يکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴

اجتماعی

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور :

سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است

سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
پیام آذری - رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI را سرمایه ملی و جهانی دانست و گفت: اقتصاد داده مکانی در واقع کاربست داده‌ها در نظام تصمیم‌گیری با تکیه بر نقشه‌برداری است.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI را سرمایه ملی و جهانی دانست و گفت: اقتصاد داده مکانی در واقع کاربست داده‌ها در نظام تصمیم‌گیری با تکیه بر نقشه‌برداری است.

پیام آذری


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی ،اسکندر صیدایی در نشستی با مدیران سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های ذیربط اظهار کرد: اهمیت داده‌های مکانی در اقتصاد و به ویژه اقتصاد دیجیتال بر تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان کشور کاملا روشن است.
وی افزود: در داده‌های مکانی مجموعه‌ای از رشته‌های تخصصی مثل زمین‌شناسی، آمار، جغرافیا، نقشه‌کشی و ... دست به دست هم می‌دهند تا اطلاعات فضایی را در لایه‌های مختلف تهیه و در اختیار جامعه هدف قرار دهند.
وی توضیح داد: سازمان نقشه‌برداری کشور در سال ۱۳۳۲ تاسیس شده و بیش از هفت دهه سابقه فعالیت دارد، از همان زمان با تجهیزاتی که در اختیار داشته حدود ۶ میلیون تصویر و عکس هوایی از کشور ثبت کرده است که سرمایه سازمان محسوب می‌شود که متعلق به همه استان‌ها و دستگاه‌های برنامه‌ریز کشور است.
صیدایی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع تولید تنها یک لایه اطلاعاتی نقشه بسیار پراهمیت است ابراز کرد: هر نوع تولید، تصویربرداری و فعالیت نقشه باید تحت استاندارد، کنترل و نظارت سازمان نقشه برداری کشور و در بستر الگو‌های استاندارد جهانی صورت گیرد و هدایت‌های سازمان نقشه‌برداری موجب تهیه لایه‌های اطلاعاتی کامل و دقیق و جلوگیری از هزینه‌های گزاف می‌شود.
وی یادآور شد: دنیا با عبور از GIS به SDI رسیده و بستری فراهم کرده تا صد‌ها هزار لایه نقشه روی هم قرار گیرد و با بالا بردن میزان شناخت و کیفیت داده به کمک تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در سطح کلان مدیریتی کشور بشتابد.
وی خاطرنشان کرد: دو ماه پیش در حضور دکتر پزشکیان گزارش شورای عالی نقشه‌برداری کشور را در مورد ظرفیت‌های سامانه SDI ارائه کردیم و ایشان علاقه‌مندی خود را برای دسترسی نهاد ریاست جمهوری و معاونت‌های زیرمجموعه به این سامانه اعلام کردند.
رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور بیان کرد: SDI یک ظرفیت ملی است و لازم است بارگذاری‌ها و دسترسی‌ها را ارتقا دهیم و در مورد اطلاعات، نفع ملی را ببینیم و از اقدامات جزیره‌ای خودداری کنیم که در غیر اینصورت شاهد موازی‌کاری‌ها، هدررفت منابع و عدم استفاده بهینه از منابع محدود ملی خواهیم شد.
وی اعلام کرد: دستورالعمل اجرایی ماده ۱۱ احکام دائمی بازنگری شده و فرایند تصویب را در شورای عالی نقشه‌برداری کشور طی کرده و با ابلاغ بخشنامه‌های مربوطه موازی‌کاری‌ها و اتلاف منابع به حداقل ممکن خواهد رسید.
وی تصریح کرد: استان آذربایجان شرقی در زمینه ایجاد سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI، بارگزاری لایه‌های اطلاعاتی، همچنین احداث ایستگاه‌های ژئودینامیک جزو استان‌های پیشرو بوده و در رتبه‌های اول تا سوم کشور قرار دارد و این استان با تیم تخصصی و پیشینه و تجربه مطلوبی که دارد در این زمینه‌ها همواره پرتحرک بوده و انقلابی عمل کرده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: سازمان در بحث پژوهشگاه‌های فضایی، داده‌های مکانی و تلفیق اطلاعات اقداماتی صورت داده و تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده، در زمینه ثبت اسناد هم همکاری‌ها و هم‌افزایی‌های مطلوبی وجود دارد و رایزنی‌های لازم صورت می‌گیرد.


نظرات شما