پیام آذری

آخرين مطالب

مقاله روزنامه انگلیسی گاردین در باره کنسرسیوم هسته‌ای بین ایران و عربستان و امریکا اقتصادی

مقاله روزنامه انگلیسی گاردین در باره کنسرسیوم هسته‌ای بین ایران و عربستان و امریکا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرآنلاین روزنامه هم میهن، مقاله گاردین در این زمینه را منتشر کرد.
در این مقاله آمده است:
تهران این پیشنهاد را امتیازی می‌بیند که به طرف مقابل می‌دهد؛ از این رو که برای دولت‌های همسایه، دسترسی به دانش و فناوری فراهم می‌کند و آن‌ها را در این فرایند، صاحب سهم می‌کند. معلوم نیست عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، این پیشنهاد را در گفت‌وگوهای روز یکشنبه با ایالات متحده در عمان مطرح کرده یا نه، گفت‌وگوهایی نسبتاً خلاصه که سه ساعت به طول انجامید؛ اما طبق گزارش‌ها این پیشنهاد در تهران مطرح است.
بعد از این گفت‌وگوها عراقچی به دوبی سفر کرد و آن‌ها با شیخ عبدالله بن‌زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی دیدار کرد. امارات در حال حاضر برای برنامه هسته‌ای خودش غنی‌سازی نمی‌کند. این کنسرسیوم بر اساس تأسیسات ایران بنا خواهد شد و سطح غنی‌سازی به 3/67 درصد باز خواهد گشت، یعنی همان سطحی که در توافق اصلی 2015، بین تهران و شش قدرت جهانی مشخص شد و دونالد ترامپ در سال 2018، یک‌جانبه آن را پایان داد. ایالات متحده خواستار این شده که ایران به غنی‌سازی پایان دهد و تمام تأسیسات هسته‌ای‌اش را برچیند؛ اما در میانه اختلافات در واشنگتن، ترامپ تصمیم نهایی را در این باره نگرفته و جدیت ایران در این گفت‌وگوها را تحسین کرده است. ایده کنسرسیوم ابتدا از سوی سیدحسین موسویان، مذاکره‌کننده هسته‌ای سابق ایران و فرانک ون هیپل، فیزیکدان دانشگاه پرینستون، مدت‌ها پیش از گفت‌وگوهای فعلی تهران و واشنگتن مطرح شد، در مقاله پرخواننده‌ای در بولتن دانشمندان اتمی در اکتبر 2023. در این کنسرسیوم، عربستان و امارات سهامدار و تأمین‌کننده مالی خواهند بود و به فناوری ایران دسترسی خواهند یافت. مشارکت دولت‌های حاشیه خلیج[فارس] به عنوان تضمینی مضاعف دیده خواهد شد، برای اینکه برنامه هسته‌ای ایران برای اهدافی تماماً غیرنظامی است و برخلاف ادعای اسرائیل، راهی به سوی ساخت بمب نیست.
اگر به عربستان و امارات اجازه داده شود، به ایران مهندس بفرستند، این امکان ایجاد خواهد شد که شیوه دیگری برای شفافیت در برنامه ایران وجود داشته باشد و به این ترتیب، جامعه جهانی ناچار نخواهد بود صرفاً به کار بازرسان هسته‌ای سازمان ملل در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اتکا کند. ایران به تدریج از میزان غنی‌سازی و ذخیره‌ای که در توافق اصلی 2015 تعیین شده بود، فاصله گرفت و ترامپ را بابت خروج از توافق هسته‌ای مقصر این وضعیت خواند. مجید تخت‌روان‌چی، معاون وزیر خارجه ایران در این باره گفت: «می‌توانیم برای بازه زمانی محدودی، محدودیت‌هایی را روی سطح و حجم غنی‌سازی بپذیریم.»
ایالات متحده در ابتدا چنین اظهار نمود که لازم است در فاصله دو ماه از شروع گفت‌وگوها به توافقی با ایران برسد، اما در شرایطی که جزئیات فنی برای هر گونه توافق، پیچیده‌تر می‌شوند، ممکن است اجازه داده شود گفت‌وگوها در تابستان هم ادامه پیدا کنند. ایران در حال حاضر غنی‌سازی را تا 60 درصد خلوص انجام می‌دهد. این بسیار بیشتر از محدودیت 3/67 درصدی است که در توافق اصلی 2015 تعیین شده بود. این سطح غنی‌سازی فاصله کوتاهی با سطح 90 درصدی دارد که برای استفاده تسلیحاتی لازم است. مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده گفته است این سطح از غنی‌سازی بسیار بیشتر از چیزی است که برای استفاده غیرنظامی لازم است.
صحبت‌های وزیر خارجه عمان هم شاید ارجاعی به پیشنهاد ایران برای تشکیل کنسرسیوم باشد. بدر البوسعیدی پس از دور چهارم مذاکرات به «ایده‌های مفید و جدیدی» اشاره کرد که «بازتاب میل مشترک به حصول توافقی شرافتمندانه» هستند. امارات نیروگاهی هسته‌ای و غیرنظامی به نام «برکت» دارد که در غرب ابوظبی است. این اولین نیروگاه هسته‌ای در کشورهای عربی است که کاملاً فعال شده است و هر چهار راکتورش هم‌اکنون روی خط هستند. این نیروگاه بناست ظرفیت تولید یک‌چهارم برق موردنیاز امارات را داشته باشد.
21302
کد خبر 2064312

