پیام آذری

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل اقتصادی

طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش اقتصادایران، خورش ترشی گورما اردبیل یا خورشت ترشی گرما که به آن خورشت تورشی قورما هم می‌گویند یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی این شهر است که به دلیل ترکیب طعم‌های مختلفی که در آن به کار رفته است، طعمی فوق‌العاده دلچسب دارد. این غذا با نام خورش لوبیا چشم بلبلی یا خورش آلوی اردبیل نیز شناخته می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اردبیلی‌ها این خورش مجلسی را در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خود درست می‌کنند. در این مقاله از سرویس آشپزی می‌توانید با طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد خورش ترشی قرمه خوشمزه و سنتی پاسخ خواهیم داد. طرز تهیه خورش تورشی قورما اردبیل در یک نگاه
برای تهیه این خورش محلی، آلو خورشتی و لوبیا بلبلی را از قبل باید بخیسانید. برای شروع پیاز داغ را آماده کنید و گوشت خورشتی گوسفندی را به آن اضافه کنید. گوشت را تفت بدهید تا جایی که رنگ آن برگردد. لوبیا چشم بلبلی را اضافه کنید و با پیاز داغ و گوشت هم بزنید. مقدار لازم از آب را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت و لوبیا کامل بپزند.
در یک تابه دیگر رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا از خامی در بیاید و رنگ آن عوض شود. آلو خورشتی را نیز با رب تفت دهید. در نیم ساعت پایانی پخت رب تفت داده شده و آلو خورشتی را به همراه نمک و آبغوره اضافه کنید. سپس صبر کنید تا خورشت کاملا جا بیفتد و غلیظ شود. در نهایت این خورشت را با برنج کته یا آبکش یا رشته پلو سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات کامل درست کردن تورشی قورما به روش اردبیلی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه خورشت ترشی قورمه اردبیل
گوشت گوسفند: 200 گرم
لوبیا چشم بلبلی: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
آلو خورشتی: 100 گرم
پیاز (برای پیاز داغ): 1 عدد متوسط
آبغوره: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زعفران (دم‌کرده غلیظ)1: قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
برنج: برای سرو کنار خورشت
مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه و خیساندن لوبیا: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای تهیه خورش ترشی گرما: 3 ساعت

پیام آذری

مراحل طرز تهیه خورشت ترشی قورمه اردبیل
خورش ترشی قورمه یا ترشی گورما اردبیل یک خورش سنتی اردبیلی است که ظاهر آن شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد، اما از مواد اولیه نسبتا متفاوتی تهیه می‌شود. در این خورشت از ترکیب لوبیا چشم بلبلی و آلو خورشتی استفاده می‌شود.
طعم خورش ترشی گورما معمولاً کمی ترش است و به صورت غلیظ و کم آب سرو می‌شود. اگر تا به حال طعم خورش ترشی قرمه خوشمزه و سنتی اردبیل را نچشیده‌اید، پیشنهاد می‌شود حتماً آن را امتحان کنید. در ادامه می‌توانید مراحل طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ترشی گرما، لوبیا چشم بلبلی را از دو تا سه ساعت قبل بخیسانید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم راحت‌تر بپزد. گوشت گوسفندی را به شکل مکعبی و در اندازه خورشتی خورد کنید و سپس بشویید. آلو خورشتی را نیز در آب بخیسانید تا نرم شود.
مرحله دوم: پیاز داغ درست کنید
برای تهیه پیاز داغ یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید. بعد از آنکه روغن کاملا داغ شد پیازهای خرد شده را اضافه کنید و در روغن تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و شیشه‌ای شوند.
مرحله سوم: گوشت را اضافه کنید
بعد از این که پیازها طلایی شدند، نوبت اضافه کردن گوشت به قابلمه است. در این مرحله از طرز تهیه خورش ترشی گورما باید گوشت‌های تکه تکه شده را به پیازها اضافه کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن برگردد و به تیرگی متمایل شود. در این مرحله فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.
مرحله چهارم: لوبیا چشم بلبلی را اضافه کنید
بعد از تفت دادن گوشت به سراغ لوبیا چشم بلبلی بروید. آبی که لوبیا را در آن خیسانده‌اید دور بریزید و لوبیا را به گوشت و پیاز داغ اضافه کنید. لوبیا چشم بلبلی را یک دور با بقیه مواد تفت دهید.
مرحله پنجم: خورش تورشی قورما را بار بگذارید
در ادامه تهیه ترشی گورما، مقدار لازم از آب را درون قابلمه بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و زمان بدهید تا گوشت و لوبیا کاملا بپزد.
مرحله ششم: چاشنی‌ها و نمک را به خورش اضافه کنید
دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن بریزید و در تابه دیگری روی حرارت قرار دهید. رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا رنگ آن برگردد و تیره شود. آلو خورشتی را نیز اضافه کنید و با رب تفت دهید.
بعد از گذشت دو تا سه ساعت و در نیم ساعت پایانی پخت، زمانی که گوشت به خوبی پخت و نرم شد رب گوجه فرنگی و آلو خورشتی را به همراه آبغوره و نمک اضافه کنید. خورش ترشی گرما را یک دور کامل هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند. سپس زمان بدهید تا خورشت کاملا جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد. در 10 دقیقه پایانی پخت هم برای عطر بیشتر زعفران دم کرده غلیظ را به این خورشت اضافه کنید.
مرحله آخر: خورش ترشی گرما را سرو کنید
وقتی که خورشت تورشی قورما کاملا جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید. خورش را در ظرفی مناسب بکشید و با چلو آبکش، رشته پلو خالی یا چلو کته و انواع سالاد آن را سرو کنید. نوش جان!

