پیام آذری

آخرين مطالب

روز شمار محرم؛

وقایع روز ششم محرم و بستن آب بر اهل بیت(ع) گفتگو

وقایع روز ششم محرم و بستن آب بر اهل بیت(ع)
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز- روز ششم محرم مصادف با تصمیم ابن زیاد برای بستن آب روی امام حسین(ع) و خانواده و یاران ایشان است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: نامه عبیدالله‌بن زیاد در روز ششم محرم به دست عمر بن سعد رسید. در این روز ابن‌زیاد لشکری بالغ بر پنج‌هزار سرباز تازه‌نفس با فرماندهی عمروبن حجاج به کربلا فرستاده بود. عمربن سعد هم به عمروبن حجاج دستور داد فرات را در محاصره خودش بگیرد و او هم با سربازانش، کمربندی در حاشیه فرات به وجود آورد تا هیچ کسی از یاران امام حسین علیه السلام نتواند از آب استفاده کند.
نامه امام حسین (ع) برای محمدبن حنفیه
طبق روایتی از امام محمد باقر علیه السلام، امام حسین علیه السلام از کربلا نامه‌ای را برای برادر خود، محمدبن حنفیه فرستادند، مبنی بر اینکه: «نامه‌ای است از حسین‌بن علی به محمد حنفیه و دیگر بنی‌هاشم. اما بعد، مثل اینکه دنیا اصلاً وجود نداشته و آخرت همیشگی و دائم بوده است.»
ارائه گزارش از گفت‌وگوی امام حسین (ع) و عمربن سعد
در برخی از منابع نوشته شده است در فاصله شب‌های چهارم تا ششم ماه محرم، میان امام حسین علیه السلام و عمربن سعد صحبت‌هایی انجام می‌شد، بدون اینکه هیچ کسی از یاران آن حضرت و یا یاران عمر بن سعد حضور داشته باشد، البته گزارشی اعلام کرده که در یکی از صحبت‌ها، چند نفر از خانواده امام علیه السلام و نزدیکان با فاصله حضور داشته‌اند.
خولی‌بن یزید اصبحی که دشمنی و کینه سختی با اهل‌بیت پیغمبر اسلام (ص) و امام حسین علیه السلام داشت، برای ابن‌زیاد از این گفتگو گزارشی ارسال کرد تا او بر عمر بن سعد سخت بگیرد و کار به آزار و شهادت حضرت اباعبدالله علیه السلام بینجامد.
طبق گزارشی، خولی‌بن یزید در نامه‌اش برای ابن‌زیاد نوشته بود: «ای امیر! پسر سعد شبانه از لشکر بیرون می‌زند و همراه با حسین [علیه السلام] در ساحل رود فرات، بساط گفتگو راه می‌اندازد. این گفتگوها تا پاسی از شب ادامه پیدا می‌کند. او با لشکر آن‌ها نرمش و رأفت و سازش دارد. اگر فرماندهی را به من بسپاری، کار را تمام خواهم کرد و من به‌تنهایی بر این کار توانایی دارم.
پاسخ ابن‌زیاد برای عمربن سعد
وقتی نامه و گزارش خولی از گفتگوی عمربن سعد با امام حسین علیه السلام به دست عبیدالله‌بن زیاد رسید، او پیکی برای ابن‌سعد فرستاده نوشت: «ای پسر سعد! گزارشی به دست من رسیده است که تو شب‌ها تا دیرهنگام با حسین [علیه السلام] به صحبت می‌نشینی و با او گفتگوها داری. به‌محض اینکه نامه من را دریافت کردی، حسین را وادار کن تا امر من مبنی بر بیعت با من و امیرالمؤمنین یزید را اطاعت کند، اگر قبول نکرد، آب را بر او و یارانش ببند و بین او و فرات حائل و مانع شو که من آب را بر یهود و نصاری حلال کردم و بر حسین و خانواده او، حرام. حسین و یاران او نباید از آب بنوشند تا همان طوری که بر امیرالمؤمنین عثمان گذشت، تشنه کشته شوند.»
عمربن سعد هم با دریافت نامه ابن‌زیاد، حجربن حر (حجاربن ابجر) را به‌همراه چهار هزار سوار بر آبراه غاضریه فرستاد تا مانع از استفاده حضرت اباعبدالله علیه السلام و یاران آن حضرت از آب شوند.
او همچنین شیث‌بن ربعی را به‌همراه هزار سوار به بخش دیگری از غاضریه فرستاد که مأمور حفاظت از آن بخش باشند تا خاندان امام حسین علیه السلام به هیچ نحوی دسترسی به آب نداشته باشند.
