نشست خبری « اجلاسیه اندیشههای قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای» برگزار شد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، صبح امروز نشست خبری هشتمین اجلاسیه اندیشههای قرآنی حضرت آیتالله خامنهای با محوریت «نقش زن و خانواده در کاهش آسیبهای اجتماعی» در ساختمان جامعه المصطفی العالمیه و با حضور جمعی از اصحاب رسانه و مسئولان همایش برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی دبیر علمی کنگره با بیان اهداف اصلی این رویداد علمی گفت: مهمترین هدف از برگزاری این اجلاسیه، ترویج و تعمیق فرهنگ قرآنی در میان نخبگان حوزوی و دانشگاهی است.
تلاش ما بر آن است که با بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی موجود بستری مناسب برای گفتوگو و تبادل نظر پیرامون مفاهیم و آموزههای قرآن کریم، با تأکید بر دیدگاهها و تفسیرهای رهبر معظم انقلاب فراهم شود. حجت الاسلام رضایی اصفهانی دومین هدف این کنگره را شناسایی و تبیین نوآوریهای تفسیری رهبر معظم انقلاب در عرصه قرآنپژوهی برشمرد و افزود: نگاه عمیق، نظاممند و روشمند ایشان به تفسیر قرآن از جمله وجوه مغفول در میان اقشار مختلف جامعه است. متأسفانه سایه سنگین بعد سیاسی و اجتماعی شخصیت ایشان باعث شده تا ابعاد معرفتی، قرآنی و علمی ایشان کمتر مورد توجه قرار گیرد. این کنگره تلاشی است برای شناساندن این جنبههای پنهان مانده به نخبگان و عموم مردم.
وی همچنین تحکیم پایههای نظام اسلامی را سومین هدف کلان این کنگره دانست و اظهار داشت: اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب ناظر به ساختار تمدنی نظام اسلامی است. درک این مبانی و بهرهگیری از آنها برای تحقق عدالت، پیشرفت و معنویت در جامعه اسلامی رسالتی است که بر دوش همه علاقهمندان به انقلاب اسلامی قرار دارد.
دبیر علمی کنگره با اشاره به گستردگی این رویداد علمی اظهار داشت: این کنگره بزرگترین و فراگیرترین گردهمایی قرآنی تاریخ جمهوری اسلامی ایران در حوزه اندیشههای رهبر معظم انقلاب است. تا کنون هشت اجلاس آن در شهرهای مختلف کشور برگزار شده و این همایش نیز بهعنوان یکی از حلقههای مکمل این زنجیره علمی-فرهنگی بهصورت مستقل و با تمرکز ویژه بر موضوع زن و قرآن برگزار میشود.
حجتالاسلام سید امیررضا طاهایی رئیس مجتمع آموزش عالی بنتالهدی و دبیر هشتمین اجلاسیه اندیشههای قرآنی حضرت آیتالله خامنهای در این نشست از برگزاری این رویداد علمی در تاریخ 31 اردیبهشتماه خبر داد و از مشارکت گسترده طلاب بینالملل در تهیه محتوای علمی مرتبط با جایگاه زن و خانواده در منظومه فکری مقام معظم رهبری سخن گفت.
وی با اشاره به حضور بیش از 1500 طلبه از 75 ملیت در این مجتمع علمی افزود: مجتمع آموزش عالی شهیده بنتالهدی بهعنوان یکی از مراکز پیشرو در تربیت و توانمندسازی بانوان طلبه از سراسر جهان اسلام توانسته است با بهرهگیری از ظرفیت فکری و پژوهشی این طلاب مجموعهای چهار جلدی از مقالات علمی در زمینه نقش و تأثیر زن و خانواده در جامعه تهیه و تدوین کند.
حجت الاسلام طاهایی با تأکید بر ضرورت پرداختن عمیق و نظاممند به مسئله زن و خانواده از منظر قرآن و رهبری انقلاب اسلامی اظهار داشت: این مقالات، حاصل پژوهشهای بینارشتهای و با نگاهی تمدنی و اجتماعی به نقش زن در ساختار خانواده، تربیت نسل و حضور فعال در اجتماع اسلامی نوشته شدهاند. یکی از ویژگیهای ممتاز این مجموعه، بازتاب اندیشههای ناب رهبر معظم انقلاب درباره زن و خانواده است که بهصورت منسجم و مستند گردآوری شده و میتواند مبنای برنامهسازیهای هنری و تبلیغی قرار گیرد.
خانم شفیعی معاون پژوهش مجتمع عالی بنتالهدی در ادامه نشست با تأکید بر اینکه این برنامهها در چارچوب رهنمودها و تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی طراحی و اجرا شدهاند، اظهار داشت: موضوعات بنیادینی همچون عفاف، حجاب، ازدواج و فرزندآوری از جمله محورهای اصلی دغدغههای اجتماعی و فرهنگی جامعه امروز ماست و در هدایتهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب جایگاه ویژهای دارند.
