پیام آذری

آخرين مطالب

به میزبانی شهرداری تهران انجام شد؛

برگزاری نهمین نشست کمیته تخصصی محیط‌زیست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران شهرداری تهران

برگزاری نهمین نشست کمیته تخصصی محیط‌زیست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران
  بزرگنمايي:

پیام آذری - نهمین نشست کمیته تخصصی محیط زیست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران صبح امروز - چهارشنبه 30 شهریور 1401- به میزبانی شهرداری تهران و با نمایندگان محیط زیست شهرداری 20 کلانشهر کشور و جمعی از مدیران شهری تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، شینا انصاری دبیر کمیته محیط زیست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران و مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در نشست کمیته تخصصی محیط زیست مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گفت: در معضلات مشابهی از جمله ترافیک، آلودگی هوا، کمبود منابع آبی و آلودگی صوتی تجربه های مشترکی بین کلانشهرها وجود دارد که می تواند مفید و موثر باشد و اشتراک گذاری مصوبات شورای اسلامی کلان‌شهرها در حوزه محیط زیست، ایجاد ساختار محیط زیست و تعاملات لازم می تواند در این زمینه به ما کمک کند.
در ادامه این نشست، مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه با وجود یک قرن از ایجاد بلدیه در تهران، به دلیل عدم مدیریت یکپارچه شهری، همچنان در موضوعات بسیاری از جمله محیط زیست دچار معضل و مشکلات جدی هستیم، عنوان کرد: کشور ما در سال 2021 از نظر آلودگی رتبه 24 را داشت و شهر تهران در بعضی روزها رتبه نخست را از نظر آلودگی هوا دارا بود؛ در آب و هوا، خاک و تنوع زیستی وضعیت خطرناکی داریم و به سمت و سوی نامناسبی نیز در حال پیشروی هستیم.
کاهش 28 درصدی نزولات آسمانی نسبت به سال قبل
وی با بیان اینکه توسعه صنایع در کنار شهرها، کم توجهی به مسائل حمل و نقل، عدم نوسازی بافت های فرسوده و استفاده بی رویه از منابع آب‌های زیرزمینی وضعیت مخاطره انگیزی ایجاد کرده، ادامه داد: خشک کردن درختان، فرسایش خاک و افت کمی و کیفی آب و منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی از مشکلاتی است که اگر برای این موضوعات تدبیر نکنیم، مشکلات در شهرهای مختلف گریبانگیر ما می شود.
پیرهادی اضافه کرد: در چند ماه گذشته در شورای شهر تهران در حوزه آب تمرکز و بالغ بر صد برنامه با شرکت آب و فاضلاب طرح کردیم که خروجی آن می تواند برای سایر کلانشهرها تجربیاتی را داشته باشد؛ همچنین امسال نسبت به سال قبل در حدود 28 درصد کاهش نزولات آسمانی را داشتیم که باعث برداشت بیشتر از منابع آبهای زیر زمینی می شود؛ در واقع اگر از الان پیش بینی نکنیم ممکن است آبیاری فضاهای سبزمان نیز دچار مشکل شود، بنابراین در تهران به این مسأله توجه کردیم و حدود هزار میلیارد تومان به موضوع آب و فاضلاب اختصاص دادیم.
ضرورت بازنگری در قانون هوای پاک
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه تغییرات اقلیم با سرعت انجام می شود و اگر به تغییرات آب و هوایی که در دنیا اتفاق می افتد، توجه نشود، بسیاری از مشکلات ایجاد می شود، یادآور شد: باید در قانون هوای پاک بازنگری صورت گیرد، چرا که در این قانون به برخی از موارد مانند pm10 توجه نشده است.
وی خاطرنشان کرد: 15 درصد جمعیت کشور در تهران متمرکز شده و این مساله آسیب های زیست محیطی را ایجاد کرده و ما اکنون متناسب با جمعیت به دنبال ایجاد سرانه ها هستیم، در حالی که باید شهر بر اساس معیارهای شهرسازی، تراکم جمعیتی و اصول محیط زیست ایجاد و گسترش پیدا کند.
پیرهادی گفت: از دیگر مواردی که در شهر تهران به آن فکر کردیم بحث نخاله های ساختمانی است که بر اساس آن سایت آبعلی را راه اندازی کردیم که تجربه آن نیز می تواند به سایر کلانشهرها کمک کند؛ علاوه بر این تجاوز به حریم رودخانه ها که باعث خساراتی در مواقع بلایای طبیعی از جمله سیل و ایجاد شرایط بحرانی می شود از دیگر مسائل مهمی است که باید به آن توجه شود.
پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی محیط‌زیست در شوراهای اسلامی کلان‌شهرها
