استان درخشید و چنین نگاهی را در همه بخشها به تبریز و استان آذربایجان شرقی داریم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از ویژگیهای استان آذربایجان شرقی این است که در زمان طرح مشکلات پیشنهاد حل مشکل را ارائه میکند، تاکید کرد: طرح پیشنهاد حل مشکل یک هنر و انگیزه میخواهد که راهحلهای حل مشکلات به اتکای تواناییهای داخلی استان آذربایجان شرقی است.
دکتر عارف با بیان اینکه بخش خیرین و خصوصی استان در صنعت و امور اجتماعی و فرهنگی همیشه درخشان و تأثیرگذار و الگوی برای استانهای دیگر بوده است، ادامه داد: استان آذربایجان شرقی، استان الگو و همیشه در صحنه است.
معاون اول رئیسجمهور با قدردانی از مردم این استان برای حضور باشکوه و پررنگ در انتخابات زودرس ریاست جمهوری چهاردهم، گفت: با ویژگیهایی که در این استان سراغ داشتیم و انتخاباتی که در زمان کوتاه برگزار شد، آذربایجان شرقی حماسه آفرید و نگرانیهایی از برخی تحلیلها برای مشارکت پایین مردمی در کلانشهرها وجود داشت اما استان آذربایجان شرقی حماسهای باشکوه در انتخابات آفرید و مردم این استان حاکمیت تفکر دکتر پزشکیان که انگیزه خدمت، صداقت، نشاط و ادای وظیفه است را پیروز کردند.
وی تاکید کرد: تبریز همواره با نگاه ملی، مسئولیت ملی خود را در قرون اخیر ایفا کرده است و پیشتاز، نقشآفرین و مسئولیتپذیر در رویدادهای ملی بوده است.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم با شعار وفاق و وظیفه خدمت و توجه به اقشار آسیبپذیر روی کار آمد، افزود: اصلاح ساختاری هزینههای ملی هم دارد اما دکتر پزشکیان در اکثر جلسات چندین بار بر توجه به معیشت و به ویژه اقشار آسیب پذیر تاکید کرده است.
دکتر عارف خاطرنشان کرد: سمت و سوی قانون برنامه هفتم پیشرفت آزادسازی است و تصمیمات تکلیفی در قیمتگذاری را ممنوع کرده است اما شرایط زمانی تدوین قوانین برنامه پیشرفت با زمان اجرا متفاوت است که ناگزیر بودیم توجه به شعار معیشت را در راهبردهای قانون برنامه هفتم پیشرفت به پیش ببریم و رئیسجمهور تاکید کردند که احکام برنامه هفتم با شرطهایی اجرایی شود که مهمترین شرط عدم آسیب به معیشت مردم و اقشار محروم بوده است و اگر ناگزیر به اتخاذ اقدام و تصمیماتی هستیم حتماً باید پیوستهای معیشتی داشته باشد که در این راستا دو بسته کالابرگ الکترونیکی با وجود مشکلات در تأمین منابع به مردم داده شد.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: حضور حماسی و سهم مردم آذربایجان شرقی در پیروزی تفکر دکتر پزشکیان مسئولیت این استان را بیش از دیگران میکند و باید تا انتهای دولت چهاردهم ادامه داشته باشد تا این تفکر در پاسخگویی به مطالبات مردم و اجرای اسناد موفق باشد.
دکتر عارف با اشاره به اینکه سند چشمانداز 20 ساله آرمانی مستقل از زمان و برای رسیدن کشور به جایگاه اول در منطقه در زمینههای مختلف است، گفت: این سند تعهدی برای هر دولت است و همچنین برنامه هفتم پیشرفت که اجرای آن با آغاز به کار دولت چهاردهم همراه شده است باید اجرایی شود و تمام تلاش و دغدغه دولت و رئیسجمهور اجرای برنامه هفتم پیشرفت است که البته احکام و سمت و سوی خوبی دارد اما محدودیتها و الزاماتی وجود دارد که باید برطرف کنیم و اصلاحات فرابرنامه انجام شود که در رأس آن تأمین منابع مورد نیاز است که با نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری مسیر هموار شده است.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: باید تلاش شود سرمایههای داخلی که در مسیر تحقق برنامه نیست به این سمت هدایت شود که دولت تلاش میکند بدلیل نیازهای برنامه و نامگذاری سال بر روی موضوع مهم سرمایهگذاری تمرکز کند.
دکتر عارف گفت: در زمینه مباحث توسعه ایرادی به شبکه بانکی وارد میآید که 70 درصد تسهیلات به حوزه خدمات داده میشود که تسهیلات تکلیفی داشتهایم که دولتها به سیستم بانکی تکلیف میکردند اما نگاه دولت چهاردهم و مجلس شورای اسلامی این است که از تسهیلات تکلیفی دوری کنیم تا براساس اولویتها باشد.
