سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴

فرهنگی

مدرسه رکن اصلی و اساسی تعلیم و تربیت است

مدرسه رکن اصلی و اساسی تعلیم و تربیت است
پیام آذری - مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مدرسه رکن اصلی و اساسی تعلیم و تربیت است، گفت: توجه ویژه‌ای در باب آموزش و پرورش در دولت چهاردهم وجود دارد و قدردان این امر هستیم‌. طبق پیشنهاد و برنامه‌ریزی‌های رئیس جمهور محترم، ارتقا آموزش باید در دستور کار قرار گیرد.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مدرسه رکن اصلی و اساسی تعلیم و تربیت است، گفت: توجه ویژه‌ای در باب آموزش و پرورش در دولت چهاردهم وجود دارد و قدردان این امر هستیم‌. طبق پیشنهاد و برنامه‌ریزی‌های رئیس جمهور محترم، ارتقا آموزش باید در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، اسفندیار صادقی، صبح سه‌شنبه، سی و یکم تیر ماه در کارگاه توجیهی و جلسه هماهنگی کارشناسان و مدیران مدارس شاهد استان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه، با اشاره به رسالت خاص مدارس شاهد، اظهار کرد: ما در این مدارس، در محضر شهدا هستیم و پیش از پاسخگوئی به هر فرد بالادستی باید خود را در محضر شهدا ببینیم و در این صورت است که موفق خواهیم شد. 
وی خاطرنشان کرد: فعالیت در دستگاه تعلیم و تربیت به ویژه مدارس شاهد، توفیقی است که نصیب هر کسی نمی‌شود و باید در هر سنگری در دستگاه تعلیم و تربیت خدمت می‌کنیم، آن محل را نقطه ثقل خدمت خود دانسته و به طور صدر در صدی انجام وظیفه کنیم. 
نام نیک و اثر خیر ماندگار بوده و بچه‌ها امانتی در دستان ما هستند؛ بنابراین جایگاه استان آذربایجان شرقی بلندتر از وضعیت موجود بوده و تلاش‌ها باید جهت ارتقا جایگاه و رتبه استان باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه به خلوص نیت همکارانمان اعتقاد داریم، گفت: مدارس شاهد باید اثرگذاری خود را نشان دهند. جنگ 12 روزه اثرات پایبندی به ارزش‌ها و آرمان‌های شهدا را نشان داد و درخواست مذبوحانه آتش بس در سایه وجود مقام معظم رهبری و فرماندهی شایسته ایشان از همان ساعات اولیه، انسجام و وحدت ملت ایران، اقتدار و توان علمی و عملی نیروهای نظامی همگی منجر به پیروزی پرافتخار ایران اسلامی در این جنگ تحمیلی شدند و در چنین مملکتی همه خود را مدیون شهدا دانسته و احساس مسئولیت می‌کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه تحول با تغییر نیرو اتفاق نمی‌افتد، ایجاد تحول را منوط به تحول در اندیشه‌ها و تفکرات فردی دانست و مسائل مرتبط با تعلیم و تربیت را یکی از اولویت‌های اصلی رئیس جمهور برشمرد و گفت: با فکری نو باید وارد آموزش و پرورش شویم و تغییر را از خودمان شروع کنیم. تحولات چشمگیر و مثبت در پرداختی‌ها و اهمیت آموزش و پرورش برای مسئولان رده بالا باید انگیزه‌ای برای ما در انجام درست مسئولیت باشد.
وی در ادامه با تبیین جایگاه استان آذربایجان شرقی در پروژه مهر و با اشاره به سبقه تاریخی و علمی این استان، اظهار کرد: ارزیابی از پروژه بازگشایی مدارس، فرایندی بوده و به دلیل ارتباط طولی، هر فعالیتی باید در بازه زمانی تعیین شده انجام گردد.
وی خاطرنشان کرد: مدیران مدارس باید با باید با اسناد و سیاست‌های بالا دستی وزارت آموزش و پرورش و اولویت‌های کاری وزیر محترم، آشنا بوده و به آن عمل کنند. یکی از این اولویت‌ها نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی بوده و تلاش می‌شود با مردمی‌سازی و جلب مشارکت نهادها به چم انداز ترسیم شده دست یافته و انقلابی در این عرصه ایجاد کنیم.
صادقی ادامه داد: در راستای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی تا به حال بیش از 25 مدرسه دارای بیش از 12 کلاس در تبریز در حال کلنگ‌زنی و احداث بوده و هر هفته کلنگ‌زنی داریم و مدارس در بازه زمانی یک ساله افتتاح خواهد شد. در کنار این نهضت، بهبود کیفیت آموزشی نیز مورد تاکید و توجه بوده و شخص رئیس جمهور تاکید دارند تمام ارکان آموزش از کتاب درسی گرفته تا معلم، متحول شود.