پیام آذری

نکات مهم در طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل
اگر در اواخر پخت خورش ترشی گورما اردبیل متوجه شدید که لوبیا هنوز سفت است، می‌توانید مقداری کمی آب جوش به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا لوبیاها به طور کامل پخته شوند. در صورت تمایل می‌توانید لوبیا چشم بلبلی را به صورت جداگانه بپزید و سپس به خورش اضافه کنید.
مقدار نمک و آبغوره خورش ترشی گورما کاملاً سلیقه‌ای است و شما می‌توانید میزان ترشی خورش را با توجه به ذائقه خودتان و اعضای خانواده تنظیم کنید. اما به طور کلی خورش ترشی قورمه اردبیل باید کمی ترش باشد.
خورش ترشی گورما اردبیل نباید خیلی رقیق و یا خیلی غلیظ باشد، بنابراین سعی کنید غذا را به اندازه بجوشانید تا غلظت مناسبی پیدا کند.
اگر در طرز تهیه خورش ترشی قیمه از لوبیای خیس نخورده استفاده می‌کنید، بهتر است لوبیاها را برای 2 بار بجوشانید و آب آن‌ها را تخلیه کنید و بعد به غذا اضافه کنید.
پیشنهاد می‌شود قبل از اضافه کردن آلوها به خورش ترشی گورما اردبیل برای 15 تا 20 دقیقه آلوها را در آب بخیسانید.
مقدار رب این غذا کاملاً سلیقه‌ای است و شما می‌توانید در صورت تمایل میزان رب را کمتر و مقدار زعفران را زیادتر کنید.
اگر در طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل از آلوی ترش استفاده می‌کنید، بهتر است آبغوره را حذف کنید.
در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه خورش ترشی قرمه خوشمزه و سنتی از مقداری سیر رنده شده نیز استفاده کنید.
این غذا معمولا با پیاز داغ فراوان تهیه می‌شود، بنابراین در صورت تمایل می‌توانید مقدار بیشتری پیاز داغ عسلی به غذا اضافه کنید.
خورش ترشی قیمه با آلو سیاه نیز تهیه می‌شود. شما می‌توانید این غذا را با آلو سیاه یا ترکیب آلو سیاه و آلو بخارا نیز تهیه کنید.
در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه خورش لوبیا چشم بلبلی اردبیل به جای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده کنید.
اگر به هر دلیلی تمایلی به مصرف گوشت قرمز ندارید، می‌توانید خورش ترشی گورما اردبیل را با مرغ نیز آماده کنید
از گوشت گوساله نیز در تهیه این غذا می‌توانید استفاده کنید؛ اما گوشت گوسفندی به دلیل بافت چربی که دارد خورش را خوشمزه‌تر می‌کند.
آلو خورشتی را حتما در مراحل انتهایی کار اضافه کنید تا شکل خود را در خورشت از دست ندهد.
رب گوجه فرنگی و نمک را حتما بعد از آنکه گوشت کاملا پخت اضافه کنید. در غیر این‌صورت باعث می‌شود تا گوشت در خورشت سفت باقی بماند.
فوت و فن‌های خوشمزه شدن خورشت ترشی گرما آذری
در طرز تهیه خورش ترشی قورمه اردبیل از چه نوع آلویی استفاده می‌شود؟
برای تهیه خورش ترشی گورما اردبیل معمولاً از آلو خورشتی یا آلو بخارا استفاده می‌شود. اما شما می‌توانید در صورت تمایل از آلو سیاه نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید.
مهم‌ترین طعم دهنده‌های خورش ترشی گورما اردبیل چیست؟
برای طعم بخشیدن به خورش ترشی گورما اردبیل معمولاً از چوب دارچین، فلفل سیاه، زعفران و پیاز داغ فراوان استفاده می‌شود.
برای درست کردن خورش ترشی گورما اردبیلی از چه نوع گوشتی استفاده می‌شود؟
معمولاً برای تهیه خورش ترشی گورما از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده می‌شود. اما اگر تمایلی به خوردن گوشت قرمز ندارید می‌توانید برای درست کردن این غذای خوشمزه از تکه‌های مرغ نیز استفاده کنید.
طرز تهیه خورش ترشی قورمه تبریز به چه شکل است؟
طرز تهیه خورش ترشی قورمه تبریزی هم مثل اردبیلی است و در تهیه آن از لوبیا چشم بلبلی استفاده می‌شود.
اگر فرصت برای خیساندن لوبیا چشم بلبلی نبود چه کار باید کرد؟
اگر لوبیا را از قبل نخیسانده‌اید و فرصت کافی برای این کار ندارید، یک دور آن را بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به خورشت اضافه کنید.
غلظت خورش ترشی گرما چه قدر باید باشد؟
این خورشت باید غلظتی شبیه به قیمه یا قرمه سبزی داشته باشد. پس زمان بدهید تا روی شعله ملایم گاز بپزد و آب اضافه آن کاملا کشیده شود و به غلظت مناسب برسد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/822516/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار زرد رگبار باران و باد گاهی شدید در آذربایجان غربی