وی ادامه داد: تولید به معنای افزایش ثروت، پاسخگویی به مطالبات مردم، رونق اقتصادی و پیدا کردن بازارهای منطقهای است که در منطقه بدلیل اشتراکات فراوان فرهنگی، تاریخی و نژادی و مذهبی باید تأثیرگذاری بیشتری در منطقه داشته باشیم که به دلایلی در سالیان گذشته دستاوردهای خوبی نداشتهایم اما راهبرد اصلی دولت چهاردهم در زمینه تولید، توسعه روابط با کشورهای اسلامی و دنیا بویژه همسایگان و حوزه تمدنی مشترک است و شعار تولید در نامگذاری سال را به 300 میلیون نفر جمعیت منطقه تسری دهیم.
دکتر عارف تصریح کرد: امیدواریم با شعار سال تحقق اهداف برنامه روانتر شود و استان آذربایجان شرقی تجربه موفقی در استفاده از منابع بخش خصوصی دارد و باید از ظرفیت بخش خصوصی استان برای تحقق اهداف برنامه بیشتر استفاده کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به تصمیم دولت برای واگذاری و تفویض اختیارات به استانها، گفت: بعد از تجربه انتخابات شوراها احساس میشد که شوراها میتوانند نقش پارلمان محلی را داشته باشند و استاندار میتواند حاکم استان باشد که در زمان دولت اصلاحات زمینههای لازم برای رسیدن به این هدف وجود نداشت.
دکتر عارف با بیان اینکه راهبرد واگذاری اختیارات به استانها را در دولت چهاردهم پیگیری میکنیم، تاکید کرد: معتقدیم وزارتخانهها تا دروازههای استان بیایند اما به داخل دروازه وارد نشوند و داخل دروازه با اختیارات و شرایط استان باشد و نمیتوان بخشنامهای صادر کرد و یا تصمیمی گرفت که در همه نقاط کشور پیاده شود و شرایط اقلیمی، جغرافیایی و استانی ایجاب میکند که هر تصمیم با سازوکار بومی باشد و تصمیمات حاکمیتی در استان بومی شود تا تأثیرگذار باشد و این رویکرد دکتر پزشکیان بود که از گذشته درس بگیریم و آسیبها و موانع عدم موفقیت در واگذاری اختیارات به استانها در سالهای گذشته احصا شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مباحث و تحلیلهای مطرح شده در رسانهها درخصوص بحث واگذاری اختیارات به استانها در دولت چهاردهم تصریح کرد: امنیت و سیاست داخلی و خارجی ملی است که برخی مباحث بی اس "تجزیه" مطرح کردند که جامعه خیلی زود از این گونه تحلیلها عبور کرد و در مقابل جامعه از طرح واگذاری و تفویض اختیارات به استانها استقبال کرد و برای چندین بار در محافل نخبگانی و دولت مطرح شد و پس از جمعبندی به زودی این سند ابلاغ خواهد شد.
دکتر عارف تاکید کرد: استان آذربایجان شرقی با فرض ابلاغ این سند، آمادگی اجرای آن را داشته باشد و در دولت مطرح بود در چندین استان به عنوان نمونه اجرا کنیم و بعد به سایر استانها تسری دهیم که از این طرح استقبال نشد و بنا شد با توجه به شناختی که از آمادگی استانها داریم، اجرایی کنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مدیران لایق، با تجربه و با سابقه کنونی در بدنه استانداریها بیان کرد: امیدواریم این سند همزمان با جمعبندیهای دولت اجرایی شود که استان آذربایجان شرقی با تجارب موفق گذشته انتظار میرود پیشتاز اجرای این سند باشد تا در عمل نیز اصلاحات به عمل آید و از نظرات شما کمک بگیریم.
دکتر عارف ادامه داد: ارتباط استانهای مرزی با کشورهای هم مرز امری جدی است که با تکیه بر ظرفیتها مستقل از چهارچوب سیاستهای کلان نظام اداری با کشورهای مجاور در زمینههای مختلف همکاری کنند و استان آذربایجان شرقی یکی از مناطقی است که پتانسیل بالایی دارد و در گذشته نیز در رابطه با ارتباطات با همسایگان موفق بوده است و با توجه به روابط خوب این استان با کشورهای همسایه انتظار میرود که در این زمینه پیشگام باشد.
دکتر عارف تاکید کرد: ارتباط با همسایگان الزاماً کشورهای هم مرز نیست و باید با بسیاری از کشورهای منطقه ارتباطات گسترش یابد که قانون تجارت آزاد فرصتی برای تجار ایرانی است و با برخی کشورها نیز توافق تهاتر صورت پذیرفته است.
