سیاست دولت توسعه روابط بر محور فعالیت مرزهای رسمی است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام آذری - سنندج_استاندار آذربایجان غربی گفت:سیاست جدی دولت چهاردهم توسعه روابط بر محور فعالیت مرزهای رسمی است.
به گزارش خبرنگار مهر ، رضا رحمانی عصر سه شنبه در افتتاحیه نشست مشترک استانداران اقلیم کردستان عراق و استانداران استانهای هم مرز ایران در سنندج ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت اظهار کرد: بنده مفتخر هستم که درود مردم فهیم آذربایجان غربی را به خدمت مردم اقلیم کردستان و شهر سنندج ابلاغ کنم.
وی با اشاره به طولانیترین مرز خاکی جمهوری اسلامی ایران (حدود 960 کیلومتر) با اقلیم کردستان، ترکیه و آذربایجان، این همسایگی را فرصتی مناسب برای توسعه روابط و گسترش همکاریهای منطقهای دانست.
رحمانی تصریح کرد: استان آذربایجان غربی دارای 6 پایانه مرزی استراتژیک با دو کشور همسایه است که دو پایانه پیرانشهر و سردشت در حوزه اقلیم کردستان قرار دارند.
وی همچنین از تلاشهای اخیر با همکاری وزارت خارجه برای توسعه فعالیتها با آسیای میانه خبر داد که مستلزم همکاری اقلیم کردستان و کشورهای عربی است و نشاندهنده چشماندازی فراتر از روابط دوجانبه است.
وی با اشاره به موقعیت کرمانشاه در کریدور اصلی و دارا بودن سه فرودگاه بینالمللی و تنها خط ریلی ایران به اروپا، این استان را در حال تبدیل شدن به یک قطب تجاری و لجستیکی در منطقه دانست.
استاندار آذربایجان غربی همچنین به اهمیت تسهیل و بهرهبرداری از زیرساختهای مختلف در حوزههای راه، ریل، کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب و ایجاد پایانههای لجستیک در توسعه منطقه اشاره کرد.
فرصتهای گردشگری و میراث فرهنگی
رحمانی به پتانسیلهای گسترده استان در حوزههای گردشگری و گردشگری سلامت اشاره کرد و از تصمیمات مثبت اتخاذ شده برای تسریع امور و توسعه در این بخشها خبر داد.
وی همچنین در دیدار با استاندار اربیل، تسهیل امور زوار اربعین و تجهیز این حوزه را از جمله اقدامات مهم برشمرد.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه این استان 6 اثر ثبت جهانی در میراث فرهنگی دارد، افزود: 58 میراث و منطقه گردشگری منحصربهفرد نیز در این استان وجود دارد که آن را به یکی از مقاصد گردشگری دنیا تبدیل کرده است.
در حوزه صنایع دستی و آثار فاخر فرهنگی و هنری نیز، رحمانی به ظرفیتهای بالای استان اشاره کرد و گفت: فرش ریز ماهی و دیگر اقشار فرش استان به ثبت جهانی رسیدهاند و آذربایجان غربی به یکی از قطبهای فرش دستباف کشور تبدیل شده است.
معادن غنی و فرصتهای سرمایهگذاری
رحمانی به پتانسیلهای ناشناخته استان در حوزه معادن اشاره کرد و گفت: از 68 نوع ماده معدنی موجود در کشور، 50 نوع ماده معدنی شناخته شده در آذربایجان غربی وجود دارد که هم از نظر خلوص و هم ذخیره، جزو بهترینها در دنیا هستند.
وی افزود: اکتشافات جدید در استان آغاز شده است و آذربایجان غربی پتانسیل عالی از نظر معادن طلا و مس دارد.
استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: یکی از بزرگترین معادن طلا در منطقه در این استان قرار دارد و بیش از 50 درصد ذخایر طلای کشور در آذربایجان غربی است.
رحمانی همچنین از برگزاری همایشی در 22 خرداد ماه در ارومیه برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری خبر داد.
وی به وجود منطقه آزاد تجاری در مرز ترکیه و نخجوان اشاره کرد که بزرگترین منطقه آزاد تجاری کشور است و دو منطقه آزاد دیگر نیز در دست احداث قرار دارند که به اقلیم کردستان نزدیک هستند. توسعه راهآهن نیز در دست اقدام است.
وی از پیگیری چندین شهرک سرمایهگذاری در راستای سیاستهای دولت مبنی بر تولید و سرمایهگذاری خبر داد و به وجود شهرک فناوری، شهرک صنایع غذایی و 30 شهرک صنعتی قدیمی اشاره کرد که با رویکرد تقویت شهرکهای تخصصی اداره میشوند.
رحمانی بر تقویت فرصتهای بینظیر منطقهای با احترام به همسایگی تاکید کرد و این توسعه فعالیتها را سیاست جدی دولت و استان دانست.
استاندار آذربایجان غربی ابراز امیدواری کرد: این همایش منجر به همافزایی و توسعه روابط و تحقق اهداف والای منافع دو کشور ایران و عراق شود و رفع موانع و چالشها با کشورهای همسایه و استانهای همجوار، به توسعه روابط کمک کند.
-
سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۶:۴۶
-
۷ بازديد
-
خبرگزاری مهر - غربی
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/826469/