پیام آذری - ایرنا / مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: 346 هکتار زمین در شهرک گلخانهای یک هزار و 600 هکتار مغان برای احداث بزرگترین مجتمع گلخانهای کشور به یک گروه سرمایهگذاری واگذار شد.
محمود علایی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: عملیات اجرایی و اولیه احداث این مجتمع بزرگ گلخانهای توسط گروه سرمایهگذاری ظفر آغاز شده و قرار است در مدت چهار سال، 250 هکتار سالن تولید محصولات گلخانهای با فناوری هیدروپونیک و با انتقال دانش فنی و تجهیزات لازم از کشور هلند به اجرا درآید.
وی میزان سرمایهگذاری برای تکمیل این واحد تولیدی را 200 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این مجتمع گلخانهای که با هدف تولید محصولات صادراتمحور به مقصد کشورهای آسیای میانه و روسیه و در نزدیکی دروازه مرزی بیلهسوار طراحی و جانمایی شده، پس از تکمیل، ظرفیت تولید 90 هزار تن انواع محصولات گلخانهای با هدف تامین نیاز بازارهای مصرف خارجی را خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی استان اردبیل، اشتغال بیش از یک هزار نفر، ارزآوری و نیز استفاده بهینه از منابع آب و خاک را از جمله اهداف احداث این مجتمع گلخانهای ذکر کرد و ادامه داد: فناوری این مجتمع گلخانهای خاص بوده و به شکل شیشهای طراحی شده و در بخش سازه و تجهیزات نیز مطابق با آخرین فناوری روز دنیا خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به واگذاری یک هزار و 300 هکتار از اراضی شهرک گلخانه ای 1600 هکتاری مغان به سرمایهگذاران بخش خصوصی گفت: تاکنون 250 هکتار از واحدهای گلخانه احداث شده در این شهرک به بهرهبرداری رسیده و حدود 300 هکتار دیگر نیز در دست تکمیل است.
2 هزار نفر در شهرکهای کشاورزی و گلخانهای اردبیل اشتغال یافتند
علایی با اشاره به اشتغال بالغ بر 2 هزار نفر در شهرکهای کشاورزی و گلخانهای استان اردبیل اضافه کرد: با بهرهبرداری کامل از طرحهای گلخانهای این استان، 300 هزار تن به مجموع تولیدات کشاورزی استان اردبیل اضافه شده و برای 10 هزار نفر فرصت شغلی مستقیم و دایمی ایجاد میشود.
وی گلخانهداری را کاری تخصصی و ظریف و بسیار سرمایهبر خواند و افزود: هماکنون حدود 100 شرکت معتبر در زمینه ساخت گلخانه در کشور فعال هستند و نظام مهندسی تنها سازههای ساخته شده توسط این شرکتهای معتبر عضو انجمن گلخانهسازان کشور را تایید کرده و برای آنها پروانه بهرهبرداری صادر میکند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر هزینه تامین زمین و زیرساختهای انرژی، ساخت هر هکتار گلخانه معمولی 170 میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد و اگر به شکل هیدروپونیک و با سامانههای هوشمند احداث شود، هزینه ساخت هر هکتار آن به 500 میلیارد ریال نیز میرسد.
به گزارش ایرنا، تاکنون 10 شهرک کشاورزی در سطح استان اردبیل به مساحت یک هزار و 767 هکتار ایجاد شده که هفت مورد از این شهرکها، شهرک تولیدات گلخانهای به مساحت یک هزار و 707 هکتار و سه مورد نیز شهرک دامپروری به مساحت 60 هکتار است.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرکهای گلخانهای و کشت در محیط بسته را جزو برنامهها و اولویتهای این نهاد اعلام کرده است و بر همین اساس، استان اردبیل طی 2 سال گذشته رتبه نخست کشوری را در توسعه شهرکهای گلخانهای در سطح کشور کسب کرده است.
تولید سالانه هشت هزار و 500 تن گوجه فرنگی، سه هزار و 200 تن قارچ خوراکی، 5.4 میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، 260 تن توت فرنگی و 25 هزار تن انواع سبزی و صیفی از جمله تولیدات مهم گلخانهای استان اردبیل به شمار میرود.
سطح قابل واگذاری در شهرکهای گلخانهای استان اردبیل حدود یک هزار و 200 هکتار بوده که تاکنون 1300 هکتار از این شهرکها به حدود 100 سرمایهگذار حقیقی و حقوقی و سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار شده است.
تاکنون 250 هکتار از شهرکهای گلخانهای استان اردبیل با ظرفیت تولیدی 40 هزار تن انواع محصولات گلخانهای که اغلب شامل فلفل و بادمجان است، به بهرهبرداری رسیده است.
از مجموع تولیدات گلخانهای استان اردبیل، سالانه بالغ بر 23 هزار تن محصول به ارزش 25 میلیون دلار صادر می شود و مقصد صادرات آن نیز کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
استان اردبیل با 18 هزار کیلومتر مربع وسعت معادل 1.09 درصد از مساحت کل کشور ایران، با تولید سالانه 4.5 میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
43.6 درصد از مساحت استان اردبیل شامل 817 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 50.4 درصد معادل 949 هزار هکتار مرتع، 3.5 درصد برابر با 63 هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
این استان با تولید حدود 580 هزار تن گندم، 850 هزار تن سیب زمینی و 450 هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز کشور به محصولات کشاورزی را دارد.
750 هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که 270 هزار هکتار آن اراضی آبی و 480 هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
بازار ![]()