وی افزود: امروز راهبرد نظام و فراتر از یک سیاست کلی خاص، نقش آفرینی بخش خصوصی است که ابتدا کار توسط بخش خصوصی انجام شود و اگر بنا به هر دلیلی بخش خصوصی ورود پیدا نکرد و سرمایهگذار احساس کند ورود در آن عرصه زیان ده است، انتظار از دولت و بخشهای حاکمیتی است که سرمایه گذاری کند که البته بخش خصوصی و خیرین همانند خیرین مدرسهساز اقدامات ماندگار و ارزشمندی در کشور بر جای گذاشتهاند که منافع اقتصادی نداشت اما در دورترین مناطق کشور کار جهادی ماندگار کردند.
دکتر عارف گفت: نهضت مدرسهسازی و حذف مدارس غیراستاندارد را در دولت چهاردهم با محوریت رئیسجمهور دنبال میکنیم تا مدارسی در شأن فرزندان شایسته کشورمان داشته باشیم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه طرح انتقال آب ارس با اولویت جدی به دلیل نیاز و مشکلات آب در حال پیگیری است، تصریح کرد: اولویت آب به ویژه در منطقهای همانند شمال غرب کشور که چندین سال گذشته با خشکسالی روبرو بوده است، حائز اهمیت اساسی است و دریاچه ارومیه نیز با این بحران روبرو شده که تلاشهای خوبی برای احیای این دریاچه در سالهای گذشته انجام شده است و در مقاطعی 13 هزار میلیارد تومان هزینه شد و بعد از چند سال 3 سانت تراز آب این دریاچه افزایش یافت که البته اگر جلسات احیای دریاچه ارومیه برگزار نمیشد مشخص نبود که اکنون این دریاچه در چه وضعیتی بود و در خصوص ریاست بر کارگروه احیای دریاچه ارومیه به این نتیجه رسیدیم که یکی از استانها که بیشتر با این دریاچه درگیر است همانند استان آذربایجان غربی مسئولیت را بپذیرد و احیای دریاچه ارومیه یک پروژه حیثیتی برای نظام و مردم است.
معاون اول رئیسجمهور با تبریک پیروزی تیم تراکتورسازی تبریز در لیگ برتر گفت: امروز این تیم به دنبال درخشش در بازیهای آسیایی و به عنوان یک تیم ملی و متعلق به همه ملت ایران است و دغدغه دولت این است که این تیم تبریزی و سایرتیمهای فوتبال در بازیهای آسیایی بدرخشند که البته کنفدراسیون فوتبال آسیا برای استادیوم یادگار امام شرایطی گذاشته که در فاز اول برای بازیهای آسیایی آماده خواهد شد و در فازهای بعدی توسعه استادیوم با رعایت مسائل ایمنی پیگیری میشود.
دکتر عارف با بیان اینکه راهبرد کشور جایگزینی معدن به جای نفت است، گفت: یکی از مناطق مستعد معدنی کشور استان آذربایجان شرقی است و با این وجود سهم این استان در بحث معدن پایین است و در معادن مس، طلا و کانیها ظرفیتهای خوبی در این استان داریم که با برنامهریزی استانی و حمایت دولت باید جایگاه موثرتری در اقتصاد ملی داشته باشد.
بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت تاریخی و جغرافیایی استان آذربایجان شرقی و سهم آن در اقتصاد، ادب و فرهنگ تاریخ ایران، به تشریح برنامهها و اقدامات اتخاذ شده در سفر معاون اول رئیس جمهور به این استان برای رشد و توسعه همهجانبه از جمله بازتوانی نیروگاه تبریز، ساخت بیمارستانها و مراکز درمانی جدید، فعال کردن کریدورهای آزادراهی و ریلی، اصلاح و بهینهسازی جادههای بین شهری، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و تجاری استان با کشورهای همسایه و منطقه، بازسازی و طرحهای احیا صنایع بزرگ و مادر، ایجاد زیرساختهای لازم برای شهرکهای صنعتی، تکمیل زنجیره ارزش واحدهای معدنی و صنایع پایین دستی، احداث نیروگاههای خورشیدی، تکمیل طرحهای حمل و نقل عمومی، توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، تأسیس منطقه ویژه فناوریهای پیشرفته، های تک و هوش مصنوعی، تجهیز و تکمیل مجموعه ورزشی یادگار امام (ره) تبریز و بویژه طرح مهم انتقال آب رود ارس پرداخت.
تعدادی از مدیران حاظر در این جلسه نیز در سخنانی پیشنهادها، نظرات، دیدگاه و مسائل استان از قبیل، احیای دریاچه ارومیه، تأمین آب شرب و صنعت، تکمیل تصفیهخانهها، آلودگی هوا، نوسازی و بازسازی نیروگاهها و اجرای طرح هایهای صنعتی، کشاورزی، عمرانی و توسعهای را بیان کردند.
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۸:۱۶
-
۳ بازديد
-
خبرگزاری مهر - شرقی
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/824334/