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ضمن پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی محیط زیست در شوراهای اسلامی کلان‌شهرها افزود: این مساله می تواند از طریق شورای عالی استان‌ها پیگیری و مصوب شود؛ ایجاد الزامات و در ادامه پیگیری اجرای این الزامات در این مسأله حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: بیش از 60 درصد اتوبوس‌ها در شهر تهران فرسوده است و فیلتر جاذب دوده بعد از 10 سال اثری ندارد و هزینه آن نیز آنقدر بالا است که در بسیاری از شهرها شهرداری ها رغبت نمی کنند آن را نصب کنند؛ همچنین تمکین نکردن برخی از کلانشهرها به الزامات محیط زیستی از دیگر مشکلات این حوزه است.
در سازمان شهرداری‌ها 30 پهنه در بحث پسماند مشخص شده است
حبیب راضی مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در این نشست با اشاره به اینکه وضعیت حوزه محیط زیست در کشور چندان قابل دفاع نیست، اظهار کرد: در حوزه پسماند 75 درصد پسماند عادی را مستقیما دفن می‌کنیم و تفکیک از مبدأ نیز تنها 10 درصد انجام می شود، در حالی که در قانون برنامه ششم این میزان 28 درصد پیش بینی شده است. 
وی افزود: بحث هوای پاک، پسماند و فضای سبز باید بر اساس طرح های جامع و تفصیلی متناسب با هر شهر دیده شود و در این موضوعات سازوکارهای جدیدتری نیاز است تا شاهد همکاری و هماهنگی بین بخشی باشیم. 
راضی ادامه داد: در سازمان شهرداری ها در وزارت کشور 30 پهنه را در بحث پسماند مشخص کردیم که 60 درصد پسماند عادی کشور را شامل می شود؛ برنامه ها را پیش بینی کردیم تا مشکلات پسماند بر اساس آن حل شود و حتی اعتبارات آن نیز پیش بینی شده است؛ همچنین بحث پسماند ویژه و عادی و چگونگی تفکیک آن از مشکلاتی است که باید از طریق تعامل با سازمان محیط زیست حل شود.
رویکرد توسعه پایدار، محور سیاستگذاری‌ها در حوزه مدیریت شهری باشد
در ادامه این نشست مهدی بابایی نایب رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: یکی از رسالت‌های مهم نشست های تخصصی کمیته محیط زیست مجمع کلانشهرهای کشور، انتقال تجربیات در حوزه محیط زیست است؛ توجه به منابع طبیعی با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور از موارد حائز اهمیت در این حوزه است. 
وی با تاکید بر اینکه تنها با پیوست محیط زیستی در پروژه ها نمی توان حوزه سیاستگذاری در حوزه های مختلف را پیش برد، افزود: رویکرد توسعه پایدار باید محور سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها در حوزه مدیریت شهری قرار گیرد.
بابایی ادامه داد: برای آبیاری فضای سبز استفاده از پساب ها تاکید شده اما حتی در تهران که شبکه فاضلاب آن 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته این امکان به وجود نیامده است، چرا که اکثر تصفیه خانه ها خارج از شهر تهران احداث شده و انتقال این پساب ها هزینه سنگینی را متبادر می کند و به دلیل کمبود اراضی، تصفیه خانه ها به صورت محلی دیده نشده است. 
لزوم تدوین برنامه عملیاتی برای بازچرخانی آب‌های سطحی
این عضو شورا با بیان اینکه باید خلاها احصا و در مورد آنها برنامه ریزی شود، عنوان کرد: طرحی در کمیسیون خدمات شهری تدوین کردیم که بتوانیم شهرداری تهران را الزام به بازچرخانی آب‌های سطحی کنیم که این بازچرخانی از مواردی است که در تهران مغفول واقع شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در بارانهای سیل آسای مرداد ماه، استان تهران شاهد بیشترین میزان سیل و خسارت بود، اما این خسارت را در محدوده شهر تهران شاهد نبودیم؛ دلیل آن نیز این است که در تهران 530 کیلومتر کانال و مسیل داریم که آب را از زیر شهر عبور می دهد، اما متاسفانه درباره دبی آبی که از زیر کانالها عبور می کند، آمار مدونی وجود ندارد؛ بر همین اساس شهرداری مکلف می شود که برنامه عملیاتی را برای بازچرخانی آب‌های سطحی تدوین و متولی آن را مشخص کند. 
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/497691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نظارت دامپزشکی آذربایجان شرقی بر ذبح دام‌های قربانی

