سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴

سیاسی

اهمیت وحدت اسلامی در جای جای نهج البلاغه مورد تاکید حضرت امیر(ع) است

اهمیت وحدت اسلامی در جای جای نهج البلاغه مورد تاکید حضرت امیر(ع) است
پیام آذری - حجت الاسلام والمسلمین قریشی با تأکید بر عبرت‌آموزی از تاریخ امت اسلامی، گفت: تنها راه حفظ عزت مسلمانان در برابر تهدیدات خارجی، تقویت وحدت، همدلی و انسجام است.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - حجت الاسلام والمسلمین قریشی با تأکید بر عبرت‌آموزی از تاریخ امت اسلامی، گفت: تنها راه حفظ عزت مسلمانان در برابر تهدیدات خارجی، تقویت وحدت، همدلی و انسجام است.

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام والمسلمین قریشی امام جمعه ارومیه در نشست یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم که در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد اظهار داشت: در طلیعه سخن، به عنوان تبرک و بهره‌مندی از کلام اهل بیت ( ع) ، جمله‌ای از حضرت امیرالمؤمنین ( ع) را متذکر می‌شوم. ایشان در بخش‌های مختلف نهج‌البلاغه، اهمیت وحدت امت اسلامی را مورد تأکید قرار داده‌اند. حضرت در یکی از خطبه‌ها می‌فرمایند: به سرنوشت و حالات مؤمنان پیش از خود تدبر کنید؛ بیندیشید که آنان زمانی که متحد و همدل بودند، چگونه زندگی می‌کردند.
وی افزود: هنگامی که بزرگان‌شان همبستگی داشتند، اراده‌هایشان یکی بود، دل‌هایشان معتدل و هماهنگ بود و دست‌ها و قدرت‌شان یاری‌رسان هم، در جهان صاحب عزت و منزلت بودند. بصیرت‌ها نافذ بود و تصمیمات متحد؛ برای همین سرانجامشان رسیدن به اوج قدرت و حاکمیت بر سرزمین‌ها بود.
قریشی در ادامه بیان کرد: اما حضرت در ادامه هشدار می‌دهند که با بروز اختلاف و تفرقه میان آنان، خداوند عزت‌شان را ستاند و از شأن و اعتبار ساقط شدند، تا جایی که فرزندان پیامبران تحت سلطه حاکمان زمان قرار گرفتند و حتی برخی را به پایین‌ترین جایگاه‌ها تنزل دادند. درسی که باید امروز از این تاریخ گرفت، آن است که وحدت و انسجام، عامل عزت و سربلندی امت است و تفرقه زمینه‌ساز سلطه دشمنان و زوال عزت خواهد بود.
امام جمعه ارومیه گفت: در سال جاری، با توجه به فرا رسیدن پانزدهمین سده میلاد پیامبر بزرگوار اسلام ( ص) و رخدادهای اخیر امت اسلامی، به‌ویژه مسائل غزه و حمله رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، بیش از پیش به وحدت و اتحاد نیازمندیم. مقام معظم رهبری تأکید فرموده‌اند که مسلمانان باید کمربند امنیتی در برابر دشمنان دین ایجاد کنند و این ضرورت امروز برای ما روشن‌تر است.
وی افزود: در استان آذربایجان، برخلاف برخی مناطق دیگر، جشن‌های میلاد پیامبر ( ص) تنها به یک هفته محدود نمی‌شود، بلکه تا چهل یا چهل‌وپنج روز ادامه می‌یابد؛ برادران اهل سنت و شیعیان، با محبت و صمیمیت در این مجالس حضور می‌یابند. این فرصت ارزشمند را باید برای برادری و وحدت هرچه بیشتر مغتنم بشماریم.
قریشی در پایان گفت: همچنین امسال با توجه به شرایط خاص، می‌توان نشست‌های علمی مشترک و همایش‌های متنوع میان علمای شیعه و اهل‌سنت را پررنگ‌تر و مؤثرتر برگزار کرد. حتی این تهدیدات اخیر باعث شده وحدت عملی بیشتری میان عالمان و مؤمنان شکل بگیرد. در پایان، پیشنهادی دارم که در صورت صلاح‌دید، موضوع اعزام کشتی حامل کمک‌های مردم مسلمان از کشورهای مختلف، به‌عنوان یک نماد عینی وحدت و همکاری، به صورت بین‌المللی برنامه‌ریزی و اجرا شود. این اقدام می‌تواند بازتاب مثبت و گسترده‌ای در جهان اسلام داشته باشد.


نظرات شما