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/824753/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش باد و تلاطم در تنگه هرمز از عصر امروز / هشدار نسبت به شرایط دریایی در روزهای آینده

کاهش 40 درصدی میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی

استاندار اردبیل: قطعی برق خانگی در اردبیل کاهش می‌یابد

پورمحمدی: آغاز پروژه‌های جدید در شرایط فعلی اقدامی غیراقتصادی است

آذربایجان‌ شرقی کانون توسعه و موتور محرکه سایر نقاط کشور

برگزاری جلسه کمسیون دانشجویی شورای تامین آذربایجان‌غربی

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 25 اردیبهشت‌ماه

چرا پایداریچی‌ها در برابر تقاضای خرید ایران خودرو توسط کروز جنجال کردند اما در برابر درخواست بابک زنجانی برای خرید سایپا ساکتند؟

فوت بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فارس

برگزاری جلسه انجمن کتابخانه عمومی شهرستان پلدشت

سهم 3.4 درصدی آذربایجان شرقی از ارزش افزوده کشور

ضرورت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در آذربایجان شرقی

بررسی مسائل و مشکلات اشتغال و مسکن در سلماس

بزرگداشت شهدای خدمت فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ ایثار است

📸بازدید فرماندار شهرستان ارومیه از نمایشگاه مشاغل خانگی

اولین خانه مهر خانواده شهرستان میاندوآب بزودی افتتاح می شود

روند جمع‌آوری، بی خطرسازی پسماندهای عفونی مراکز درمانی باید بازبینی شود

🎬 ملاقات مردمی استاندار آذربایجان‌غربی

تغییر ساعات کاری سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت های تابعه در ماههای گرم سال

آغاز آماده سازی فاز دوم قطعه ایثارگران در شهر بوشهر

برگزاری برنامه های متنوع به مناسبت هفته بزرگداشت شهدای خدمت

آموزش یک خط چشم حرفه ای و راحت

پزشکیان در پاسخ به ترامپ: ما عامل جنگیم یا شما که آمدید بمب و موشک به کشورهای منطقه بفروشید؟

کورس سپاهان و پرسپولیس برای نایب قهرمانی لیگ/ اهدای اولین جام قهرمانی به تراکتور در تبریز

پرسپولیس با استقلال به دنبال جایگاه سپاهان؛ هیچ جذابیت دیگری نیست!

مقاله روزنامه انگلیسی گاردین در باره کنسرسیوم هسته‌ای بین ایران و عربستان و امریکا

علی دایی: من ایدز نگرفته‌ام!/ با تیزی در تبریز به شهریار حمله کردند!

نزدیک به 3میلیارد تومان هدایا و نذورات مردم به ستاد عتبات عالیات خوی

پرواز تهران به اردبیل لغو شد/ ماجرا چه بود؟

اختصاص بیش از 13 هزار میلیارد تومان اعتبار به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و راهداری کرمانشاه

خبر خوش برای بایرن مونیخ؛ فلوریان ویرتس تمایلی به ترک آلمان ندارد

عکاس خبرگزاری مهر، برگزیده دهمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر در اردبیل

غبار از چهره ارومیه رخت بربست؛ تداوم هوای نفس‌گیر در جنوب آذربایجان‌غربی

مجمع تشخیص با پالرمو به‌صورت مشروط موافقت کرد

با بهترین مرکز ماساژ در کرج آشنا شوید!

ایستادگی در مقابل وحشی‌گری‌ها در غزه، یک وظیفه همگانی است

آتش سوزی کارخانه چوب بری در منطقه باغ معروف تبریز

یعقوب ولی‌زاده، بخشدار خاروانا شد

روبیو دوحه را به مقصد ترکیه ترک کرد

پلیس امنیت اقتصادی آذربایجان‌غربی برای تحقق شعار سال به دنبال حمایت از تولید داخلی است

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

حج ظرفیتی بی‌نظیر برای رشد معنوی و تحول درونی انسان دارد

آتش‌سوزی کارخانه چوب‌بری در منطقه باغ معروف تبریز

نوسان قیمت در بازار شمش نقره +جزئیات

حمله مسلحانه در ارومیه؛یک نفر به قتل رسید

افتتاح دو مدرسه در شهرستان شبستر با اعتبار 27 میلیارد تومانی

تریاک زیر خاکی؛ لو رفتن مخفیگاه تریاک 70 کیلویی در خانه‌باغی مراغه

مجموعه ربع رشیدی سرمایه تمدنی شهر تبریز محسوب می‌شود

کارشناسان موارد فنی درخواستی درباره ورزشگاه یادگار امام (ره) را بررسی می‌کنند