پیام آذری - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: این استان با تولید چهار هزار و 320 تن قارچ خوراکی جزو استانهای پیشرو در تولید این محصول قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی ، مسعود جعفرنژاد از تداوم روند رو به رشد تولید قارچ خوراکی در شهرستانهای مختلف استان خبر داد و گفت: در سال 1403 بیش از 4 هزار و 320 تن قارچ خوراکی در مجموع 130 واحد تولیدی شامل 12 واحد صنعتی و 76 واحد خانگی و مشاغل خرد روستایی تولید شده است.
وی افزود: واحدهای صنعتی در این حوزه در شهرستانهای مختلف از جمله جلفا، بستانآباد، هشترود، تبریز و بناب فعالیت دارند.
جعفرنژاد با اشاره به اینکه سطح زیرکشت سالانه قارچ در استان حدود 20 هکتار است گفت: میانگین عملکرد تولید قارچ در استان 22 کیلوگرم در هر مترمربع است که با تکیه بر دانش فنی تولیدکنندگان و استفاده از بسترهای نوین کشت، بازدهی مطلوبی بهدست آمده است.
مدیر امور باغبانی سازمان خاطرنشان کرد: توسعه واحدهای خانگی و حمایت از مشاغل کوچک، ضمن ایجاد اشتغال پایدار در مناطق شهری و روستایی، به افزایش امنیت غذایی و ترویج مصرف محصولات سالم کمک کرده است.
وی با بیان اینکه شهرستانهای بستان آباد و تبریز در تولید قارچ خوراکی رتبههای اول و دوم را در استان آذربایجان شرقی به خود اختصاص دادهاند افزود: در شهرستان بستان آباد 4 واحد تولید قارچ دکمهای صنعتی و بیش از 30 واحد تولید خانگی فعال وجود دارد و این شهرستان به دلیل آب و هوای خاص خود _تابستانهای خنک و اقلیم مناسب کشت و پرورش قارچ خوراکی_ و نزدیکی به مرکز استان و شهرستانهای همجوار از لحاظ بازار مصرف، مناسب تولید قارچ است.