جنجالآفرینی بنر پیشگیری از طلاق با فرزند
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام آذری - خراسان / در روزهای اخیر، تصویری از یک بنر تبلیغاتی در فضایمجازی واکنشهای زیادی در پی داشته که فرزندآوری را بهعنوان یکی از دلایل اصلی جلوگیری از طلاق معرفی کرده؛ چقدر این ادعا درست است؟
فرزندآوری مزایای زیادی را برای خانوادهها و زوجین در بردارد که معمولا کمتر به آنها توجه میشود. در این بین و بهتازگی عکسی از یک بنر تبلیغ فرزندآوری در شبکههایاجتماعی، پرحرف و حدیث شده است. در این بنر، فرزندآوری به عنوان یکی از دلایل اصلی جلوگیری از طلاق معرفی شده است. آیا فرزند آوری باعث پایداری و تحکیم خانواده میشود؟
فرزندآوری عامل استحکام روابط زوجین
فرزندآوری آگاهانه با تقویت امیدواری، انگیزه، خویشتنداری موجب تحکیم بنیان خانواده میشود. اگرچه داشتن فرزند میتواند زندگیمشترک را لذت بخشتر کند و پیوند عاطفی زوجین را بهبود بخشد اما فرزندآوری با وجود اختلاف و تعارض زندگی را با چالشهایی مواجه میسازد. از طرفی باید گفت که فرزند آوری باعث تقویت و استحکام روابط موفق زوجین است. اما به تنهایی باعث ترمیم یک رابطه شکست خورده نمیشود.
بازار ![]()
آیا مانع طلاق هم میشود؟
همچنین فرزندآوری اگر به منظور کاهش تعارض زوجین باشد، ریسک طلاق قانونی را کاهش میدهد، اما سوالی که مطرح میشود این است، آیا فرزندآوری مانع طلاق عاطفی نیز میشود؟ این موضوع کاملا صحیح است که زوجین دارای فرزند از زن و شوهرهای بدون فرزند شادتر بوده و همچنین با ورود کودک به کانون خانواده پیوند زن و شوهر قویتر میشود. اما فرزندآوری به منظور ترمیم یک رابطه شکست خورده صحیح نیست و فرزند نه تنها نمیتواند یک ازدواج ناموفق را به یک ازدواج موفق تبدیل کند، بلکه تعارضات و اختلافات قبل از فرزندآوری بعد از آن هم ادامه پیدا میکند و گاهی تعارضات افزایش هم پیدا میکند. بنابراین زوجین باید قبل از فرزند آوری تلاش کنند تا تعارضات و اختلافات خود را حل و فصل کنند.
عواقب آمادگی نداشتن برای پذیرفتن نقش والدگری
لازم است این نکته را یادآوری کنیم که اگر زوجین با هم در تعارض باشند و از طرفی هر دو برای ورود فرزند و پذیرفتن نقش والدگری آمادگی نداشته باشند، با تعارضها و اختلافات جدیدی در زندگی مشترک مواجه میشوند. این تعارضات ناشی از عوامل مختلف اعم از سازگاری با نقشهای جدید و منابع تحلیل رفته از جمله خواب، استراحت و زمان و .... است. در این صورت لازم و ضروری است که زوجین مسئولیتها را بین خودشان تقسیم کنند و با یکدیگر به همکاری بپردازند تا تعارضات و ناسازگاریهای بینشان کاهش یابد.
چند گام ضروری قبل از بچهدار شدن
بنابراین زوجین باید قبل از اقدام به بارداری تمهیداتی بیندیشند تا اختلافها و تنش های آنها به حداقل برسد. گامهایی که لازم است، قبل از بچهدار شدن برای حل اختلافات بردارید:
1 موافق مخالفتها باشید
این یک افسانه است که افراد فکر میکنند که باید همیشه بدون اختلاف و تعارض باشند. در واقع تعارض در روابط فرصتی برای آشنایی بهتر با شریک زندگی و ایجاد صمیمیت عمیق تر است. بنابراین اختلافات و تعارضها را بپذیرید و سعی کنید آنها را مدیریت کنید و به حل تعارض بپردازید.
2 گفتوگو و مشورت با همسر
قبل از گرفتن تصمیم های مهم در زندگی با همسرتان در مورد انتظارات، احساسات و نگرانی های خود به طور واضح صحبت کنید.
3 کمک گرفتن و مشورت با روان شناس و مشاور
اگر قادر نیستید که مشکلات زناشویی خود را به تنهایی حل کنید، از روان شناسها کمک بگیرید و با راهنمایی آنها به حل تعارضات بپردازید و مهارت ارتباط موثر را بیاموزید. همچنین اگر متوجه وجود اختلالات روانی در خود یا همسرتان شدید، قبل از فرزندآوری به متخصصان سلامت روان مراجعه کنید و از روان درمانی بهره ببرید.
4 انتخاب زمان مناسب
اگر شما یا همسرتان تشخیص دادید که به زمان و فرصت بیشتری نیاز دارید تا مشکلات خود را حل کنید، فرزندآوری را به زمان دیگری موکول کنید تا با آرامش روان بیشتری برای پذیرفتن نقش پدر و مادری آماده شوید. چراکه اگر کودک در محیط پراز تنش و مشاجره رشد یابد، مضطرب، نگران، پرخاشگر، ناامید و افسرده میشود. همچنین، چنانچه زوجین با وجود فرزند تصمیم به جدایی و طلاق بگیرند، این جدایی تاثیرات بسیار نامطلوب و جبران ناپذیری را مانند نوسانات خلقی، پرخاشگری، استرس مداوم، ناامیدی و پریشانی، مشکلات اجتماعی و رفتاری مشکل در روابط و افت تحصیلی را بر کودکان میگذارد. بنابراین زوجین قبل از اقدام به بارداری باید اختلافات و تعارضات خود را حل کنند، تا با سلامت روان و آسودگی بیشتر نقش حساس و مهم پدرو مادری را بپذیرند و زندگی شان را با وجود فرزند لذت بخشتر و غنیتر کنند.
-
يکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۰:۱۴
-
۱۲ بازديد
-

-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/827942/