بیانیه انتقادی 57 از وکلا و حقوقدانان پیرامون تصویب طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با اسرائیل

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

سرمایه گذاری بیش از هزار و 500 میلیارد تومانی در حوزه گردشگری سراب

نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در اوج آمادگی هستند

چالش کم آبی در نقاط مختلف اردبیل

تجمعات عاشورایی نماد اتحاد ملت‌های آزاده جهان است

اجرای طرح هجرت و جمع آوری تعداد 66 نفر از اتباع غیرمجاز در مرند

مردم نگران تامین مرغ در ایام پیک سفر نباشند

خروش حسینی علیه صهیونیسم در تبریز

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود

مردم ایران مرام امام حسین (ع) را به دنیا اعلام کردند

برگزاری مراسم عزاداری جامعه ورزشی فوتبال تبریز

آغاز مراسم عزاداری هیئات حسینی در بازار تاریخی تبریز از فردا

هفتم محرم الحرام هر ساله روز اجتماع تمام دسته های حسینی خواهد بود

نحوه گره زدن اصولی روسری بزرگ

دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل‌ونقل کشور

دندانپزشکی خیریه و رایگان در ساری

احساس خستگی و درد تا چه میزان طبیعی است؟

میدان دواب بوکان به مدت سه هفته تعطیل شد

نمای شب نشینی ماه ومهتاب

انهدام شبکه پنج نفره قاچاق مواد مخدر در اردبیل

گلباران محل شهادت مسافران پرواز 655 در خلیج فارس

دیدار معاون بهداشت و درمان بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده شهیدان محمدرضا ذاکریان و محمد عرفان رمضانی

طرح‌های عمرانی استان اولویت بندی می‌شود

شیرجه در رودخانه جان مرد 56 ساله را در شهرستان میانه گرفت

صنعت برق آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش در آمد

هوای شاهین‌دژ ناسالم شد

عوارض گمرکی ورود ماشین‌آلات و مواد اولیه به منطقه آزاد ارس صفر شد

دیدار استاندار و مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده شهید نخبه علمی محمدرضا ذاکریان

کشور آمریکا صلاحیت ادعای حقوق بشر در دنیا را ندارد

*کسب رتبه نخست صنعت بیمه، توسط بیمه دی در فصل بهار /فروش سه ماهه بیمه دی بالاتر از سایر شرکت ها*

این آموزش مخصوص هنرمندان خوش ذوقه

دنیا عظمت و قدرت ‌نیروهای‌ مسلح ایران را درک کرد

فوت مرد 56 ساله در رودخانه قزل اوزن میانه

دستگیری کلاهبردار هفت میلیارد ریالی در تبریز

صفر شدن عوارض گمرکی ورود ماشین‌آلات و مواد اولیه به منطقه آزاد ارس

اجتماع باشکوه حسینیان در ارومیه برگزار می‌شود

رفع قطعی برق در تقاطع های چراغدار

احمد زیدآبادی: ظاهراً عادی‌سازی جنگ در دستور کار برخی مسئولان قرار گرفته است

اولین قدم دانشمندان برای تحقق ژنوم مصنوعی انسان

ویروس‌ جدید در خفاش‌ها شناسایی شد

داریوش و نبرد با شبح: لشکرکشی به قلب سرزمین سکاها

تامین امنیت مردم از وظایف مهم دستگاه قضایی است

بازرسی از نانوایی‌های اردبیل بی وقفه ادامه دارد

یادواره شهدای والامقام مدافع وطن در اردبیل برگزار شد

400 طرح صنعتی در استان اردبیل در دست اجرا است

وقتی اسرائیل به آغل حیوانات هم رحم نکرد!

عکس/ تشییع باشکوه یکی از شهدای حمله اسرائیل در شهرستان اهر

لزوم همراهی مردم با برنامه‌های مدیریت مصرف برق امری حیاتی و ضروری