دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴

اجتماعی

آیین گرامیداشت شب میراث فرهنگی اردبیل برگزار شد

آیین گرامیداشت شب میراث فرهنگی اردبیل برگزار شد
پیام آذری - شب میراث فرهنگی اردبیل با تجلیل از مقام علمی "کریم حاجی‌زاده" باستان‌ شناس و استاد دانشگاه و با نگاهی به تاریخ و تاثیر صفویه در ایران و رونمایی از آثار هنری گرامی داشته شد.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - شب میراث فرهنگی اردبیل با تجلیل از مقام علمی "کریم حاجی‌زاده" باستان‌ شناس و استاد دانشگاه و با نگاهی به تاریخ و تاثیر صفویه در ایران و رونمایی از آثار هنری گرامی داشته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در این آیین گفت: استاد حاجی زاده ثروت بزرگی برای استان اردبیل بوده و تعمق ایشان در رشته تخصصی باستان شناسی، حیرت آور است.
آیت‌الله سیدحسن عاملی افزود: گذشتگان ما با آثار و میراث فرهنگی با ما حرف می‌زنند و رشته باستان شناسی بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: کشوری که گذشته ندارد یا گذشته تاریک دارد دنیا را به هم ریخته است و نمونه آن آمریکاست که با استعمار سیاه خود عامل هر جنایتی شده است.
امام جمعه اردبیل تصریح کرد: ایرانیان در تاریخ از آقایی، سیادت و صولت برخوردار بوده و هرگز عامل جور و جنایت نشده‌اند و امیدوارم نسل پژوهشگرانی همانند استاد حاجی‌زاده و شاگردان عالم ایشان ادامه داشته باشد و یافته‌های با ارزش چنین اساتیدی ثبت و ضبط شود.

پیام آذری


سیداحمد محیط طباطبایی، باستان شناس و پژوهشگر میراث فرهنگی کشور نیز در این برنامه گفت: روز اردبیل به مناسبت آغاز حکومت صفوی است و صفویان، نام شاه را در اول اسم خود آورده‌اند که نه به معنای حاکم و حکمرانی بلکه به معنای سیادت و منسوب بودن به فاطمه زهرا (ع) بوده است.
وی افزود: طریقت صفوی جایگاه ویژه‌ای را برای اردبیل تعریف کرده و این منطقه دارای تمدن و تاریخ پرباری است و به عنوان احیاگر حکومت ملی و تشکیل ایران و دولت شیعی شناخته می‌شود.
وی ادامه داد: صفویه، مترادف با حکومت و هویت و نشان ملی ماست و یکی از پربارترین حکومت‌ها از حیث آثار ارزشمند است و استاد حاجی‌زاده در بازگرداندن و معرفی این ارزش‌ها برای این استان، تاثیر بزرگی گذاشته و شاگردان بزرگی تربیت کرده است.
او تصریح کرد: پس از حمله مغول، ساختار اخلاقی کشور از بین رفته بود و این حمله از شرق بود و از غرب و از آذربایجان، تجدید حیات ایران شکل گرفت و متصوفه با عرفان ایرانی به تجدید ساختار اخلاقی که زیربنای هویت سیاسی و اجتماعی کشور، اقدام کردند.
محمود محمد هدایتی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی استان اردبیل هم در این آیین گفت: غارت در بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی در طول تاریخ در چند نوبت رخ داده است.
وی ادامه داد: آخرین غارت بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی در دوره پهلوی اول رخ داده و با ادوار قبلی متفاوت است و سران پهلوی به بهانه نمایشگاه اکسپو لندن، طلاجات و نفایس بقعه را غارت کردند و اکنون آرم اکسپو 1931 روایت آن واقعه است.
وی افزود: هدف بنیاد ایران شناسی از برگزاری جشنواره و برنامه اکسپو 1931 در واقع روایت آن غارت و مطالبه گنجینه‌های بقعه است.
قرائت و پخش پیام چند مقام قبلی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و شعرخوانی و تجلیل و تکریم از منزلت علمی کریم حاجی‌زاده از دیگر بخش‌های این برنامه بود.


نظرات شما