صادقی در ادامه به ارائه توصیه‌هایی در زمینه فعالیت‌های تربیتی و پرورشی گفت: مدیران مدارس باید حساسیت لازم را به طرح نماد و نسبت به تک تک دانش‌آموزان شناخت داشته باشند. برپایی نماز در مدارس بسیار مهم بوده و بچه‌ها را با عمل خود به فعالیت‌های تربیتی، تشویق کنیم‌. دانش‌آموزان را به عنوان مسئولان آینده کشور ببینیم و نقش تربیتی خود را ایفا کنیم، مدرسه هنوز هم اثرگذارترین نهاد تربیتی بوده و میزان استقبال و علاقه‌مندی دانش‌آموز به حضور در مدرسه نشانگر میزان موفقیت یک مدیر و معلم در اجرای برنامه‌های تربیتی است. باید بیش از کتاب، با رفتار و عملکردمان به دانش‌آموز درس دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در خاتمه، استفاده از تجارب سایر مدارس و همکاران و مقایسه برنامه‌های آموزشی و تربیتی را یکی از راهکارهای ارائه کارنامه قابل قبول عنوان نمود و افزایش کانال‌های ارتباطی با اولیا جهت برطرف نمودن تضادهای تربیتی، استفاده از فناوری‌های نوین و توجه به برنامه‌های تربیتی و داشتن برنامه برای هر لحظه از حضور در مدرسه را خواستار شد.
عباس ممقانی، معاون آموزش متوسطه مدیرکل نیز در ادامه با قدردانی از اقدامات مدیران و عوامل اجرائی در 
برگزاری بی عیب و نقص آزمون‌های داخلی و نهایی و قدردانی از زحمات مدیران مدارس شاهد در کنار سایر مدیران، گفت: بهبود کیفیت آموزشی، یکی از دو اولویت مورد تاکید رئیس جمهوری بوده و بر همین اساس؛ اجرای الگوی مدرسه تراز در 10 درصد از مدارس طی سال تحصیلی گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی، هدف از اجرای الگوی مدرسه تراز را نیل به اهداف مورد تاکید سند تحول بنیادین دانست و از اجرای این الگو در 40 درصد از مدارس استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: این الگو در 100 درصد مدارس خاص نیز اجرا می‌شود و مدیر مدرسه، نقش رهبری در اجرا و برنامه نویسی را ایفا می‌کند.
معاون آموزش متوسطه استان آذربایجان شرقی، اجرای طرح ارتقا سواد سنجش با هدف آشنایی با روش‌های نوین سنجش،
اجرای طرح نقطه تحول در دوره متوسطه دوم، طرح شمیم (شبکه اجتماعات ملی معلمان) و سفر یادگیری
را از جمله طرح‌های اجرا شده در راستای بهبود کیفیت آموزشی دانست و بر لزوم بهره‌مندی از فناوری‌های نوین آموزشی، دانش‌آموز محور شدن فعالیت‌ها و ارتقا سواد سنجش، تربیت معلم توانمند و حفظ هویت مدرسه تاکید نمود.
محمد صادق‌زاده، معاون پرورشی و فرهنگی مدیرکل نیز در ادامه با بیان اینکه 40 شاخص برای دانش‌آموز تراز در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعریف شده و تحقق آن نیازمند ترسیم هدف و رسیدن به قله است، گفت: برنامه‌ریزی‌های لازم جهت طی فرایند حرکت از وضع موجود و رسیدن به وضع مطلوب باید صورت گیرد.
وی ادامه داد: باید به دنبال روش‌هایی باشیم که مشارکت دانش‌آموزان را در فعالیت‌های یادگیری افزایش دهیم. تنوع فعالیت‌های یادگیری و فراهم‌ نمودن زمینه حضور فعال دانش‌آموزان در برنامه‌های مختلف پرورشی و تربیتی، ضرورت داشته و لازمه آن، فعال شدن تشکل‌های دانش‌‌آموزی در مدارس است.
معاون پرورشی و فرهنگی مدیرکل، برنامه ملی نماد را اولویت اول وزیر آموزش و پرورش در برنامه‌های تربیتی و
در زمینه پیشگیری از وقوع آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان عنوان‌ نمود و بر لزوم در اولویت قرار گرفتن نماد و نماز همراه با معرفت تاکید نمود و گفت: فعالیت‌های پرورشی و تربیتی باید جنبه رفع تکلیف نداشته باشد.
علیرضا اکبری، معاون آموزش ابتدائی مدیرکل نیز در خاتمه، اجرای طرح دست‌سازه های ریاضی، طرح توانا، جابربن حیان، شهریارخوانی و طرح حامی را از جمله طرح‌های اجرا شده جهت بهبود کیفیت آموزشی در مقطع ابتدایی عنوان‌ نمود و از فعالیت 16 مدرسه شاهد در سطح استان، خبر داد.
به گفته اباذر جعفری، رئیس اداره امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، 12240 دانش‌آموز استان در 16 مدرسه شاهد ابتدائی، 12 مدرسه دوره اول متوسطه و 10 مدرسه دوره دوم متوسطه در حال تحصیل هستند.
گفتنی است در پایان؛ مدیران تعدادی از مدارس شاهد به نمایندگی سایر همکاران خود به ارائه نکته نظرات و دغدغه‌های خود در این زمینه پرداخته و از مدارس پیشتاز در اجرای طرح ایران دیجیتال و تصحیح اوراق نهایی قدردانی به عمل آمد.
انتهای پیام

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری

پیام آذری


نظرات شما