شناسایی بیش از 300 اثر تاریخی در بستان آباد

تداوم ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان / افزایش باد و گرد و غبار در جزایر و سواحل استان

ورود هزاران بال سار صورتی به پارس‌آباد مغان

شهرک گلخانه‌ای 10.4 هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

سفره مردم در شوک جدید؛ رب و تن ماهی گران شد! + جدول قیمت کالاهای اساسی

برپایی نمایشگاه نقاشی و طراحی در مراغه

قیمت محصولات سایپا امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404

تعطیلی پنجشنبه‌ها در آذربایجان‌شرقی

دستگیری 5 نفر قاچاقچی و نگهدارنده مواد مخدر در اردبیل

افزایش 24 درصدی ورودی سد‌های استان در سال آبی جاری

ترامپ در خاور میانه به دنبال چیست؟

رایزنی مقام‌های امنیتی هند و پاکستان در میانه تنش‌ها/کشورهای ثالث در تلاش برای میانجیگری/بسته شدن فرودگاه‌های مهم هند و پاکستان

مروری بر مواضع حکیمانه امام خامنه ای درباره مذاکرات + اینفوگرافیک

اینفوگرافیک/ مروری بر مواضع حکیمانه امام خامنه ای درباره مذاکرات

سراب جنسی با مخدرها؛ درمان نیست، تخریب است

هشدار هواشناسی؛ طوفان بهاره و بارش باران در پیش است

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با قائم مقام کنسرسیوم مرکز فناوری سلامت

عدالت آموزشی در کشور مغفول مانده است

برگزاری نمایشگاه مرحله ی آموزشگاهی جشنواره ی « جــابــربــن حــیّــان ، جــستــجوگــران ایــده های بــرتــر» با حضور معاون آموزش ابتدایی استان در دبستان پسرانه شاهد 2

برگزاری کارگاه تخصصی مداخله در فوریتهای روانی واجتماعی دانش آموزان

سفر وزیر جهاد کشاورزی به تبریز به میزبانی استاندار آذربایجان شرقی

حضور استاندار آذربایجان شرقی در گردهمایی مدیران مدارس

توضیحات بنیاد شهید درباره تخریب سنگ قبر شهدای گمنام اراک

اولین دوره مسابقات ورزشی مدارس شاهد دوره اول متوسطه« جام شهیده ناهید فاتحی» برگزار شد.

17000 معلم بازنشسته در اردبیل داریم

معلمان نمونه اردبیل تجلیل شدند

معلمی مسیر خردورزی و عشق به روشنایی و دانایی است

سه هزار و 200 کلاس درس جدید طی چهار سال آینده در استان اردبیل احداث می شود

نگاه مثبت جامعه به معلم ناشی از نقش آنها در تربیت سرمایه انسانی است

رویداد طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی در آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود

کمبود یک هزار تخت بیمارستانی در آذربایجان غربی

معلمان چراغ هدایت جامعه هستند

توزیع بیش از 1300 تانکر آب در مناطق عشایری اردبیل

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت‌ماه

زندگی نامه و وصیت نامه شهید فرهنگی حبیب اسلامی

پیشنهاد برگزاری «جایزه سالانه معلم تحول آفرین»

روایت صریح از معدن وسوسه‌انگیز اندریان

آخرین وضعیت اجرایی و اعتبار مورد نیاز 5 پروژه نیمه‌تمام بخش دولتی بررسی شد

محرومیت‌زدایی در اولویت برنامه‌های استاندار آذربایجان شرقی

خسارت سیلاب به واحدهای مسکونی و دامی اندرآب

روایتی از معلمی که دیدن را با دل آموخت

معلمی جهادی در وستای اورتاکند سراب که امید را زنده نگه داشته است

مقدمات برگزاری جشن قهرمانی در هفته پایانی در تبریز فراهم شده است

ثبت رکورد تازه‌ در تولدهای چندقلویی در کشور

جایزه 18 هزار یورویی تور دوچرخه‌سواری ایران – آذربایجان

آذربایجان شرقی روزهای پنجشنبه تعطیل شد

جدال برای سهمیه در تهران و لرستان؛ قهرمان به سقوط یک تیم کمک می کند؟

حوزه علمیه برای اهل مجاهدت است

مظفری‌زاده: درخواست ما جشن در تبریز بود