معاون پژوهش مجتمع عالی بنتالهدی تصریح کرد: در راستای تقویت گفتمان قرآنی در حوزه سبک زندگی اسلامی و نهادینهسازی ارزشهای الهی در زندگی فردی و اجتماعی نشستهای متعددی با مشارکت اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان فرهنگی برگزار شده است.
شفیعی با اشاره به گستره جغرافیایی این پیشنشستها، گفت: علاوه بر نشستهایی که در شهرهای مختلف ایران برگزار شده در برخی کشورهای اسلامی نیز جلساتی با رویکرد همافزایی علمی و تبادل تجربیات فرهنگی برگزار گردیده است. این نشستها فرصتی را فراهم آورد تا با بهرهگیری از دیدگاههای متنوع و تجربههای بینالمللی به تبیین راهکارهای مؤثر در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی از منظر قرآن کریم پرداخته شود.
وی افزود: در این پیشنشستها پنلهای تخصصی با موضوعات مهمی همچون «نقش ازدواج در کاهش آسیبهای اجتماعی» و «تأثیر فرزندآوری در تحکیم بنیان خانواده» برگزار شد که با استقبال گسترده اساتید حوزه و دانشگاه، پژوهشگران و علاقهمندان مواجه گردید.
حجتالاسلام سید یوسف موسوی دبیر اجرایی این همایش در این با اشاره به تغییر رویکرد در این دوره از اجلاسیهها اظهار داشت: در سال جاری سه اجلاس با محوریت اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب برگزار شده که نسبت به دورههای پیشین دارای ویژگیهای متمایز و ساختارمندتری است.
حجت الاسلام موسوی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در سالهای گذشته اجلاسها عمدتاً به صورت عمومی و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار میشد، اما در سال 1403 تصمیم بر آن شد تا این برنامهها به صورت تخصصیتر طراحی و اجرا شوند تا ضمن تعمیق مباحث قرآنی بستری مناسب برای گفتوگوهای علمی، پژوهشی و راهبردی در حوزه اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب فراهم شود.
وی با اشاره به اخذ مجوزهای مستقل برای هر یک از این نشستها گفت: برای نخستین بار هر اجلاس با هدف مشخص، موضوع خاص و جامعه هدف معین برگزار شده و به همین منظور مجوزهای جداگانهای نیز برای آنها صادر شده است. این اقدام سبب انسجام بیشتر، افزایش بهرهوری و دستیابی به خروجیهای روشنتر در زمینه ترویج فرهنگ و معارف قرآنی شده است.
دبیر اجرایی هشتمین اجلاسیه اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب همچنین به گسترش فعالیتهای بینالمللی این اجلاس اشاره کرد و افزود: علاوه بر اجلاسهایی که در داخل کشور با همکاری نهادهای علمی، حوزوی و دانشگاهی برگزار شده نشستهایی نیز در خارج از مرزها بهویژه در شهرهای مهم جهان اسلام از جمله مکه مکرمه، پاکستان، سنگال و افغانستان برگزار شده است. این اجلاسها با هدف بینالمللیسازی اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب و گسترش آن در میان نخبگان جهان اسلام طراحی شدهاند.
حجتالاسلام سید عیسی مسترحمی جانشین دبیر علمی همایش ضمن تبریک در این نشست با اشاره به اینکه این همایش از سه سال پیش آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: در طول این مدت مجموعهای از اجلاسیهها با برنامهریزی دقیق و در سطوح مختلف برگزار شدهاند که هدف آنها تبیین، ترویج و توسعه اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب بوده است. این همایش در حقیقت بستری علمی برای واکاوی و عرضه دیدگاههای عمیق قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی به شمار میرود که هم در داخل کشور و هم در سطح بینالمللی با استقبال محققان و اندیشمندان روبرو شده است.
حجتالاسلام مسترحمی تاکید کرد: تاکنون بیش از 3180 چکیده مقاله و 2378 مقاله کامل از سوی پژوهشگران و صاحبنظران حوزه به این مجموعه علمی ارسال شده است. از این میان 273 مقاله به زبانهای غیرفارسی از جمله عربی، انگلیسی، اردو، فرانسوی و ترکی نگاشته شدهاند که این امر خود نشاندهنده جایگاه فراملی اندیشههای قرآنی حضرت آیتالله خامنهای و توجه پژوهشگران خارجی به این حوزه علمی و دینی است.
حجتالاسلام مسترحمی همچنین افزود: تنوع زبانی این مقالات نشان از گستره مخاطبان اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب در جوامع مختلف دارد. این مقالات اغلب با محورهای گوناگون از جمله تفسیر موضوعی قرآن تدوین شدهاند.
وی از رونمایی نخستین جلد از مجموعه مقالات این همایش نیز خبر داد و تأکید کرد: این مجموعه ارزشمند منتخبی از مقالات برتر را در خود جای داده و میتواند به عنوان منبعی مهم برای پژوهشگران و علاقهمندان به مطالعات قرآنی مورد استفاده قرار گیرد. به این اقدام تنها نخستین گام در مسیر انتشار کامل آثار علمی همایش خواهد بود.
-
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۷:۲۵
-
۸ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/825515/