پیام آذری - حجت الاسلام والمسلمین قریشی با تأکید بر عبرتآموزی از تاریخ امت اسلامی، گفت: تنها راه حفظ عزت مسلمانان در برابر تهدیدات خارجی، تقویت وحدت، همدلی و انسجام است.
به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام والمسلمین قریشی امام جمعه ارومیه در نشست یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم که در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد اظهار داشت: در طلیعه سخن، به عنوان تبرک و بهرهمندی از کلام اهل بیت ( ع) ، جملهای از حضرت امیرالمؤمنین ( ع) را متذکر میشوم. ایشان در بخشهای مختلف نهجالبلاغه، اهمیت وحدت امت اسلامی را مورد تأکید قرار دادهاند. حضرت در یکی از خطبهها میفرمایند: به سرنوشت و حالات مؤمنان پیش از خود تدبر کنید؛ بیندیشید که آنان زمانی که متحد و همدل بودند، چگونه زندگی میکردند.
وی افزود: هنگامی که بزرگانشان همبستگی داشتند، ارادههایشان یکی بود، دلهایشان معتدل و هماهنگ بود و دستها و قدرتشان یاریرسان هم، در جهان صاحب عزت و منزلت بودند. بصیرتها نافذ بود و تصمیمات متحد؛ برای همین سرانجامشان رسیدن به اوج قدرت و حاکمیت بر سرزمینها بود.
قریشی در ادامه بیان کرد: اما حضرت در ادامه هشدار میدهند که با بروز اختلاف و تفرقه میان آنان، خداوند عزتشان را ستاند و از شأن و اعتبار ساقط شدند، تا جایی که فرزندان پیامبران تحت سلطه حاکمان زمان قرار گرفتند و حتی برخی را به پایینترین جایگاهها تنزل دادند. درسی که باید امروز از این تاریخ گرفت، آن است که وحدت و انسجام، عامل عزت و سربلندی امت است و تفرقه زمینهساز سلطه دشمنان و زوال عزت خواهد بود.
امام جمعه ارومیه گفت: در سال جاری، با توجه به فرا رسیدن پانزدهمین سده میلاد پیامبر بزرگوار اسلام ( ص) و رخدادهای اخیر امت اسلامی، بهویژه مسائل غزه و حمله رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، بیش از پیش به وحدت و اتحاد نیازمندیم. مقام معظم رهبری تأکید فرمودهاند که مسلمانان باید کمربند امنیتی در برابر دشمنان دین ایجاد کنند و این ضرورت امروز برای ما روشنتر است.
وی افزود: در استان آذربایجان، برخلاف برخی مناطق دیگر، جشنهای میلاد پیامبر ( ص) تنها به یک هفته محدود نمیشود، بلکه تا چهل یا چهلوپنج روز ادامه مییابد؛ برادران اهل سنت و شیعیان، با محبت و صمیمیت در این مجالس حضور مییابند. این فرصت ارزشمند را باید برای برادری و وحدت هرچه بیشتر مغتنم بشماریم.
قریشی در پایان گفت: همچنین امسال با توجه به شرایط خاص، میتوان نشستهای علمی مشترک و همایشهای متنوع میان علمای شیعه و اهلسنت را پررنگتر و مؤثرتر برگزار کرد. حتی این تهدیدات اخیر باعث شده وحدت عملی بیشتری میان عالمان و مؤمنان شکل بگیرد. در پایان، پیشنهادی دارم که در صورت صلاحدید، موضوع اعزام کشتی حامل کمکهای مردم مسلمان از کشورهای مختلف، بهعنوان یک نماد عینی وحدت و همکاری، به صورت بینالمللی برنامهریزی و اجرا شود. این اقدام میتواند بازتاب مثبت و گستردهای در جهان اسلام داشته باشد.