شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۴

گفتگو

سطح زیر کشت زعفران در آذربایجان غربی به ۷۴ هکتار رسید

سطح زیر کشت زعفران در آذربایجان غربی به ۷۴ هکتار رسید
پیام آذری - تسنیم / رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سطح زیرکشت زعفران در استان طی ده سال گذشته به ۷۴ هکتار افزایش یافته است. محمدرضا اصغری، رئیس سازمان جهاد ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تسنیم / رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سطح زیرکشت زعفران در استان طی ده سال گذشته به 74 هکتار افزایش یافته است.
محمدرضا اصغری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود میزان تولید زعفران در سال جاری به 250 کیلوگرم برسد.
وی‌ افزود: شهرستان‌های ارومیه، شاهین‌دژ، نقده، میاندوآب و شوط بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان را به خود اختصاص داده‌اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، با اشاره به نقش زعفران در تغییر الگوی کشت، گفت: اگرچه این محصول هنوز به‌طور رسمی به‌عنوان جایگزین قطعی برای چغندرقند معرفی نشده است، اما به دلیل نیاز آبی اندک می‌تواند در راستای کاهش کشت محصولات پرآب‌بر و کمک به احیای دریاچه ارومیه مؤثر باشد.
وی‌ ادامه داد: زعفران علاوه بر نیاز آبی پایین (حداکثر سه هزار مترمکعب در سال)، از ظرفیت درآمدزایی، اشتغال‌آفرینی و ارزآوری بالایی برخوردار است و می‌تواند محصولی امیدبخش برای کشاورزان استان باشد.
اصغری، یادآور شد: طی سال‌های گذشته برای توسعه کشت این محصول، تسهیلاتی از محل اعتبارات تبصره 18 و صندوق کارآفرینی امید در اختیار کشاورزان قرار گرفته و برنامه‌های آموزشی نیز با همکاری مدیریت ترویج استان برگزار شده است، با این حال در حال حاضر تسهیلات ویژه‌ای برای توسعه کشت زعفران تخصیص نیافته است.
وی، با اشاره به حمایت از بخش فرآوری گفت: تشکیل تعاونی‌های تولیدکنندگان زعفران در دستور کار قرار دارد و علاقه‌مندان به احداث کارگاه‌ها و مجتمع‌های بسته‌بندی می‌توانند برای دریافت مجوز و بهره‌مندی از تسهیلات (در صورت وجود اعتبار) به مدیریت صنایع سازمان مراجعه کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، تصریح کرد: آزمایش‌های مرکز تحقیقات کشاورزی استان نشان می‌دهد زعفران تولیدی آذربایجان‌غربی از نظر عطر و اسانس حتی نسبت به برخی مناطق سنتی کشت زعفران کیفیت بالاتری دارد و در صورت برند‌سازی می‌تواند زمینه صادرات و ارزآوری چشمگیر را فراهم کند.
وی، مهم‌ترین موانع توسعه کشت زعفران را ناآشنایی کشاورزان با مراحل آماده سازی، کاشت وداشت و برداشت، کوچک بودن اراضی، سنتی بودن عملیات زراعی، هزینه بالای احداث مزرعه و کم‌توانی مالی زارعین عنوان کرد و گفت: ارائه تسهیلات کم‌بهره، توزیع نهاده‌ها و توسعه صنایع فرآوری و بسته‌بندی می‌تواند به رفع این موانع کمک کند.
اصغری، در پایان خاطرنشان کرد: در صورت آگاه‌سازی کشاورزان و ارائه حمایت‌های لازم، زعفران می‌تواند به محصولی استراتژیک در استان تبدیل شود، در غیر این صورت تنها در حد یک کشت تکمیلی باقی خواهد ماند.


نظرات شما