نفرینی که محقق شد
در این میان یکی از سربازان لشکر دشمن خطاب به امام حسین علیه السلام فریاد زد: «ای حسین! به‌خدا قسم که قطره‌ای از این آب را نخواهی خورد تا از تشنگی جان دهی.»، امام علیه السلام او را نفرین کرده فرمودند: «خدایا! او را از تشنگی هلاک کن و هرگز او را مشمول رحمتت قرار نده.»، حمیدبن مسلم گفته است «به‌چشم خود دیدم که نفرین امام حسین علیه السلام در حق او عملی شد و او از تشنگی هلاک شد.»
دعوت حبیب‌بن مظاهر از بنی‌اسد برای یاری حضرت اباعبدالله علیه السلام
روز ششم محرم بود که جناب حبیب‌بن مظاهر به خدمت امام حسین علیه السلام رسید و گفت: «ای فرزند رسول خدا! در این نزدیکی طایفه‌ای از بنی‌اسد ساکن هستند. اگر به من اجازه بدهی به‌سراغ آن‌ها بروم و آن‌ها را به‌سوی تو دعوت کنم، شاید خدای متعال با حضور بنی‌اسد، شر این گروه را از تو دفع کند.»
امام حسین علیه السلام به او اجازه داد و حبیب شبانه از خیمه بیرون رفته به‌سراغ طایفه بنی‌اسد رفت، به آن‌ها گفت: «بهترین ارمغان را برای شما به‌همراه آورده‌ام، شما را به یاری پسر پیامبر خدا دعوت می‌کنم، او یارانی دارد که هر یک از آن‌ها بهتر از هزار مرد جنگی‌اند و هرگز او را تنها نخواهند گذارد و او را به دشمن تسلیم نکنند. عمربن سعد با لشکریانی انبوه او را محاصره کرده است، چون شما قوم و عشیره من هستید شما را به این راه خیر راهنمایی می‌کنم، امروز از من فرمان برید و به یاری او بشتابید تا شرف دنیا و آخرت از آن شما باشد، من به خدا سوگند یاد می‌کنم که اگر یک نفر از شما در راه خدا با پسر دختر پیغمبرش در اینجا کشته شود شکیبایی ورزد و امید ثواب از خدای داشته باشد، رسول خدا در علّیّین بهشت، رفیق و همدم او خواهد بود.»
همان موقع مردی از بین جمع بنی‌اسد به‌نام عبدالله‌بن بشیر بلند شد و گفت: «من اولین کسی هستم که این دعوت را اجابت می‌کنم.»، بعد از آن رجزی حماسی خواند. پس از او هم مردهای قبیله یکی‌یکی بلند شدند تا اینکه تعداد آن‌ها به نود نفر رسید و برای یاری امام حسین علیه السلام حرکت کردند. یکی از جاسوسان عمربن سعد که از جریان آگاه شد، گزارش این اتفاق را به ابن‌سعد رساند. عمربن سعد هم مردی به‌نام ازرق را با چهارصد سوار به‌سمت آن گروه فرستاد. در تاریکی‌های شب سواران ابن‌سعد کنار رود فرات، جلوی آن‌ها را گرفتند، آن هم در حالی که آن‌ها چند متر بیشتر با امام حسین علیه السلام فاصله نداشتند.
در همان تاریکی مردان طایفه بنی‌اسد با سربازان عمر سعد درگیر شدند و حبیب‌بن مظاهر در همان تاریکی بر ازرق فریاد زد که: «وای بر تو! بگذار کس دیگری این مظلمه را به‌گردن بگیرد.»
وقتی طایفه بنی‌اسد متوجه شدند که توان مقاومت با آن گروه را ندارند، در همان تاریکی شب پراکنده شدند و به قبیله خودشان برگشتند. آن‌ها حتی شبانه از محل خود کوچ کردند تا مبادا عمربن سعد شبانه به آن‌ها حمله کند.
درنهایت جناب حبیب‌بن مظاهر به خدمت امام حسین علیه السلام رسید و ماجرا را بازگو کرد. امام با شنیدن این ماجرا فرمودند: «لاحول و لاقوه الّا باللّه».
منابع:
نفس المهموم
الارشاد؛ شیخ مفید
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ خوارزمی

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/833505/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یادواره شهدای والامقام مدافع وطن در اردبیل برگزار شد

400 طرح صنعتی در استان اردبیل در دست اجرا است

وقتی اسرائیل به آغل حیوانات هم رحم نکرد!

عکس/ تشییع باشکوه یکی از شهدای حمله اسرائیل در شهرستان اهر

لزوم همراهی مردم با برنامه‌های مدیریت مصرف برق امری حیاتی و ضروری

اجرای 4 طرح راهسازی در محور میاندوآب _ شاهین دژ

اجرای عملیات راهسازی در 38 کیلومتر از محور شاهین‌دژ - تکاب

زیرساخت‌های روستا‌های هدف گردشگری آذربایجان غربی تقویت می‌شود

فاز دوم طرح توسعه‌ای موزه باستان‌شناسی ارومیه اجرا می‌شود

وضعیت کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی بسیار مطلوب است

تامین بیش از 1662 تن اقلام خوراکی مورد نیاز هیات‌های مذهبی آذربایجان غربی

فعالیت 24 ساعته و آماده باش سراسری نیرو‌های شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی

توزیع بیش از سه هزار تن کود یارانه‌ای کشاورزی در شهرستان ارومیه

30 هزار میلیارد ریال برای تکمیل بیمارستان نجف‌زاده اردبیل نیاز است

مراسم‌های ویژه روز‌های محرم الحرام

تداوم بازرسی اداره کل صمت از نانوایی‌ها در تعطیلات

شناسایی و جمع آوری اتباع غیرمجاز در تبریز

برگزاری اجتماع عزاداران حسینی در تبریز

بیله سوار شب گرم تابستانی را سپری کرد

اعزام 51 مبلغ به محافل تبلیغی ماه محرم در نیر

برچیده شدن مدرسه سنگی یکان سعدی مرند با همت اهالی روستا

سه عابر در تصادف جاده ارومیه - سلماس جان باختند

فراگیری نوعی بیماری پوستی در یکی از روستاهای بوکان

برگزاری مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در مرکز توانبخشی نگارعصر کاشان

آموزش‌مو‌به‌مو یک خط‌چشم حرفه ای

هشت تبعه غیرمجاز در تبریز شناسایی و جمع‌آوری شدند

80 تن اقلام اساسی ویژه محرم در ماکو توزیع می‌شود

تمرینهای متنوع کلاسی در بخش آموزش روزانه مراکز توانبخشی مؤسسه

هیئات تبریز اجتماع ضدصهیونی برگزار می‌کنند؛ اعلام تمهیدات ترافیکی

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 12 تیرماه

6 هزار متر از شبکه‌های برق شهرستان شاهین دژ ایمن‌تر شدند

جلوگیری از تغییر کاربری 28 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان اردبیل

انهدام باند 5 نفره قاچاق مواد مخدر در اردبیل

عدم شناخت از جایگاه ولایت دشمن را به گستاخی واداشت

حکم محاربه مراجع در حمایت از رهبری زمینه ساز انسجام جامعه اسلامی شد

مسابقه عکاسی ویژه «ماه محرم» در اردبیل برگزار می‌شود

کشف 25 تن آرد خارج از شبکه توزیع در مراغه

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

بهترین کرم پودر برای پوست چرب

شناسایی سلول‌های پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون

پنیر خوردن قبل خواب باعث دیدن کابوس می‌شود

تجمع باشکوه عزاداران حسینی در پارس‌آباد برگزار می‌شود

25 پروژه گردشگری در خلخال در حال اجراست

انتقاد تند عباس عبدی: به جای آنکه دنبال کشف عوامل ترور دانشمندان هسته‌ای باشند مشغول ردصلاحیت‌ها بودند

ماجرای تیراندازی در گشت امنیتی همدان چه بود؟ | 2 نفر کشته شدند

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد

قدردانی استاندار آذربایجان شرقی از دستگاه‌های خدمات‌رسان

ولایت‌پذیری دانش‌آموزان در تبعیت از شهدای کربلا متبلور می‌شود

ملت ایران همواره قدردان ایثار و فداکاری شهدا خواهند بود